Eurooppa Kulttuuri Maahanmuutto Politiikka

Saksan Seuraava Huippumalli -ohjelman voittajien arvostelijat: ”Heidät on valinnut saksalainen woke-eliitti, joka haluaa muokata tätä maata uudelleen”

"Saksan Seuraava Huippumalli" -ohjelman voittajat 2023. Kuvakaappaus: Twitter.

Saksan Seuraava Huippumalli -ohjelman kolme parasta voittajaa ovat joidenkin arvostelijoiden mielestä kiistanalaisia.

”Saksan Seuraava Huippumalli” -sarjan tämänvuotiset ykkös-, kakkos- ja kolmossijat nostattavat kulmakarvoja, sillä kriitikot ovat huomauttaneet, että tosi-tv-kilpailun voittajien valinnalla ei ole juurikaan tekemistä kauneuden kanssa, vaan ideologisen, woke-ohjelmoinnin kanssa.

Eräässä twiitissä, jolla on lähes miljoona katselukertaa, belgialainen historioitsija ja professori David Engels julkaisee kuvan kolmesta voittajasta, jotka kaikki ovat ruskeita ihmisiä. Hän kirjoittaa: ”Tämä ei ole vitsi: On ainakin yksi asia, joka on myönnettävä Saksan woke-eliitille: he ovat johdonmukaisia ja tappavan tosissaan halussaan muokata maansa täysin uudelleen. Shakespeare sanoisi: ’Vaikka tämä on hulluutta, siinä on kuitenkin suunnitelmallisuutta’.”

Kommentoijat arvelevat, että ”tässä maassa, jossa mustien väestö on niin pieni, ”Saksan Seuraava Huippumalli” -ohjelma pyrki ylläpitämään valveutuneita hyveitä” ja jopa edistämään massamaahanmuuton hyväksymistä saksalaisessa yhteiskunnassa, jota saksalaiset ovat mielipidetutkimusten mukaan yhä useammin vastustamassa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun ohjelmassa edistetään kiistanalaisia aiheita. Saksalainen kolumnisti Anabel Schunke kirjoitti Twitterissä vuoden 2021 kisan voittajasta, joka oli itse asiassa biologinen mies, joka muutti sukupuolensa naiseksi ja voitti kaikki biologiset naiskilpailijat.

”Jokainen, joka valittaa Saksan Seuraava Huippumalli (Germany’s Next Top Model) -ohjelman voittajasijoista, on luultavasti jo unohtanut, että kaunis Soulin (Omar) hävisi biologiselle miehelle vuonna 2021″, Schunke kirjoitti.

Schunke totesi kuitenkin, ettei hänellä ole huomauttamista vuoden 2023 ykkössijoitetun voittajan painosta. Sen sijaan Schunke, joka ilmeisesti seurasi ohjelmaa, sanoi, että vuoden 2023 voittaja Vivien Blotzki ei hoitanut tehtäviään ohjelmassa, ja ohjelman ideologisen suunnan valossa Blotzkin voitto paljasti entisestään ohjelman ideologisen suuntauksen.

”En muuten koskaan sanonut mitään #GNTM:n voittajasta sen takia, että hän on ylipainoinen, en myöskään kommentissani Weltwochessa tai alkuperäisessä viestissäni. Onhan ’kurvikkaita malleja’ nyt jo tarpeeksi. Kyse on vain siitä, että hän ei saanut mitään töitä ja muut olivat parempia. Ja jos katsoo viime vuosien päätöksiä tätä taustaa vasten ja nykyistä voittajaa, niin tulen siihen tulokseen, että kyse ei ole enää suorituskyvystä, vaan monimuotoisuudesta hinnalla millä hyvänsä”, Schunke kirjoitti.

Valkoisten syrjintä on sitä ”parempaa syrjintää”

Toisaalta monet tiedotusvälineet ylistävät voittajaa.

”Minusta on fantastista, että Vivien oli ensimmäinen kurvikas malli, josta tuli Saksan seuraava huippumalli”, sanoi Harper’s Bazaar -lehden saksankielisen painoksen päätoimittaja Kerstin Schneider.

Saksassa on kuitenkin nähty suuntaus, jonka mukaan moninaisuutta edistetään usein niin, että valkoihoiset jätetään nimenomaisesti ulkopuolelle monilla kulttuurin ja politiikan aloilla. Esimerkiksi saksalaisten veronmaksajien rahat on usein sidottu monimuotoisuusaloitteisiin, kuten elokuva-, taide- ja kulttuurihankkeiden rahoitukseen.

