Kulttuuri Urheilu ja liikunta

Salibandyn mm-kisat päätökseen: Ruotsille kultaa, Suomelle pronssia

Swiss Life Arena CC BY-SA 4.0

Sveitsin isännöimät mm-kisat saivat odotetun lopputuloksen kun lajin emämaa voitti kymmenennen maailmanmestaruutensa.

Finaalissa Ruotsi kaatoi Tsekin lukemin 9-3. Alkulohkossa joukkueet päätyivät tasatulokseen 3-3. Ruotsi voitti välierässä Suomen voittolaukauskilpailun päätteeksi 4-3. Puolivälieräottelu Ruotsi-Norja oli hallitsevalle maailmanmestarille kävely puistossa. Lukemat taululla olivat tylyt 18-2.

Suomi jäi alkulohkossaan toiseksi hävittyään isäntämaa Sveitsille. Puolivälierässä Suomi voitti odotetusti ennakolta heikon Saksan. Välierätappio vei pronssiotteluun, jossa Suomi oli tyly vieras ja kaatoi isäntämaa Sveitsin 5-3.

Vaikka Sveitsi, Tsekki ja Norja ovatkin kehittyneet Suomen ja Ruotsin takana vakuuttaviksi haastajiksi, on maailman rankingin kärkikaksikko edelleen tosipeleissä selvästi edellä. Suomen ja Ruotsin pelaajatuotanto varmistaa materiaalin leveyden ja laadun, jota vastaan muut maat eivät pysty kilpailemaan.

35 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Noin täydelle salille on hienoa esittää mitä tahansa.

Tuumailija

Sählyn suosio on jatkuvassa nousujohteessa, voisi jokin keltainen lehti mainostaa tuolla kuvalla.
Samanlaista kuvaa ei juuri saa otettua pesäpallo otteluista.

Mitenköhän on jääpallon laita, ei taida rahahanat olla sinnepäin auki kun ilmastonmuutoskin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Tuumailija
Ilkka Forsten

Niin nousujohteista on ” sählääminen ”. Arkadianmäen puulaakijoukkue johtaa sitä A sarjan divisioonaa ihan kirkkaasti.

Tuumailija

Ja yhtä täydet lehterit siinä talossa kuten kuvassakin, silloin kun on kriittisin peli menossa.

Lallukka

Den gliider-in….Wiska tsemppa wiska ja….

Säbämies

Salibandy on jääkiekon larppausta.

reikäpalloa

Ketä jaksaa kiinnostaa moinen marginaalilaji, hinttikyykkä.
Ihan mukava kuntoilulaji, mutta huippu-urheiluna aika naurettavaa.

Kata

Joo mutta eilen kuiten Karjala-turnauksessa voitti Ruotsin 4-1!!! 😀

otto suni

Pitäähän niitä svenssoneita jollain tavalla arvostaa!!

Kata

Jo javisst!Absolut! 😀

John Quiman

Jaha, tuli ruotsalaisista mieleen Absolut-vodka?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
ike

Joka on täyttä kuraa.

John Quiman

En osaa tuohon Absolut-vodkan kuraisuuteen sanoa mitään, kun en käytä. Mutta makuasia tuokin lienee. On Ruotsi tehnyt sillä rajusti rahaa kyllä. Aikoinaan Ruotsissa pohdittiin, että kuinka on moraalin kanssa, kun Systembolagetin politiikan tulisi olla vähentää alkoholin kulutusta, mutta samaan aikaan mainostetaan Absolut-vodkaa pitkin maailmaa, jotta ihmiset joisivat enemmän.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
ike

No makuasiasta en oikein tiedä, ehkä kaikilla ihmisillä ei sitten ole makuaistia. Tuohon värikkääseen taustaani, vakituisen ammatin ohella, kuului myös aikoinaan työskentely ravintolassa. Oma maailmansa sekin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Minäkin olen ollut juomanlaskijana. Laskin illan aikana usemman tuopillisen siihen ränniin missä lirisee vesi koko ajan. En maistanut kertaakaan, jätin sen kultivoituneemmille, koska en osaa muotoilla makuja niin oivaltavasti kuin he. Siis näin. ” vaikutelma, ohut, pyöreähkön hedelmäinen, tuhdisti paahtoleipäinen, aavistus kirpeyttä, kuplivan hapokas mutta kierteinen sekä osittain vadelmainen ja aurinkoisen mantelinen. Sopii äyriäisten sekä kasvisruokien / talonmiehen kanssa nautittavaksi.”

Kata

😀

Ilkka Forsten

Säädetään sille sokerivero, niin kulutus laskee. Jyrki ” Käteinen ” osaisi laittaa vichy vedenkin sokeriverolle. Nykyinen hallituksen mukainen kyhäelmä puolestaan laittoi alkoholittomille juomille lisäveroa, käyttäen perusteena sitä ettei kansa ryyppää itseään tärviölle. 0.00% olut on siis nyt saatettu vaarattomaksi, ja samalla valtion pohjattomaan kirstuun tulee rahaa rämisemällä. Miksi käteni hakeutuu yhtenään kohti sitä kaappia jossa on laatuterästä, ergonomisesti muotoiltuna tietenkin ?

