Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Ruotsi: Maahanmuuttoministeri haluaa rajoittaa pohjoismaiden ulkopuolelta tulevien maahanmuuttajien määrää ”herkillä asuinalueilla”

Kuva: Wikimedia Commons.

”Mielestäni on huono asia, että on asuinalueita, joissa enemmistö on ei-pohjoismaista syntyperää”, sanoi Anders Ygeman.

Ruotsin maahanmuuttoministeri Anders Ygeman on ehdottanut, että Ruotsi seuraisi Tanskan mallia ja pyrkisi rajoittamaan maahanmuuttajataustaisen väestön keskittymistä kaupunkiensa ongelmallisimmille alueille.

”Ruotsille ongelmana ovat kaupunginosat, joissa suurin osa asukkaista on kotoisin muista maista kuin Pohjoismaista, Tanskasta, Islannista, Suomesta ja Norjasta”, Ygeman sanoi Dagens Nyheter (DN) -lehden haastattelussa.

”Mielestäni on huono asia, että on asuinalueita, joissa enemmistö on ei-pohjoismaista syntyperää”, hän sanoi DN:lle.

”Jos haluat oppia ruotsia, sinun on harjoiteltava. Jos asuu alueella, jossa tulee toimeen synnyinmaansa kielellä, niin uuden kielen oppiminen ja kehittäminen vaikeutuu valtavasti”, Ygeman selitti.

”Jos sinulla on lisäksi työpaikka, jossa tulet toimeen synnyinmaasi kielellä, niin missä silloin harjoittelet ruotsin kieltä? Tässä yhteydessä uskon, että tuollainen tavoite voi kertoa jotain hyvin tärkeää”, hän lisäsi.

Toimittajat kysyivät Ygemanilta, pitäisikö Ruotsin hänen mielestään ottaa käyttöön samanlainen tavoite kuin Tanskassa, jossa hallituspuolue sosiaalidemokraatit ovat asettaneet tavoitteeksi, että missään kaupunginosassa yli 30 prosenttia väestöstä ei saa olla ei-länsimaista alkuperää? Ygeman puolestaan ehdotti tähän 50 prosentin rajaa.

Lähde: Remix

45 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Markku Nieminen

Anders valehtelee! Ruotsin ongelma on jo vuosikymmeniä olleet täysin idiootit päättäjät jotka maahan ovat ongelman TUONEET! Tämä on FAKTA!

GLGL

Suomen”uutiset” ei salli vapaata kommentointia, joten laitetaan tänne tämän mainion uutissaitin palstalle.
Suomen uutiset: ”Venäläisten ostosmatkailu Suomessa kiihtynyt, tavaraa viedään rajan yli suuret määrät vientikiellosta huolimatta – Jani Mäkelä: ”Tilanne koettelee kansalaisten oikeustajua”Toisaalla (Nimim. Rohmar. Lainaus lupaa kysymättä):
”Samaan aikaan ”paperittomien” oikeuksia teryveydenhoitoon laajennettiin. Koko ”paperiton” käsite on hullu kiertoilmaisu. On ainoastaan olemassa laittomasti maassa olevia henkilöitä, jortka eivät suostu kertomaan oikeaa henkilöllisyyttään saadakseen ansiotonta hyötyä.

Toisin sanoen venäläinen ei saa tulla laillisesti maahan, mutta rikolliset hyväksikäyttäjät ovat tervetulleita. Tämä on puhdasta rasismia, jota motivoidaan toisen maan sisäisiin asioihin puuttumisella.”

Kumpikohan näistä koettelee enemmän kansalaisten oikeustajua?
KE Mäkelän oma oikeustaju saattaa ehkä olla ”ulkoa ohjattua”, mutta on lapsellista ja petollista yleistää se koskemaan koko kansakuntaa. Mäkelä, lopeta pelleily ja ole mies.

juha II

Vaalit ovat tulossa ja puheet ovat täynnä ”vappu satasia”!

Ja siksi toisekseen tuokin repla on verrattavissa siihen kun palokunnan koko kalusto kurvaa driftaten jo kekäleiksi palaneen talon pihaan!

Monissa Ruotsin parlamenttivaaleissa ovat sosiaalidemokraatit puhuneet kuin Ruotsidemokraatit välivuonna, mutta toisin kuin ”natsien” samansisältöiset rationaaliset ratkaisumallit eivät ole aiheuttaneet ruotsalaisessa yhteiskunnassa voimakasta älämölöä.

Tekopyhyys ja viekkaus kulkevat käsikättä ja kaikki sanovat. Katsokaa nyt heitä. Kuinka kaunista rakkaus voikaan olla! Juupa juu…

Kolmossivun tyttö

”Jos sinulla on lisäksi työpaikka, jossa tulet toimeen synnyinmaasi kielellä, niin missä silloin harjoittelet ruotsin kieltä?”

