Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Ruotsi jatkaa 100 000 oleskeluluvan myöntämistä vuosittain

Kuvat: Kuvakaappaus/Youtube ja Pixabay.

Tidön hallitus ei koskaan toteuttanut pääministeri Ulf Kristerssonin väittämää ”paradigman muutosta” Ruotsin maahanmuuttopolitiikassa. Tämä käy ilmi Ruotsin maahanmuuttoviraston tuoreista tilastoista, joiden mukaan Ruotsidemokraattien tukema hallitus myönsi 47 700 uutta oleskelulupaa pelkästään vuoden 2024 alkupuoliskolla.

Jimmie Åkessonin ja ruotsidemokraattien hieman yllättäen saaman tuen turvin Ulf Kristersson jatkaa entisen pääministerin Fredrik Reinfeldtin (M) maahanmuuttopolitiikkaa, jossa Ruotsi lisäsi ensimmäistä kertaa maahanmuuttoa enemmän tai vähemmän pysyvälle tasolle, noin 100 000 henkilöön vuodessa.

Reinfeldt myönsi näin keskimäärin 103 375 maahanmuuttajalle oleskeluluvan Ruotsissa vuosittain, ja oman kahdeksanvuotisen hallituskautensa loppuun mennessä hän oli myöntänyt 827 000 maahanmuuttajalle oleskeluluvan.

Tämän ennätyksen ylitti myöhemmin Stefan Löfven (S) 837 000 maahanmuuttajalla hänen lähes kahdeksanvuotisen hallituskautensa aikana, johon sisältyi myös turvapaikkakaoottinen vuosi 2015.

Tämän vuoden EU-vaaleja edeltävissä keskusteluissa molempien pääministerien korkeaa maahanmuuttotasoa kritisoi ruotsidemokraattien johtaja Jimmie Åkesson, joka kutsui näiden vuosien korkeaa maahanmuuttoa ”väestönvaihdoksi ja historialliseksi virheeksi”.

Pääministeri Ulf Kristersson on puolestaan luvannut lopettaa edeltäjiensä maahanmuuttopolitiikan ja sanoi toteuttavansa maahanmuuttopolitiikassa ”paradigman muutoksen”.

Ongelmana on, että hän ei ole tekemässä paradigman muutosta ja että korkea maahanmuutto on jatkuva hanke – ei ”historiallinen virhe”.

Sen jälkeen, kun Tidön hallitus astui virkaansa 18. lokakuuta 2022, maahanmuuton tuntuvaa vähentämistä ei ole toteutettu lainkaan. Vuonna 2023 Kristersson myönsi 102 139 oleskelulupaa, ja Ruotsin maahanmuuttoviraston mukaan hän myönsi vielä 47 700 oleskelulupaa vuoden 2024 alkupuoliskolla.

Normaalit kausivaihtelut huomioon ottaen Ruotsissa näyttää siis siltä, että vuonna 2024 maahanmuutto on reilusti yli 100 000 henkeä – hieman enemmän kuin Fredrik Reinfeldtin hallituskaudella.

Åkesson ja Kristersson näyttävät myös voittavan hopeamitalin poliitikkojen mestaruuskilpailussa väestönvaihdossa. Nykyinen hallitus on tähän mennessä myöntänyt 180 000 maahanmuuttajalle oleskeluluvan 18. syyskuuta 2022 jälkeen, mikä tarkoittaa 278 maahanmuuttajan väestövaihtoa päivässä.

Tämä on hyvin lähellä Fredrik Reinfeldtiä, joka piti yllä 282 maahanmuuttajan vuorokausivaihtoa.

Se on kuitenkin kaukana kultamitalisti Stefan Löfvenistä, joka oli pääministerinä vuoden 2015 turvapaikkakaaoksen aikana ja myönsi kautensa aikana keskimäärin 320 maahanmuuttajan oleskeluluvan päivässä.

Kun Stefan Löfven astui syrjään marraskuussa 2021, hän oli kuitenkin laskenut väestövaihtovauhdin 258 oleskelulupaan päivässä – verrattuna 447 oleskelulupaan puoli vuotta aiemmin.

Sosiaalidemokraattinen hallitus oli tuolloin ottanut käyttöön rajavalvonnan Öresundin sillalla ja määrännyt Trelleborgissa toimiville varustamoille täyden rahdinkuljetusvastuun, jos ne kuljettavat laittomia maahanmuuttajia.

Sosiaalidemokraatit toteuttivat siten paradigmanvaihdoksen Ruotsin maahanmuuttopolitiikassa, mutta se oli väliaikainen, ja sitä lievennettiin myöhemmin anteliaammalle tasolle Magdalena Anderssonin lyhyen pääministerikauden aikana. Nykyinen Tidön hallitus on säilyttänyt tämän anteliaan tason.

Lähde: Fria Tider

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Olisikohan viimeistään nyt aika ottaa tuo suomen ja ruotsin raja vähän tiukempaan kontrolliin, noin ennaltaehkäisevästi. En tosin tiedä kuinka paljon se auttaa kun omat poliitikot vuotaa kuin seula ilman tunnon tuskia.

James Bomb

Ruotsin kuningas v 2180 : Abdirahim Ali Abdurahman I ….

Toni Lajos

Ruotsi hakkaa sinnikkäästi päätään betoniin, uskoen vahvasti järjen sieltä löytyvän, ei löydy. Järjen ensiaskeleet löytyvät matujen pakkopalautuksista perheineen.

Peter Kreisler

Hullua touhua, mutta siitä huolimatta on mielenkiintoista nähdä miten tämä sekoilu päättyy. Luullakseni ainoastaan yksi vaihtoehto on varmasti poissuljettu, nimittäin se, että kaikki rauhoittuvat ja alkavat elää normaalisti keskenään.

Marko Kristian

Suomessa myönnettiin 5-vuodessa lähes 500 000 oleskelulupaa, ja samaan aikaan poliitikot ja toimittelijat kertoivat kilpaa kuinka vähän on turvapaikkahakemuksia.
Mitä väliä sillä on millä perusteella ne kehitysmaalaiset Suomeen tulee?
Perheenyhdistämisellähän ne suurin osa tulee.
Loogisesti ajateltuna jos yksi ahmed on eksynyt tuhansien kilometrien päähän kotoaan, niin miksi ne kaikki kymmenet perheenjäsenet pitää yhdistää sinne minne se ahmed on eksynyt.
Loogisempaa olisi toimittaa se ahmed takaisin kotiinsa.