Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Terrorismin uhka kirkoille pääsiäisenä

Kuvituskuva. Kuva: Wikimedia Commons /CC BY-SA 2.0 DEED / amandabhslater.

Pääsiäisen alla ja Moskovassa hiljattain tapahtuneen muslimiterrori-iskun jälkeen terrorismin uhkaa pidetään Euroopassa suurena. Pääsiäismessujen lisäksi Ruotsissa on tulossa monia suuria tapahtumia, kuten Malmössä järjestettävät Euroviisut.

Ainakin 137 ihmistä sai surmansa terrori-iskussa Moskovan ulkopuolella sijaitsevassa Crocus City Hallissa. Ranskassa terroriuhkataso on nostettu korkeimmalle ja Saksassa on arvioitu ”akuutti riski”. Italiassa aseistetut poliisit partioivat.

Pääsiäisenä, joka on Ruotsin kirkon joulun jälkeen vuoden vilkkain ajanjakso, maan kirkot ovat valmiustilassa.
Ruotsin kirkon siviilivalmiuden päällikkö Lisa-Gun Bernerstedt kertoi SvD:lle, ettei ole tietoa siitä, että kirkko olisi valikoitunut kohteeksi, mutta kaikkien uskonnollisten yhteisöjen tulisi olla valppaina.

”On selvää, että uhkatason noustessa valmistelut ja tietoisuus ovat lisääntyneet. On tärkeää tehdä harkintaa ennen jokaista tilaisuutta, joka kerää paljon ihmisiä”, hän sanoo lehdelle.

Riippumatta maailman tilanteesta Ruotsin kirkko pysyy avoimena ja haluaa ”viestittää läsnäolosta, avoimuudesta ja toivosta”.

Euroviisut Malmössä

Toukokuun alussa Euroviisut järjestetään Ruotsin monikulttuurisimmassa ja islamisoituneimmassa kaupungissa Malmössä, ja sekä kunta että poliisi työskentelevät intensiivisesti turvallisuuden eteen. Poliisin mukaan kaupungissa odotetaan vierailevan tapahtuman aikana 100 000 ihmistä.

”Vaikka Moskovan tapahtumat ovat valitettavia, ne eivät vaikuta suoraan Euroviisuvalmisteluihimme. Seuraamme tietenkin hyvin tarkasti kaikkea, mitä maailmassa tapahtuu. Ja jos se aiheuttaa tapahtumaketjun, joka vaikuttaa jollain tavalla Ruotsin turvallisuuteen, tutkimme myös sitä”, sanoo Malmön Euroviisujen poliisin tiedottaja Nils Norling.

Norjan kirkot mahdollisia kohteita

Norjassa turvallisuuspoliisi varoittaa, että kirkot ja kristilliset seurakunnat voivat olla terrorismin kohteena pääsiäisen aikana.

Norjassa yleensä aseistamattomille poliiseille on annettu lupa kantaa aseita viikonlopun aikana.

Lähde: Samnytt

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Kaikki pelolla, vihalla ja väkivallalla, sekä uskontoihin oleellisesti kuuluvalla me vs. he -mentaliteetilla hallitsemispyrkimys on mustaa työtä, oli toteuttajana mikä taho hyvänsä. Uskonnot ja ideologiat ovat eräänlaisia mielen kahleita ja ulkoapäin ohjautuvan, mekaanisia sidoksia, jotka eivät kokoa veljiä ja sisaria Rakkauden vaan Vihan nimissä. Kaikeksi onneksemme Talo, joka sotii itseään vastaan, ei voi pysyä pystyssä kauan aikaa.

Teuvo Kaüb

Islamiin kuuluu olennaisena osana terrorismi, rasismi, väkivalta koska muhamed itse on näitä kepposia käyttänyt vääräuskoisten tuhoamiseen, alistamiseen ja ryöstämiseen.

Ilkka Manttari

Kun tietää olennaisen, ei montaa sanaa tarvita kun voi kertoa totuuden.

John Quiman

Merkittävistä uskonnoista Islam onkin ainoa uskonto, jossa itse uskontoon kuuluu väkivalta ja alistaminen.

Marko Kristian

Toukokuun alussa Euroviisut järjestetään Ruotsin monikulttuurisimmassa ja islamisoituneimmassa kaupungissa Malmössä”

Se on hyvä idea viedä pääosin seksuaalivähemmistöjen ”musiikki” juhla tuonne, mikä voisikaan mennä vikaan?