Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Ruotsin poliisiylijohtaja Anders Thornberg: ”Ennennäkemättömiä terroritekoja”

Kuvakaappaus SBS Datelinen youtube-videolta.

Ruotsin poliisiylijohtaja Anders Thornberg kommentoi perjantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa väkivalta-aaltoa ja sitä, millaista yhteistyö Ruotsin puolustusvoimien kanssa voisi olla.

-”Valitettavasti mikään ei viittaa siihen, että tämä vakava väkivalta loppuisi nopeasti. Mielestämme on todennäköistä, että uusia väkivaltaisia välikohtauksia tapahtuu ennen kuin suuntaus kääntyy”, sanoo poliisikomentaja Anders Thornberg.

”Tämä on ennennäkemättömän laajaa terrorismin kaltaista väkivaltaa. Ei ole kyse yhdestä rajan ylityksestä, vaan useammasta.”

Poliisi on jo aloittanut keskustelut puolustusvoimien ylipäällikön kanssa siitä, miten Ruotsin asevoimat voidaan ottaa mukaan jengien vastaiseen työhön.

-”Se tulee olemaan poliisin komennossa. Kyse ei ole puolustusvoimien lähettämisestä kentälle suoranaisiin lainvalvontatehtäviin”, Thornberg sanoo.

Poliisiviranomaisen lehdistötilaisuus perjantaina pidettiin yhdessä valtakunnansyyttäjän kanssa.

”Viime päivien ja viikkojen väkivallanteot ovat järkyttäneet maatamme. Vakavien rikollisten väliset konfliktit ovat johtaneet siihen, että viattomia ihmisiä on murhattu, loukkaantunut ja menettänyt kotinsa. Nuoret lapset ovat nähneet jotain kauheaa, jota he eivät koskaan unohda. Ei ole ylitetty yhtä rajaa, vaan useita. Ymmärrän, että ihmiset ovat vihaisia, surullisia ja hyvin huolestuneita”, sanoo Thornberg.

Hän sanoo, että useimmat iskut liittyvät samoihin rikollisryhmiin ja että monilla alueilla on meneillään intensiivisiä ponnisteluja henkilöiden syyttämiseksi.

”Poliisi on kehittänyt ja parantanut työmenetelmiään. Ennaltaehkäisemme murhia ja räjähdyksiä ja puutumme nopeasti asiaan, kun jotain tapahtuu. Toimimalla nopeasti ja tehokkaasti olemme pidättäneet monia epäiltyjä ja estäneet useita väkivallantekoja. Selvitysprosenttimme on noussut merkittävästi. Tänä vuonna meillä on tähän mennessä vajaat 300 henkilöä pidätettynä vakavien aserikosten vuoksi, mikä on kaikkien aikojen korkein määrä.”

Poliisi yhteistyössä  puolustusvoimien kanssa

Säilöönotto on toimenpide järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan. Poliisiylijohtaja korosti, että on myös tarpeen estää uusien henkilöiden rekrytointi jengeihin.

”Vakava rikollisuus on yleistymässä, ja tämä on erittäin huolestuttava suuntaus. Tämän estämiseksi tarvitaan koko yhteiskunnan pitkäjänteisiä ja kestäviä ennaltaehkäiseviä toimia. Me poliisit otamme kovan linjan rikollisuutta vastaan. Se edellyttää kuitenkin myös, että meillä on mahdollisuus keskittyä juuri siihen: rikollisuuden torjuntaan. Siksi on tärkeää, että kaikki viranomaiset, joilla on rikostorjuntatehtäviä, tehostavat työtään ja että teemme yhä enemmän yhteistyötä, jotta voimme maksimoida väkivallan vastaiset toimemme.”

Esimerkkinä poliisipäällikkö korosti yhteistyötä Ruotsin puolustusvoimien kanssa.

”Meillä on hyvä yhteistyö ja haluaisimme tehdä sitä vielä enemmän. Olen puhunut ylipäällikön kanssa siitä, miten kehitämme jatkossakin työtämme yhdessä ja tiivistämme yhteistyötämme useilla aloilla. Tämä on jatkuva prosessi”, sanoo poliisiylijohtaja.

Anders Thornberg kertoi myös raportista, jonka poliisiviranomainen on laatinut yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa hallitukselle.

”Siinä kuvataan, miten voimme tehdä tehokkaampaa yhteistyötä järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvissä ympäristöissä olevien lasten ja nuorten kanssa. Samanaikaisesti kun tehostamme työtä kuntien ja muiden yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa, lisäämme edelleen omia valmiuksiamme”, Thornberg sanoo.

