Eurooppa Kotimaa Politiikka Politiikka Uutiset

Ruotsin vihreät: Kielletään lyhyet lennot

Kuvituskuva. CC0.

Alice Bah Kuhnke, Ruotsin Ympäristöpuolueen kärkiehdokas kesäkuun EU-parlamenttivaaleissa, haluaa kieltää lyhyet lennot Euroopan Unionin sisällä. Lyhyillä lennoilla Bah Kuhnke tarkoittaa välimatkoja, joitten kulkemiseen menee junalla korkeintaan kolme tuntia.

Bah Kuhnken mukaan EU-maissa tulee panostaa junamatkailuun.

”Haluamme kieltää lyhyet, ympäristölle haitalliset matkat, ja investoida voimakkaasti junaliikenteeseen”, Alice Bah Kuhnke sanoo.

Hän haluaa myös korvamerkitä entistä suuremman osuuden Euroopan Unionin budjetista ilmastonmuutoksen torjuntaan. Euroopan Unionin budjetti on noin 187 miljardia euroa, josta Bah Kuhnken mukaan puolet tulisi varata oikeudenmukaiseen ilmastonmuutoksen torjuntaan ja siihen sopeutumiseen.

Lähde SVT

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Piereskelyn voisi myös kieltää, mutta siihen ei puututa, koska vihervasemmistolaiset päästävät papujen ja linssien syömisen vuoksi ilmaan järkyttävän määrän metaania. Kielletään siis vihreät vaarallisina ilmastokaasujen aiheuttajina.
En tiedä onko monikaan nähnyt kaaviota ilmaston lämpenemisestä ja viilenemisestä viimeisen 15 000 vuoden aikana. Mikäli nykyinen ilmastonmuutos-narratiivi olisi todellista, koko planeetan olisi pitänyt olla viimeisen 9000 vuoden ajan täysin asuinkelvoton ja haitallinen paikka elämälle. Jostain syystä luonnon ilmiöt ja elämän kukoistaminen edellisen jääkauden jälkeen vain näyttävät todistavan aivan muusta.

Ilkka Manttari

Aika heikko tuo punavihreiden sanavarasto, vain yksi sana: Kielletään.

Ismo Meinander

Touché!

Ismo Meinander

Mikäli itse-reflektio kuuluisi vihreiden repertuaariin, olisi heidän kaiken logiikan nimissä kiellettävä itsensä.

John Quiman

Punavihreät eivät osaa löytää mitään ratkaisuja mihinkään. Siksipä he ymmärtävät vain kieltämisen ratkaisuna.

Heillä on myös tapana pyrkiä ratkomaan ”ongelmia”, joita ideologia esittelee ongelmiksi, ei todellisia ongelmia.

Ruoste Iskee

Ihmisten teoilla ei ilmaston lämpenemiseen tai kylmenemiseen ole mitään vaikutusta, ei vaikka kaikki maapallon rahat mätettäisiin tuohon hullujen keksimään satuun. Mitä jos kaikki vihreät mielisairaat alkaisi taas miettimään missä se tulivuorien katkaisunappi, ne tätä maapalln ilmastoa säätelee ja sitä ei yksikään ihminen voi säätää, ei vaikka pikku vihreät niin hulludessaan kuvittelee. Yellowstone on alkanut heräilemään ja se kun pierasee päälle, niin puolet ameriikasta on sen jälkeen mennyttä ja vaikutukset tuntuu pohjolassa asti. Melkein tukehduin nauruun kun luin miten nasa haluaa viilentää ko supertulivuoren 🙂

Uusimmat uutiset