Eurooppa Muu maailma

Ruotsi: Venäläisalusta syytetään salaperäisestä kaapelivauriosta

Kuvituskuva. Itämeri. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 DEED / Kharlosluz.

SVT:n mukaan Ruotsin ja Viron välisen merenalaisen tietoliikennekaapelin vaurioituminen tapahtui juuri, kun kiinalainen alus oli kaapelin yläpuolella. Lähistöllä oli tapahtumahetkellä myös venäläinen alus, joka oli ollut paikalla myös aiempien tapahtumien aikana.

Suomessa ja Virossa viranomaiset ovat tunnistaneet venäläisen Sevmorput-aluksen yhdeksi monista tutkinnan kohteena olevista aluksista.

SVT:n mukaan alus on ollut lähistöllä kaikilla kolmella kerralla.

Kaapelin nimi on EE-S1, ja sen omistaa ruotsalainen Arelion-yhtiö, joka oli aiemmin Telian omistuksessa, joka puolestaan on nykyään Ruotsin AP-rahastojen omistuksessa.

Kaapeli on suojattu teräslangalla, joka on kiedottu itse lasikuitukaapelin ympärille. Yhtiön mukaan neljä kuituparia kuudesta on tuhoutunut, joten internet-liikenne on nyt siirretty linjan jäljelle jääneeseen kuitupariin.

Yhtiön mukaan on hyvin epätavallista, että kuitukaapeli katkeaa tällä tavoin. Joko se on yleensä revennyt kokonaan tai se ei ole vaurioitunut niin, että mikään kuitu olisi katkennut.

Ruotsin laivaston mukaan vaurioituneiden kaapeleiden sijainti on 70–80 metriä merenpinnan alapuolella.

Lähde: SVT, Fria Tider

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Venäläiset byrokraatit ajattelee että oma vainoharhaisuus on riittävä syy kaikenlaisten temppujen tekemiseen. Sitä se tekee kun yhteiskunta elää kymmeniä vuosia jäljessä muista. Se näkyy ihmisten elämässä ja kai tuollaiset temput tuovat hetkellistä helpotusta. Ei tuollaiseen häirintään mikään itsetunnoltaan terve yhteiskunta ryhdy, ainakaan rauhan aikana. Luulevat kai vieläkin että toinen maailmansota ei koskaan päättynyt.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa