Eurooppa Rikos Uutiset

Ruotsi: Väärä mies istui vankilassa

Arek Socha, Pixabay (CC0-lisenssi)

Uppsalassa asuva 31-vuotias mies tuomittiin törkeästä veropetoksesta usean vuoden vankeuteen. Hänen sijastaan tuomiota kärsimään ilmoittautui kokonaan toinen mies. Vankilassa istunut ilmoitti vankilaviranomaisille tuomitun 31-vuotiaan henkilötiedot, ja istui tämän kolmen vuoden tuomiosta seitsemän kuukautta.

Tuomiota sijaisena kärsinyt kertoi tekonsa syyksi 31-vuotiaan saamat uhkaukset. Viranomaiset uskovat hänen saaneen maksun tuomion suorittamisesta. Tuomittu 31-vuotias on nyt etsintäkuulutettu kansainvälisesti. Miehen uskotaan palanneen kotimaahansa.

”Mahdollisesti vankilaviranomaiset ovat unohtaneet tarkistaa henkilöpaperit vankia sisään kirjattaessa”, arvioi Vankeinhoitolaitos asiasta tehdyssä tutkinnassa.

31-vuotias oli tiettävästi valmistanut vesipiipputupakkaa, ja jättänyt verot tuloistaan maksamatta.

Ruotsin viranomaisten kannalta kyseessä on laiton vapaudenriisto, ja sijaisena vankilassa ollut voi saada vankila-ajastaan korvauksia.

Tapaus paljastui vuoden 2022 loppupuolella.

Lähde SVT

31 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jäitä hattuun

Joskus 1980-luvulla liikkui meillä Suomessakin huhuja, että jotkut ovat käyneet armeijan jonkun toisen puolesta maksua vastaan.

1980-luvun puolivälin jälkeenhän nousi tämä pörssikeinottelu ja ”kasinotalous” suureen suosioon, ja erityisen innokkaita olivat juuri parikymppiset miehet.

Tällaiseen tilanteeseen ei varusmiespalvelukseen astuminen sopinut kovinkaan hyvin – tuolloinhan ei mitään nettiä ollut vielä olemassakaan, joten bisneksiä ei pystynyt hoitamaan etänä. Eikä lomillakaan käyty joka viikonloppu, ei edes joka toinen viikonloppu.

Niinpä kuulostaa varsin loogiselta ajatus siitä, että joku nuori pörssihai maksoi jollekin siitä hyvästä, että tämä rämpii hänen puolestaan ja hänen nimissään 8 kuukautta metsässä ja harjailee kasarmien lattioita, jotta hän itse pystyy keskittymään bisneksiin ilman mitään katkoksia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Adrenaliini-Aatu H.:t ?

”Poliisi tutkii kauppakeskus Isossa Omenassa lauantaina tapahtunutta kuolemantapausta kuolemantuottamuksena.

Lauantaina alkuillasta kauppakeskuksessa ollut henkilö kuoli kiinniottotilanteen yhteydessä, jossa useat vartijat kohdistivat häneen voimakeinoja.

– Tässä vaiheessa saatujen tietojen perusteella kuolemantuottamuksesta on syytä epäillä useita henkilöitä. Esitutkinnassa selvitetään kunkin henkilön osuus tapahtumiin, koska kiinniotettu henkilö on menehtynyt,
poliisin tiedotteessa todetaan.”

Onko jo sellainen tutkintanimike, että epäillyt otatetaan jo kiinni? Lisäksi huumetestit olisi hyvä tehdä kaikille osapuolille.

Lait uusiksi

Ellei pystytä todistamaan kuka oli kuoleman varsinainen aiheuttaja niin suomen lain mukaan koko lössi pitää vapauttaa syytteestä. Tästä on ennakkotapauskin Kaivohuoneen kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä. Tyhmä laki, koko sakki kuuluu yhteisvastuullisesti linnaan, koska kukaan ei yritä estää tappoa.

Nimimerkki "Tiedän missä olette töissä..."

