Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Uutiset

Ruotsi: SD pyrkii hallitukseen

Ruotsidemokraattien puolueen puheenjohtaja (Sverigedemokraterna) Jimmie Åkesson, 2022. Kuva: Wikimedia Commons/ Landstingshuset (CC BY-SA 4.0).

Jimmie Åkessonin johtama Ruotsidemokraatit-puolue (SD), on lupautunut tällä vaalikaudella tukemaan Ruotsin hallitusta hallituksen ulkopuolelta. Sölvesborgissa pitämässään puheessa puheenjohtaja Åkesson sanoo tämän ns. ”Tidönsopimuksen” päättyvän seuraaviin vaaleihin vuonna 2026.

Lauantaina 26.8. pidetyssä puheessa Jimmie Åkesson sanoi Ruotsidemokraattien tähtäävän hallituspaikkaan ensi vaalikaudella.

Åkesson sanoo Ruotsidemokraattien olevan joko hallituksessa tai oppositiossa vuoden 2026 jälkeen, ei hallituksen tukipuolue Ruotsin valtiopäivillä kuten tällä hetkellä.

”Tidönsopimus on kuin jeesusteippi, toimii loistavasti tilapäisesti, ja ratkaisi ongelman”, sanoi Åkesson kesäpuheessaan.

Viime vuoden vaalien jälkeen Ruotsin Maltillisen Kokoomuksen, Liberaalien ja Kristillisdemokraattien muodostama vähemmistöhallitus tarvitsi Ruotsidemokraattien tuen syntyäkseen.

Jimmie Åkesson otti kantaa myös käynnissä olevaan Koraanien polttokriisiin.

Tanskan hallitus haluaa kieltää Koraanien polttamisen julkisilla paikoilla. Åkesson on kritisoi aietta.

”Myös Ruotsissa ovat eräät poliitikot samoilla raukkamaisilla, nöyristelevillä ja vaarallisilla poluilla”, Åkesson sanoi.

Myös Ruotsin hallitus aikoo kieltää Koraanien poltot järjestyslakia muuttamalla. Åkessonin mukaan tarvetta kieltää Koraanien polttaminen lakia muuttamalla ei ole.

”Emme saa koskaan antaa periksi kiristykselle”, hän sanoi.

Lähde SVT

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Kauhea haloo nostettu muutaman kirjan polttamisesta, kun samaan aikaan muslimimaissa poltetaan jatkuvasti kymmenittäin kirkkoja, ja monesti kristittyjä siellä kirkon sisällä.
Täälläkin media toistaa että terroristiuhka johtuu koraanien polttamisesta, no eikä johdu vaan islamista ja islamisteista.

John Quiman

Riehuvatko kristityt nyt Pakistanin lähetystöissä, kun siellä juuri polteltiin kirkkoja, ja valmistelevatko terrori-iskuja islamilaisissa maissa?

Ilkka Manttari

Juuri näin. Kaksoisstandardi on huutava.

Ilkka Manttari

Kuinka paljon ulkopuolisten ideologioiden annetaan kiristää länsimaisia yhteiskuntia väkivallalla. Kun meilläkin nyt aletaan vaatia milloin mitäkin ryhmää sanoutumaan irti milloin mistäkin asiasta, halaisin jokaisen musun joka saa palkkaa Suomen valtiolta tai kunnalta sanoutumaan selvästi irti sh…-laista. Olisi suotavaa että käytäntö leviäisi myös yksityisiin yrityksiin. Käsitykseni mukaan se, että homoseksuaalisesta käytöksestä vaaditaan (sitä) tuomiota (jopa ajankohtaisohjelman tv-lähetyksessä, eikä puhettakaan vihapuhetuomiosta, vaikka se jostakin syystä vielä laissa roikkuu) tai että kunniamu… on edelleen käytössä todistaa että he elävät jossakin ihmisvihamielisessä ”todellisuudessa ja laki ei ole kaikille sama.Missä on punavihreiden valitus epätasa-arvosta vaikka se on käytäntönä musumaissa.Ei missään koska punavihreät ovat epätasa-arvon ja ymmärtämättömyyden linnake.

PS. vähän pahoinpitelin sanoja kun ei aina tiedä mistä oikolukija triggeröityy.

Ilkka

Hallituksen ympärillä vellova rasismikohu kuulemma haittaa jo suomikuvaa maailmalla. No jos haittaa, eikö olisi syytä rajoittaa median mahdollisuuksia levittää sitä propagandaa. Ei sitä tee kukaan muu kuin media, ja tietysti viherkommunistit kun vieläkään ei haluttaisi myöntää että kansa äänesti tällä kerralla, ja tietoisesti jotain muuta kuin punavihreää kuplaa. Mistä se johtuu että rasismiin ei törmää missään, mutta median tarjoilemana sitä on yhtenään ja joka paikassa. En muista nähneeni tai kuulleeni kertaakaan rasistista kommenttia marketeissa, en ole kuullut sitä kaduilla, enkä ole nähnyt että kantaväestö hyökkäisi niiden muiden kimppuun. Sen sijaan ne muut ovat miltei päivittäin otsikoissa, mutta heidän tekemisensä pyhitetään sanomalla että meidän rakenteellinen rasismimme tuottaa tarpeen sikäläisten väkivaltaan. Mikä on rakenteellinen rasismi, sitäkö että jos haluan suomen suomalaisena, syyllistyn hirvittävään rotuerotteluun vaikka en sanoisi kertaakaan edes yhtä sanaa jota voisi pitää näyttönä tästä ihme ilmiöstä. Sen kyllä myönnän, että olen alkanut muuttumaan hyvää vauhtia rasistiksi, kiitos vaan punavihreät, te olette sen synnyttäneet rakenteellisella syyllistämisellä joka ei perustu faktoihin.