Jos Ruotsissa on työpaikkoja, joissa pärjää omalla synnyinmaan kielellä, on ongelma jo niin pitkällä, ettei slummien hajottaminen enää auta. Työpaikalle voi matkustaa kauempaakin, eikä sen tarvitse sijaita samassa lähiössä tai edes kaupungissa. Veronmaksaja kustantaa kuitenkin työmatkat. Se, että pärjää työpaikallaan arabialla, darilla, somalilla, swahililla jne tarkoittaa myös sitä, että täytyy olla tarpeeksi samankielisiä asiakkaita ym sidosryhmiä. Vastaavasti, jos halal-kauppa tai kebab-pitseria jyrätään slummikorttelin mukana maan tasalle ja perustetaan uudelleen johonkin toiseen lähiöön, kustannetaan asiakkaiden pidentyneet matkat kyllä niihin. Ja Fatima voi varmasti hakea kotipalveluyritykseen jotakin lukuisista tuista ja jos asiakkat hajautetaan laajemmalle alueelle hän saa veronmaksajan varoilla palkata lisää työntekijöitä ja hankkia näille autot. Halal-kauppa ja kebab-pitseria keräävät liepeilleen levottomuuksia ja epämääräistä porukkaa, Fatiman asiakkaiden 12 lasta ja toistasataa lastenlasta ravaavat ja asuvat isovanhempiensa luona yötä päivää ja pian uusi lähiö on kuin entinen. Ruotsi on kaikenkaikkiaan menetetty maa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kolmossivun tyttö
John Quiman

Ei niitä saisi olla yli kymmentä prosenttia, jos ei haluta ongelmia. Kymmenenkin prosenttia on aika paljon. Mieluummin vähemmän.

Ne, jotka eivät elätä itseään, pitäisi palauttaa kotimaihinsa. Ne jotka ovat turvapaikan tai humanitäärisen oleskeluluvan saaneet tulisi palauttaa kotimaihinsa heti, kun ne ovat turvallisia. Näillä ehdoilla niistä varmaan 90 % voisi palauttaa saman tien. Ja tietysti laittomasti maassa olevat pitää palauttaa heti sen enempiä kyselemättä.

Loisimaan

Miksi haluavat rajoittaa nyt? Suomessakin suvakki k. yrpä h. orot sanovat, että kaikilla on oikeus tulla tänne.

Piikkilampaat

Jep.. Suomessa taasen hallitus päätti että laittominen islamistien kiireetöntä lääkäripalvelua laajennetaan, ei raha ole este.
Voi h..vetti sentään tuota suomen vampyyrihallitusta!

ike

Suomen hallitusessa ei ole ketään jolla olisi pätevyyttä päättää mistään talousasioista. Näkeehän sen siitä miten suurta palkkaa saavat, jos saisivat edes vähän vähemmän olisivat pulassa kun ei ole tuota kykyä laskea menojen ja tulojen suhdetta.

John Quiman

Heidän silmänsä on päätöksiä tehdessä siinä, että ”mitä minä tästä hyödyn”.

pettuleipuri

Kyllähän sitä ”herkistyy” alue kuin alue, mikäli käänteisen kehitysavun kemuvirtaa sinne tarpeeksi valutetaan.

Jukka

Jutun alussa luulin Ygemanin jopa hiukan viisastuneen, mutta ei. Hän kun esitti, että ”vain” 50% asuinalueella voisi olla muita kuin pohjoismaalaisia. Tanskan 30%:kin on liian suuri. Pohjoismaissa ollaan vain auttamattomasti myöhässä. Jo takavuosina olisi systeemin pitänyt olla aivan toisenlainen. Tulijoiden on annettu järjettömästi tehdä kuten haluavat. Miten uudet tulijat enää saadaan uusille tavoille. Ei mitenkään. Eli sama meno jatkuu, islamisaatio etenee, alueet ghettoutuu, jengiväkivalta pahenee, kaduilla palaa ja paukkuu, verovaroja tuhlataan kasapäin, jne. Suomikin tuhon tiellä. Kiitos vihervasemmisto, ruottalaiset, kokoomus!

KIKKA MOKKELI

Nytkö ne aikoo levittää matut katujengeineen fiinienkin kantaruotsalaisten alueille? Vähänkö tyhmiä nuo hurrit. Ja aikoinaanhan ne vaati, että meidänkin pitäisi ottaa näitä enemmän vastaan pää märkänä …

vesku

ei tulisi mieleenikään, tehdä loma matkaa TUKHOLMAAN,,, näin touhun jo 70-80 luvuilla työskennellesäni Ruotsin laivoilla,,,,,Torit, joka kulmassa KEPAPI-RIEKALE Paikka jne., näkemiin,,,,

Jarno Lehmussalo

Suomen ”herkät alueet” valmistautukaa. Me olemme jo tääälläää….
Viimeisen 12 kk aikana Suomeen on tullut yli 10 000 haittamaahanmuuttajaa • Pt-media

Eka Kettunen

Maahanmuuttoministeri Anders Ygeman voisi näyttää esimerkkiä ensimmäisenä ja muuttaa asumaan herkälle alueellensa puhumaan ruotsia kauppareissuilla ja uusien naapureiden kanssa.

