Eurooppa Kotimaa Politiikka Politiikka Uutiset

Sinimusta Liike tuomitsee Venäjän federaation toimet Ukrainassa ja tukee ukrainalaisten kansallista itsemääräämisoikeutta

Kuva: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-3.0

Venäjän federaation pitkäaikainen presidentti Vladimir Putin linjasi eilen julkaistussa puheessaan, että Ukraina on Neuvostoliiton luoma keinotekoinen epävaltio, jota NATO pyrkii käyttämään aseenaan Venäjää vastaan. Samalla Kreml tunnusti kaksi niin kutsuttua ”kansantasavaltaa” itäisessä Ukrainassa itsenäisiksi valtioksi, ja lähetti välittömästi rauhanturvaajiksi kutsutut sotilasosastonsa turvaamana kyseisten maiden itsenäisyyttä väitettyä läntistä aggressiota vastaan.

-Mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa, kyseiset alueet tullaan liittämään myöhempien kansanäänestysten seurauksena osaksi Venäjän federaatiota, jonka jälkeen Venäjä voi siirtää huomionsa muihin vastaaviin Venäjän ulkopuolisiin alueisiin, joissa asuu merkittävä venäläisvähemmistö, arvioi Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru.

Venäjä on omassa propagandassaan syyttänyt usein kansallisia ja valtiollisia vastustajiaan ”fasisteiksi”. Tällä kertaa kyseisten syytösten kohteina ovat ne ukrainalaiset, jotka vastustavat Venäjän voimapolitiikkaa. Perinteisesti Venäjän hallinto on pyrkinyt luomaan mielikuvia, joiden mukaan sen valtiorajojen ulkopuolella elävät venäläisvähemmistöt ovat jatkuvan ulkopuolisen uhan kohteena, joiden suojeleminen on Venäjän hallinnon suoranainen velvollisuus. Tämä synnyttää selvän turvallisuusuhan kaikissa niissä maissa, joissa asuu merkittävä venäläisvähemmistö, sillä kyseisten vähemmistöjen todellista tai tekaistua sortoa on käytetty ja tullaan jatkossakin käyttämään tehokkaasti Venäjän oman voimapolitiikan oikeuttajana. Se sama kehitys, joka tänä päivänä koskee itäistä Ukrainaa, voi tulevaisuudessa koskea myös Baltian venäläisenemmistöisiä alueita.

-Putinin kannanotot kielivät vanhasta imperialistisesta ja keskushallintokeskeisestä ajattelutavasta, joka ei tunnusta pienempien kansojen oikeutta kansalliseen itsehallintoonsa. Ukrainan tavoin myös monia muita Venäjän imperiumista aikoinaan irronneita valtioita voitaisiin pitää Putinin sanoin ”Leninin luomuksina”, mm. omaa kotimaatamme Suomea, sanoo Kuru. -Ajatus siitä, että kansallinen ja valtiollinen olemassaolo olisi jotenkin riippuvainen Venäjän nykyhallinnon hyvästä tahdosta, on meille oman vapaussotamme käyneille kansoille vieras. Me elämme ja hengitämme täysin ulkopuolisista tahoista riippumatta, Kuru jatkaa.

Sinimusta Liike painottaa, että nykyisen kriisitilanteen aikana myös Suomen tulee tehdä tarvittavat toimet oman sisäisen turvallisuutensa varmistamiseksi. Suomalaista maata ei tulisi voida myydä ulkomaalaisille toimijoille, eikä Suomen ja jonkun toisen maan kaksoiskansalaisilla tulisi olla mahdollisuutta saada kansallisen turvallisuuden kannalta oleellisia virkoja itselleen. Suomen tulee omilla toimillaan varmistaa se, ettei yhtäkään sen rajojen sisäpuolella asuvaa vähemmistöä voida käyttää painostuskeinona maamme kantasuomalaista enemmistöä vastaan.

Sinimusta Liike kannattaa Ukrainan puolustuskyvyn kasvattamista, sekä suomalaisen asemyynnin vapauttamista Ukrainan alueellisen puolustuksen vahvistamiseksi. Puolueemme toivoo, että tulevaisuudessa Euroopan vapaat kansat voisivat itse ylläpitää yhteistä ja riippumatonta puolustuselintä ilman ulkopuolisten ylikansallisten hallintaelimien läsnäoloa.