Remix News on aiemmin uutisoinut, että eräässä Saksan valtion rahoittamassa aloitteessa MOIN Film Fund -sivustolla todetaan seuraavaa: ”Hakijoiden on nyt vastattava kyselyyn suunnitellun hankkeensa monimuotoisuudesta. Hakijoiden on esimerkiksi vastattava, onko tiimissä ”värillisiä ihmisiä”. MOIN väitti kuitenkin, että tarkistuslista ei vaikuta ”taiteelliseen vapauteen tai työoikeudellisiin kysymyksiin”.

”Me maahanmuuttajat todennäköisesti perimme tämän maan”

Vaikka Saksa on ollut yksi maailman tervetulleimmista maista massamaahanmuuttoa kohtaan, monet uusista tulokkaista eivät jaa yhtä lämpimiä tunteita Saksan väestöä kohtaan. Aiemmin tänä vuonna esimerkiksi saksalais-iranilainen kirjailija ja kommentaattori Behzad Karim Khani kirjoitti uudenvuodenaattona maahanmuuttajien aiheuttamaa sekasortoa kritisoineista saksalaisista lausuntoja, joita arvosteltiin laajasti.

”Mielestäni olemme nyt pisteessä, jossa meidän pitäisi tarkastella tilannetta rehellisesti. Aloitetaan siitä yksinkertaisesta toteamuksesta, että me – maahanmuuttajat, ulkomaalaiset, ihmiset, jotka… kutsukaa meitä miksi haluatte – emme lähde niin helposti. Ettekä te, rakkaat luomu-saksalaiset, myöskään lähde, vaikka väestörakenteellisesti olette varmasti lähdössä pois. Olette kuolemassa sukupuuttoon, ja maanne tarvitsee noin 400 000 uutta työntekijää (joka vuosi) seuraavien 15 vuoden aikana, eli noin miljoona maahanmuuttajaa vuodessa. Me maahanmuuttajat todennäköisesti perimme tämän maan. Voisimme siis pelata täällä aikaa, jota teillä ei ole.”

Aiemmin tänä vuonna sattui toinen tapaus, jossa ideologiset huolenaiheet näyttelivät enemmän roolia kuin ansiot, kun Saksassa valkoihoinen miespuolinen oikeusministeri erotettiin virastaan, koska hän oli valkoinen ja miespuolinen, ja hänen tilalleen otettiin musta nainen. Kuten Remix News uutisoi, Vihreä puolue erotti oman oikeusministerinsä Dirk Adamsin Saksan Thüringenin osavaltiossa. Hänen ei todettu syyllistyneen mihinkään väärinkäytöksiin, vaan hän oli yksinkertaisesti väärän ihonvärinen mies, mikä vihreiden omien sanojensa mukaan oli koko peruste hänen erottamiselleen.

Adams taisteli kovasti säilyttääkseen paikkansa, mutta hänen tilalleen valittiin afrosaksalainen Doreen Denstädt. Vasemmistopuolueeseen kuuluva Thüringenin ministeri-puheenjohtaja Bodo Ramelow erotti Adamsin, joka oli maahanmuutto-, oikeus- ja kuluttajansuojaministeri. Irtisanominen tapahtui sen jälkeen, kun vihreät pyysivät suoraan, että hänen tilalleen otettaisiin Denstädt, jolla ei ole lainopillista tutkintoa eikä poliittista kokemusta.

Vihreät juhlivat oman ministerinsä erottamista sukupuolen ja rodun vuoksi lausunnossaan, jossa todettiin, että uusi nimitys osoittaa, kuinka ”tärkeitä kotouttamisen ja maahanmuuton aiheet ovat meille Allianssin vihreille”.

Toisessa esimerkissä eräs saksalainen huippuyliopisto julkaisi työpaikkailmoituksen, jossa todettiin, että ”valkoihoisten ei pitäisi olla hakijoina, jotta värillisille ihmisille saataisiin tilaa.”

Lähde: Remix

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kyllönen

Suomalaiset oli vähemmistönä kun pitkästä aikaa vietin päivän vuosaaren luonnonsuojelualueen rannoilla.
6 tunnin aikana lähes jokainen vastaantulija oli ulkomaalaistaustainen, kaikki grillipaikat oli vallannut klaanit joissa semmonen 50 henkeä jokaisessa, naiset siellä hupun alla 50 asteen lämpötilassa. Kakarat kivittää linnunpoikasia jne.. ei saa täällä enää hetkeäkään hermojaan lepuuttaa.

