Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Ruotsissa aiotaan puuttua jengirikollisuuteen tietyille alueille kohdistuvilla oleskelukielloilla

Kuvituskuva (ei liity kyseiseen tapaukseen): Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0).

Ruotsissa on etenemässä uusi laki, joka mahdollistaisi tietylle alueille kohdistuvat oleskelukiellot. Lakia valvottaisiin jalkapannoilla ja oleskelukielto olisi mahdollista määrätä ilman rikosepäilyjä. Uusi laki on edennyt lausuntokierrokselle oikeusministeriöön ja sen on tarkoitus tulla voimaan ensivuoden heinäkuussa. Ruotsin suuret puolueet tukevat lakiesitystä, joten sen arvioidaan menevän läpi.

Oleskelukielto voitaisiin määrätä vuoden ajaksi ja se voisi koskea 15 vuotta täyttäneitä sekä sitä vanhempia. Vaikka konkreettisia rikosepäilystä ei oleskelukiellon asettamiseen tarvittaisikaan tulisi toimenpiteen kohteeksi joutuvalla kuitenkin olla yhteys jengirikollisuuteen. Oleskelukielto ei kuitenkaan edellyttäisi jengin jäsenyyttä.

Ruotsissa kuoli viime vuonna 62 henkilöä ampumatapauksiin, joista 80 % liittyi jengirikollisuuteen ja ongelmalähiöihin. Uudella lailla olisi tarkoitus parantaa turvallisuutta, ennaltaehkäistä rikollisuutta sekä vähentää lasten ja nuorten rekrytointia jengeihin.

Erityisesti kuluvan vuoden aikana Ruotsin pitkälle maahanmuuttajataustaisten rikollisten pyörittämät jengit ovat rekrytoineen riveihinsä alle 15 vuotiaita, jotka eivät ole vielä rikosoikeudellisessa vastuussa.

Uuden lain mukaisen oleskelukiellon rikkomisesta voitaisiin määrätä sakkoja tai vuosi vankeutta. Kiellon voimaan saattamiseksi poliisi hakisi siihen lupaa syyttäjältä ja kiellon pystyisi riitauttamaan käräjäoikeudessa. Toive uudesta oleskelukieltolaista tuli alun perin poliisilta.

Lähde:

Iltalehti

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Ja meillä itketään sitä jos joku on kirjoittanut yli kaksikymmentä vuotta sitten mielipiteitään. Jostain syystä ruotsissa on tapahtunut kaikki se minkä Jussi Halla-aho otti puheeksi parikymmentä vuotta sitten, Jos väittää ettei se pidä paikkaansa, olisi mukava kuulla mikä siinä on paikkansa pitämätöntä. Ja RKP voisi nyt pikku hiljaa lopettaa sen alituisen nillityksen, ei teitä hallitukseen otettu sanelemaan ketkä saa olla ministereitä.. Huomasitteko miten nopeasti aina luotettava media, etenkin YLE jätti tapaus Antti Lindtmanin kokonaan ruotimatta. Asia todettiin, mutta sitten kaikki olikin jo hyvin. RKP ei sanallakaan vedonnut siihen ettei lindtman voisi olla demarien keulahahmo. Oppositiossa kuuluukin valittaa kaikesta, mutta jotain rajaa pitäisi kunnioittaa sielläkin. Tällä menolla kukaan PS:n puoluekirjan omaavista ei saisi tehdä tai sanoa mitään, ja tietenkin Tytti Tuppurainen vinkuu ylinnä vaikka on itse täysi per****ä ja EU:n vasalli. Suomalaisten asiaa hän ei ajanut päivääkään ministerinä ollessaan, joten kannattaa miettiä mistä hänelle palkkaa maksettiin.

John Quiman

Vasemmiston tapoihin kuuluu pitää meteliä ja kaikki keinot oman asian ajamiseen on sallittua ja hyvää, laittomat mukaanlukien. Ne ovat viimevuosina jopa menestyneet metelöinnillään ja leimakirveillään huitelussa. Ovat monet poliitikot sen vuoksi olleet hiljaisia ja pelänneet rasisti-leimakirvettä. Sen teho on joissakin piireissä olematon nykyään, mutta virkamiehet ja poliitikot pelkäävät vieläkin. Ei löydy selkärankaa nousta sanomaan vasureille, että puhutte pelkkää sontaa, vaikka tietävätkin, että ne puhuvat pelkkää sontaa.

