Kotimaa Politiikka Rikos

Suomen kehitysavussa paljastui karmea hyväksikäyttö – ulkoministeriö halusi salata maineen vuoksi

Ulkoministeriö (Merikasarmi), Katajanokalla, Helsinki. Kuva: Wikimedia Commons Unported (CC BY-SA 3.0) / Pöllö.

Ulkoministeriön tukemassa kehitysyhteistyöhankkeessa paljastui vakavia epäilyjä laajasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja häirinnästä. Tämän lisäksi hankkeesta paljastui taloudellisia väärinkäytöksiä.

Ulkoministeriö on syytänyt vuosien 2018-2021 välillä kyseisen hankkeen takana olevalle Vammaiskumppanuus ry:n yhteensä 5,6 miljoonaa euroa veronmaksajien rahoja. Hankkeeseen liittyneet yhteistyöjärjestöt kuten kohdemaiden paikallisjärjestöt, Vammaiskumppanuus ry ja Kuurojen liitto ry halusivat pitää asian salassa maineriskien vuoksi.

Paljastuneessa hyväksikäytössä ja taloudellisissa väärinkäytöksissä on ollut tekijöinä ulkomaalaisen yhteistyöjärjestön johtavassa asemassa olevia henkilöitä ja uhreina oppilaita sekä yksi kollega.

Kuurojen liitto sai tiedon seksuaalisesta häirinnästä ensimmäisen kerran joulukuussa 2019, mutta salasi tiedon ulkoministeriöltä. Vammaiskumppanuus teki ilmoituksen ulkoministeriölle väärinkäytöstä vasta vuosi tapahtumien jälkeen, sen jälkeen kun ulkoministeriö oli pyytänyt selvitystä. Suomalaisjärjestöt väittivät, että asiasta tiedottaminen jäi ”muiden kiireellisten asioiden jalkoihin”.

Lähde:

https://www.talouselama.fi/uutiset/suomen-kehitysavun-karmea-hyvaksikayttovyyhti-salattiin-ulkoministerio-huolestui-maineriskeista/d098c8a5-c7b6-4523-a52a-43b1ab9dca56

15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
N eekerikin "morsmaikkuna"

Hoonaus-peppu-pekan hämäriä touhuja..

vesku

MÄ Sain ajan ensi viikolle KELAN LÄÄKÄRILLE,,,,pohdin ja mietin,,,annan ottaa karva-pallit pois ja tilalle operoitu ns. Arpi,,,,haluaisin olla vuoden ns. transuna,,,,ikääkin on, ja lapsia , tyttöjä 4 kpl.,,,,ajaisin partani useammin, ja ehkä vähän punaa huuliin sekä ripsiväriä,,,,vuoden ajan,,,

juu

Luuletteko että mikään on ikinä muuttumassa.
Puolueiden johto saa jotain kautta kauheat summat ”kehitysavusta” , ja siksi ovat aina valmiita antamaan muiden suomalaisten rahoja miljardi toisensa perään, maihin johon kukaan järkevä ei antaisi edes euroa.

Kehitysapu piti olla väliaikainen, niin piti olla väliaikainen myös autoveron..

Ali

Tämä elomme riemu ja rikkaus
Sekä rinnassa riehuva rakkaus
Ja pettymys tuo – totta tosiaan
Väliaikaista kaikki on vaan.
Näin laulussa sanotaan,,mutta tuo halituksen väliaikaiset, tuntuu olevan jatko väliaikaisten väliaikoja!!!!

Jukka

UM:ssä on pomona lainrikkoja, joten kaikki on mahdollista.

oman kansan etu on vahingollista

Jep. Ja siitä ollaan nyt tekemässä presidenttiä. Ja kuinka ollakaan, kansikuva pääministeriä leivotaan huippuvirkaan Brysselliin. Ja tietenkin meidän oma Urpilainen jatkaa Afrikka komissaarina. Eli tiedätte mitä on tuleman. Tosin jos kuvitellaan, että jos Purra olisi pääministerinä, niin tottelisiko käskyjä? Tottakai. Taitaa brysselillä olla sellainen ns niskaote. Joka tapauksessa, ei ole sattumaa, että nämä miljardien jakajat/maanpetturit ovat/saavat niitä huippuvirkoja.

ike

Joka ei tule kyyniseksi hänellä ei ole kai aivoja.Se oletus että poliitikot yrittävät kaikkensa ei kanna. Sallailukulttuuri on kiinteä osa Suomen kulttuuria. EU:n myätä siitä on tullut vallitseva, ei se ennenkään huonossa hapessa ollut. Kaikki mikä ei ole erikseen mainittu julkisekseksi on sallattu. Jos julkisen asian yrittää sallata saa tuskin muuta kuin moitteet vaikka se on mielestäni yhtä raskas virhe kuin sallaisen tiedon julkkistaminen. (älkää kiinnittäkö huomiota kirjoitusvirheisiin.Yksi komm jo vaipui yöhön).

Jones

Kyllä näitä salataan ja viranomaiset jopa suojelevat rikollisia.
https://blokiarvostelut.blogspot.com/2019/02/pizzagate.html

Peter Kreisler

Suomessa viranomaiset hyvin usein suojelevat rikollisia, monet poliisin tekemät tutkinnat lopetetaan tai niitä ei lainkaan aloiteta. Mutta mitäpä ihmeellistä tuossa on kun huumekauppaa on hoitanut huumepoliisi ja sitä johtanut huumepoliisin päällikkö. Valitettavasti esimerkkejä on vuosien varrelta paljon, näissä tapauksissa poliisin aktiivisuus on kohdistunut rikoksista ilmoittaneiden vaientamiseen ja asian todisteiden hävittämiseen. Valitettavan usein rikosten tekijöinä on ollut yhteiskunnan luottamushenkilöitä ja poliittisia toimijoita, joilla on ollut vaikutusvalta viranomaisiin sisäministeriön kautta, sisäministerihän on poliittisesti valittu henkilö eikä suinkaan pätevyyden tai luotettavuuden mukaan valittu.

karttakeppi

”Kuurojen liitto sai tiedon seksuaalisesta häirinnästä ensimmäisen kerran joulukuussa 2019, mutta salasi tiedon ulkoministeriöltä”

Yksi ei kuule, toinen ei näe ja kolmas ei puhu.

Mutta sometteluun on kyllä aina aikaa.

Ilkka Forsten

Minä kuulin että kuuromykille on kehitetty uusi apuväline. Kun puhelin soi, kattoon syttyy punainen vilkkuva valo, jolloin henkilö tietää puhelimen soivan. Muuten hän ei sitä tietäisi.. Ja nyt sitten vaaditaan vähän huumorintajua että käsittää kirjoitukseni.

Anomaster

Sitten hän menee puhelimen luo, ottaa sen käteensä ja koputtelee sormillaan, jotta soittaja tietäisi, että joku vastasi. Sen jälkeen hän laittaa puhelimen kiinni, kun huomaa, että ei taaskaan kuullut mitään.

murre riepunen

Rahan holtiton lapioiminen lopetettava mikäli väärinkäytöksiä ilmenee. Yle joka intoilee uutisoinnissa totuuden esiin, voisi julkaista näitä väärinkäytöksiä…mutta ei, ilmaston muutokset, translain eteneminen jne tässäpä Ylen tärkeät aiheet joita jahkaillaan päivästä toiseen.

pilvenveikko

(Öljy)raha ratkaisee, joten se ihmisen toiminnan aiheuttama ilmaston lämpeneminen kyllä valitettavasti tapahtuu.

ike

Ota vaan lisää.