Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Saksa: Afgaanimiehen asuntoon rynnäköitiin sen jälkeen, kun juna-aseman rutiinitarkastuksessa löytyi matkalaukku täynnä veitsiä

Kuvituskuva. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0) / Henning Schlottmann.

Viranomaiset tunsivat epäillyn islamistisena uhkana, eikä poliisi ole sulkenut pois mahdollisuutta, että 20-vuotias oli aikeissa tehdä terrori-iskun.

Afganistanista kotoisin oleva Saksan kansalainen pidätettiin lauantai-iltana Hampurin päärautatieasemalla sen jälkeen, kun matkatavaratarkastuksessa havaittiin, että epäillyllä oli hallussaan matkalaukku täynnä teräaseita, kuten macheteita, veitsiä ja kirves.

Hänen tavaroistaan löydettiin myös sakset ja teleskooppipamppu.

Mies pidätettiin noin kello 23.15 suoritetun rutiinitarkastuksen jälkeen, poliisin tiedottaja vahvisti. Hampurin päärautatieasemalla viranomaiset olivat tehneet viikonlopun aikana aseita koskevia tarkastuksia paikan päällä, ja 120 päivystävää poliisia teki yli 650 tarkastusta tavallisille matkustajille.

Kaikkiaan 14 henkilön todettiin rikkoneen aseita koskevaa kieltokäytäntöä.

Epäillyn kerrottiin olleen viranomaisten tiedossa, ja häntä pidetään Saksan Bild-sanomalehden mukaan islamistisena uhkana. 20-vuotias on edelleen pidätettynä, kun valtion rikospoliisi tutkii asiaa laajemmin.

Viranomaiset eivät ole sulkeneet pois sitä, että Bildin Hafez A:ksi nimeämä epäilty olisi ollut matkalla tekemään iskun. Hampurin asemalta on yhteys kaupungin metroon ja S-Bahniin, kaupungin lähijunaverkostoon, josta on yhteys myös kaukojuniin.

Aseistautunut liittovaltion poliisi rynnäköi epäillyn kotiin Hamburg-Hausbruchissa sunnuntaiaamuna kello 5 aamulla löydön jälkeen. Konekivääreillä varustautuneet poliisit piirittivät asunnon ja varmistivat sen ympäristön.

18 kilometrin päässä päärautatieasemalta sijaitsevasta asunnosta otettiin talteen useita USB-tikkuja ja kovalevyjä, joita IT-poliisin henkilökunta parhaillaan tutkii.

Lähde: Remix

23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Suomessa valtion varoja lypsävät islamilaiset järjestöt vaativat hallitukselta toimia rasismin kitkemiseksi. Ministeri joutuu pyytelemään  anteeksi, kirjoituksiaan, joissa sanoi totuuden voi pyhä sylvi miten alas ollaan vajottu.

John Quiman

Islaminuskoiset eivät syrji – toisiaan. Kaikki muut ovat vääräuskoisia ja arvottomia.

Peter Kreisler

Helsingin sanomat varmaankin uutisoi tästä tapauksesta, ”Saksalaismiehen hallusta löytyi viharikoksiin viittaavia aseita”.