John Quiman

Eihän sitä Suomi-kuvaa haittaa mikään muu kuin vasureiden ja median kehittelemät tarinat, jotka eivät edes perustu tosiasioihin. Ulkomailla tieto saadaan suomalaiselta medialta, ei suinkaan perusteellisella asiaan paneutumisella.

Haittaako se sitten Suomi-kuvaa, on oma juttunsa. Ilmeisesti ei, vaikka vasurit sekä media ovat tehneet parhaansa, että haittaisi. Se ei kovasti kiinnosta ulkomailla. Vasurit sekä media viittaavat joihinkin harvoihin ulkomaisiin medioihin, jotka ovat sattuneet kirjoittelemaan asiasta sitä mitä suomalainen media on niille selitellyt.

Ilkka Manttari

Olet törmännyt tiedonvälityksen syvimpään olemukseen. 😊

John Quiman

Vihervassujen toimintatapa vaikuttaa olevan sellainen, että väärässä on aina valkoinen kanta-asukas ja oikeassa on aina jokin vähemmistö tai islam, siis mikä tahansa paitsi valkoinen väki.

Heille se on tasa-arvoa. Ilmeisesti tämän logiikan ymmärtämiseen täytyy olla ideologisesti aivopesty ja vihan kyllästämä suvaitsevainen.

Ilkka

Ei tämä maailma ole koskaan viisaammaksi tullut kirjoja polttamalla, mutta en myöskään ymmärrä sitä että vain yksi teos on niin arvokas, että sen polttamisesta synnytetään järjetön raivo mikä ei kuitenkaan poista sitä että kirjan voi edelleen polttaa. Arabimaissa kirjaan kohdistunutta vandalismia on opittu pitämään niin suurena rikoksena, että sen varjolla pääsee vaimostaankin eroon. Riittää kun ilmoittaa nähneensä kuinka vaimoke repi tai poltti eepoksen ja sharialaki astuu heti voimaan.

Noin tasa-arvon nimissä, montakohan aviomiestä on kivitetty samoista syistä vai eikö vaimolla olekaan oikeutta ilmoittaa väärinkäytöksestä ? Hei vaan kaikille naisten tasa-arvosta puhuville, miksi ette koskaan ota näitä tapauksia puheen aiheeksi. Älkää vedotko siihen että se on maan tapa ja kulttuuriin kuuluva ominaisuus, sitä samaa tehdään nyt länsimaissakin kun kamelikuskin DNA:sta on kysymys. Täällä se ei ole tapa, eikä kulttuurillinen ominaisuus, mutta sallitte sen siitä huolimatta.

John Quiman

Naisten tasa-arvoa on ajettu kovasti, eikä siinä ole kyselty, kuuluuko jokin kulttuuriin. Nyt, kun kyse on islamilaisesta maailmasta, on yhtäkkiä kulttuuri jokin kaiken oikeuttava tekijä. Naisen oikeuksia ei voi vaatia, koska se ei kuulu islamilaiseen kulttuuriin. Miksi aiemmin ei vain hyväksytty, että ei voi mitään naisen asemalle, koska se kuuluu suomalaiseen kulttuuriin?

Toni Lajos

Koraanin polttamista ei pidä kieltää, vaan kannustamaan kaikki kuuliaisesti polttamaan kysein teos, kannustimena turvauduttava jopa palkkioon, sanotaan 10 kruuna/ kirja.

Ilkka Manttari

Ei tuo kirjojen polttaminen nyt mitenkään fiksua ole eikä siitä historiassakaan ole hyviä kokemuksia. Kaikki kirjat vaan samalle viivalle, Jotenkin vierastan käsitettä ”kielletty kirja”. Harva kirja kai sentään on hakannut ketään hengiltä, kyllä se aina on jonkun ihmisen syy.

John Quiman

Näissä tapauksissa poltellaan kuitenkin yksittäisiä kopioita, ei suinkaan kerätä kaikkia Koraaneja rovioon. Sikäli tätä ei voi verrata siihen, mitä on polteltu joskus kirjoja, sillä niissä tapauksissa poltettiin kaikki väärät kirjat, jotka löydettiin.

Kielletyksi jokin kirja tapaa päätyä vain poliittisista syistä. Suojellaan kansalaisia tiedolta ja ei-toivotuilta ajatuksilta poliittisen ilmapiirin arvojen käsitysten mukaisesti. Kyse onkin politiikasta, pelosta, että jokin tietty ajatus saisi kannatusta ja monesti myös totuuden piilottelusta.

Ei pitäisi kieltää mitään kirjoja, olkoonpa ne vaikka vahingollisia, vaan lakata valehtelemasta ihmisille, jolloin voisi kasvaa henkisesti vahva ja terve yhteiskunta. Tämähän ei käy, koska manipulointi on vallan ylläpitäjä ja tapa saada valtaa. Kirjojen kieltäminen on lähinnä manipuloijien tapa pyrkiä saamaan manipuloinnin yksinoikeus.