Jos uhri olisi ollut kulmahousuja, niin heimon miehet järjestäytyisivät jo..

Ilkka Forsten

Meillä mennään taas sille samalle linjalle kuin rapakon takana. Joku vastustaa pidätystä, ja sitten onkin syytteessä kaikki jotka ovat virkansa puolesta pakotettuja tekemään jotakin. Varmaan taas painettiin polvella kaulan päältä niin että henki lakkasi kulkemasta, ja fentanyylin osuus jätetään pois kun mietitään syitä ja seurauksia. Ehkä nyt saamme ikiomat kapinaliikkeet hyppimään ihmisten silmille ja rikkomaan paikkoja, sehän siitä seurasi siellä suuressa maailmassakin.

Jostain syystä kukaan ei koskaan ajattele sitä, ettei kenenkään tarvitse vastustaa pidätystä ellei ole tehnyt mitään. Toisin sanoen, jos pullikoit vastaan, olet itse vastuussa siitä mitä jatkossa seuraa.

Anomaster

Sehän olisi loogista, että riippumatta siitä onko tehnyt jotain tai ei, jättää kuitenkin väkivaltaisen protestoinnin väliin, vaan käyttäytyy siivosti. Voihan erimielisyyttään osoittaa asiallisella puheellakin ja on hyvä käsittää, että ei se poliisin mieli muutu pottuilemalla ja potkimalla.

USA:ssa moni värillinen on menettänyt henkensä ihan turhaa, kun on pakko raivota ihan asiallisessa ja normaalissa pidätystilanteessa. Olisi ollut siististi ja kärsivällinen olisi päässyt aika vähällä.

Minäkö tyhmä, nyt en ymmärrä?

Jenkkilässä samanlaisen (joukolla tehdyn GeorgeFloyd-kuoleman) seuraus oli tuomio murhasta (”toisen asteen murha”), ja 22 vuotta linnaa.
Toisen asteen murha on Suomen laissa joko kuolemantuottamus, surma tai tappo. Eli ei sinänsä ollut suunnitemaa aiheuttaa kuolemaa, mutta aiheutti sen. Ja syyllinen toimi törkeän välinpitämättömästi toisen ihmisen hengen kannalta. Tämänhetkisen selostuksen perusteella ilmeisesti ”surma” olisi lähempänä totuutta.
Second-degree murder is defined as an intentional killing that was not premeditated. In some states, second-degree murder also encompasses “depraved heart murder,” which is a killing caused by a reckless disregard for human life.
Tuo vartijaviisikko pitäisi joo olla kiinni kuulusteltavana. Muuten tekevät jonkun lakihenkilön avustuksella nyt yhteistä tarinaa jolla yritetään päästä lain porsaanreiästä vapaaksi (tai tässä tapauksessa karjujen reiästä)

Minäkö tyhmä, nyt en ymmärrä?

Surmasta tuomitaan rangaistukseksi vankeutta vähintään 4 vuotta ja enintään 10 vuotta. Siinä vartijaviisikolle ohjeita seuraavalle vuosikymmenelle.

Anomaster

Vaan se Floyd kuoli fentanyyliinsä.

Minäkö tyhmä, nyt en ymmärrä?

Ja Omena-naisoletettua ei vielä ole edes väitetty sekakäyttäjäksi. Eli surmasivat terveen.

Anomaster

En ottanut kantaa muuhun kuin tuohon Floyd-tapaukseen, mutta mitä tulee tähän omenajuttuun, aika näyttää, kunhan tutkivat syyt.

"this is no money..."

”SAKSAN POLIISI on ottanut kiinni kaksi ihmistä, joita epäillään islamistisen terrori-iskun suunnittelusta, viranomaiset kertoivat sunnuntaina.
Iranilaissyntyisen 32-vuotiaan miehen epäillään hankkineen syanidia ja risiiniä kemiallisen iskun tekemistä varten”

Onneksi meillä on paremmin:

”Pohjoismaissa suunta kulkee nyt kohti yleisen järjestyksen ja yksilöiden turvallisuuden vahvistamista” (S.N.)

