Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Rikos Uutiset

Salman Rushdien murhayritys: Lähi-idän reaktiot

Kirjailija Salman Rushdie yritettiin perjantaina 12.8.2022 murhata puukottamalla New Yorkin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Puukottaja, libanonilaistaustainen shiiamuslimi Hadi Matar, 24, on pidätetty ja poliisin huostassa.

Islamilaisen Iranin johtaja, ajatollah Ruhollah Khomeini, antoi vuonna 1989 määräyksen surmata Rushdie. Kirjailijan katsottiin loukanneen islamia kirjassaan Saatanalliset säkeet. Määräystä, eli ”fatwaa”, ei ole koskaan muutettu tai peruttu, ja Rushdien tappamisesta luvattu kolmen miljoonan euron palkkio on yhä voimassa. Iranin mukaan fatwaa ei voi perua kuin sen langettaja, edesmennyt Khomeini. Salman Rushdie on elänyt vartioituna jo yli 30 vuotta.

Vuonna 1989 libanonilainen Mustafa Mahmoud Mafez kuoli Lontoossa, hänen Salman Rushdielle tarkoittamansa, kirjaksi naamioidun pommin räjähtäessä ennenaikaisesti.

Reaktiot Salman Rushdien murhayritykseen ovat olleet sekä ymmärtäviä että tuomitsevia.

Teheranilainen lähetti, Reza Amiri, 27 ,kuvaa tuntojaan näin:

”En tunne Salman Rushdieta, mutta olen iloinen, että hänen kimppuunsa käytiin, koska hän häpäisi islamia. Näin käy jokaiselle, joka loukkaa pyhiä arvoja”.

34-vuotias Mohammad Mahdi Movaghar on tyytyväinen iskusta Rushdieta kohtaan.

”Tämä on hieno juttu, ja näyttää ihmisille että kansa kostaa niille, jotka häpäisevät muslimien pyhiä arvoja, tuonpuoleisessa tulevan rangaistuksen lisäksi”.

Maantiedon opettaja Mahshid Barati, 39, on huolissaan Iranin suhteista ulkomaailmaan.

”Tämä haittaa ulkomaansuhteita moniin maihin, myös Kiinaan ja Venäjään,” Barati pohtii.

Hän epäilee Salman Rushdien murhayrityksen takana olevan tekijöitä, jotka haluavat eristää Iranin entistä tiukemmin.

Iranin on vuosikymmeniä epäilty kehittävän ydinasetta, joka uhkaisi Israelia. Maalle on määrätty pakotteita, ja sen lähimmät tukijat ovat Venäjä ja Kiina.

Iranin islamilaisen johdon hallussa oleva Kayhan-lehti kommentoi murhayritystä näin:

”Tuhat eläköön-huutoa urhealle ja velvollisuudentuntoiselle henkilölle, joka hyökkäsi pahan luopion, Salman Rushdien kimppuun New Yorkissa. Kättä, joka repi Allahin vihollisen kurkun, täytyy suudella!”

Libanonissa Israelia vastaan toimiva, Iranin tukema shiialainen Hizbollah- järjestö, ottaa kantaa asiaan lievemmin:

”Emme tiedä asiasta mitään, joten emme kommentoi”, kertoi järjestön edustaja medialle.

Lähde: Al-Jazeera

25 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Minervan Pöllö

Miten islamia voi häpäistä tai pilkata, se telee sem itse. Se on kristiuskosta ja juutalaisista legendoista kehnosti plagioitu ideologia jolla ei ole järjen kanssa mitään tekemistä. Avatkaa koraani ja lukekaa, miltei joka sivulla puhutaan vääräuskoisten tai islamista kääntyneiden (siis järkiinsä tulleiden) tuskallisesta kiduttamista ja annettaanpa ohjeita miten se on tehtävä. Esim. ihmisen kaulan saa katkaista jos tekee sen islmamin ohjeiden mukaan. Jos tämä tekele julkaistaisiin tänä päivänä sitä ei julkaisisi yksikään kirjapaino, sen elämän ohjeet ovat sitä luokkaa, ettei ihmiset ymmärtäisi millaisella sairaalla mielikuvituksella se on kirjoitettu. On käsittämätöntä että tällä vuosituhannella elää 1,6 miljardia ihmistä jotka uskovat hurskaaseen elämään tämän käsittämättömän opuksen ohjeiden mukaan. Meneekö vuosisata ennen kuin julkisesti tuodaan esiin, että on kysymyksessä paikalleen jäänyt ja mihinkään kehitymätön piemeän keskiainen ideologia {jollainen myös kristinuko oli ennen kuin ihmisten sivistystason nousu suitsi sen}.  Alistummeko islmamin ikeen alle. Ilmastonmuutokselle emme todennäköisesti mitään mahda, mutta islam medän tulisi suitsia, ennen kuin se lopullisesti meidät, sen jälkeen ilmasonmuutos ei kovinkaan paljon voi pahentaa tilannetta.