Ovatnuo nykyvassut samanlaisia kuin 60-luvun äärivasemmistolaiset. Kamala meteli ja agressiivinen, hyökkäävä asenne asioissa. Valitettavasti monet ihmiset menevät siitä hämilleen ja sitten hiljenevät.

Kansa puolestaan ei oikein uskalla nousta uhmaamaan leimakirveitä, joten pysyvät hiljaisina enimäkseen ja kaiken lisäksi suuret joukot todistelevat joka hetki, että emme ole rasisteja ja uskomme ilmastonmuutokseen, joka on se toinen väkipakolla tyrkytetty potaska. Ei haluta sallia vapaata keskustelua, ja sitä estetään leimakirveillä sekä kamalalla älämölöllä.

Mikä hupsuinta tässä touhussa, media on täysillä samassa rintamassa vasemman puolen tuulten mukana.

Ilkka

Jos rehkeet ei riitä muuhun kuin ikivanhojen asioiden tonkimiseen, voidaan sanoa ettei rahkeet riitä mihinkään. Miten hyvin SDP hoiti suomen asioita. Maa velkaantui ennätystahtia, pääministeri otti selfieitä ja biletti, minkä jälkeen uhriuduttiin ja nyyhkytettiin ettei kansa antaisi nuoren ihmisen edes tanssia. Ja mitäs nyt tapahtuu. Media naukuu joka päivä maalittamisesta, toimittajia muka maalitetaan yhtenään ja työnkuvaa häiritään. Olisiko hyvä vilkaista peiliin ja huomata että he maalittavat koko ajan nykyisen hallituksen ministereitä. Etenkin PS:n riveistä. Millä tavalla se että täysin palkein kaivellaan menneisyyttä ja nimitellään ministereitä rasisteksi, ei ole maalittamista ??? Miten se ei ole työn häirintää, ja miksi madialla on nyt niin hirvittävä tarve etsiä vikoja yksilöistä kun edellisen hallituksen kohdalla kaikki painettiin villaisella. Edelleen kysyn, miksi Antti Lindtmannin menneisyys ei ollut kuin yhden päivän asia, mutta Junnilan, Purran tai jonkun muun neljännesvuosisata siten kirjoittamat asiat on kuin eilen tehtyjä.

Asiasisältö on itsessään kyllä oikea, olen täsmälleen samaa mieltä PS:n kanssa siitä, mutta mietin millainen ” oikeusvaltio ” kuvittelee itsensä oikeusvaltioksi, jos ei voi olla yhtään päivää maalittamatta kansan valitsemia ehdokkaita. Nyt siunaillaan kun saksan lehdistö repostelee suomen asioilla. Totta kai se sen tekee, heidät on kuohittu olemaan astinlautoja kaikelle kuonalle mitä maailma keksii rajojen sisään taluttaa. Katsotaan parinkymmenen vuoden kuluttua vieläkö niksmannit ovat enemmistö omassa valtakunnassaan, vai joko kuunnellaan rukouskutsua neljästi päivässä. Yritän siis sanoa että saksan kaltainen tonttuvaltio voisi pitää turpansa kiinni, me maksoimme heidän sähkölaskunsakin viime talvena. Ranska, Ruotsi ja Saksa. Jos näissä on asiat nyt hyvin, niin miten ne mahtavat olla silloin kun kaikki menee päin helv****ä täydellä kympillä ? Mielestäni niissä on jo nyt paljon parantamisen varaa, mutta kun sanon tämän rasistina, on sanomani mitätön eikö niin. Maalittamista odotellessa latailen lippaita aikani kuluksi.

