Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Suomi harkitsee rajojen täydellistä sulkemista Venäjän kanssa – itänaapuri luovuttanut siirtolaisille polkupyöriä ja sähköpotkulautoja nopeuttamaan siirtolaistulvaa

Itärajalta Suomeen pyrkivät Lähi-idän laittomat siirtolaiset on Venäjä varustanut matkaan polkupyörillä ja sähköpotkulaudoilla. Kuvakaappaus: X.

Suomi voi sulkea rajansa Venäjän kanssa jo tänään.

Suomi harkitsee Venäjän vastaisen rajansa täydellistä sulkemista. Moskovaa syytetään siitä, että se on vastuussa Lähi-idästä tulevien laittomien siirtolaisten rajanylitysten jyrkästä lisääntymisestä.

Ulko- ja turvallisuuspoliittiset lähteet kertoivat Iltalehdelle, että pääministeri Petteri Orpo on valmis sulkemaan kaikki rajatarkastuspisteet maan itärajalla jo keskiviikkona.

Suomen hallitus ilmoitti rajarajoituksista jo viime viikolla sen jälkeen, kun se oli väittänyt Kremlin harjoittavan hybridisodankäyntiä sallimalla laittomien, pääasiassa Syyriasta, Irakista ja Afganistanista tulevien siirtolaisten kulkea alueensa kautta EU:n ulkorajalle ja horjuttaa Euroopan vakautta.

Alla olevassa X:n videossa venäläinen autokuski on tuonut marokkolaissiirtolaisia polkupyörineen Suomen rajan tuntumaan ja käskee heitä menemään Suomen rajan puolelle. Venäläinen autokuski pyytää siirtolaisia puhumaan kameralle. Yksi heilauttaa kättään kameralle ja sanoo huonolla englanninkielellä: ”Marokko on nyt Suomessa!” Autokuski on tyytyväinen ja huikkaa hyvästiksi ”bye bye” siirtolaismiehille ja käskee heitä siirtymään vähän matkan päässä näkyvälle rajatarkastuspisteelle, johon on matkaa 1 kilometri.

Viikonloppuna saatiin kuitenkin lisää todisteita tästä, kun kuvamateriaalissa näkyi, kuinka siirtolaisille annettiin polkupyöriä ja sähköpotkulautoja heidän auttamisekseen siirtolaisreitillä.

”Venäjä on ohjannut rajalle epämääräistä häiriötoimintaa ja nämä kaikki meidän päätöksemme on tehty omaksi suojaksemme”, sanoi Suomen puolustusministeri Antti Häkkänen. ”Me tiedämme mitä Venäjä tekee.”

Yli 300 siirtolaisen ymmärretään yrittäneen ylittää rajaa viime viikolla, mikä on huomioiden nousua tavanomaisesta vähäisestä muutaman hengen määrästä.

Iltalehden mukaan Suomen hallitus katsoo, että sillä on oikeus palauttaa laittomat siirtolaiset Venäjälle. Koska on kuitenkin epätodennäköistä, että Moskova ottaisi vastaan Eurooppaan tulleita henkilöitä, Suomelle ei ole jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin sulkea ovensa.

Useat Baltian maat, kuten Viro ja Latvia, ovat jo pitkään syyttäneet Venäjää hybridisodankäynnistä. Puola ja Liettua ovat väittäneet, että myös Valko-Venäjä osallistuu vastaavaan toimintaan Venäjän liittolaismaan rajalla.

Suomeen kohdistuva hyökkäys saattaa olla Moskovan uusi lähestymistapa sen jälkeen, kun maa hiljattain liittyi Natoon. Tämä on nyt todennäköisesti suututtanut Kremlin, joka uskoo länsimaiden tunkeutumisen uhkaavan Venäjän kansallista turvallisuutta.

Kreml on syyttänyt Suomea Venäjä-vastaisuudesta ja dialogin puutteesta.

”Tämä aiheuttaa vain suurta surua, koska meillä on ollut pitkät, erittäin hyvät suhteet Suomeen. Käytännölliset suhteet, jotka perustuvat keskinäiseen kunnioitukseen”, sanoi Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov.

”Pahoittelemme, että nämä suhteet on korvattu yksinomaan tämän maan johtajien omaksumalla russofobisella asenteella”, hän lisäsi.

Lähde: Tass, Iltalehti

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Ei tähän auta muu kuin ensin kylmä vesi, jos siitä ei ole apua niin sitten kuuma ruuti, täytyisi sen jo hitaimmankin ymmärtää. Näiden loisien asuttaminen ja syöttämien ei ole ratkaisu.

Jukka Severinkangas

On aikoihin eletty, kun Pekka Haavisto on kovin itäraja kiinni-huutaja! Sen ukon suusta haisee punavihreä löyhkä kilometrien päähän! Ken uskoo äijän viisastuneen, uskokoon! minä en!

John Quiman

Haavisto ajoi aikoinaan puolusmäärärahojen vähentämistä kymmenen prosentin vuosivauhdilla. Hän ihan henkilökohtaisesti toi valtion kustannuksella tilauslennolla isis-terroristeja Suomeen, eikä mitään tutkimuksia rikoksista isiksen jäseninä olleille.

Toni Lajos

Suomi seuraa tilannetta, on valmis pikaisiin toimiin jne…..lötinää sanon minä. Toiminnan aika, sanokoot vihervasemmiston änkyrät mitä tahansa. Puomit kiinni, johan siinä saranatkin kuluu olemattomiin, välillä kiinni ja auki kiinni jne….

John Quiman

Käytännölliset suhteet, jotka perustuvat keskinäiseen kunnioitukseen”
Venäjälle keskinäinen kunnioitus tarkoittaa sitä, että naapuri alistuu venäläisten ehdoille.