ike

Olen monessa asiassa samaa mieltä kanssasi. On kuitenkin asioita jotka menevät meidän kokemuksemme ulkopuolelle. Niilläkin on arvonsa. Olen kuitekin sitä mieltä että ihminen joka osaa kertoa missä rypäle ja valmistus on tehty on arvokkaampi kuin ihminen joka koko ajan vetää ihmisiä sodan partaalle, kyllä noita sotaisia riittää.Jos nyt joku nuori ajattelee että tuo on vain satu, niin ei todellakaan ole. Ei kannata tuhota makuaistiaan esim. tupakalla, Vaikka noin olisi käynyt. Toivoa on. Opettele viinejä, no sitä ei voi tehdä suomessa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Joskus aikoja sitten katselin TV:stä ohjelmaa jossa pyydettiin yhtä viininmaistajaa sanomaan mikä viini on kyseessä, miltä vuodelta ja jos mahdollista, miltä alueelta ja mistä rypäleistä se on valmistettu. Tarjokkaita oli muistaakseni 12 erilaista, ja niin uskomatonta kuin onkin, se tyyppi sanoi ne kaikki oikein. 😮

ike

En halunnut kuulostaa elitistiltä. Kaikki johtuu kokemuksesta. Nuorempana kun olin tulossa suomeen laivalla (joka jo on romutettu) tapasin nuoren kaverin joka oli ollut opiskelemassa ranskassa pitkään ja kertoi että oli jo oppinut jonkin verran tuosta. Ei siinä mitään pahaa. Voihan sitä noinkin elää. Jos siihen lisätään vielä juustot niin hyvä. No en minä koskaan ole ollut kovin käytännöllinen ihminen ollut, aina joutunut pyytämään ystävien apua. Onneksi sitä on riittänyt. Täytyy ymmärtää että tähän tilkkutäkkiin jota elämäksi kutsutaan täytyy aina joskus saada apua. Emme tiedä kaikkea, saati osaa tehdä kaikkea.

John Quiman

Viinejä voi käyttää ruoan valmistukseen. Saa kivoja kastikkeita, esim. Teinpä kerran vähän hernekeiton tapaisen papusopan, jonka liemeen laitoin punaviiniä. Konjakkia voi myös käyttää ruoan valmistuksessa. Viimeksi lisäsin vähän konjakkia sinappiin, jota tein. Rommi käy hyvin moneen, esim. rommirusinamuffinsseihin.

Ilkka Forsten

Annan tässä saman tien reseptin miten valmistetaan liekitetyt ohukaiset. Tehdään tavallinen lettutaikina, lirautetaan se paistinpannuun, kaadetaan päälle konjakkia, raapaistaan tulitikku ja sammutetaan keittiön verhot. 🙄

ike

Unohdin tuossa sanoa että katsokaa kuinka paljon EU nostaa palkkojaan. Missä ihmeessä viipyy suomen EU-ero.

Ilkka Forsten

Inflaation kurimus käy EU:n joutosakin kukkarolle kalliiksi, joten toki suvaitsemme palkankorotukset, saammehn me viettää sähkötöntä Joulua ja iloita siitä miten verorahamme jaetaan Saksaan. Ei pidä olla kiittämätön, iloitaan pienistä asioista näin sotaa käyvänä maana. Sitä paitsi Saamelaiskäräjistä syntynyt keskustelu on nyt paljon tärkeämpää kuin etelä – suomen äärioikeiston mankuminen hullusta politiikan teosta.

Kata

No ko miehän oon absolutisti…syntymähumala kylläkin koska työpaikan juhlissa kysyttiin usein aiotko tosiaan ajaa kotiin ja mie että joo ja kyytiinki pääsee… 😀

Ilkka Forsten

Olisit sanonut että näin umpihumalaisena en tiedä ajanko kotiin vai saanko pysähtymään pihalle, se on ihan herrassaan. Edelliskerralla meni kotiin asti, siihen kiikustuolin viereen.

Kata

😀 Kyllä shammaltelin nille ussshein että kyyyyytiiin vaa…

John Quiman

Jääkiekko on se merkityksellinen.

Ilkka Forsten

Drag Racing tai ei mitään, mutta ilman dragqueenia..

ike

Kuuluu sarjaan Waltarin sanoin ”Kaunis turhuus”. Sitäkin ihmiset tarvitsevat.

John Quiman

Kuten mausteet ruoassa. Ilmankin pärjää, mutta olisi varsin tylsää. Elämän tarkoitus ei ole olla mahdollisimman tylsä.

ike

Paitsi punavihreän hallituksen mielestä. Elukoita ruokitaan vain sen verran että pysyvät hengissä ja tuottavina.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

F.E. Sillanpää vastasi kysymykseen mikä on elämän tarkoitus, sanomalla että ” elämän tarkoitus on miettiä sitä mikä on elämän tarkoitus. ”

John Quiman

Hänellä oli sitten luuppi päässä. Kysymys kiersi kehää mielessä, eikä vienyt mihinkään.

Ilkka Forsten

Sama mies ( Sillanpää ) souti talvisodan alkessa Ruotsiin ja lauloi mennessään, ” Nyt kun on vaarassa syntymämaa, kotiaskareet jäädä saa..”

Toivo Jalmar Silén joka tunnetaan paremmin T.J. Särkkänä, kipaisi myöskin sodan alettua länsinaapuriin, oli siellä koko sota-ajan ja palasi kotiin kertoen että ” työasiat ” vaativat konsultointia ruotsalaisten kolleegoiden kanssa. Outo juttu että juuri sen 105 päivää, ei yhtään enempää eikä vähempää.

Shamppanjasosialisti Björn Wahlroos julisti miten tärkeää on jokaisen ottaa osaa yhteisiin ponnistuksiin maamme talouden tasapainottamiseksi, ja muutti kirjoille på Sverige välttääkseen verotuksen.