Ilkka

” Äärioikeistolaisen saksalaismiehen hallusta takavarikoitiin lukematon määrä vaaralliseksi luokiteltuja aseita, poliisi joutui tekemään operaation miehen asuntoon varmistaakseen ettei äärioikeistolainen materiaali USB tikuilta päädy vihasivustoille. ” asiasta uutisoi ensimmäisenä YLE joka liitti tapahtumat Riikka Purran aiempiin nettikirjoituksiin. Myöskin Vilhelm Junnilan osuutta tutkitaan, ja Ville Rydemannin osuus on jo päivänselvä. Oppositio vaatii uusia vaaleja mainehaitan kompensoimiseksi, sekä uusien äärioikeistolaisten tapausten välttämiseksi. RKP pitää illalla ryhmäkokouksen ja ehdottaa täydellistä irtoisanoutumista rasismista, koska se näytti jälleen rumat kasvonsa saksassa äärioikeiston yrittäessä salakuljettaa aseita yksityisasuntoon. Saksan poliisin nopea ja tiedostava toiminta esti laajan väkivaltakierteen, jota on ilmennyt ääriokeiston toimesta useana vuonna Hampurin alueella. EU:n hallintoelimissä ollaan valmistelemassa lakia nettisensuurin puolesta, sillä riikka purran tekstit on nyt toteen näytetysti tuoneet väkivallan kaupunkien kaduille. Ennen niin rauhalliset alueet ovat äärioikeiston kasvaneen uhan vuoksi lisääntyneet huolestuttavalla tavalla. Saksan vihreiden puheenjohtaja kuvailee tilannetta jopa ilmastohätätilaa suuremmaksi uhaksi. Esityslistalla on valkoisen kansanosan eristäminen omaksi getokseen, josta pääsee pois vain erityisen painavan syyn johdosta. Tällainen syy on halu liittyä Antifaan, tai vaihtoehtoisesti ISIS / Al Shabaab hyväntekeväisyysjärjestöihin. Niin ikään päätös liittyä välimerellä toimivaan pakolais-apuun hyväksytään painavaksi syyksi.

Peter Kreisler

Jotenkin näinhän se asia ilmaistaisiin ”Maailman vapaimmassa lehdistössä”. Tietenkin Purran pitäisi pyytää anteeksi epäsuorasti aiheuttamaansa viharikosta ja rasismia.

Ilkka Manttari

Maailman tappiin 😂

Ilkka Manttari

RKP on selvästi demokratian vastainen puolue. Nykyinen toiminta todistaa sen. Se on Suomessa kai laillista, mutta unohdetaanko nyt ne jotkin Ruotsiin viittaavat uutiset joiden tarkoitus on nostaa RKP:n kannatusta. ( En nyt Ruotsinakaan niin rintojani röyhistelisi) Jos luoja suo ihmiset ymmärtävät tämän ja RKP:n kannatus menee sinne minne sen kuuluukin. Alle eduskuntakynnyksen. Täytyy hyväksikäytöllekin joku tolkku löytyä.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
Ilkka

Sanoisin ettei nyt sentään ” konekiväärien ” kanssa rynnäköity mihinkään. Se olisi jo hätävarjelun liioittelua, sillä rynnäkökiväärit ja konepistoolit riittää. Ehkä henkilö oli sittenkin vain viemässä veitsikokoelmaansa teroitettavaksi, mutta äärioikeiston kannattajat tulkitsivat asian terrorismin mahdollisuudeksi. Onhan se väärin ettei Hafez A saa kantaa teräaseita julkisella paikalla, sai sitä tehdä hänen kotimaassankin, ja viimeistään silloin kun henkilö kuului ISIS:n militanttiosastoon. ( Hän ei siis ollut sairaanhoitaja eikä keittäjä, vaikka Eva Biaudet kenties näin väittäisikin.) RKP julkaisee pian oman rasisminvastaisen julkilausumansa, ja syyttää kaikesta Perus-Suomalaisia joiden ikivanhat mielipiteet nostivat Saksassa uinuvan äärioikeiston puoliväkivaltaan viatonta Hafez A.ta kohtaan. Onhan ihan selviö, että YK:n ihmisoikeusartikloissa tarkoitetaan jakamattomilla ihmisoikeuksilla oikeutta kantaa mitä tahansa väkivaltaan soveltuvaa välinettä matkalaukussa, jos DNA perimä viittaa arabisukuun. Sama oikeus kuuluu Saharan eteläpuolelta tuleville. Sen sijaan germaanista alkuperää oleville ei ole koskaan myönnetty oikeutta puolustautua, se tulkitaan heti toiseuttamiseksi tai etniseksi profiloinniksi ja on ankarasti saktioitua.

John Quiman

Kyseessä oli ilmeisesti sarjapuukotuskoneen puukot.

Ilkka

Kettulan vintilla puimakone naksuttaa..

Toni Lajos

Lammaspaimenien arvostettu ja kunniakas ammatti on saanut kolauksen länsimaisen hapatuksen myötä, ählämi on päättänyt aloittaa uuden elämän veitsikauppiaana, kenties keräily kärpäsen herättyä voipi käydä tarjoamassa vaikkapa Palsanmäelle kokoelmaa huutokapatavaksi.

