Eurooppa Maahanmuutto

Saksa: Vihreiden ministerin mukaan maa tarvitsee lisää maahanmuuttoa vaikka enemmistö saksalaisista kannattaa rajavalvonnan tiukentamista

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay / (CC0) / geralt.

Robert Habeckin lobbaama maahanmuuton lisääminen ei saa maan enemmistöltä hyvää vastaanottoa.

Huolimatta siitä, että yleinen mielipide Saksassa horjuu lähimenneisyyden ja nykyisyyden liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa vastaan, näkyvät hallituksen virkamiehet jatkavat lobbaamista massamaahanmuuton puolesta maan ”työvoimapulan ratkaisemiseksi”.

Saksan liittovaltion talousministeri Robert Habeck, joka on Vihreiden puolueen jäsen, on vaatinut maahanmuuton lisäämistä, vaikka maata uhkaavat asuntokriisi, koulutuksen ja terveydenhuollon ylikuormitus ja maahanmuuttajarikollisuuden huolestuttava kasvu.

Rheinische Post -sanomalehdelle puhuessaan Habeck väitti, että Saksan ”riippuvuus maahanmuutosta” on ”ilmeistä”., Hän väitti, että maahanmuutto on edelleen ”välttämätöntä kasvun aikaansaamiseksi ja vaurauden turvaamiseksi”.

Habeck väitti, että yritykset eri puolilla maata etsivät ”epätoivoisesti” lisää työntekijöitä ja saatavilla olevan työvoiman puute on johtanut siihen, että kauppa- ja käsityöalan yritykset ovat joutuneet kieltäytymään tilauksista ja ravintolat ovat joutuneet rajoittamaan aukioloaikojaan.

”Tarvitsemme kipeästi lisää ammattitaitoisia työntekijöitä ja työläisiä. Me kaikki tunnemme sen jo jokapäiväisessä elämässämme”, hän sanoi.

Habeckin epäsuosittu ratkaisu havaittuun työvoimapulaan on Saksan viisumijärjestelmän vapauttaminen edelleen. Liittovaltion talousministeri kannatti useampien työlupien myöntämistä ja matalampia kynnysarvoja, jotta houkuteltaisiin entistä enemmän ulkomaalaisia suuntaamaan Saksaan ja ”elvyttämään” sen vaikeuksissa olevaa taloutta.

”Tiedän, että siihen suhtaudutaan joissakin tapauksissa varauksellisesti, ja on tietenkin täysin selvää, että tarvitsemme parempaa kontrollia siitä, ketkä tulevat maahan. Ne, jotka eivät saa jäädä maahan, on lähdettävä nopeasti takaisin. Se on minulle kiistatonta”, Habeck sanoi pyrkiessään varmentamaan vastaustaan.

Hän väitti, että diplomaattista lisätyötä on tehtävä sen varmistamiseksi, että kahdenväliset sopimukset maahanmuuttajien palauttamisesta ovat toteuttamiskelpoisia.

Enemmistö saksalaisista ei hyväksy maahanmuuttoa

Habeckin huomautukset tulevat aikana, jolloin Saksan kansalaisten suuri enemmistö on pettynyt nykyisen ja aiempien liittohallitusten liberaaliin maahanmuuttopolitiikkaan.

Viime kuun lopulla julkaistu ARD-DeutschlandTrendin kyselytutkimus osoitti, että lähes kaksi kolmasosaa (64 prosenttia) vastaajista halusi Saksan ottavan vähemmän maahanmuuttajia. Sama luku ilmoitti, että maahanmuutosta on enemmän haittoja kuin etuja.

Lähes kolme neljäsosaa (73 prosenttia) vastaajista oli sitä mieltä, että maahanmuuttajien jakaminen ja asuttaminen maassa hoidetaan joko melko huonosti tai erittäin huonosti, kun taas vain 19 prosenttia vastaajista katsoi, että se hoidetaan hyvin.

Tämä osoittaa, että maahanmuuttajien uudelleenjakomekanismin yleinen kannatus on laskenut hälyttävästi verrattuna viiden vuoden takaiseen tilanteeseen, jolloin vastaavanlaisen kyselyn mukaan 43 prosenttia piti tätä osa-aluetta tehokkaana.