26 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
pekko

tama sivusto ilmeisesti pelkaa terroristinaton palvelunestohyokkaysta niin paljon, etta joutuu nuolemaan naton paikkoja

Hh1488

Enpä tiedä onko niillä mitään itsemääräämis oikeutta. Tav kansalainen elää aika heikosti siellä, oligarkit porskuttaa, niinku tää herra presidentti.

I'm only assking

Venäjän viime päivien toimet ovat herättäneet monenmoista keskustelua ja tiedän, etten voi noteerata tässä kaikkea. Mutta sanoisin, että hän, jolle kehitys tuli täysin yllätyksenä, on joko hidasälyinen taikka sitten elää uutispimennossa.

Toisaalta tuomitseminen on erittäin jyrkkä kannanoton muoto. Siinä selkeästi asetutaan jonkun toimintaa vastaan. Ja kun asetutaan jotakuta vastaan, asetutaan jonkun puolelle. Tällöin ei enää olla puolueettomia.

Kun katsotaan jonkun toiminta tuomittavaksi, katoaa ymmärrys hänen toimintaansa kohtaan. Tuomitseminen on hyvin lopullinen toimenpide.

Uutisvirrassa olin näkevinäni toteamuksen, että politiikka on hyvin raadollista, sitä harvoin tehdään pelkän tykkäämisen pohjalta. Tuskin Suomikaan tuomitsee Venäjän toimet vain siksi, että läpeensä korruptoitunut Ukraina on jotain pehmeää ja pörröistä raivostuneen karhun hampaissa. Pikemminkin Suomi tiedostaa, että se on heitetty Colosseumilla yhdessä Ukrainan, Ruotsin sekä natoon vuoden 1997 jälkeen liitettyjen maiden kanssa.

Nyt yritetään viestiä niille ystäville, joiden kanssa on ollut kiva harjoitella, että ”Hädässä ystävä tunnetaan” (suomalainen sananlasku).

Puolueeton

Kansalaisten oikeudestahan juuri on kysymys, luulisi kansallisuusaatetta kannattavan puolueen sen helposti tajuavan
.Ukrainassa tapahtui vallankumous, jossa valta siirtyi ryhmällä, jota kaikki eivät voineet hyväksyä. Syntyi kaksi kansallista aluetta, jotka panivat pystyyn oman hallinnon ja puolustautuivat ylivaltaa vastaan. Tällä hetkellä alueita voi pitää itsenäisinä, koska niillä on oma järjestystä pitävä hallinto.
Venäjä on luonnollisesti kansalaisten puolella, koska kansalaisilla on hyvät suhteet Venäjään. On aivan selvää, Venäjä takasi kansalaisten itsenäisyyden ja kansat voivat pyytää Venäjän apua Ukrainan hyökätessä. Suomi takasi itsenäisyyttään kutsumalla Saksasta 1940 puolustuksen avuksi 200000 sotilasta. Tosin silloinen apu tuotti vain lisää vahinkoa. Miten nyt käy, sitä ei voi varmasti tietää.

John Quiman

Tuosta ajatusrakennelmasta puuttuu se seikka, että mitään itäistä kapinaa ei olisi syntynyt ilman Venäjältä lähetettyjen agitaattorien kovaa työtä kapinan synnyttämiseksi.

Hema

Sinimusta kaksinaismoralistinen, propagandistinen , ja ennen kaikkea mutulla etenevä liike, on sitä mieltä että vain usa ja nato saavat kiusata muita.

Ilmari

Ketä Nato on kiusannut, oi Putinin trolli?

Putinin trolli

Ainakin minua. Ne saapastelee täälä kuin omistaisivat paikat. Ja saksalaisia. Sielä on kaikenmaailman tukikohtia ja ne alistavat saksalaisia koko ajan.

pekko

ilmarilla on pillerit syomatta, tarttetko apteekkirahaa vai saatko sossusta maksusitoumuksen niinkuin muutkin harhaiset kommarifasistit

Nationalisti

Mitähän sinä nyt selität?
Niinkö he tosiaan ovat sanoneet?
Mitäs, jos tutustuisit asioihin ennen kuin kommentoit yhtään mitään.