Ilkka Manttari

Vähän kaartaen, mutta:
Olen jokseenkin väsynyt vihervasemmiston ainaisiin viittauksiin ”Olemme sitoutuneet kansainvälisiin sopimuksiin”. Oikea muoto olisi: Olemme sitoutuneet kansainvälisiin sopimuksiin jotka estävät tämän. Se oli vihervasemmistohallitus ja pääministerinä oli XXXX jotka veivät meidät näihin sitoumuksiin. Muistuisi ihmisille mieleen miksi ollaan tässä tilanteessa.

Toinen asia. A-studio. Kun Wille Rydman alkoi puhua ohjelman alkupuolella pelkkää asiaa tapauksesta ”Purran vuosia vanhat lohkaisut” se ei enää sopinut kenellekään. Toimittajakin teki harvinaisen selväksi poliittisen kantansa. Tuossa linkki jos kiinnostaa https://areena.yle.fi/1-3229465
Kyseessä on selvä vihervasemmiston aloittama ajojahti, heillehän demokratia on vain hidaste päämäärän saavuttamiseksi.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
John Quiman

Siinä SDP:n edustaja toteaa huvittavalla tavalla, että eihän Suomesta ole tarvinnut syöttää mitään ulkomaisille medioille, että ne ottavat itse selville. Ei taida tapaus tietää, että ulkomainen media saa suomalaisesta mediasta ne tietonsa asiasta ja suomalainen media on reippaasti liioitellut ja värittänyt sekä surastaan vääristellyt asioita. Sehän on juuri sitä ulkomaisille medioille syöttämistä.

Näytti tuo jätkä aika nuorelta ja kokemattomalta, joten ei kai ole vielä niin pitkälle oivaltanut, että kuinka ulkomaiselle medialle syötetään puppua. Ulkomainen media ei ole juurikaan kiinnittänyt asiaan huomiota, vaikka vihervassut puhuvat kovaan ääneen, että nyt Suomen maine on mennyttä ja vientikauppa tyssää justiinsa. Ilmeisesti ulkomainen media on enimmäkseen ymmärtänyt, että kyseessä on vasemmiston vouhotus.

Ilkka Manttari

Juuri noin. Unohdin tuossa vielä mainita että kaikista sopimuksista voidaan myös irtautua jos ne käyvät liian kalliiksi tai ovat muulla tavalla Suomen edun vastaisia. ”Kansainväliset sopimukset” ei ole mikään argumentti että joitakin tarpeellisia asioita ei voitaisi tehdä.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
John Quiman

Niinhän ne muutkin tekevät. Eivät välttämättä edes sanoudu irti sopimuksesta, vaan voivat jättää noin vain noudattamatta sitä. Mitä isompi maa, sitä vähemmän sopimukset sitovat, kun ne eivät ole itselle edullisia.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka

Ei voida, Maria Veitolan sekä Maria Ohisalon ja Sanna Marinin, Li andersonin tai Anna Maja Henrikssonin mielenterveys ei kestäisi sitä iskua. Eva Biaudet on jo kadotettu sielu, hän hukkui omaan mätäänsä keksiessään että kuuluu siihen ” parempaan kansan osaan ” jota kutsumme rannikoruotsalaisiksi. Tuon ahaa elämyksen jälkeen ei ole ollut paluuta normaaliin järjenjuoksuun, sillä onhan hänen(kin) seurattava länsinaapurin tarjoamaa mallia jossa mikään ei ole mennyt pieleen, paitsi se ettei otettu koko maailman muslimeita ruotsiin samalla kertaa. Ihan niiden avulla ruotsi olisi suurvalta, ajattele, väkiluku olisi kasvanut välittömästi noin 1.6 miljardiin. Ja nyt olisi vapaa pääsy NATO:n jäseneks,i sillä tyrkiyen Erdogan ei enää nillittäisi vastaan koska kukaan ei polttaisi mitään kirjallisuutta, ja aina voisi toimittaa kurdit tiilenpäitä lukemaan. Voi voi minkä mahtavan tilaisuuden suvaitsemattomuus tyrmäsi.