NOA:n johtaja Johan Olsson puhui siitä, miten omia valmiuksiamme voidaan vahvistaa.

”Olemme vahvistaneet väkivallalle eniten alttiita alueita jatkuvasti vuoden aikana. Nyt lisäämme merkittävästi poliisin läsnäoloa rikollisimmilla alueilla. Lisäämällä läsnäoloa ja poliisitarkastuksia estämme enemmän rikoksia ja nostamme enemmän syytteitä”, Olsson sanoo.

”Käytämme myös merkittäviä resursseja lisätäksemme tiedonkeruuta rikosten tilaajia, järjestäjiä ja toteuttajia vastaan. Teemme tämän sunnuntaina voimaan tulevan uuden lainsäädännön avulla, joka koskee niin sanottua ennaltaehkäisevää salakuuntelua”, Olsson kertoo.

Lähde: Fria Tider

25 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

> siitä, miten Ruotsin asevoimat voidaan > ottaa mukaan jengien vastaiseen työhön
      Kyseessä olisi terrorismin varjolla tehty puolustusmäärärahojen siirto poliisitoimeen.
      Tällainen «Budjetin sisäinen säätäminen» on jo tavallista USA:ssa. Esimerkiksi Ukrainaan määrättyjä aseita siirretäänkin Taiwaniin.
      Samanlaista toimintaa on odotettavissa myös Suomen hallitukselta. Vaikkapa budjetin «sisäisillä siirroilla» leikataan terveysmenoista ja lisätään apua Ukrainalle.

Ilkka

Ruotsissa menee asiat joka päivä enemmän päin sitä itseään ja meillä taas Veronika Honkasalo ja tietenkin Eva Biaudet kiljuu Purran rasistisista lausunnoista. Timo Harakka on tietysti mukana huutamassa, että nyt kylllä Orpon pitää laittaa hallitus ruotuun. Onko niin vaikeaa myöntää että länsinaapurissa se näkyy liiankin hyvin mihin demarien ja vihreiden politiikka on johtanut, ja että TÄÄLLÄ tehdään täysin samat tyhmyydet, ei suomi ole mitään oppinut, mutta siitä ei voi syytää PS:n edustajia, sen ongelman synnytti kuinkas muuten, punavihreät jotka yhäkin jaksavat inttää miten hyvin integraatio sujuu ja työvoimapulan paikkaajia tarvitaan.

Se mihin nyt tartuttiin, oli purran kirjoitus jossa hän sanoi että punavihreä politiikka on täysin samaa kuin kommunismi neuvostoliitossa. Jokainen näkee mitä siitä koituu, eikä se ole kansan parhaaksi.. Voi sentään. Eihän sitä olisi saanut sanoa edes nyt kun esikuvana pidetty länsinaapuri hukkuu tunkioonsa.

John Quiman

Onkohan pizzan tarjoaminen ja kahvipullittelu nyt taktiikkana hylätty?

Ilkka

Nyt sitten itketään kuinka maahanmuuttopolitiikka oli SITTENKIN väärä, mutta syntipukkeja ei uskalleta nimetä, kuten muuan hitsaria joka toimi pääministerinä, mikä se nimi nyt olikaan Löf löf löf Löfven ja yhä taustalla pätee väittämä että äärioikeisto aiheuttaa ongelmat, vaikka he eivät ole tuoneet yhtään mokkakik***ä ruotsiin.

Turkki puolestaan evä ruotsilta pääsyn NATO:n sisälle, mutta antaa auliisti oman kansalaisensa terrorisoida ruotsia, joten mitäs jos potkitaan se kalifi ulos ja otetaan tilalle ihmisiä torakoiden sijaan.

Ei mene enää pitkää aikaa kun ne jakamattomat ihmisoikeudet lakkaa olemasta, jos ei vieläkään hälytyskellot soi, niin sitten on kansan tehtävä se mitä normaalisti odotetaan puolustusvoimilta. Kun päästää islamilaiset sivistysvaltioon ja suvaitsee loputtomasti erilaisuutta, on tuloksena ruotsin kaltainen tilanne jota ei enää korjata sanomalla että kiristämme lakeja. Ei lakien kiristäminen enää muuta mitään, nyt on tullut aika hävittää monikulttuurisuus.

John Quiman

Kaikkia, jotka vastustivat holtitonta maahanmuuttopolitiikka, kaikkia, jotka halusivat ennalta ehkäistä tämän tilanteen, haukuttiin rasiteiksi ja suvaitsemattomiksi junteiksi. Ne, jotka tämän kaaoksen aiheuttivat juhlivat itseään sivistyneempänä, viisaampana ja suvaisevampana kansanosana.