Kun muslimien osuus väestöstä kasvaa, se alkaa väistämättä näkyä koko yhteiskunnan tasolla, ja sen vahva asema yhteiskunnassa tulee nykyisellä kehityksellä tekemään länsimaille saman, mitä se on tehnyt Lähi-idälle ja osalle Afrikasta – jokainen on varmasti kuullut alueilla rehottavasta seksuaalisesta väkivallasta, kunniamurhista sekä naisten ja seksuaalivähemmistöjen huonosta asemasta.

Tämä on täysin ilmeistä jokaiselle, joka ei ole puuduttanut itseään islamin dogmeilla. Koraanin arkijärjen vastaisuus huomattiin jo satoja vuosia sitten:

Thomas Carlyle (1795-1881) kirjoitti: ”On myönnettävä, että se on työläin lukutehtävä, johon olen eläissäni ryhtynyt. Puuduttava sotkujen, alkeellisuuksien, raakuuksien sekamelska; loputtomia korostuksia, sekavuutta …. perusteetonta typeryyttä! Vain velvollisuuden johdattaa eurooppalaisen Koraanin läpi!”

 

 

 

 

Ilkka Forsten

Ohisalon näkemyksen mukaan muslimien suuri määrä euroopassa poistaa myöskin ilmastohätätilan, josta saan aiheen kysyä millähän tavalla se mahtaa tapahtua ? ja vastaan itse.Kun 1.7 miljardia ajatollahia tuodaan päsmäröimään miten saa elää ja kenen käskystä, niin kyllä siinä euroopan väestäkato on hyvin pian täyttä totta. Toivokaamme että ohisalo kääntyy pikapuoliin muslimiksi, muuten ottaa koville mukautua ajatukseen että eduskunta ja poliitikon työ heivataan jollekin ” sivistyneelle partajätkälle, ” ja ohisalo kelpaa korkeintaan penskojen tekemiseen, mutta ei vääräuskoisille. Vieläkö siinä vaiheessa feminismi yrittää selittää kuinka länsimainen yhteiskunta sortaa naista, miehet ei kunnioita naisten oikeuksia, ja naisen euro on kahdeksankymmentä senttiä ?

On noi tyhmiä ja sekoja

Mäkin suutun, jos Aku Ankkaa pilkataan

Kolmossivun tyttö

Mietin tässä, että islamin ja länsimaita vaivaavan puolesta loukkaantumisen välillä on jotakin yhteistä. Molemmissa katoaa kyky miettiä omia tunteita ja loukkaantumisen syytä tarkemmin. Loukkaantuja ei kysy itseltään, loukkaako asia häntä itseään, mikä siinä oikein loukkaa, onko asia oikeastaan loukkaava, onko sillä tarkoitus loukata, mitä se loukkaa ja mitä loukkaantumisesta ja loukkauksesta seuraa. Kriittisen tarkastelun puuttuessa sekä yksilö että yhteisö eivät kehity, vaan jäävät massatietoisuuden vankilaan ja näin ollen ulkoa ohjattaviksi.

Länsimaihin levinnyt puolesta loukkaantuminen palvelee islamin pyhistä arvoista loukkaantumista saumattomasti esim rasismin vastustamisen kautta. Kun maahanmuuttovastainen kommentti, kirjoitus tai joukkotoiminta nostaa vastalausemyrskyn, kukaan ei uskalla asettua islamin massainvaasiota vastaan.

Erona vain on se, että länsimaissa loukkaannutaan äärihumaanien arvojen nimissä, islamissa niiden täydellisen vastakohdan.

Kata

Hyvin sanottu!
Ayan Hirsi Ali joutui piiloelämään myös Hollannissa vaikka oli kansalainen kun oli eri mieltä kuin libtardit.Tämä kertoo kaiken ”puolesta loukkaantumisesta”.
Muutti Yhdysvaltoihin mutta ei taida missään olla helppoa elää kun lilaviherpissanväritukkaiset mönkivät ja huutavat…

https://www.kansalainen.fi/ayaan-hirsi-ali-euroopan-johtajat-ovat-kykenemattomia-hoitamaan-tehtaviaan-mutta-unkarissa-kaytetaan-maalaisjarkea/

juha II

Muslimit pitävät kovasti puukko huumorista ja veren hajusta. Eli jos haluaa oikean parfyymin valita niin verta vain korvan taakse tai kainaloihin! Etkä ole koskaan yksin!!!

Mummo

On kyllä jännä, miten näitä uuvatteja haalitaan Suomeen. Eiköhän Rushdie ollut muslimiperheen poika, joka uskalsi arvostella Islamia ja puolustaa siten sananvapautta.
Hihhulit juhlii, kun veri roiskuu. Perse kohti mekkaa siitä, pohjalaanen pottunokka.

Eka Kettunen

Suhteet Iraniin on katkaistava ja maata kohtaan on asetettava mahdollisimman paljon pakotteita välittömästi. Tuollaista perseilyä ei tule suvaita hetkeäkään.