Ilkka Manttari

😂

Ilkka

On suorastaan ihmeellistä että vientikauppamme on ylipään ollut toimivaa vuoden 2015 jälkeen, jolloin Lahden VOK:n portilla seissyt valkoiseen lakanaan ja töttöröhattuun sonnustautunut henkilö ensi kerran pilasi mahdollisuutemme. Mehän muistamme että A. Stubb julisti tuolloin mainehaitan olevan sitä luokkaa, ettei mitään enää saada aikaan taloudellisella puolella. Ymmärtääkseni mikään ei muuttunut miksikään, mutta pyöräilevä hamsteri sai mahdollisuuden pyöräillä ” rysselissä ” ja ottaa selfieitä. Palkka juoksee, ja pyörä kulkee. Tässä valossa käsitän että hän puolusti, ja puolustaa loisivaa joutosakkia, eihän nekään tee mitään ansaitakseen elantonsa.

Ilkka Manttari

Anteeksi tämä ”ohiajattelu”. Onkohan Suomen valittu tie sittenkään oikea. Olisi ehkä, mutta aivan toisen luokan sijoituksia vaadittaisiin. Nyt meillä tapellaan aivan toisarvoisista asioista johon maan jossa on yhden kaupungin verran väestöä ei tulisi olla varaa. Meidän tulisi kannustaa ihmisiä ”eriarvoisuuteen”. Erityislahjakkaat tulisi ottaa valtion erityis -suojeluun. Opiskelusta tulee tehdä sellaista että se kannustaa; EI ilman näyttöä.Kyllä se siitä lähtee, mutta ei sillä että kenenkään ei tarvitse osoittaa koskaan pätevyyttään mihinkään. Katsokaa ihmisiä jotka johtavat tätä kansakuntaa.

John Quiman

Koulutuksessa ainoa rehellinen tapa on, että osaaminen avaa ovia ja osaamattomuus jättää luokalle.

Ilkka Manttari

Lisäys tuohon peukkuun: 👍👍👍

Ilkka

Wanha Ben oli mielestäni paras esiintyjä ohjelmassa. Hän nakitti toimittajan ja demarien mielipiteet, ja erittäin hyvä lohkaisu oli se jossa hän ilmoitti että edellisen hallituksen aikana ei oppositon vaatimuksiin suostuttu, koska vedottiin ukrainan sotaan ja energiakriisiin. Kuten hän toimittalle sanoi, onko ukrainan sota nyt loppu, vai onko se jopa eskaloitumassa entisestään mutta oppositiossa ollaan enemmän huolissaan 15 vuotta vanhoista kirjoituksista.

Kiinnitin lisäksi huomiota siihen ettei toimittaja tuntunut oleva lainkaan kiinnostunut siitä vaikka Purra on pyytänyt anteeksi aiempia kirjoituksiaan, Muistan erittäin hyvin sen että Sanna Marinin bilekohun aikana toimittajakunta hyväksyi anteeksipynnöt ilman kritiikkiä, tai sen kyseen- alaistamista onko hallitus kykenevä toimimaan jatkossa. Ja kyse oli siis pääministerin toilailuista, purra ei ole pääministeri.

Sekin huvitti kun ben viittasi kommunismin kanssa flirttailuun joka ei tuottanut mitään ongelmaa medialle, mutta toimittaja yritti vaihtaa puheen-aihetta eikä osannut lopuksi sanoa mitään järkevää. ” ei nyt puhuta vanhoista asioista…” Purraan liitetyt kirjoitukset ovat myöskin ” vanhoja asioita ” joten missä se raja kulkee koska asia on vanha ja siitä ei enää ole tarvetta nostaa keskustelua. YLE:n toimittajat ovat tulipunaisia kommunisteja, se tuosta kävi hyvin ilmi. Demarien viiksivallu koitti selittää suomen mainehaittoja, mutta ei halunnutkaan enää jatkaa aiheesta kun puheeksi tuli se että Orpolle esitetyt kysymykset olivat ainoastaan suomalaisten toimittajien tekemiä.

Ilkka Manttari

Ben oli hyvä.

Kansalaisen verkkokauppa