Kokenut mies

Joku tässä kuviossa ei vain mielestäni ole looginen. Venäjä ei toimi irrallaan maailmantaloudesta, vaan sillä on siihen suuret intressit. Miksi se riskeeraisi niin paljon pienen maatilkun vuoksi, joka säilyisi sen hallinnassa, vaikka nimellisesti maa olisi osa Ukrainan valtiota. Vedän tästä kaksi johtopäätöstä, jotka voivat olla joko/tai/ja tyyllisesti samanaikaisesti tai erillään voimassa:

  1. Venäjälle on kerrottu piirien toimesta, että bisnes jatkuu kuten ennenkin, vaikka ulospäin tulisi vahvoja toimia heitä vastaan. Klaus Schwab on toiminut Putinin mentorina ja ovat kavereita. Luulisi, että WEF olisi ilmoittanut hänelle, jos toimista seuraisi pahoja vaikutuksia Venäjälle.
  2. Kriisi on luotu/savuverho jollekin suuremmalle suunnitelmalle koronavaiheen jälkeen, tai ja siirtymänä eteenpäin, jotta mielenkiinto siirtyy muualle.
Kata

On se savuverho ainakin Kanadan ja myös USAn tapahtumille joita ei todeksi uskoisi.Niin on moraali laskenut kummassakin maassa että en jaksa olla nyt haaskata hermojani enää korruptoituneisiin naapureihin.
Tätä ukrainan rajaa sitä USAssakin jauhetaan mutta oma raja vuotaa kuin seula!Yli 3 miljoonaa laitonta jo maassa..keitä he ovat ja mitä siitä seuraa?

Ja kaikesta wokeilumoraalittomuudesta….https://puopolo.fi/kaliforniassa-peruskoulun-miesohjaajat-nukkuivat-viidesluokkalaisten-tyttojen-kanssa-koska-eivat-koe-olevansa-miehia/

Tätä laittomuutta viedään eteenpäin ja kohta sekin on uusi normaali kuten niin moni asia jo on!

Hyvät vanhemmat joka puolella..herätkää jo jos haluatte lastenne kasvavan normaaleiksi!

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Katariina Pihl
John Quiman

Ehkä jotain kohua pitää saada, jotta viherfasismin diktatuurisiin otteisiin ei kiinnitettäisi liikaa huomiota. Olisihan se kauheaa, jos ihmiset lueskelisivat Kanadan tapahtumista laajemminkin.

Hh1488

Joo tottahan se on että näillä ns selkkauksilla käännetään kansan huomio muualle. Nopeasti on loppuun puheet maahanmuutosta, velkaongelmista, korona piikeistä yms , nyt lampaat toistaa yhteen ääneen tätä venäjä hyökkää keskiviikkona, eiku se hyökkääkin 1.3 klo 16:58.38 t joe mantraa

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Henri Hirn
I'm only assking

Ja ainoa, joka noudattaa pakotteita tunnollisesti ja vahingoittaa omaa talouttaan on Suomi. Niin kävi Krimin miehityksen jälkeenkin. Muut maat jatkoivat vientiä mm Valkovenäjän ym. kolmansien maiden kautta. Suomen vienti putosi kertarysäyksellä 1/4:n aiemmasta, vaikkei tästä hiiskuttu.

Sinänsä en ole venäjämielinen. Koen vain tuon Katankin tavoin, että kokonaisuus on paljon monimutkaisempi kuin osataan ajatella ja kaksinaismoralismi kukoistaa. Jos Venäjä halutaan nähdä vihollisena, miksi sitten taloudellista riippumattomuutta ei ole jo ajat sitten rakennettu. Yritetäänkö esittää, etteivät venäläiset ole vihollisia, ainoastaan sen hallinto. Mutta harvoin hallinto tai hallintotapa on irrallaan kansasta ja kulttuurista.

