Eurooppa Kotimaa Politiikka Politiikka

Tapaus Päivi Räsänen ja sananvapaus: Voiko EU-komissio estää tietynlaiset ilmaisut?

Teuvo Hakkarainen ja Laura Huhtasaari. Kuva: Wikimedia Commons

Perussuomalaisten europarlamentaarikot Teuvo Hakkarainen ja Laura Huhtasaari jättivät yhdessä kahdentoista muun ID-ryhmän mepin kanssa komissiolle kirjallisen kysymyksen kansanedustaja Päivi Räsäsen tapauksesta. Komission vastaus jättää melkoisesti tulkinnanvaraa.

Kysymyksessään mepit totesivat, että kun unionin kansalaista syytetään lakiin vedoten siitä, että hän tuo julkisesti esiin kristinuskoaan, se rikkoo EU:n perusperiaatteita.

He tiedustelivat komissiolta, miten se aikoo suojella kansanedustaja Räsäsen tapauksessa uskonnon-, sanan- ja ilmaisunvapautta ja estää tällaisten tapahtumien toistumisen Euroopassa. Entä miten komissio aikoo varmistaa, että jokaisella kansalaisella on oikeus harjoittaa vakaumustaan ja kertoa siitä joutumatta sensuurin, syrjinnän tai puhtaasti ideologisiin syihin perustuvan oikeudenkäynnin kohteeksi?

Kysymys on tehty 24.1., vastaus saapui 4.4. Siinä todetaan, että uskonnon- ja sananvapautta suojellaan EU:n perusoikeuskirjan 10 ja 11 artiklalla, ja komissio on sitoutunut varmistamaan niiden kunnioittamisen toimivaltansa puitteissa.

Vastaus jatkuu lauseilla, jotka vaikuttavat rajoittavan em. sananvapauden suojelua: ”Sanan- ja uskonnonvapauteen liittyvät oikeudet eivät kuitenkaan ole ehdottomia, ja demokraattisissa yhteiskunnissa voidaan pitää välttämättömänä määrätä seuraamuksia tai jopa estää ilmaisut, joilla levitetään tai edistetään suvaitsemattomuuteen perustuvaa vihaa. Sama koskee vihaan yllyttämistä ja sen oikeuttamista.

Rasismin ja muukalaisvihan torjuntaa koskevassa puitepäätöksessä jäsenvaltiot velvoitetaan Euroopan tasolla kriminalisoimaan julkinen yllyttäminen väkivaltaan ja vihaan, mukaan lukien sotarikosten, kansanmurhan ja ihmisyyttä vastaan tehtyjen rikosten kieltäminen, vakava vähätteleminen ja puolustelu, kun niitä kohdistetaan viittaamalla rotuun, ihonväriin, uskontoon, alkuperään taikka kansalliseen tai etniseen alkuperään.”

Vastauksen lopussa kerrotaan, että yksittäisissä vihapuhetta ja -rikoksia koskevissa tapauksissa toimivalta kuuluu kuitenkin kansallisille viranomaisille, joiden tehtävänä on tutkia ja käsitellä nämä tapaukset ja asettaa tekijät syytteeseen: ”Heidän vastuullaan on myös varmistaa, että perusoikeuksia kunnioitetaan kansallisten perustuslakien ja kansainvälisten oikeudellisten velvoitteiden mukaisesti. Komissio ei voi korvata kansallisia viranomaisia eikä etenkään toimivaltaisia tuomioistuimia tällaisessa arvioinnissa”.

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kimmo Leino

Kuitenkin EU on päättänyt koota oman ARMEIJAN 2025 mennessä; ja tätä armeijaa komentaa EI demokraattisesti valitut EU-pyrokraatit !
Suomen valtahan on JO maanpetoksellisesti annettu YK:lle ja WHO:lle … Perustuslain tarkastamiskomitean mietintö 9 /2010…. Poikkeusoloja koskevaa lakia TULEE muuttaa niin, että poikkeusolot sotatilan lisäksi voidaan julistaa kansainvälisen elimen ”ilmoittaman” pandemian seurauksena.

2011 perustuslakiin siis tällainen kohta otettiin yhdessä SYYTESUOJAN kanssa; PL 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.”

Ja lehdistö ja YLE on lahjottu olemaan hiljaa näistä maanpetoksellisista lakimuutoksista !

Tokentube Kimmo Leino puhuu.

juha II

Huhtasaari ja Hakkarainen ovat ilman poliittista kotia. Varsinkin Huhtasaari on karkotettu EU:hun pois globalisti persuja häiritsemästä. Huhtasaari kannattaa avoimesti eroa EU:sta, on aidosti kansallismielinen. Ja persujen purra-osasto erityisesti politrukki Putkonen huolehti siitä, ettei Huhtasaari edes henkäissyt omasta ehdokkuudestaan saatika ottaisi kantaa kuka oli hänen mielestään paras puheenjohtajan virkaan.

Kuten tunnettua takapiruna häärivä Matti Putkonen johtaa itse asiassa persuja ja Riikka Purra on eräänlainen keskimääräistä älykkäämpi nukke. Joka ymmärtää rahan ja vallan päälle asettaen henkilökohtaiset etunsa korkeammalle kuin Suomen tavallisen kansan, joka kustantaa koko korruptiivisen hallinnon.

Jos persujen vähäväkisimmät kannattajat eivät ole vähäjärkisimpiä. He nostavat kytkintä puolueesta, joka petti koko Suomen ja sen peruskannattajat kuin Juudas ikään. Ja jos näin käy. Kääpiöitynyt perussuomalaisten puolue sulautuu kokoomukseen, jota sen johtoporras edustaakin ilman, että ainoatakaan kulmaa tarvitsee pyöristää.

Hh1488

Aina sama laulu, eka vouhotetaan että muutosta tulee, sit ku vaalit ohi niin sit ihmetellään että taas kävi näin. Kyl ite ymmärsin jo 10 vuotiaana, että äänestämällä et voi vaikuttaa, ei ole oikeasti vaihtoehtoja. Ps on valeoppositiona niinku kaikki muutkin.

SinimustaFani

Vastuu on äänestäjällä. Äänestämällä voi vaikuttaa. Äänestä sinimustia.

ike

Vastuu on änestäjillä aivan samoin kuin USA:n presidentinvaaleissa joiden epäselvyyksistä ei valtamedia juurikaan kertonut. En enää luota äänestysjärjestelmään. Se olisi jo vuosia sitten voitu tehdä ”vilppivapaaksi”, no ei ole haluttu.No ikä teettää.

Tuumailija

K.J Bergihän seurasi kyllästymiseen asti tuota ääntenlaskennan jälkipyykkiä omalla kanavallaan.
Juuri nämä äänestyskoneet jotka oli tilattu dominionilta, olivat kusetuksen pääväline myyrien lisäksi (toivat äänestyslipukeita pakettiautollisia ääntenlaskupaikkaan vaikka sen piti olla suljettu).
Kaippa Marinadin ehdottamassa vaalitapamuutoksessa on tämä sama taustalla ja koneet tilataan dominionilta, koska ne ovat luotettavia k……een.

Mutta oliko euroopan tahi suomen mediassa asiasta juuri muuta kuin pieni sivuartikkeli yhden kerran, ei ollut ei.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Tuumailija
John Quiman

Kun jonnekin kertyy rahaa tai valtaa, syntyy niitä, jotka haluavat sitä rahaa ja valtaa kaikin keinoin, eikä heillä ole mitään muuta aatetta kuin valtapyrkimys. Siksipä hyväkin asia, mitä joku puolue yrittää ajaa, kaatuu näiden vallanhimoisten pyrkyritulokkaiden touhuihin.

Näin sitten hyvät asiat aina kaatuvat, kun ne saavat menestystä. Ne siis kaapataan sellaisten haltuun, jotka eivät välitä mistään hyvästä ja oikeasta, vaan ainoastaan haluavat tehdä hyvän asian liikkeen oman vallanhimonsa korruptoiduksi välineeksi.

Näillä vallanhimoisilla ei ole mitään sellaista, mitä joku voisi kutsua moraaliksi. Siksipä valehtelu on heille normaalia ja jopa arvostettavaa kykyä manipuloida toisia omien tavoitteidensa hyväksi.

EU liberaali saa vihata vapaasti

Näitä EU liberaali diktaattoreja paljon sananvapaus hämää
paitsi se
että he saavat ilmaista vihansa oikeistokonservatiiveja vastaan
ilman sanktioita vihapuheesta vainosta ymm

Terhomatti Hämeenkorpi

Tyhjän saa pyytämättäkin !

Kata

EU:Lässytystä iltapuhteella.

”Komissio ei voi korvata kansallisia viranomaisia eikä etenkään toimivaltaisia tuomioistuimia tällaisessa arvioinnissa”.

Muistakaa siis tuo siellä rysselin käytävillä vaikak yrzylä -ylvät itkis mitä.

Tuumailija

Eu sopparissa ja suomen lakiin on lisätty, että jos suomen hallinnon toiminta vaarantuu eikä se kykene toimimaan voi eu asettaa virkamiehistä koostuvan hallituksen suomeen.
Tietty teksti on erimuotoinen tuolla virallisissa papereissa.

Wanhan valtiosäännön (mulkkaamattoman) mukaan tämä ei olisi mahdollista, mutta niinhän se marinadi meni ja luovutti eu äänestysoikeudenkin vieraan vallan edustajalle, löhveenille tässä taannoin, eli syyllistyi maanpetokseen joka lakaistiin näppärästi maton alle.

ike

Poliitikot aina muistuttavat että EU-lainsäädäntö menee suomen lainsäädännön edelle. En kyllä tuollaista muista Suomen perustuslaista. Mielestäni kun kaikki Suomessa on alisteista Suomen lainsäädännölle, vai koskeeko se vain lakeja joilla suomalaisia kyykytetään. Jokainen poliitikko joka tuollaista väittää pitäisi haastaa valtakunnanoikeuteen, kyseessä on selvä maanpetos.

Uusimmat uutiset