Eurooppa Politiikka

Ruotsi: poliitikot riemuitsivat hyväksyttyään sukupuolenkorjauslain

Malmön yliopisto, Ruotsi (2021). Kuva: Wikimedia Commons / News Øresund - Anna Palmehag © Uutiset Juutinrauma - Anna Palmehag (CC BY 3.0).

Ruotsissa kiistelty laki sukupuolenkorjauksesta hyväksyttiin odotetusti parlamentin ylivoimaisella enemmistöllä keskiviikkona iltapäivällä. Tämä siitäkin huolimatta, että kyselytutkimusten mukaan vain yksi viidestä ruotsalaisesta kannattaa lakia.

Poliitikkojen keskuudessa puhkesi spontaani hurraa-huuto ja salissa noustiin raikuvasti taputtamaan, kun tulokset esiteltiin kello 16.00.

Sosiaalivaliokunnan ehdotus sukupuolen tunnustamista koskevan lain muuttamiseksi voitti äänestyksen 234 äänellä puolesta ja 94 vastaan.

Yksikään jäsen ei äänestänyt tyhjää. 21 oli poissa.

Seuraukset puolueen linjan vastustamisesta

Kaksi kansanedustajaa, Patrik Björck (S) ja Ellen Juntti (M), äänestivät ”ei” ja siten vastoin oman puolueensa linjaa. Molemmat olivat ilmoittaneet päätöksestään etukäteen.

Juntin osalta maltillisen kokoomuksen ryhmäjohtaja Mattias Karlsson sanoi Aftonbladetille uhkaavasti, että nyt on nähtävä, mitkä ovat ”seuraukset siitä, että hän on päättänyt asettua eduskuntaryhmän yhteisön ulkopuolelle”.

Ruotsidemokraattien yritys saada esitys palautettua valiokuntaan epäonnistui.

Asiasta keskusteltiin parlamentissa päivän aikana kuusi tuntia. Näin pitkät keskustelut yksittäisistä ehdotuksista ovat hyvin epätavallisia.

”Minusta se on valitettavaa”, Ruotsidemokraattien johtaja Jimmie Åkesson sanoi SVT:lle tuloksesta pian äänestyksen jälkeen.

Lähde: Fria Tider

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Kukaan ei ole onnistunut koskaan korjaamaan sukupuolta. Mies ei muutu naiseksi millään keinolla, eikä nainen mieheksi.

Ideologian mukaan sukupuoli on sosiaalinen konstruktio, mutta ”sukupuolen korjaamishoidoilla” he myöntävät, että sukupuoli on biologinen. Eivät tosin ole koskaan onnistuneet korjaamaan kenenkään sukupuolta, mutta eivät kyllä myönnä sitä ikinä, valheellisia kun ovat. He johdattelevat lapsia ”sukupuolen korjauksiin” ja ”löytämään oman sukupuolensa”, ikää n kuin se olisi uusi leikki, jota lapset voivat leikkiä. Hyvin haitallisista seurauksista nämä eivät piittaa vähääkään. Ovat omasta mielestään parempia ihmisiä, vaikka ovat erityisen julmia. Toiseksi jää Mengele, jonka kerrotaan olleen erityisen julma.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
Toni Lajos

Korjauksiin ryntäävien nuorten jonot saattavat venyä jopa pidemmäksi kuin maamme leipäjonot..valitettavasti. Vähemmälle huomiolle jätetään tämän ihanuuden sijaan korjauksiin osallistuvien itsemurha riskien kasvu, elinikäinen kallis lääkitys, vuosia kestävät sairaalan tekemän korjaukset jatkuvat kovat kivut jne.