Kyselyssä kävi myös ilmi, että 82 prosenttia saksalaisista kannattaa rajavalvonnan lisäämistä, ja 69 prosenttia on sitä mieltä, että Algeria, Marokko ja Tunisia olisi nimettävä turvallisiksi lähtömaiksi, jotta karkotuksia näihin maihin voitaisiin helpottaa.

Tekoäly voi syrjäyttää kymmeniä miljoonia työpaikkoja Euroopassa

Saksalla ja monilla muilla Euroopan mailla on epäilemättä pulaa työntekijöistä monilla aloilla. Tähänastiset pyrkimykset korvata saksalaisia ammattitaitoisia työntekijöitä maahanmuuttajilla ovat kuitenkin epäonnistuneet. Puolet vuoden 2016 siirtolaiskriisin aikana saapuneista maahanmuuttajista on edelleen työttömiä, ja niistäkin, jotka ovat töissä, suurin osa saa niin pientä palkkaa, että he ovat oikeutettuja sosiaalietuuksiin. Maahanmuuttajat ovat jo maksaneet Saksan veronmaksajille kymmeniä miljardeja euroja. Pelkästään vuonna 2023 maahanmuuttajat tulevat hallituksen arvion mukaan maksamaan vielä 36 miljardia euroa.

Lisäksi tekoälyn vallankumous jatkuu vauhdilla. Investointipankki Goldman Sachs raportoi, että 300 miljoonaa kokoaikaista työpaikkaa katoaa maailmanlaajuisesti. Maailman talousfoorumin tekemän yritystutkimuksen mukaan pelkästään teollisuusmaissa odotetaan menetettävän noin joka kahdeksas työpaikka vuoteen 2027 mennessä – tarkemmin sanottuna se olisi 83 miljoonaa työpaikkaa 673 miljoonasta.

Saksa saattaa siirtyä työntekijäpulasta työttömien ylitarjontaan jo lähitulevaisuudessa. Samaan aikaan Saksan vihreiden muodostama hallitus ajaa läpi anteliaita hyvinvointipaketteja, jotka kannustavat sekä saksalaisia että maahanmuuttajia olemaan tekemättä työtä.

Lähde: Remix

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Oudoksi on demokratia mennyt kun vähemmistö sanelee enemmistölle mitä tehdään.

John Quiman

Vihreiden mukaan Saksa tarvitsee lisää elättejä, rikoksia ja muita ongelmia.

Yksinkertaisemmat työt katoavat vuosikymmenen parin sisällä, ja sitten noista ”maahanmuuttajista” melkein kaikki ovat pelkkä taakka.

Marko Kristian

Tässä kun taas viime viikon aikana on nähty näitä kiihkomuslimeiden mielenosoituksia ympäri eurooppaa, niin miten voi joku sanoa että sitä tarvitaan?
Jos nyt vaikka tarvittaisiinkin työntekijöitä, niin kaikki tilastot kertoo ettei näistä lähi-idän ja afrikan tulijoista ole siihen apua, vaan päinvastoin.
Jos työntekijöitä tarvitaan, niin pitäisi houkutella tänne porukkaa esimerkiksi Japanista.
Mutta mitä enemmän näitä lähi-idän ja afrikan ”gangstoja” euroopassa on, niin sitä vaikeampi on tänne houkutella niitä oikeita työntekijöitä ja osaajia.
Ei nekään halua perhettään tuoda johonkin kalifaattiin jossa klaanit hallitsee katuja aseilla.

John Quiman

Jos haluaa muualta kuin lähi-dästä tai Afrikasta töihin Eurooppaan, on vaikeaa päästä. Kun on oikeauskoinen tai edes musta, ei tarvitse kuin kävellä rajan yli ja sitten saa elää sossun piikkiin.

Filippiineiltä on vaikea pästä, mutta ketkä pääsevät, tekevät töitä ja elättävät itsensä. Sehän ei vihervassuille kelpaa.

Marko Kristian

Nii kyllähän osa lähi-idän tulijoista tekee töitä ja pyörittää yrityksiä.
Käykää vaikka Kontulan ostarilla katsomassa, siellä ei ole mitään muuta kun etnisiä ravintoloita, ananas tukkien partureita ja halal kauppoja. Eli siis sellasia yrityksiä joita ei edes tarvittaisi jos ei heitä olisi täällä.
Eli 99,9% raahaa kelan tuet sen 0,01% yrityksiin.

John Quiman

Juu, suomalaiset maksavat senkin näytelmän.