Eurooppa Maahanmuutto Rikos

”Suojelkaa Euroopan rajoja!” – Ruotsin pääministeri moittii Brysselin terrori-iskuun johtanutta löyhää rajavalvontaa

Ruotsin pääministeri, Ulf Kristersson (2023). Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 2.0 DEED / European Parliament.

Ulf Kristersson ilmaisi suuttumuksensa siitä, että maanantaina Brysselissä kaksi Ruotsin kansalaista surmannut tekijä oli päässyt vapaasti liikkumaan Euroopassa.

”Jos Euroopan unioni ei pysty valvomaan ulkorajojaan ja karkottamaan henkilöitä, joilla ei ole oikeutta jäädä maahan, ihmisten vapaan liikkuvuuden periaate on romutettava”, Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson linjasi tiistaina.

Kristersson reagoi maanantai-iltana Brysselin keskustassa tehdyssä islamistisessa terrori-iskussa ammutun kahden Ruotsin kansalaisen murhaan ja ilmaisi suuttumuksensa siitä, että tekijä oli saanut liikkua vapaasti Euroopassa, vaikka hänen tiedettiin radikalisoituneen.

”Ei ollut oikein, että tekijä oli vapaalla jalalla, vaikka he tiesivät, että hän oli radikalisoitunut”, hän kertoi lehdistötilaisuudessa Tukholmassa.

Terroristiksi nimetty 45-vuotias tunisialainen siirtolainen Abdesalem Lassoued ei saanut turvapaikkaa Belgiasta vuonna 2020, mutta hän oli edelleen asunut EU:n pääkaupungissa, eikä häntä oltu yritetty karkottaa.

Paikalliset tiedotusvälineet kertoivat tiistaina, että hän oli turvallisuuspalvelujen tiedossa radikalisoitumisuhkana. Mies oli tuomittu terrorismirikoksista Tunisiassa ja hän oli Belgian poliisin tiedossa uhkailtuaan hiljattain erästä Brysselin turvapaikkakeskuksen asukasta.

”Euroopan rajoja on suojeltava”, Kristersson julisti toimittajille. ”Jos meillä ei ole valvontaa Euroopan rajoilla ja Eurooppaan pääsee rajojen välistä, tilanne on vaarallinen.

”Ilman valvontaa Euroopan ulkorajoilla meillä ei voi olla vapaata liikkuvuutta Euroopassa”, hän varoitteli.

”Ruotsalaisten ei pidä joutua pelkäämään ja piilottelemaan”

Kristersson lisäsi, että Brysselin tapahtumat maanantai-iltana olivat ”selkein merkki” siitä, että Euroopan unioni ei edelleenkään pysty valvomaan rajojaan.

Ruotsin pääministeri paljasti myös, että tiedustelutietojen mukaan hyökkäys oli kohdistettu tarkoituksella ”Ruotsiin ja ruotsalaisiin” ja että hyökkääjä oli käynyt Ruotsissa aiemmin.

”Hän on joskus oleskellut Ruotsissa”, Kristersson mainitsi, mutta vahvisti, ettei hän ollut Ruotsin poliisin ”tiedossa mistään rikoksesta, johon hän olisi syyllistynyt maassa ollessaan”.

”Nyt on aika lisätä turvallisuutta, varovaisuutta ja valppautta. Emme yksinkertaisesti saa olla naiiveja”, lisäsi pääministeri. Ruotsi nosti elokuussa terroriuhkatasonsa toiseksi korkeimmalle tasolle sen jälkeen, kun islamilaisessa maailmassa oltiin tyrmistyneitä useista julkisista koraanin polttamisista.

Kristersson kuitenkin vakuutti, etteivät ruotsalaiset aio pelästyä eivätkä hyväksyä Eurooppaa, jossa ruotsalaisten on piilotettava todellinen henkilöllisyytensä.

”En halua, että ruotsalaiset joutuvat piilottelemaan, että he ovat ruotsalaisia. Näin ei voi olla”, hän lisäsi.

Lähde: Remix

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukka Severinkangas

Vooi,voi Ulffi, älä syytä Eurooppaa löysääästä rajavalvonnasta, kun kakka pursuaa puntista. Olisiko ruottalaaisten kannattanut katsoa jo vuosikymmeniä sitten rajoilleen ja nytkin, kun niin avoimia ovat. Rajat vuotavat edelleenkin. Tulijoita heille piisaa ja lisää ongelmia. Samat ongelmat meilläkin, kun hulluus on pyhyys. Ja pyhään lehmään ei saa koskea!

Ilkka

Koska te ruotsalaiset olette ajatelleet karkottaa ei toivotut omasta maastanne. tarkoitan että olisiko se perkaaminen hyvä aloittaa sieltä omasta läänistä. Älkää syyttääkö eurooppaa, te suorastaan julistitte miten kaikki on tervetulleita ja punavihreät hallituksenne siunasi kaiken. Viisaammat sanoivat jo vuosikymmeniä sitten mitä siitä seuraa, mutta teille ” jakamattomat ihmisoikeudet ” olivat tärkeämpiä kuin turvallisuus. Onko nyt turvallista, vai joko myönnätte olleenne äärimmäisen naiiveja ?

John Quiman

80-luvulla, kun ongelmien tuonti oli vielä aika vähäistä myöhempiin aikoihin verrattuna, ilmaisin mielipiteenäni, että tulee liian paljon ja liian nopeasti, joten tästä tulee ongemia. En ollut ainoa, joka siihen aikaan ymmärsi, että huono suunta. Sen jälkeen se määrät kasvoivat ja niitä tuotiin aina vain nopeammassa tahdissa. Sanon, että tuotiin, koska niitä tuli vain siksi, että niitä tavalla tai toisella suorastaan kutsuttiin ja autettiin tulemaan.

John Quiman

Niin, unohdin mainita, että asuin silloin Ruotsissa ja oli 80-luvun alku.

Uusimmat uutiset