Eurooppa Kotimaa Muu maailma Uutiset

Suomalaisjoukot ja alukset mukaan BALTOPS 22-harjoitukseen Ruotsiin ja Itämerelle

Miinalaiva Uusimaa, Suomen merivoimat (2016). Kuva: Flickr.

Kansainvälinen BALTOPS 22 -harjoitus toimeenpannaan Itämerellä 5.–17.6.2022. Merivoimat osallistuu harjoitukseen aluksilla ja henkilöstöllä. Ilmavoimat toteuttaa harjoitukseen liittyen lentoja Suomesta. Harjoituksen johtaa Yhdysvaltojen 6. Laivaston komentaja, kerrotaan Merivoimien julkaisemassa tiedotteessa.

 

Merivoimista harjoitukseen osallistuu Rannikkolaivaston aluksia henkilöstöineen, Uudenmaan prikaatin valmiusyksikkö (VYKS) venekalustoineen sekä Merisotakoulun henkilöstöä ml. kadetteja. Lisäksi harjoitukseen osallistuu muutamia esikuntaupseereja eri johtoportaissa.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää Yhdysvaltojen, Naton ja kumppanimaiden yhteistoimintakykyä yhdistetyissä ilma- ja merioperaatioissa sekä amfibio-operaatioissa.

Harjoitus kehittää Merivoimien yhteistoimintaa kaikilla organisaatiotasoilla NATO:n ja kumppanimaiden kanssa. Osallistuminen kehittää toimintaa Yhdysvaltojen merivoimien kanssa, osana puolustusyhteistyön edistämistä.

Rannikkojääkäreitä, miinantorjuntaa ja miinalaiva Uusimaa

Harjoitukseen osallistuu rannikkojääkärien valmiusyksikkö Uudenmaan prikaatista. Yksikkö muodostaa harjoituksessa taisteluosaston yhdessä ruotsalaisten Amfibiorykmentti 1:n (Amfibioregementen 1) rannikkojoukkojen kanssa. Joukot toimivat Ruotsissa Bergan laivastotukikohdan lähialueilla ja saaristossa.

Rannikkolaivastosta harjoitukseen osallistuvat miinalaiva Uusimaa ja miinantorjunta-alus Purunpää. Miinantorjunta-alus toimii yhdessä Naton pysyvän miinantorjuntaosasto SNMCMG1:n kanssa. Alus on tänä vuonna myös Naton nopean toiminnan joukkojen (NRF, Nato Response Force)) toimintavalmiudessa. Miinalaiva Uusimaan osallistuminen on yhdistetty Merisotakoulun toteuttamaan koulutuspurjehdukseen.

Merivoimien kokonaisvahvuus harjoituksessa on enintään 200 henkilöä. Harjoitus on Merivoimien toimintasuunnitelman mukainen ja hyväksytty Puolustusministeriössä Puolustusvoimien vuoden 2022 kansainväliseksi harjoitukseksi. Suomi on osallistunut harjoitukseen ensimmäisiä kertoja 1990-luvulta alkaen.

Harjoituksen kulkua voi seurata sosiaalisessa mediassa asiatunnisteilla #BALTOPS22 ja #Merivoimat

 

Merivoimat

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kallu

Sotaahan tässä yritetään saada väkisin aikaan, niin se Venäjäkin aloitti Urainan sotaretkensä sotaharjoituksilla, jos joku vielä muistaa, heheheh?

Natoon

Nato on pitänyt noita sotaharjoituksia iät ja ajat eikä ole aloittanut niiden jatkoksi sotaa, joten heh heh?

Irma

Kaikki itämerelle/Suomen aluevesille tuppautuvat amerikkalaiset sekä heidän Nato-liittolaistensa alukset pitäisi upottaa välittömästi. Nollatoleranssi vallitkoon sotahullujen massamurhaaja Nato-rikollisten suhteen.

Kata

😀 Irma ”tyttönen” nyt rauhoittuu….älä kuuntele enää ”Ja se Oolannin sota oli kauhia” biisiä!
Sumfaraa sumfaraa-osiota voi hyräillä ….

Natoon

Irmalla on yhteinen huoli ja samat toiveet Kremlin kanssa! Se on varmaan masentavaa katsottavaa kansanmurhaajaryssille ja sotarikollisille, kun teknologia jyrää Itämerellä ja omat botskit eivät pysy edes pinnalla Mustallamerellä. Syttyvät itsestään tuleen ja uppoavat hinatessa.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Natoon
Takaisin ei kaivata

Yötä päivää häiriköivät natohomoilmavoimat voi painua v**ttun Suomesta ja myös jäädä sinne.

Natoon

Se tunarointi kuuluu ryssille, jotka saivat itse upotettua Moskvankin.