John Quiman

Vasemmalla ollaan sitä mieltä, että he ovat demokratia ja vain heidän diktaturiansa voi pelastaa demokratian. Sen eteen taistelevat suu vaahdossa ja uskonnon kaltainen ideologia mielessään. Ei heillä ole aikaa katsella asioita rauhallisesti, koska pitää taistella heidän demokratiansa puolesta. Se demokratia muistuttanee kansandemokratioita, joita on jo nähty. Tuohon kiihkoon ei järkipuhe auta, eikä siinä kiihkossakaan mitään järkeä ole.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka

Olen syvästi huolissani Maria Veitolan henkisestä tilasta. Hän kertoili tänään olevansa surun murtama kun kävi ilmi että Riikka Purra on rasisti, ja nyt veitola ei tiedä miten selittää asian lapselleen. Minä puolestani kysyn, pitääkö sitä jotenkin selittää, ei se alaikäinen ymmärrä yhtään mitään koko asiasta ellei ” äitsykkä ” saa taas hepulia ja ala hyperventiloimaan. Veitolan kohdalla ne hyperventilaatiot ovat arkipäivää,sen toki tiedämme, mutta nyt tämä musertava uutinen suomesta rasismin runtelemana maana voi olla liikaa jopa hänelle. Veitola ei kuitenkaan löytänyt mitään syytä kauhistua Antti Lindtmannin nuoruuteen liittyvästä asiasta, joka ihmetyttää kun tietää miten herkkäsieluinen veitola on. Hän ei ole myöskään saanut mitään selitystarvetta Li Anderssonin väkivaltaa ihannoivista T- paidoista. Niissähän lukee, ” väkivalta on hyväksyttävää, jopa suotavaa.” Voi sentään. 😢

John Quiman

Lapsi on nyt noin 11-vuotias. Mitä sen ikäiselle pitää edes puhua koko asiasta. Tyypillistä noille, että lapsista tehdään heikkohermoisia sekopäitä pompottamalla niitä suvakikauhisteluilla ja pelottelemalla ilmastolla, että nyt kaikki kuolee muutaman vuoden sisään. Eivät tajua, että lapset menevät ihan paniikkiin moisesta typeryydestä, eivätkä saa rauhassa kasvaa lapsina. Moni noista lapsista taitaa kuolla huumeiden yliannostukseen nuoren tai tulla vakioasiakkaiksi mielenterveyshoidolle. Sitten olleen ihan lytyssä ja pää sekaisin lääkäreiden syöttämistä mömmöistä loppuikä.

Hän kauhistelee ideologisesti sopivia asioita, jotta pysyisi oikeaoppineisuuden kaidalla tiellä, kaukana kerettiläisyydestä.

Nämä tapaukset ovat niitä erityisen epärehellisiä, ideologisia valheita syöttäviä hyödyllisiä idiootteja. Eivät taida edes ymmärtää, mitä totuus tarkoittaa.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by John Quiman
John Quiman

Sattui löytymään video, jossa sillä sattui olemaan mainitsemasi paita. Siinä tosin luki ”Vastarinta on hyväksyttävää, jopa suotavaa”.

https://www.youtube.com/watch?v=Tdf_tInYjLM

Videolla hän puhuu vasemmiston väkivallasta. Näkyy keskustelukulttuuriinkin piirtynyt vasemistolainen ”väkivalta”, koska ovat suuna päänä kovaäänisiä, eikä oikein jää muille tilaa sanoa mitään.

Lii väittää, että vasemmiston väkivalta on erilaista. Tiedä erilaisuudesta, sillä jonkun hakkaaminen on yksinkertaisesti yhtä ja samaa väkivaltaa, riippumatta tekijästä, selitteli sitä miten vaan.

Heidän selittelynsä tosin koski väkivallan syitä, joka ei tee väkivaltaa erilaiseksi, mutta eivät he kai sitä käsitä. On kuulemma vasemmiston väkivalta erilaista niiden syiden vuoksi. Ilmeisesti Lii hyväksyy vasemmiston väkivallan, koska syyt ovat jaloja ja Antifa on hieno juttu. Hän ei sitä tunnusta, vaan väittää, että hän ei hyväksy mitään väkivaltaa. Olisi tietysti poliittisen uran loppu, jos sanoisi muuta. Mutta Antifa-suopeus paljastaa totuuden: Lii ymmärtää väkivaltaa, joka on poliittisesti oikein.