Vai onko ?

Aamen

Toivottavasti laittavat juomaan itse tämän valmistamansa litkun. Päästäisiin yhdestä eroon. 🙏

Ilkka Forsten

Yleensä siellä istuukin vain hyväryhtisiä suoria miehiä, jotka pelkäävät työtä.

Anomaster

Tiedä tuosta työn pelkäämisestä. Kokemukseni mukaan monet niistä uskaltavat jopa nukkua työn vieressä.

Ja taas N EEKERI !

Ansku mä arvaan…

Toni Lajos

Näiden murjaanien ” liiketoimia ” on kaikkien viranomaisten syytä tutkia erityisellä huolella, ellei mitään erityistä rikosta ilmene, varmuuden vuoksi vankilaan, oppivat per…leet.

Anomaster

Korvauksia siitä, että on huijannut itsensä vankilaan? Eikös tuo ole petos?

Kukavaan

Tuskinpa ilmaiseksi meni istumaan vankilaan. Ehkä on saanut muhkean summan tuomitulta. Ja nyt saa päälle koppikorvausta valtiolta. Tietysti sijainen kertoo uhkailuista pelastaakseen oman nahkansa. Kuinkahan paljon vankiloissa on sijaisia?

Anomaster

Jos tuo toimii rahaa antavasti, se tulee yleistymään. Sitten jä väärennetään henkkaritkin, koska ”joku pakotti”.

beldar

Eli seitsemän kuukautta ilmaista safkaa ja ilmainen sänky ja poislähtiessä iso nippu seteleitä taskuun huonosta palvelusta?
Näinkö?

juu

Ruotsin viranomaisten kannalta kyseessä on laiton vapaudenriisto, ja sijaisena vankilassa ollut voi saada vankila-ajastaan korvauksia.”
Itsehän se oli sinne lusimaan ilmottautunut.
Ja jos Ruotsissa on sama kuin Suomessa, että vankilavuorokausi maksaa yli 250e, niin pitäisi pistää ne maksamaan.
Tämmöistä se on kun sen henkilöllisyyden, iän ja kansalaisuuden, ammatista ym puhumattakaan saa ihan itse rajalla valita..ja kaikki uskotaan..

Huru-ukko

Korvauksien maksajalle on jo osoite: Ne hömelöt jotka eivät muka tarkastaneet häiskän henkilöllisyyttä lusimaan tullessa. Vai olivatko kimpassa, että kuule laitetaan rahat jakoon kunhan me ne saadaan?

Kukavaan

Tarkastaja tai useampi voi olla mukana juonessa tai eivät välitä olla tarkkoja.

Jukka

Tämä on sitä kuuluisaa oikeusvaltiosysteemiä. Kusettaa saa ihan vapaasti ja sitten vielä kusetuksesta palkitaan!

Anomaster

Halutaan lisää oikeauskoisia poliisiin ja varmaan noidenkin vastaanottoon. Siinä parannellaan oikeauskoisten mahdollisuuksia vähän järjestellä tuomioita, jos niitä vaikka vahingossa saisi.

"this is no money..."

Ruotsi on ilmeisesti keksinyt ihan oikean Taikaseinän, koska siellä näyttää olevan varaa tuolla tavalla pyyhkiä ”arsetkin” seteleillä.

Ola

Kunnioitus lakia ja oikeutta kohtaan laskee kuin lehmän häntä. Sitä saa mitä tilaa.

Jukka

Minulla on mennyt jo ajat sitten luottamus ja kunnioitus Suomen oikeuslaitokseen!

Artsi

Eikö se ole rikos ottaa toisen henkilöllisyys käyttöön? Miksi rikollista palkitaan koppikorvauksilla? Hän on myös tiennyt oikean syyllisen, mutta salannut sen, eikö hän ole silloin osasyyllinen? Kyllä menee taas oikeustajun ala-tai yläpuolelle tämä.

Jake

Korvauksia, hahahhaha, mikä vedätys.Kyllä itämainen vesipiippubisnes kannattaa.

Uusimmat uutiset