Kata

https://m.dw.com/en/the-day-with-phil-gayle-abortion-rights-win/av-19049331

Kattokaa tuo noin puolivälistä!Voi surseenpeti siinä suvakkimimmi työnsä puolesta kertoo että kaikki saavat tulla joka maahan koska kansainväliset sopimukset! 🙁
Eli mikään ei muutu ellei sopimuksia muuteta tähän päivään!
Tuo Espanjan eteläpuolen touhu on aivan järkkyä.Ja tottakai poliisia syytetään mutta miksi noissa kulkijoissa on vain miehiä??Ai niin 2015 sanottiin että helpompi tehdä pitkä matka…voi kiesus sentään ja kehitysapua 100 vuotta,TÄSSÄ OLLAAN!

Taas niin vitautas!

Eka Kettunen

Jos kärsii liian matalasta verenpaineesta, niin kyseinen video saa kyllä paineet nousemaan nopeasti maximilukemiin.

Kata

Minulla on kyseinen ongelma ja se helpottui kun katoin tään videon mutta sitten puskee migreeni…
Eli parempi on syödä suolaista ja litkiä kaffia kuin tällaiset vatun matamit vinkumassa ”oikeuksia” kaikille,tervetuloa vaan.Mitä voi siis poliisi tehdä tällaisten kanssa?Minusta armeija sinne ja sillä siisti.Oppivat olemaan ja pitämään huolta kotopuolen immeisistä jotka jää sinne odottamaan mannaa taivaalta kuten aina….mielipuolinen maailma.

John Quiman

Ei kannata stressata liikaa asioista, joita ei voi miksikään muuttaa. Maailman hulluuteen ei kannata kuolla, eikä edes hyppiä pitkin seiniä sen vuoksi. Ei maailma sillä viisaammaksi muutu. Pitää vain koettaa selvitä järjissään ja vaikuttaa keihin voi vaikuttaa. Kun pysyy viileänä, voi vaikuttaa enemmän.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

No mie yritän kyllä….. 🙂

John Quiman

Jaksamista yrittämiselle 🙂

Kata

Kiitos..no se kestää siihen seuraavaan hiiltymiseen! 😀

Karnikoff

Ilman muuta,siirretään rikkaitten alueille 50 prossaa ja katotaan tyytyväisyyttä vuoden päästä et jos vaikka haluisivat lisää😂

Eka Kettunen

Hyvä ajatus, myös poliitikkojen jotka kannattavat tätä hillitöntä maahanmuuttoa tulisi saada nauttia monikulttuurisuudesta uusien naapureiden muodossa.

Ilkka Forsten

Minulle jäi aina mieleen vasemmistoliiton entisen puheenjohtajan Suvi – Anne Siimeksen lause, jossa hän erottuaan vassareista kertoi, että ”kannatin maahanmuuttoa, mutta kun kotini lähelle alkoi lisääntymään vierasmaalaisten joukko, tunsin oloni epämukavaksi. Iltaisin tehty kävelylenkki jäi pois, koska en ollut varma heidän aikeistaan..” No niin, ehkä nyt sitten siirrämme Sanna Marinin uuden omakotitalon talkoovoimin varissuolle. Ei hänkään muuten opi realiteetteja.

” Erilaisuus on rikkautta, mutta harvoin rikas haluaa erilaisuutta naapuriinsa.”

Kata

No tämäpä tämä!

Jarno Lehmussalo

 No niin, ehkä nyt sitten siirrämme Sanna Marinin uuden omakotitalon talkoovoimin varissuolle.” Ei pahus soikoon…
Ehdotan, että Varissuo siirretään talkoovoimin.

Ilkka Forsten

Kyllä sekin sopii, mutta mihin se siirretään ?

Matti Kanerva

Antarktiselle

Juha

Juuri näin. Kokoomus on gallup kärjessä maahanmuuttomyönteisenä kommunistisena puolueena. Orpopetteri sisäministerinä ollessaan toi Syyrian pakolaiskriisin varjolla maahan lähes 50000 maahanmuuttajaa jotka olivat enimmäkseen aivan muualta kuin Syyriasta. Joten eiköhän kaikki nämä maahanmuuttajat jatkossa asuteta kokoomusmyönteisille omakotialueille esim Westendiin, Kulosaareen ja Pispalaan tai vaikkapa kaikkialle Espooseen, Pirkkalaan, Lempäälään, Pälkäneelle ja Naantaliin, jotka ovat näitä sekoomus alueita.

https://www.stat.fi/til/kvaa/2021/03/kvaa_2021_03_2021-06-22_kuv_003_fi.html

Ilkka Forsten

Espoossa ne on jo.