John Quiman

Tarkennus: Suomen vienti tuskin putosi neljänneksellä pakotteiden vuoksi, sillä vienti Venäjälle oli kymmenen prosentin tuntumissa ennen pakotteita. Suomi on kyllä löytänyt korvaavia markkinoita.

I'm only assking

Jaa, luin sen tuolloin itse Pravdasta. Myöhemmin olen etsinyt ko. uutista useaan otteeseen, mutta ei löydy.

Jemi

En ajattele noin. Kipapäiden ohjaamat länsimaat, NATO ja Amerikka haluavat luoda kylmän sodan jännitteet ja Venäjän vastaisen vihan ja pelot, jotta sen verukkeella pääsee ajamaan politiikkaa haluamaan suuntaan. Tietenkin yksi osa sitä on Nato-alueen laajentuminen ja samalla tiedustelupalveluiden jatkuva voimistuminen.

Niillä alueilla on hiilikaivoksia. Amerikka-Ukraina haluaa tietenkin ne itselleen.

Sen sellaista. Ja raharikas nenäkansa hieromassa käsiään, kuten vaikkapa Golanillakin, mutta aina sama juttu eri muodoissa eri paikoissa

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Hsst. Ei saa kertoa tuota…joku voi ruveta ajattelemaan omilla aivoilla.

Nationalisti

Vähän vaikuttaa siltä, että samat tahot vetelee narujen molemmista päistä. Eikös se Ukrainan presidenttikin kuulu tähän ”valittuun kansaan”?

Varmaa on ainakin se, että valtamedian irvokas Nato-kiima ja suomalaisten aivopesu kiihtyy entisestään. Ihan hemmetin ärsyttävää nykypäivänä edes avata mitään valtamedian uutista, sen tietää, että globalistien agendaa siellä ajetaan ja Suomi, sekä suomalaisuus on heille aivan sama.

Niin kuin todettiin jo monessa kohtaa ”koronapandemian” osalta, suomalaiset ovat nykyään niin retardia sakkia, etteivät he kykene objektiiviseen ajatteluun, heitä on helppo manipuloida, koska auktoriteettiuskovaisuus ja laiskuus lukea mitään muuta kuin valtamedian otsikoita.
Yle, HS ja Maikkarin kymppiuutiset kertoo kansalle, miten heidän pitää missäkin kohtaa ajatella ja miten reagoida mihinkin asiaan.

Tavallaan hyökkäsi joo..

Sinimusta Liikekään ei siis vaikuta näkevän kokonaiskuvaa.
Venäjän ja lännen medioilla on nyt niin päinvastaiset tilannekuvat, ettei niitä kannata edes yksityiskohdiltaan ruotia. Muutama asia, jotka ovat kiistämättömiä:
1. Minskin sopimuksen ovat hyväksyneet ETYJ, YK, Ukraina, ja sopimuksen takaajamaina Saksa, Ranska ja Venäjä. Sopimuksen sisällöstä, eikä sen toteuttamisjärjestyksestä voi olla pienintäkään epäselvyyttä.
Ensimmäisenä toimena Ukrainan olisi pitänyt vetää pois raskas aseistus kontaktilinjalta. Se ei ole tehnyt sitä, ja sen pitäisi tehdä se, jotta se voisi esiintyä vastaanottavan uhrin asemassa.
2. Minskin sopimus on ainoa kova maa idän ja lännen välillä. JOS länsi haluaisi rauhaa, se vaatisi kaiken mahdollisen avun tai sympatian ennakkoehtona Minskin sopimuksen noudattamista Ukrainalta.
3. USA katsoo oman ”exceptionalismin” nimissä oikeudekseen toteuttaa sadistisia sotia, vallankumouksia, värivallankumouksia, ja kaikkia kuviteltavissa olevia rikoksia.
Se myös katsoo, että kaikki, mitä se tahtoo omaksi edukseen tehdä velvoittaa muita. On silkkaa illuusiota, että USA:n ”liittolaiset” Saksa ja Ranska pitävät roolistaan.
Perimmäinen ongelma on se, että Venäjä ei ole alistunut tähän Niinistönkin peräänkuuluttamaan ”sääntöpohjaiseen” maailmanjärjestykseen, jonka ainoa sääntö on, että USA tekee mitä haluaa, ja muiden on siihen alistuttava.”