Ilkka Manttari

Eräässä puheessaan uusille ministereille jopa presidentti Niinistö mainitsi ilmastonmuutoksen yhtenä aikamme suurena uhkana, ehkä se onkin sitä aiheuttaessaan poliittista epävakautta.Samoin hän puuttui Purran sanomisiin. Niinistö on tehnyt melko hyvää työtä tuossa tavallisessa ulkopolitiikan nikkaroinnissa mutta olisiko kuitenkin parempi jättää nuo ilmastoon liittyvät asiat niille jotka niistä jotakin ymmärtävät, eivätkä vain kuuntele propagandaa.Tiedän että eihän se toki ole suomessa tapana. Ei sisäpolitiikkakaan taida olla presidentin ominta alaa. En ole kuullut voivottelua punavihreiden aiheuttamasta haitasta kun ovat vetäneet vuosia vanhoja asioita kansainväliseen lehdistöön, tosin haitan tekeminen suomelle on kai tuttua, käy EU:ssa saadulla rutiinilla.

Ilkka

Niinistö voi nyt puhua mitä sylki suuhun tuo, ei ole väliä koska uutta kautta Presidenttinä ei voi enää tulla. Veikkaan että eläköityessään hänestä tulee yksi ilmastohätätilan julistajista, tai sitten hänestä kehkeytyy politiikan selittelijä. Näinhän siinä on usein käynyt. Ahtisaari pomppi pitkin ja poikin maailmaa parantamassa, ja Halonen nillittää SETA:n tilaisuuksissa miten tärkeää on jakamattomat ihmisoikeudet. Niinistölle sopisi siis ” natsien vastustaminen ” ja ilmastohätätilan pakkosyöttö. Toki hänellä on oikeus omaan mielipiteeseen, mutta tarvitseeko meidän kansalaisten välittää niistä höpinöistä ?

John Quiman

Niinistöllä on syytä olla varovainen lausunnoissaan, riippumatta siitä, mitä hän todella ajattelee. Natosta puhuminen oli varovaista ja pidättyvää aina siihen asti, että Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja Niinistö näki tilaisuuden liittyä Natoon, myös tarpeen. Sitten ei ollutkaan enää varovainen ja etäisyyttä ottava Naton suhteen.

Voin kuvitella, että presidenttinä hänen olisi aika mahdotonta alkaa puhua ilmastonmuutoksesta tavalla, joka kyseenlalaistaisi sen, koska siitä pillastuisi vallan moni, ulkomaita myöten. En siis katso, että hänen puheensa olisivat välttämättä sitä, mitä hän todella ajattelee. Hän sopeuttaa puheensa vallitsevaan poliittiseen tilanteeseen siten kuin hän sen poliittisen tilanteen näkee.

Uskoisin, että Niinistö jää aika taustalle presidenttiyden jälkeen. Varmaan kertoo mielipiteitä aika ajoin, jos kysytään ja kirjoittelee jotain muistelmia. No, tuo on arvailua. Hän vaan ei vaikuta sellaiselta hössöttäjältä, joka haluaisi olla koko ajan esillä parantamassa maailmaa. Aika näyttää, joten saamme kyllä tietää.

Halonen on kyllä alta arvostelun niin nyt kuin kautta elämänsäkin. Ihmetellyt kyllä, että miten siitä alunperinkään tuli presidentti. Ahtisaaresta en oikein ole perillä. Saihan se Nobelin, joten ainakin auttoi Suomen maineen kohentamista. Nykymaailmassa Nobel palkintoja jaetaan poliittisin perustein, ei ansioiden mukaan. Ahtisaaren Nobelille oli kyllä jakajan esityksen mukaan ansiot perusteena. Hupaoisin palkinto oli Obaman Nobel, joka annettiin siitä toivosta, jota jakajat kokivat Obaman tuoneen tullessaan. Palkittiin tulevaisuuden teoista, joita ei sitten tullutkaan.

Marko Kristian

Minun mielestä rikosoikeudellista ikärajaa pitäisi välittömästi alentaa, vaikka 12-vuoteen.
Sen ikänen taatusti tietää että tappaminen ei ole oikein.
Ei voi olla niin että jengit käyttää alaikäisiä ”torpedoina” koska heitä ei rangaista siitä.

Kauko Aalto

Mitäpä, jos määrättäisiin elinikäinen oleskelukielto, ei pelkästään Ruotsissa, vaan koko Euroopassa. On ihmisoikeusrikos kun näiden annetaan kulkea vapaana meidän ihmisten keskuudessa, näitä jopa syötetään kustannuksellamme.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa