Muu maailma Politiikka Talous Uutiset

Suoria lentoja Tel Avivista Saudi-Arabiaan?

Konevi, Pixabay

Israelilla oli vuosikymmenten ajan tulehtuneet suhteet kaikkiin Lähi-idän arabimaihin. Viime aikoina osa arabimaista on luonut normaalit suhteet juutalaisten kansallisvaltioon. Egypti teki rauhan Israelin kanssa 1970-luvulla ja viimeksi Persianlahden valtiot Yhdistyneet Arabiemiraatit sekä Bahrain loivat suhteet Israeliin ja Saudi-Arabia salli lennot Israelista Persianlahdelle alueensa yli.

Saudi-Arabia ei ole tunnustanut Israelia, mutta Israelin hallituksen alueellisen yhteistyön ministeri Esawi Freij kertoi jokin aika sitten Israelin käyneen Saudi-Arabian kanssa hiljaisia keskusteluja suorien lentojen sallimiseksi Israelista Saudi-Arabian Jeddaan.

Lennoilla on tarkoitus helpottaa Israelin, pääosin islamilaisen, arabivähemmistön pyhiinvaelluksia muslimien pyhään kaupunkiin. Nyt matkat täytyy tehdä kolmannen valtion kautta. Viikon mittainen pyhiinvaellus Israelista Mekkaan maksaa Israelin muslimille noin 11. 500 Yhdysvaltain dollaria ja muista maista suoraan matkustaville arviolta puolet vähemmän.

”Tahdon nähdä päivän, jolloin voin lentää israelilaiselta Ben Gurionin lentoasemalta Jeddaan tehdäkseni muslimille kuuluvan pyhiinvaelluksen Mekkaan,” sanoo ministeri Esawi Frej, joka kuuluu Israelin arabivähemmistöön.

Arabeja on Israelin yhdeksästä miljoonasta asukkaasta noin 18% . Mukana eivät ole miehitettyjen alueiden asukkaat.

Israel haluaa Saudi-Arabian sallivan myös lennot Israelista Aasian maihin.

Yhdysvaltain presidentti Joseph Biden vierailee Saudi-Arabiassa ensi viikolla. Hän aikoo neuvotella Saudi-Arabian kuninkaan Salman bin Abdul-Aziz Al-Saudin kanssa ainakin öljyntuotannosta, bensiinin hinnan noususta ja yhteistyöstä Sodassa terroria vastaan.

Vahvistamattoman tiedon mukaan presidentti Bidenin Saudi-Arabian vierailulla saudiarabialaiset, israelilaiset sekä amerikkalaiset virkamiehet neuvottelevat myös lennoista Israelista Saudi-Arabiaan ja Aasiaan.

Lähde Al-Jazeera

16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Olen kiitollinen että aletetaan lentämään suoralla koneella, ” käyrällä ” lentäminen puoltaa pahasti ja on muutenkin epämukavaa.

Lieväasteinen

J-laiset hieromassa kauppaa… Niin tyypillistä. Ovat he aina sitä tehneet ja osanneet eivätkä he ole tavallisia basaarikauppiaita vaan kaukokatseisempia. Tästä geseftistä on heille ilmeisesti muutakin hyötyä kuin pelkkä liikevoitto. Tuskin he vain huolehtivat omasta muslimivähemmistöstään, jokin muu asia on pelissä.

John Quiman

Eikös tuosta tullut jo esille, että haluavat lentää Saudi-Arabian yli muuallekin pitkin maailmaa. Pyhiinvaelluksista puhuminen on tietysti asiaa auttavaa paremmin kuin olla niistä puhumatta. Siinä saudit miettivät, että pitäähän muslimeja auttaa, joten hyväksytään nuo muutkin sitten, kun kuuluvat pakettiin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
arkkimankeli

Ilmaston lämpenemistä ei pysty enää pysäyttämään, sillä valtiot juoksevat nyt fossiilisen maakaasun perässä:
https://climateactiontracker.org/press/analysis-response-to-russia-ukraine-crisis-could-lock-in-warming/

”Vihreän siirtymän” sijasta saamme ”ruskean siirtymän” kun viljasadot tuhoutuvat sateiden puutteeseen.

Ilkka Forsten

Vihreä tee aiheutti jo aivojen surkastumisen pääkaupunkiseudulla.

John Quiman

Vihreä tee on terveellistä, joten tarkoititko vihreää teeskentelyä?

Ilkka Forsten

Jos närästys ja loputon ummetus lasketaan terveelliseksi olotilaksi, niin siinä tapauksessa perun puheeni, mutta pidän yhä kiinni teesistäni että se vaikuttaa aivojen kehitykseen epäkiitollisella tavalla. Kunnon Early Grey ja tilka maitoa vaikuttaa paremmalta. On sekin yliannosteltuna ummetusta tuottava, mutta noin peri Englantilaiseen tyyliin kuuluu hyväksyä haitta ja pysyä arvokkaana.

John Quiman

No, jos noin on siellä, sitten ei pidä vihreää teetä nauttia närästykseen asti.

Minä teen aina välillä vihreää teetä, mutta teen sen tuoreista lehdistä. Tärkeää on silloin, että vesi ei saa olla kiehuvan kuumaa, vaan hieman viileämpää.

ike

Täytyy olla varovainen. Tee voi johtaa porttiteorian mukaiseen lopputulokseen. Enkä nyt oikein tiedä kuinka vakavasti nuo porttiteoriat täytyisi ottaa monessakaan asiassa, Aasinsilta 😊.Hasiksessa on kuitenkin paljon myös lääkinnällisiä ominaisuuksia mutta kun niitä ei haluta tutkia. Kyse on vähän kuin jos lääkäri sanoisi syöpään kuolevalle miehelle että tuo kivunlievitys morfiinilla on vähän vaikea juttu kun morfiiniista voi tulla riippuvaiseksi. Aikoinaan tuolla marokossa huomattiin että aika hyvin siellä maittaa tuo vihreä minttutee. Oksia vaan lasiin ja kuumaa vettä perään. Pelaa jos on kuuma. Kuumalla kun ei oikeastaan pitäisi juoda kylmää. Tosin aina baarimikko kysyi että laitetaanko piippu mukaan. Oli yleinen tapa siellä. Vihreää minttuteetä ja piipullinen hasista. En tiedä ovatko tavat muuttuneet mutta jonkunlainen ihmettelyn aihe tuokin oli nuorelle miehelle.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Kuumalla ilmalla ei pitäisi juoda mitään kylmää eikä käydä kylmässä suihkussa. Elimistö käsittää tilanteen väärin. Se tulkitsee että äärimmäinen kuuma on muuttunut kylmäksi, jolloin se käynnistää prosessin mikä itse asiassa lisää kehon lämpöä. Suihkussa veden ja ulkolämpötilan eroksi riittää pari kolme astetta. Sen lisäksi kuumalla on huomattavasti tärkeämpää huolehtia riittävästä suolan määrästä, sillä hiki poistaa suolaa kehosta mikä voi pahimmillaan johtaa hyponatremiaan. Siitä ei sitten selvitäkään enää parilla ryyppäyksellä suolavettä, siinä mennään sairaalaan ja tiputukseen joka voi kestää kahdesta kolmeen vuorokautta. Suolaliuosta kun ei voi laittaa tulemaan liian nopeasti suoneen, sekin vie hengen. Tasot nostetaan hiljalleen oikeiksi ja ongelmia ei tule.

ike

Totta, vähän kuin politiikassa. Elimistöä voi hämätä. Vihervasemmisto aina kuuluttaa puolustavansa pientä ihmistä mutta tosiasiassa tapahtuu aivan päinvastoin. Silti monet äänestäjät tulkitsevat tuon väärin, aivan kuin keho tuon kylmän juoman tai suihkun helteellä, ja äänestävät heitä.

Kata

Totta haastat,hyvin tiedetty.

Hikisen päivän jälkeen sauna virkistää,ei voi mitään mutta niin käy aina.

Eikä liikaa vettä.
Lyhyessä ajassa todella runsas vedenjuonti voi aiheuttaa niin sanotun vesimyrkytyksen, joka aiheuttaa aivojen turpoamista.

Kata

Ilmankos isänikin aina helteellä joi kaffia paljon ja sanoi:” Kuuma friskaa niin kivasti” 😀

Ja onhan tuo kuultu että jos tulee riippuvaiseksi morkusta…toinen on jo ”porteilla menossa” niin mitä sitten???

Runtiti-pou

Vieläkö joku urpo uskoo ihmisen tai hiilidioksidin aiheuttamaan ilmastonmuutokseen voi ei

Maila Laukas

Suomestakin HETI suorat lennot Mekkaan ja koneet pakattava tupaten täyteen rikollisia. Koneet sitten takaisin matuista tyhjinä.

Maailma on heittämässä kuperkeikkaa

No seillä nyt sovitaan ja täällä sitten taas kohta puolestaan soditaan.

Uusimmat uutiset