Jukka

Niin on. Tiedän, kun olen asunut Suvelan alueella pian kymmenen vuotta. Kantiksista on tullut vähemmistöä. Tuntuu, että asun Lähi-Idässä tai Afrikassa. Nuoria tummia ukkoja vetelehtii päivät pitkät kahviloissa, hakkaavat biljardipalloa musliminuorten vaapa-ajan paikassa, kaapunaiset kattelevat ulos säkistään Sotka-kuskin ruutua pienemmästä reiästä. Koko ajan tulee lisää. Ei järjen häivää!

John Quiman

Näin aikoinaan Rinkebyssä, Tukholmassa tuon kehityksen. Alue muuttui suomalais-ruotsalaisesta lopulta arabialais-afrikkalaiseksi.

Juha

Joo tiedän Espoon keskuksen ja Lepuskin tilanteen, mutta kumma kun eivät asuta näitä väriläiskiä omakotivaltaisille kokoomus/keskusta-alueille esim Nöykkiöön, Latokaskeen, Haukilahteen ja Tillinmäkeen. Nämä suvakkikylät ovat niin maahanmuuttomyönteisiä, että näiden soisi saavan maistaa sitä ihanuutta omilla nurkillaan.

Earl Stone

Jokaisen pohjoismaan kansanedustajan täytyy lisäksi tehdä kuten uruqain presidentti tekee. Hän nostaa 20% palkkaa ja 80% menee yhteiseen hyvään.

John Quiman

Kun Teksasista vietiin ja yhä viedään bussilasteittain rajan ylittäneitä tulijoita Washington DC:aan, alkoivat siellä asuvat poliitikko demokraatit voida huonosti.

Heidän mielestään niiden tulisi pysyä muualla ja muiden kiusana, eikä niitä saisi kuljettaa heidän alueilleen, vaikka itsehän he niitä maahan halusivat.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Juu nyt on yrmyt naamat väärällään Nykissä ja D:C:ssa! Eiku lissää busseja ja ihquja tulokkaita. 😀
https://www.foxnews.com/us/adams-admits-nyc-schools-healthcare-inundated-migrant-influx-blames-callousness-border-states

Suattaapi se Adamski kohta puhua muuta ko miljoona pamahtaa takapihalle.Niitä on jo kuskattu pari miljoonaa punaisiin osavaltioihin.
Onks avoimet rajat järkee vai ei,no EI OO!

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
Nationalisti

” Ruotsin maahanmuuttoministeri Anders Ygeman on ehdottanut, että Ruotsi seuraisi Tanskan mallia ja pyrkisi rajoittamaan maahanmuuttajataustaisen väestön keskittymistä kaupunkiensa ongelmallisimmille alueille.”

Ottakaa huomioon lauserakenne ”pyrkisi rajoittamaan”, eli todellisuudessa mikään ei muutu, väestönvaihto jatkuu ja alueet ghettoutuu, ehkä hieman hitaammin kuin nykymenolla, mutta lopputulos tulee olemaan sama, koska esimerkiksi syntyvyys ja perheenyhdistämiset tulevat pitämään huolen vääränlaisesta demografisesta kehityksestä.
Kansan tulevaisuudesta välittävä poliitikko olisi vaatinut maahanmuuton lopettamista ja puhunut palautuksista.

eetee

Kukaan länsimaalainen ei vapaaehtoisesti jää p..ka-alueille jossa rikkaus kohoaa yil 30%

Rudi

Mielestäni 10% on maksimi. Sen jälkeen alkaa jengiytyminen ja sen tuomat heimosodat
Tarttee heti korjata. 5%

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Rudi
Piikkilampaat

Minulle riittää jos jollain asuinalueella on vaikka 4 mutapäätä se riittää että en muuta tuollaiseen paikkaa.

John Quiman

On niiden joukossa hyviäkin tyyppejä, mutta hyvin harvassa. Jos siellä on neljä, niin hyviä tyyppejä niistä on todennäköisesti 0,04.

Matti Kanerva

Vaivaiset 96% pilaavat koko porukan maineen.

Ilkka Forsten

2.5% ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta.. Myyty turbaanipäiselle herralle joka edustaa 2.5 % asukkaista.

Rudi

Halvalla meni mutta tässä huutokaupassa matalin tarjous voittaa ja näin kaikki on tyytyväisiä.