Jone

Mitä mieltä Sanna Marin on? Miksi Suomi ei tuomitse sananvapauteen kohdistuvaa terroritekoa? Arvoyhteisöä muka ollaan olevinaan, mutta tuppisuina terroristien edessä.

Tapsa

Vaikeneminen on hyväksymisen merkki.

Kata

No Flowsta pitää nyt toipua ja lomakin kohta loppuu…jos ei sitten taas ole joku festari….on meillä pm…

Ilkka Forsten

Sannalla on taas ollut muita ” kiireitä ” kuten uusi festarilook, aahhhh ja ooooh, kansa tykkää oiiiiii sanna vilauta peräpeiliä…

Earl Stone

Eiköhän tamarinin onttouttaan kumisevassa päässä ole ulkoa opeteltu värssy, kuinka kaikki on loppupeleissä valkoisten syytä.

Terhomatti Hämeenkorpi

S….nan hullut kivikausimurjaanit!

Pulteri

Shiialainen Hizbollah ei kommentoi, koska ”eivät tiedä asiasta mitään”

Miten lienee? Puukottaja on shiia.

John Quiman

Ainahan nuo juhlivat, kun vääräuskoisten veri lentää.

PEHU1957

Koska hallitus ilmoittaa huolensa ja osanottonsa näihin järjettömiin väkivaltatekoihin?

hupsistakeikkaa

Mutta mitä sanoo asiasta luetuimman verkkoforumin kiihkojihadisti?
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17528089/salman-rushdien-puukotus-on-julma-teko-#comment-115871328

Kata

Kommentit tuota kouhottajaa kohtaan kertokoon mitä mieltä on taatusti suurin enemmistö.Ohkohan tuo moktari juurihoidon tarpeessa?Ainakin hampaat kirskuu…

Ilkka Forsten

Heti kun palaavat syyslomalta.

Timppis

Hallitus on jo julistanut näille fattan.

Kata

😀 Todellakin!

otto suni

Islamilaisen maailman kommentit on ymmärrettävä siten, että yli 1400 vuotta sitten Muhammedin antamat ohjeet ovat voimassa myös tänään. Maailma missä tyhmä länsimaalainen haluaa hyväksyä tälläisen sotaisen uskonnon on tuhoon tuomittu ja siihen vaikuttaa erään ryhmän hallussa oleva media kaikin tavoin.
On myös syytä ymmärtää, että valtakunnansyyttäjäksi Sauli Niinistön mahtikäskyllä aikanaan nimitetty Raija Toiviainen uskollisesti toteutti ulkomailta ohjattua syyttäjälaitostamme. Kristityllä ei ole mitään mahdollisuuksia nykyisessä Europassa vaikuttaa omaan elämäänsä muulla tavalla kuin vallankumouksen kautta, joten joudumme hyväksymään tilanteen niin kauan kun olemme lampaita!

hupsistakeikkaa

https://api.suomi24.fi/uploads/91/30/93/48x48_20180909132323431.jpg
Moktar.Gubta
14.08.2022 10:55
UUSI
Riikka toteuttaa maahanmuuttovastaisten ikivanhaa rituaalia. Jokaisen sopivan väkivallanteon yhteydessä he ryntäävät innolla paikalla ja läiskyttelevät käsiään uhrin tai uhrien vereen ja innolla huutelevat, että mitä me sanoimme.Tämä on sairasta ja kovin vastenmielistä ilkkumista uhrien raadoilla. Soisin sen jäävän vähemmälle.Salman Rushdien puukotus oli sekin sairas ja vastenmielinen teko. Se että Iranin lehdistössä ylistää tekijää on myös sekin sairasta ja kovin vastenmielistä. Pidän puukotusta tuomittavana, joten minun suuhuni ei nyt kannata laittaa muita sanoja:Jokainen hyökkäys sananvapautta vastaan on hyökkäys ihmisyyttä vastaan. Vaikka tällainen hyökkäys nostaa tunteita pintaa, ajattelukyky kannattaa siltikin säilyttää. Jos tekijä on mieleltään sairas, ei hänen tekosistaan kannattaisi Purran tavoin syyttää puolta maailmaa. Tekijän motiivit ja mahdolliset taustaryhmät tulevat kyllä esille. Meidän on jaksettava vain odottaa. Kuitenkin on parempi huudella silloin, kun tietopohja on pitävä. Ennakkoon huutelu on pelkkää persuilua.Parhain terveisin, Moktar. 😉 https://keskustelu.suomi24.fi/t/17528089/salman-rushdien-puukotus-on-julma-teko-

Eetu

Islamilaisten maiden mediaani-ÄO on 82, joka vastaa noin 13-vuotiasta suomalaislasta. Toisaalta heikko impulssikontrolli, väkivaltaisuus ja laiton käyttäytymnen on suurimmillaan ÄO:ssä 80 – 90.

Tällä selittyy koko islamilainen maailma, mutta ei tietenkään tietämättömille ja/tai tahallaan sokeille.