Ei värmaan nähdä päivää, että nämä ”paremmat” ymmärtäisivät tuhonneensa Ruotsin ja ruotsalaisten elinympäristön, vieläpä karkeasti valehdellen ja kansaa huiputtaen.

Ei varmaan nähdä sitäkään päivää, että Suomen vastaavat tuholaiset myöntäisivät olleensa äärimmäisen typeriä ja suomalaisten ihmisoikeuksien polkejia valheillaan ja kansannarutuksellaan. Poliitikot ja media tuskin ikinä ottaa mitään vastuuta tuhotyöstään sen paremmin Ruotsissa kuin Suomessa tai muissa länsimaissa, missä nämä ongelmat on mahdollistettu valheelisella toiminnalla.

Ilkka Manttari

Lakien kiristäminen auttaa valtiossa jonka asukkaat pääsääntöisesti noudattavat lakia, joten Ruotsin kohdalla jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä.

Ilkka

Amerikassa sanotaan näin. ” Jos aseista tehdään lainsuojattomia, vain lainsuojattomilla on aseita. ” Tämän voi sanoa myöskin toisin. Jos lainkuuliaisuutta vaaditaan lakia kunnioittavilta, mutta ei sitä kunnioittamattomilta, sillä vaatimuksella ei ole mitään merkitystä. Se on sama kuin sakottaisi normaalia nopeuttaa ajavaa, ihan varmuuden vuoksi, ettei ettei ylinopeutta ajavaa tarvitse sakottaa. Hurrit ovat tehneet kansankodista monikulttuurisen tunkion joka ei nouse suosta ellei tehdä muuta kuin taivastellaan joka päivä samoja asioita.

Peter Kreisler

Joopa joo, ensin tilataan ongelma Ruotsiin ja sitten ihmetellään ”ennen näkemättömiä terroritekoja.

Marko Kristian

Jo joskus pari vuotta sitten oli laskettu jotenkin, että Ruotsi oli turvattomampi maa kuin Irak.
Ja nythän se on vielä pahempi, ja kaikki johtuu kehitysmaalaisista tai heidän jälkikasvustaan.

Ilkka

Muistat varmaan miten meilläkin pahastuttiin kun Trump Presidenttinä ollessaan sanoi että varokaa tekemästä samaa virhettä kuin ruotsi. Tuo ” kauhea ” MAGA:n edustaja oli ihan oikeassa, mutta kommunistisessa suomessa ei saa olla eri mieltä vaikka korostetaan erilaisuuden ihanuutta. Me voimme nyt luottaa siihen että poliisi ” seuraa tilannetta ” mikä onkin ollut hyvä strategia, sillä ruotsissakin ” seurattiin ” sivusta kun maa pask***’iin etelästä pohjoiseen.

Marko Kristian

Trumpista en henkilönä pidä yhtään mutta se oli paras pressa USA:n kansalaisille piitkään aikaan.
Valepresidentti biden taas on läpeensä korruptoitunut umpimätä joka ei aiheuta kuin kärsimystä omille kansalaisilleen.

Marko Kristian

Niin ja viime vaaleissa oli oikeasti hauska seurata kun trumpin vaalitilaisuuksissa oli jopa satojatuhansia hurravia ihmisiä, ja vastaavasti bidenin tilaisuuksissa oli alle 10 ihmistä.
Ja sitten väitetään että Biden voitti vaalit. Trumppi sai kaikkien aikojen eniten ääniä, mutta biden saikin enemmän 🙂 ton selkeämpää vaalihuijausta ei voi olla.
Melkee sama kun sanotaan että Niinistön kannatus on 101%

John Quiman

Biden sanoi kerran vaalikampanjatilaisuudessaan, että en minä tarvitse teidän ääniä voittaakseni. Toisessa yhteydessä hän puhui siihen malliin, että heillä on kaikkien aikojen nerokkain vaalihuijausjärjestelmä.

Näillä lausahduksilla ei revitelty valtamediassa Bidenin kohdalla, vaikka tuollaiset puheet olisi normaalisti levitelty etusivuille taivasteltaviksi.

Marko Kristian

Se sanoi ihan median edessä ”en tarvitse amerikkalaisten ääniä voittaakseni, olemme luoneet historian isoimman koneiston toteuttamaan vaalihuijaus”.
Missä on uutiset? miksi ei Suomessa uutisoida??