John Quiman

Hyvää rikastettua kesäpäivää. Vuosaaressa onkin hyviä uimarantoja, etenkin se mitä ennen ainakin kutsuttiin Långstrandiksi (pitkäranta).

Toni Lajos

Kommentoinkenttä melko vaisu, joten täälläkin jo kaikki nähty, eipä hetkautta tämän osaston lukijoita, odotellaan mitä seuraaksi…..Ehkä Yle kertoilee Tukholman katumellakoista…oikeilla nimillä, sinne on vielä matkaa, veroeuroja tuntuu riittävän.

Ilkka Forsten

Lihapulla ja kaksi pohjaan palanutta kebablettua, Pelkkää kauneutta.. Kyllä nyt kelpaa mainostaa taas sitä miten ollaan tiedostavia.

John Quiman

Etelä-Afrikassa ja Zimbabwessa lähdettiin myös sille linjalle, että korvataan eurooppalaisperäiset vaaleaihoiset mustilla. Etelä-Afrikassa on jopa tehty laki, jotta saa ottaa töihin vain mustia. Jos Euroopassa mennään samoille linjoille, on odotettavissa samanlainen mahtava menestys Euroopassakin.

Ilkka Manttari

Rasismiahan tuo on. On toisaalta aivan luonnollista palkata töihin ihmisiä jotka ovat kulttuurellisesti ja muutenkin lähellä sinua. Tuosta ”rasismi” pelleilystä ainakin länsimaissa tulisi jo luopua. Pitäisi palkata aina vain pätevimmät, kai tuo voitaisiin jättää kyseessä olevien firmojen johtajille, ei siihen tulisi ”rasismikorteilla” puuttua. Johtajat vastaavat yhtiöidensä tuloksesta. Rasismihuutelijat voisivat käpertyä johonkin läheiseen pimeään nurkkaan odottamaan seuraavaa täysikuuta 😊.

John Quiman

Puhuvat tasa-arvosta ja lain voimalla luovat rasismin.

Ilkka Forsten

Se rasismista mäkättäminen on tosi ärsyttävää. Etenkin kun miettii mitä kaikkea termin ale on nykyään tupattu. Alunperin rasismi oli rotuun liittyvä asia, nyt mikä tahansa kritikki, vaikka ei puhuttaisi edes etnisyyksitä sen yhteydessä kuvaillaan ” rasistikseksi mielipiteeksi.” Kun lausahdat että onpas kaunis valkoinen hanki, tullaan nillittämään että valkonormatiivisuus taas työntyy esiin, ja miksi pitää puhua valkoisesta hangesta kun voisi puhua vaan hangesta ? Kun sanoo että tuo järvivesi on aavistuksen tummasävyinen, muuttuu konteksti ja kuulet että olet tehnyt mikroagression jossa halusit sanoa tumman olevan huonompi. Mikään ei ole koskaan oikein, paitsi silloin kun wokettaa ja löytää kaikesta tummasta, mustasta tai ruskeasta jotain mikä on valkoista parempaa. Toisaalta olen ääriharvoin törmännyt ihmisiin jotka tulevat iholle mielipiteineen, mikä saattaa johtua ihan siitä että osaan kyllä laukoa takaisin tarvittaessa.

Silloin kun käytän T-paitaa jossa on rintapuolella teksti, ” En kanna asetta etsiäkseni vaikeuksia, kannan asetta sen varalta että vaikeudet löytävät minut.” saattaa viestittää riittävän selvästi myöskin mielipiteeni noin yleisemminkin. Niin, ja eihän sitä koskaan tiedä vaikka teksti olisi totta, ei kaikki näy ulospäin.

John Quiman

Kun pönttöön pötkähtäneet pökäleet ovat ruskeita, on se hyvän merkki. Jos ne ovat valkoisia, on syytä huolestua.

Marko Kyllönen

Onhan sen täälläkin nähnyt pitkään, että katsomalla mainoksia ja ”suomalaista huippuviihdettä” niin voisi luulla että Suomessa ei ole enää yhtään valkoista heteroa.
Tehköön nyt minkälaisia mainoksia ja ohjelmia haluavat, mutta se on sitä aivopesua nuorille, kun kaavailuissa kai täällä ei kohta olekaan enää juurikaan valkoisia heteroita..

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa