Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Ruotsissa ehdotetaan jengirikollisuuden torjuntaan valvontayhteiskuntaa: ”Ei ole hyväksyttävää olla rikollinen”

Kuva: Pixabay / (CC0) / matscato.

Ruotsin Tidö-puolueet esittivät viime tiistaina ehdotuksia laajasta kamera- ja tekoälyvalvonnasta jengirikollisuuden torjumiseksi.

”Tämä hallitus polkee nyt jalkaa ja julistaa, ettei ole hyväksyttävää olla rikollinen”, sanoi oikeusvaliokunnan varajäsen Martin Melin (vas.), joka tunnetaan nimellä ”Robinson-Martin”.

Oikeusministeri Gunnar Strömmer (M) ilmoitti tiistain lehdistötilaisuudessa, joka pidettiin yhdessä muiden hallituspuolueiden ja SD:n kanssa, suunnitelmista toteuttaa ”kamerahyökkäys”.

Tidö-puolueet haluavat, että poliisilla on ensi vuonna 2 500 kameraa, mikä tarkoittaa kameroiden määrän viisinkertaistumista uuden hallituksen virkaanastumisen jälkeen.

”Kamerat ovat äärimmäisen keskeisiä tällaisessa tilanteessa”, Gunnar Strömmer sanoo.

Jos muutokset hyväksytään, poliisi voi myös käyttää kasvontunnistusta tekoälyteknologian avulla rikollisten tunnistamisessa. Hallitus ehdottaa myös, että poliisi voisi käyttää rekisterikilpien automaattista lukemista.

Martin Melin (vas.) ei usko, että ihmiset kokevat tämän ongelmalliseksi.

”En usko, että ihmiset ovat huolissaan siitä, että heitä kuvataan, mutta ihmiset ovat huolissaan siitä, että heidän talonsa räjäytetään tai heitä ammutaan, kun he lähtevät kauppaan”, hän sanoo.

Lähde: Fria Tider

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Tämän artikkelin täytyy olla jonkinlainen parodia, edes Ruotsissa poliitikot eivät voi olla noin naiveja.

Marko Kristian

Helpostihan siinä käy niin että aletaankin vaan entistä enemmän vainoamaan ”väärää poliittista mieltä” olevia, koska eihän niitä ”etnisiä profilointeja” saa tehdä.

S. “seant” A

Autojen täydellinen kameravalvonta on jo kaupungeissa, joissa on näitä autojen päästöjen mukaisia alueita kuten Lontoossa nämä ULEZ-kamerat, jotka seuraavat autojen rekisterinumeroita, Jos ei, noudata, kuljettaja saa sakkoa £12.50, riippumatta siitä meneekö esim. töihin, nyt näitä kameroita on joukolla tuhottu, sillä monella ei ole varaa vaihtaa autoa.

Toni Lajos

Kameroiden asentelu tulee eittämättä loukkaamaan ählämin kunniaa ja yksityisyyttä, hankkeesta luovutaan, ja paimenille tarjotaan pullakahvit, tähän tarkoitukseen varatut miljoonat ohjataan jengiytymistä tutkivalle järjestölle, jota muuan Ali Hassan johtaa.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa