Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Uutiset

Ruotsi: Muslimikansanedustaja painosti Maahanmuuttovirastoa

Ruotsin valtiopäivien poliittiset blokit vuoden 2018 valtiopäivien jälkeen. Kuva: Wikimedia.

Sosiaalidemokraattien kansanedustaja Jamal El-Haj otti vuonna 2017 yhteyttä Ruotsin Maahanmuuttovirastoon, ja painosti virastoa myöntämään turvapaikan egyptiläiselle imaamille.

Kyseinen imaami oli kytköksissä terroristiseen Muslimiveljeskuntaan, ja esitelmöi ääri-islamistisessa moskeijassa Skoonessa.

Ruotsin sosiaalidemokraattien Skoonen piiri vaatii Jamal El-Hajia eroamaan  kansanedustajan tehtävästä.

”Hän (Jamal El-Haj) on käytöksellään aiheuttanut vahinkoa sosiaalidemokraateille”, sanoo puolueen Skoonen piirin puheenjohtaja Niklas Karlsson.

Jamal el-Haj on aiemminkin ollut islamistisen kohun keskellä. Hän on osallistunut palestiinalaistapahtumiin Hamasin jäsenten seurassa ainakin 2017, 2019 ja 2023.

Kansanedustaja El-Haj selittää Maahanmuuttovirastolle lähettämäänsä painostusviestiä sillä, että uutena kansanedustajana vuonna 2017 ei ymmärtänyt viestiä painostukseksi.

Jamal El-Haj kieltää tukevansa Gazaa hallitsevaa Hamas-järjestöä, ja sanoo tuomitsevansa terrorismin.

Lähde SVT

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Jamal on nyt vaan ollut muutaman vuoden aikaansa edellä.
Ihan vielä ei poliittinen valta ole Ruotsissa islamisteilla, mutta kunhan Jamal odottaa pari vuotta niin sitten on.

John Quiman

Jamal nyt sanoo mitä vaan, päästäkseen pälkähästä. Hänen uskontonsa mukaan hän saa valehdella vääräuskoisille mielin määrin.

Kauko Aalto

Koraani ei myöskään kiellä varastamasta vääräuskoiselta, näitä Kelalta ja Sossusta varastavia on tässä valtiossa jo lähes 100 000. Eliitti eläkeläisten populaatio kasvaa jo kolmannessa sukupolvessa. Olisivat tulleet heti sotien jälkeen, kun miehet kotiutuivat rintamalta vaatimaan oikeuksia, (siis nämä loisintapaikkaa vaativat turvapaikanhakijat) niin eivät sandaalit olisi maata koskeneet, kun lähtö tuli, jos ei laivalla niin uimalla. Nämä olisivat siis olleet ne ihmisoikeuksia kunnioittavat menetelmät.