Ilkka

Pari päivää sitten Biden julisti kuinka Amerikka elää nyt hyvin vaarallista aikaa. Trump:n kannattajat eivät ole luopuneet ajatuksistaan.. Onko BLM sakki luopunut omistaan, onko LGBTQ sakki omistaan, onko Antifa omistaan jne jne..? Miksi juuri trump:n kannattajien pitäisi suvaita joka paikkaan levitettyä kommunistista propagandaa luovuttamalla valta jollekin porukalle, mikä ei kuitenkaan kykenisi luomaan muuta kuin sekasortoa. Onko metoo ja Woketus ollut kehitystä eteenpäin vievää, ja jos on, niin millä tavalla ?

John Quiman

On kuulemma Maga demokratialle vaara. Itse Biden on korruptoitunut ihminen, joka tekee parhaansa, että demokratia lakkaisi ja tilalle tulisi vasemmistodemokraattien diktaturia. Naruttaa kansaa kaikin puolin. Unohti kyllä kertoa, miksi Maga-porukka olisi vaarallinen ja miten se porukka olisi demokratiaa vastaan.

Ilkka

Voi vaikka ollakin, mutta pikapuoliin selitetään taas YLE:n toimesta kuinka Pekka Haaviston kannatus on nyt huikean korkealla. Jossain 150 % kohdalla. Sitten uutisen lopussa sanotaan ” Otanta kattoi 1000 ihmistä, ja virhemarginaali oli luokkaa 0.3 % molempiin suuntiin. On ihan todellinen ihme jos haavistosta tulee presidentti, sillä tämän kansan aatemaailman muutos nähtiin eduskuntavaaleissa. Ei se että haavisto irtisanoutuu vihreistä ja jättää puoluekirjan piirongin laatikkoon, tarkoita sitä että kansan mielipide hänestä muuttuisi. Miksi haluta täysin vihreää aatemaailmaa edustava henkilö presidentiksi jos vihreistä nyt päästiin eroon ainakin neljäksi vuodeksi.

John Quiman

Veikkaan, että Haaviston kohdalla mielipidetiedusteluissa virhemarginaali on jotain 50 %, mutta vain alaspäin.

Marko Kristian

no televiosio ohjelmatkin kertoo nykyään että pitää olla homopedofiileja. Vai mitä siitä silsusta vois muuta miettiä.

Ilkka Manttari

Meilläkin median kirjeenvaihtajat toitottivat että mistään vaalivilpistä tai epäselvyyksistä ei ole tietoakaan. Samaan aikaan netti oli täynnä valvontavideoita sekä kansalaisten ottamia videoita joissa äänestyspaikoille kannettiin laatikkokaupalla väärennettyjä ääniä kun paikka oli jo mennyt kiinni. Samaa tapahtui kaduilla. Ihmiset olivat huolissaan ja kuvasivat paljon, eikä turhaan.

John Quiman

Venäjän vaaleista kirjoittaessa ainakin Iltalehti totesi, että sähköisen äänestämisen tuloksia on helppo manipuloida. Kun on Yhdysvalloista tai vaikka Brasiliasta kyse, ei ole mahdollista huijata sähköisessä äänestyksissä.

Ilkka

Päästä sisvistysvaltioon sakkia kehitysmaista, saat Beirutin tai Somalian tuliaisina.

John Quiman

Kuten Kari Suomalainen totesi: ”jos hollitupalaiset lasketaan salonkiin, ei heistä tule salonkilaisia, vaan he tekevät salongista hollituvan”.

Kari näki, mihin suuntaan kaikki vie ja muskalsi sanoa sen. Siksipä HS alkoi sensuroida eli ei julkaissut yhtä Karin piirrosta. Kari suivaantui ja sanoi HS:lle, että jos te ette julkaise piirrostani, minä lopetan. No ei julkaissut ja niin sitten loppui vuosikymmenten yhteistyö. Kari on oli sen verran iso tekijä, että hänellä oli varaa tehdä niin.

Toni Lajos

Murjaanien halveksunta ja ylimielinen käytös koko länsimaista yhteiskuntaa kohtaan, liitettynä huumemarkkinoiden tuottoisaan toimintaan antaa oivan jalansijan terrorismin käyttämisenä yhä vankemman jalansijan saamiseksi pullamössö yhteiskunnassa.

Ilkka

Olikohan se Breivik sittenkään niin väärässä manifesteineen, alan uskoa että hän on enemmän tolkuissaan kuin pohjoismaiden päättäjät yhteensä. Eva Biaudet on tietysti tätä ajatusta vastaan, mutta hän nyt väittäisi ratanaulaakin hammastikuksi jos sillä voisi kaataa nykyisen hallituksen.