Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Ruotsi: Karkotettujen ei pitäisi saada oleskelulupia ja sosiaalietuuksia

Ruotsin maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard (2024). Kuvakaappaus: YouTube.

Nykyisen sääntelykehyksen mukaan henkilöt, jotka on määrätty karkotettaviksi rikoksen tekemisen jälkeen tai siksi, että he muodostavat uhan kansalliselle turvallisuudelle, pysyvät Ruotsissa, koska heitä ei niin sanottujen täytäntöönpanoon liittyvien esteiden vuoksi voida karkottaa. Tästä huolimatta heille myönnetään oleskelulupa, ja he voivat siten hyötyä Ruotsin sosiaaliturvasta ja matkustaa vapaasti EU:n alueella. Tämä on hallituksen ja ruotsidemokraattien mukaan loukkaavaa ja kohtuutonta.

Ruotsiin tulevien ihmisten, jotka tekevät rikoksia tai uhkaavat maan turvallisuutta, pitäisi poistua maasta mahdollisimman pian, ja siihen asti heidän etuuksiaan pitäisi rajoittaa. Näin kirjoittavat Tidö-puolueet yhteisessä keskusteluartikkelissa.

Maahanmuuttovirasto ja Ruotsin turvallisuuspalvelu haluavat täytäntöönpanon lykkäämistä, jolloin karkotuspäätös voitaisiin panna täytäntöön heti, kun este on poistettu.

Korjatakseen maahanmuuttopolitiikan vakavat puutteet kahdeksan vuotta kestäneen punavihreän hallituksen jälkeen hallitus ja ruotsidemokraatit perustavat nyt valtioneuvoston kanslian sisällä erityisen nopeutetun tutkinnan, jonka avulla lakimuutos voidaan toteuttaa nopeammin.

”Ruotsalaiselle yhteiskunnalle uhkaa aiheuttaville henkilöille ei pitäisi antaa mahdollisuutta asettua Ruotsiin tai hyödyntää Ruotsin etuja, ja näiden henkilöiden karkotukset pitäisi voida panna nopeasti täytäntöön heti, kun täytäntöönpanon esteitä ei enää ole.”

Artikkelin ovat allekirjoittaneet Maria Malmer Stenergard (M), Ludvig Aspling (SD), Ingemar Kihlström (KD) ja Mauricio Rojas (L).

Lähde: Samnytt

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Karkotetun, jota ei jostain syystä saa ulos maasta, voi laittaa suljettuun laitokseen, jossa on tarjolla sitä kuuluisaa pahaa puuroa. Se helpottaa karkottamista, koska karkotetulla alkaa nousta oma halu lähteä, ja pitää sen lisäksi karkotetun poissa pahanteosta.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
Ruoste Iskee

Kuten myös Suomessa. Voisi kertoa että koko euroopassa lähes sama. Mutta ei ehkäpä Puolassa eikä Unkarissa.