Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Saksan hallitusta syytetään tietojen manipuloinnista, joka viittaa ”äärioikeistolaisten hyökkäysten lisääntymiseen pakolaiskoteihin”

Kuvituskuva. Dresdenin Schnorrstraßen pakolaisleiri Saksassa 2015. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 3.0 DEED / https://www.panoramio.com/photo/124918873 / Kalispera Dell.

Uutistoimisto Niusin tutkimusraportissa vain yksi Saksan sisäministeriön mainitsemista 80 tapauksesta, joissa oikeisto on hyökännyt asuttuja pakolaisasuntoja vastaan, luokitellaan aidoksi.

Saksan liittovaltion sisäministeriötä on syytetty siitä, että se on liioitellut epäiltyjen ”äärioikeistolaisten” tekemien hyökkäysten määrää vastaanottokeskuksia vastaan.

Saksalaisen uutistoimisto Niusin tutkimuksessa todettiin, että sisäministeri Nancy Faeserin ministeriön vuoden 2023 alkupuoliskolla ilmoittamista 80 tapauksesta vain kahdeksan oli ollut suoria hyökkäyksiä asuttuja turvapaikkamajoituksia vastaan, ja vain yhden tapauksen syyksi oli ilmoitettu tunnettu epäilty, jolla oli oikeistosympatioita.

Nius julkaisi maanantaina tutkimuksensa tulokset, kun se oli keskustellut asianomaisten paikallisten poliisilaitosten ja syyttäjien kanssa selvittääkseen liittovaltion ministeriön lukuihin sisältyvien yksittäisten tapausten tosiseikat.

Uutistoimiston vahvistamista kahdeksasta pakolaisasuntoihin kohdistuneesta hyökkäyksestä kuudessa tapauksessa ei ollut tunnettua epäiltyä, mutta kaikki tapaukset oli kuitenkin liitetty ”äärioikeistolaisiin” tekijöihin. Viidessä hyökkäyksessä oli kyse ikkunoiden rikkomisesta ja yhdessä tapauksessa oli kyse tuhopoltosta. Viimeisimmässä vahvistetussa hyökkäyksessä epäilty oli Syyrian kansalainen, joka hyökkäsi libanonilaisen turvamiehen kimppuun vastaanottokeskuksen ulkopuolella, ja sisäministeriö niputti hänet ”äärioikeistolaisten” ryhmään.

Tämä tarkoittaa sitä, että 90 prosenttia tapauksista, joita ministeriö väittää oikeiston hyökkäyksiksi vastaanottokeskuksia vastaan, ei koskenut asuttuja majoituspaikkoja, ja vain yksi 80 tapauksesta oli oikeiston epäiltyjen tekemä vahvistettu hyökkäys asuttuun vastaanottokeskukseen. Tämä tapaus liittyy Teterowissa 6. kesäkuuta sattuneeseen tapaukseen, jossa kolme humalaista Saksan kansalaista hyökkäsi vartijan kimppuun ja sytytti ilotulitteita turvapaikanhakijoiden majoittamiseen käytetyissä tiloissa.

Nius tarjoaa yhteenvedon jokaisesta ministeriön yksityiskohtaisesti kuvaamasta tapauksesta. Suurimmassa osassa tapauksista ei ole tiedossa epäiltyä, mutta ne on leimattu oikeistohyökkäyksiksi, kun taas muita hataria kytköksiä, joita käytetään tapausten luokittelemiseksi esimerkeiksi ”äärioikeistolaisuudesta”, ovat esimerkiksi graffitien maalailu asumattomiin vastaanottokeskuksiin. Yhdessä tapauksessa saksalaisen epäillyn kerrotaan antaneen ”kiihottavia lausuntoja” toista kansallisuutta olevaa henkilöä kohtaan.

Eräässä tapauksessa 59-vuotias, joka loukkasi poliisia Schleusingenin mielenosoituksessa 10. toukokuuta, sisällytettiin lukuihin, vaikka kaupungissa ei ole vastaanottokeskusta eikä siellä ole ollut pakolaismajoitusta tai turvapaikanhakijoita.

Vastaavasti 26. kesäkuuta turvapaikanhakijoihin kohdistuneessa äärioikeistolaisessa” tapauksessa oli kyse jäteastian sytyttämisestä tuleen Beckumissa, jonka paikallinen poliisi ilmoitti olleen ”lähellä turvapaikkamajoitusta”. Viranomaiset kertoivat Niusille, että ”rakennuksille tai ihmisille ei aiheutunut vahinkoa” ja ”epäiltyä ei ole vieläkään”.