John Quiman

Venäjä synnytti konfliktin ja on pitänyt sitä yllä, saadakseen Itä-Ukrainan hallintaansa. Nuo itäiset osat eivät tule koskaan olemaan itsenäisiä, vaan joko Ukrainan osia tai Venäjän kontrollissa olevia maatilkkuja.

Siitä on kysymys ja jotkut ne vaan tykkäävät, että Venäjällä on oikeus itäisten osien valtaamiseen näillä kienoilla ja tietysti myös Krimin anastamiseen.

Ilmari

Juuri tänään Venäjä hyökkäsi Donetskin ja Donbassin alueille, jotka ovat osa Ukrainaa.

Venäjä=Neuvostoliitto

Nyt on lopetettava kaikki yhteistyö tuollaisen roistovaltion kanssa. Kirjataan yritysten tappiot Venäjän toiminnoista alas ja jatketaan lännen kanssa.

Suomi ensin

On todella valitettavaa, että myös sinimusta liike on USA:n vasallivaltiota kannattava liike. Historialliset tosiasiat eivät muutu miksikään, Ukraina ei ole ollut itsenäisenä valtiona ennen Neuvostoliiton hajoamista kuin vajaa 2 vuotta Ensimmäisen Maailmansodan jälkeen ja kaikki kuvitelmat Ukrainan kansan mielipiteistä perustuvat ns. ”sääntöpohjaisen” maailmanjärjestyksen johtajiin eli tunnettuun ”Mc Mafiaan” joka hallitsee koko länsimaista mediaa. Miksi kukaan ei puhu mitään holodomorin aiheuttamista tuhoista Ukrainan kansalle Stalinin aikana ja Lazar Kaganovitsin toimista silloin.
Nälänhätä tappoi virallisten arvioiden mukaan yli 10.000.000 ukrainalaista. Kaganovitsin sukulaiset elävät tänä päivänä New Yorkissa ja heidän vaikutusvaltansa on nähtävissä USA:n edustajien Victoria Nulandin toimissa kriisipesäkkeissä. Porosenko ja Zelenski molemmat kuuluvat samaan kansaan kuin Nuland, sitä nimitetään myös kasaareiksi. Nobel-palkittu Solzenitzyn totesi Venäjän vallankumouksesta, että sitä eivät tehneet työläiset ja maaorjat, vaan vierasta syntyperää ja rotua olevat henkilöt, niihin kuuluivat myös Leon Trotski.
Donbass ja Luganski ovat venäläisten asuttamia alueita ja on perusteltua syytä ihmetellä miksi Minsk 2 sopimusta ei ole Ukraina noudattanut tai USA vaatinut noudattamaan? Jokaisen valveutuneen politiikkaan lähtevän on syytä tarkoin tutustua sosialidemokratian ja kommunismin historiaan sekä molempien aatesuuntien perustajaan Karl Marxiin! Ei ole olemassa yksinapaista maailmaa siksi on syytä ymmärtää, että Kiina on myös haastamassa USA:n hegemonian. Julistaako sinimusta liike Kiinan toimet esim. Taiwanissa laittomiksi ja lähettääkö Suomi joukkoja kaatumaan USA:n puolesta?
Stg 44

John Quiman

Pitäisikö Ukrainan sitten olla Venäjän vasallivaltio? Jotkut tapaavat nähdä asian niin, että Venäjällä on oikeus sotkeutua Ukrainan hallitsemiseen, ei muilla, eikä edes ukrainalaisilla.

Kiinan toimet Taiwanissa olisivat toki laittomia. Kiinan laillinen hallitus, joka oli ennen kommunistien raakaa ja rikollista vallankumousta, siirtyi Taiwaniin, joten manner-Kiinan tulisi alistua Taiwanin hallinnon alle, eikä päinvastoin. Rikollinen kommunistinen puolue haluaa vain viedä kapinansa loppuun asti. Niinpä tuo Kiina kyllä vaatii sitä ja tätä saarta ja aluetta itselleen Etelä- ja Itä-Kiinanmerellä.