Kotimaa Kulttuuri

Yle esittää dokumentin kansallismielisistä naisista

Kuva: Wikimedia Commons

Yle TV2:lla alkaa 21.3. neljän jakson dokumenttisarja ”Suomineidot”. Sarjassa kuvataan kolmen nuoren kansallismielisen naisen elämää vuonna 2021 Suomessa.

Yle: ”Keitä ovat Suomen kansallismieliset naiset? ”Kaikki ei ole niitä lokinpaskahousuissa kulkevia skininaisia, jotka kuuntelee jotain ryminämusiikkia tai käy noissa mielenosoituksissa.” Dokumenttisarjan päähenkilöiden arkea ja unelmia värittävät arvokonservatiivisuus sekä monikulttuurisuuden vieroksuminen. Meri on aktivisti, joka pukeutuu ”White lives matter” -T-paitaan ja haaveilee perheestä. Tamperelainen Elisaveta on ehdolla kuntavaaleissa. Suomen luontoa vaalivalla Jasminalla on edessään kunnianhimoinen projekti. Kuinka vahvoja mielipiteitä herättävä ideologia vaikuttaa naisten elämään?”

Jakso 1: Et sä voi ajatella tolleen
ma 21.3. klo 21.55 · Yle TV2
Jakso 2: Naisten ja miesten hommia
ma 28.3. klo 21.55 · Yle TV2
Jakso 3: Puhelu äidille
ma 4.4. klo 21.55 · Yle TV2
Jakso 4: Huutakaa kovempaa
ma 11.4. klo 21.56 · Yle TV2

Artikkelin otsikkoa muokattu 14.3. klo 17:25

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Rudi

Odotusarvo ei ole tällä tuotannolle kovin korkea YLE:n lähtökohdat tuntien. Toivottavasti ei kuitenkaan lähdetä suoraan pilkkaan ja maalitukseen näitä suomineitoja kohtaan.

Murrosikäisiäkö?

Tuo ensimmäisen jakson nimi viittaa murrosikäisen keskustelutasoon.

Jos on isänmaallinen niin opettelee kirjakielen.

Mummo

Miksi ihmeessä on haastateltu 3:a n. 3-kymppistä naista ohjelmaan. Eikö muuta materiaalia löydy vai halutaanko liikkeeseen nuoria yliopistonaisia?
Mikä tässä on yritys.. – käänteinen vihreä liike vai laajempien massijen herättäminen?
Tietty kapea- alaisuus katsannoissa ja salonkipöksyt ällöttävät aina, ihan kaikkialla.
t. -the mummo

Jotta totuus ei unohtuisi

Mummo voi herätä siihen todellisuuteen, että kansallismielinen liike tarvitsee juurikin näitä dokumentissa esiintyvien naisten kaltaisia mukaan toimintaan. Seuraavat sukupolvet eivät synny itsestään. Jos meillä ei ole nuoria ja eritoten myös niitä naisia mukana, niin on ihan turha lässyttää mistään muustakaan. Ei maata ilman kansaa.
Jos mietitään potentiaalisia toimintaan mukaan lähteviä, etenkin nuoria ihmisiä, niin uskoisin kyllä heidän ennemmin kiinnostuvan kansallismielisestä toiminnasta nimenomaan dokumentissa kuvattujen ihmisten ansiosta. Sen sijaan, että julkisuuskuvaan sisältyy aina pilottitakeissaan patsastelevat kaljupäät tai vanhat ukot, on erittäin tervetullutta näyttää kansallismielisyyttä myös normaalien nuorten näkökulmasta.

Jallu

Kyllä YLE palasi taas tänään normaaliksi YLEksi, oli iso juttu Somalista, joka ei ollut saanut oleskelulupaa, vaikka oli jo viides yritys ja useampi vuosi menossa. Yritysten määrä on mahdollistanut oleskelun Suomessa. Syytti Suomalaisia puolueellisuudesta ja tietysti siitä perinteisestä ihonvärin vaikutuksesta, koska Ukrainalaiset saivat heti oleskeluluvat. Muistikohan YLE mainita, että Ukrainalaiset saavat tulla Suomeen ilman oleskelulupaakin ihan laillisesti. Tietysti vastaanottokeskuksissa saavat tarvittavat palvelut ensihätään. Nyt varmaan vihreät käyttävät tätä tekosyynä laillistaa ne laittomat oleskelijat Suomessa. Ajatus, jota he ovat kiimaisesti ajaneet, vaikka sitä ei ole Marinin ja Saarikon mukaan hallitusohjelmassa. Varmasti vihreät ottavat asian jo esiin ensi viikolla.

Vanhempi setä

Tuokin juttu oli tyypillinen esimerkki Ylen poliittisesti värittyneestä uutisoinnista, jonka tavoitteena on tietyn poliittisen ideologian edistäminen.

Toimittaja oli keksinyt käyttää Ukrainan sotaa ja sieltä saapuvia pakolaisia tekosyynä, jotta saataisiin Somaliasta ja muualta Afrikasta saapuvien turvapaikanhakijoiden oleskelu Suomessa näyttämään aivan normaalilta ja hyväksyttävältä – jopa siinäkin tapauksessa, että heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty perusteettomana.

Tältä pohjalta yritettiin sitten rakentaa jonkinlaista analogiaa: kun kerran Ukrainastakin tulee tänne paljon väkeä ja Suomen viranomaiset suhtautuvat heihin erittäin suopeasti, pitää afrikkalaisiinkin suhtautua yhtä suopeasti ja heidänkin anomuksensa hyväksyä yhtä helposti. Ja mikäli näin ei tapahdu, tämän sitten selitettiin olevan muka rasismia… (Ei siis kiinnitetty mitään huomiota siihen olennaiseen eroon, että ukrainalaiset tulevat sotaa pakoon, kun taas suurin osa afrikkalaisista tulee pelkästään saadakseen paremman elintason, jonka sosiaaliturvamme heille takaa.)

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Vanhempi setä
Katson

Hienoa että Yle tekee myös kansallismielisistä dokumenttia. Ylessä varmaan huomattiin jo että pitää myös muustakin kuin woke-ideologiaa edustavista tahoista tehdä ohjelmaa että voidaan sanoa että ”ollaan tasapuolisia”.
Saas nähdä mitä on tuleva

Vanhempi setä

Tuskin kyseessä on mikään asiallinen ja kohdettaan rehellisen totuudenmukaisesti käsittelevä ohjelma, kun kerran asialla on Yle.

Ylen ohjelmasisältöhän on jo pitemmän aikaa ollut läpikotaisin politisoitunutta. Kaikki tähtää vihervasemmistolais-globalistisen maailmankuvan levittämiseen. Jopa lastenohjelmat ja Urheiluruutu on valjastettu tämän tavoitteen edistämiseen – uutisista ja ajankohtaisohjelmista nyt puhumattakaan.

Miksi ihmeessä Ylen johto nyt sitten tämän ”kansallismielisistä naisista kertovan” ohjelmasarjan kohdalla menettelisi ihan toisin?

Katson

Pahoin pelkään että ohjelmassa kansallismielisyyttä pyritään kuvaamaan huonossa valossa, mutta katsotaan sarja ensin.

Ilkka Forsten

Alkaa olemaan pakko. Maailmantilanne kehittyy nyt siihen suuntaan ettei hyveliputus ja hottentottiaiheet saa kannatusta.