Tutkinta on ristiriidassa Saksan liittovaltion ministerin Nancy Faeserin ajaman narratiivin kanssa. Faeser on hiljattain yrittänyt yhdistää pakolaisvastaisten mielialojen nousun Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen suosion kasvuun, joka on tällä hetkellä mielipidemittauksissa toisena.

Faeser nimitti puoluetta kesäkuussa ”henkisiksi tuhopolttajiksi, jotka valmistelevat maaperää väkivallalle”, ja kertoi toimittajille Berliinissä, että ”äärioikeistolaisuus on edelleen jatkuva haaste, sillä se on suurin demokraattista yhteiskuntajärjestelmää uhkaava ääriliike”.

Niusin tutkimus leimasi tilastot, joita hänen yksikkönsä käytti väitteidensä perustelemiseksi, ”törkeän virheellisiksi ja täysin perättömiksi” ja ne ”antavat täysin vääristyneen kuvan todellisuudesta”.

Lähde: Remix

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Nykyään pääsee ” äärioikeiston ” syntilistalle jos ajaa päänsä kaljuksi, ja kertoo julkisesti ettei syö kebabruokia. Kukaan ei enää siinä vaiheessa kysy mitä muita syitä hiusten parturoimiseen olisi voinut olla, ja sitäkään ei huomioida ettei kaikkien mahahapot kestä kebabruokaa. Jos vielä ilmoittaa että ostin maiharit, ne on kunnon talvikengät ja kestää pitkään, on kuulustelut lähellä sillä kukaan muu kuin äärioikeistolainen ei voi olla noin osuvasti tyyppikuvaan tarrautuva olematta natsi.

Marko Kristian

Olihan ne sillon 2015- – ympäri eurooppaa kohutut äärioikeiston tekemät tuhopoltot vastaanottokeskuksiin lähes kaikki keskusten asukkaiden tekemiä.
Toinen on euroopassa jo vuosia sitten j-talaisiin kohdistuneet viharikokset.
Ykkösenä oli islamistitaustaiset, toisena vasemmistolaiset ääriryhmät, ja äärioikeisto vasta 3 tai 4 sija, vaikka kaikki joissa tekijää ei tiedetty oli merkattu äärioikeiston tekemäksi.

Marko Kristian

Ja korjataan vielä että yksikään viharikos oli tekijä kuka vain ei ole tervettä.
Keneenkään ei pitäisi minkään taustan takia kohdistaa väkivaltaa.
Ainoastaan tämmöset yksilöt kun raiskailee lapsia niin ymmärrän kostoa halutaan.

S. “seant” A

Niin myös Suomessa HS otsikko ”Kaksi j-talaista seurakuntaa saa hallitukselta 400 000 euroa turvallisuuteen – Johtohenkilön mukaan tämäkään ei riitä”
Nadbornik arvelee, että häirintää tekevät lähinnä äärioikeistolaiset ja ääri-islamilaiset tahot
Turun Sanomien otsikko ”Turun j-talaiset: Antisemitismi ei meillä islamilaista, vaan äärivasemmistolaista”Ilmiö on toistaiseksi näkynyt lähinnä ilkivaltana ja vihamielisinä viesteinä. Yksi neljäsosa on äärioikeistolaista ja loput äärivasemmistolaista,

Ilkka Manttari

Alkaa tämä taloudellinen ”hätätila” näkymään vähän kummallisessa valossa kun tuollaiseenkin pumpataan rahaa ja milloin tapahtuu miljoonien kavalluksia ja asianomainen ei edes joudu vastuuseen siitä.Näiden ideologistenkin puljujen turvallisuudesta vastaa poliisi, ei sinne tarvitse satoja miljoonia piilotukea kantaa. Suomessa korruptio on vaan niin tasokasta että ei täällä juurikaan tarvitse seurauksista välittää, paitsi tietenkin aivan ruohonjuuritasolla.

Toni Lajos

Suomessa on myös havaittu ” äärioikeiston ” nousu, jopa yhteiskunta rauha uhattuna, kertoo Yle, näiden nulikoiden joita uskotaan ” äärioikeistoon ” kuuluvan suurin yksittäinen teko oli postilaatikon rikkominen. Totuuden paljastuttua Yle ollut melko hiljaa uutisesta.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa