Muu maailma Politiikka

Seattle kärsii poliisien puutteesta – aikoo vahvistaa poliisivoimia rekrytoimalla laittomia maahanmuuttajia

Kuva: Kuvakaappaus/Youtube.

Yhdysvallat tulee mahdollisesti kokemaan vakavia seurauksia salliessaan laittomasti maassa olevien vieraiden valtioiden kansalaisten toimia poliiseina maassa.

Demokraattijohtoinen Yhdysvaltain Washingtonissa sijaitseva kaupunki, Seattle, suunnittelee vahvistavansa kuihtuneita poliisivoimiaan rekrytoimalla laittomasti maassa olevia maahantunkeutujia.

Washingtonin suurimmalla kaupungilla on vain 931 poliisia palvelemassa sen 750 000 asukasta 725 viranomaisen erottua työstään viime vuonna.

Nyt poliisilaitos aikoo muuttaa sääntöjään salliakseen riveihinsä palvelemaan rajan laittomasti lapsina ylittäneitä, jotka ovat nyt listattuna Deferred Action for Childhood Arrivals- ohjelmaan (DACA), joka suojaa alaikäisenä maahan laittomasti maahan tuotuja karkotukselta.

”Konservatiivisia arvoja puolustava” juutalainen homoseksuaali radiojuontaja, Jason Rantz, oli ylistänyt poliisilaitoksen uutta linjausta sanoen: ”Mielestäni jokainen, joka on pätevöitynyt ja halukas suorittamaan virkaa, mukaan lukien pätevöityneet amerikkalaiset jotka puhuvat toista kieltä, heitä tulisi kohdella kuin kaikkia muitakin.”

Yli 500 000 laittomasti maahan tullutta on edelleen rekisteröityneinä presidentti Barack Obaman perustamaan DACA-ohjelmaan, vaikka Donald Trump lakkauttikin sen vuonna 2017.

Vaikka laittomasti maassa olevat saavat työskennellä Yhdysvalloissa kahden vuoden välein uusittavalla työluvalla, aseiden kantamiskielto on aiemmin estänyt heitä toimimasta poliiseina.

Seattle ei ole ensimmäinen kaupunki, joka sallii DACA-ohjelmassa olevien toimia poliiseina, sillä Illinoisin, Coloradon ja Kalifornian osavaltiot ovat sallineet saman aiemmin. Yhdysvallat tulee mahdollisesti kokemaan vakavia seurauksia salliessaan laittomasti maassa olevien vieraiden valtioiden kansalaisten toimia poliiseina maassa.

Lähde: Daily Mail

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Yritin kirjoittaa että viimeiset monista muista teoista on laittomasti maahan päästettyjen rikolliisien.
12-vuotias Jocelyn Nungaray kidnapattiin raiskattiin ja murhattiin.
Rachel Morin myös raiskattiin ja tapettiin.
Ne on vain julkisutta saaneet viimepäivien aikana tapahtuneet.

Ilkka Manttari

Korruptio se vaan kasvaa. Kohta suomessa. Jos kaikki kansat olisivat samanlaisia ei olisi mitään mieltä tehdä vertailuja mitkä maat ovat korruptoitumisen kärjessä, mutta kun eivät ole. Kohta taas alkaa laulu että kyllähän sitä kantasuomalaiset ja kanta-amerikkalaisetkin.

Ruoste Iskee

Tuo tyhmyys kyllä tekee sanattomaksi. Se olisi sama jos vankilat tyhjennetään ja kaikki vangit ylennetään kaduille poliiseiksi. Luuleeko nuo päättäjät tuolla että se turvallisuus nousee, ei helkkari, jopa 5 vuotias lapsi on noita viisaampi. Ei ihme että Texas haluaa itsenäistyä irti tuosta mätänevästä usa:sta.

Uusimmat uutiset