Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Tuomittu rikollinen Omar sai töitä kotihoidosta – raiskasi kehitysvammaisen 70-vuotiaan naisen

Kuvituskuva. Kuva: Kansalainen.

Ruotsissa 31-vuotias maahanmuuttajataustainen mies tuomittiin 3,5 vuodeksi vankeuteen. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun hän raiskasi 70-vuotiaan kehitysvammaisen naisen, jota hän hoiti työskennellessään Malmön kaupungin kotihoitopalvelussa. Mies sai työpaikan laajasta rikosrekisteristään huolimatta.

Kun Omar Haddou haki töitä Malmön kaupungin kotihoidosta, hänellä oli pitkä lista tuomioita sekä vakavista että lievistä rikoksista. Vaikka hänet oli tuomittu ryöstöstä, ryöstön yrityksestä, toistuvista huumausainerikoksista, väärennetyllä asiakirjalla tehdyistä petoksista, luvattomasta ajoneuvon kuljettamisesta ja rattijuopumuksesta, hänen ei katsottu olevan soveltumaton vanhusten, sairaiden ja vammaisten hoitotyöhön.

70-vuotiaan kehitysvammaisen naisen anaaliraiskaus

Tämän vuoden heinäkuun 30. päivä Omar teki kohtalokkaan virheen. Hän raiskasi skitsofreniaa sairastavan iäkkään kehitysvammaisen naisen, jota hän hoiti. Rikos tehtiin naisen kotona, jossa nainen luuli olevansa turvassa.

Naiselle ei ollut ilmoitettu, että kotihoitopalvelun hänen kotiinsa lähettämä henkilö oli tuomittu rikollinen, mutta nainen sai huomata tämän myöhemmin ikävällä tavalla. Raiskaus tapahtui kotikäynnin aikana. Sen sijaan, että Omar olisi auttanut naista lääkkeiden kanssa, hän työnsi peniksensä kehitysvammaisen naisen peräaukkoon.

Malmön käräjäoikeus toteaa lausunnossaan, että ”Omar Haddou on käyttänyt hyväkseen  asianomistajan puolustuskyvytöntä asemaa ja että asianomistajalla oli vaikeuksia puolustautua henkisen tilansa vuoksi. Lisäksi hän on hyödyntänyt omaa asemaansa asianomistajan kotihoitajana.”

Puolustus: tyttöystävänsä muisteleminen

Tästä huolimatta ja aiemmasta laajasta rikosrekisteristä huolimatta tuomioistuin päätyi lievään tuomioon. Sen pituudeksi jää 3,5 vuotta ehdotonta vankeutta, josta Omar saa ensin vähentää kolmanneksen yleisestä rangaistusalennuksesta ja sen jälkeen myös tutkintavankeudessa vietetyn ajan.

Hänet tuomitaan myös maksamaan naiselle 215 000 kruunun vahingonkorvaukset. On epäselvää, onko hänellä tähän taloudelliset edellytykset vai joutuuko veronmaksajien maksettavaksi. Tuomion perusteella on kuitenkin selvää, että veronmaksajat joutuvat maksamaan Omarin puolustuksen, hieman yli 150 000 kruunua.

Omar on kiistänyt rikoksen. Hän on selittänyt, että hänen siittiöitään päätyi naiselle, koska hän ajatteli vierailun aikana tyttöystäväänsä ja ejakuloi sen jälkeen. Oikeus ei uskonut tätä tarinaa.

Malmön kaupunki kieltäytyy vastuusta

Malmön kaupungin kotihoitopalvelu ei ole ilmoittanut, tekeekö se jatkossa millään tavalla erilaisia arvioita tuomituista työnhakijoista. He syyttävät ”järjestelmää”, jonka mukaan heidän ei tarvitse pyytää rikosrekisteriotteita muilta kuin lasten kanssa työskenteleviltä henkilöiltä. Omarin kerrotaan kuitenkin esittäneen paperit omasta tahdostaan, mutta rikoksia ei otettu huomioon.

Tämä johtuu siitä, että Malmön kaupunki ei ole vaatinut rikosrekisteristä otetta, josta ilmenevät kaikki rikokset. Malmö vaatii vain murhaa, tappoa, pahoinpitelyä, törkeää ryöstöä, ihmiskauppaa ja kaikkia seksuaalirikoksia koskevat tiedot.

”Olemme noudattaneet menettelytapojamme. On outoa, että näin voi käydä”, Omarin palkanneen hallinnon henkilöstöpäällikkö sanoo Sydsvenskanille.

Kun SVT kirjoitti rikoksesta, se jätti kertomatta, että rikoksentekijällä on maahanmuuttajatausta. Samnytt-uutissivuston saamien tietojen mukaan, Ruotsin veroviraston tietojen perusteella Omar Haddou on syntynyt Ruotsissa libanonilaiselle äidille ja algerialaiselle isälle.

Lähde: SVT, Sydsvenskan

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
n/a

Ehkä SVT ei valkopese enää mamuja, kohta puolustautuvat sillä että tietäjän kaikki silti totuuden…

Marko Kristian

Menin sanattomaksi.
Sen lisäksi että länsimaalaiset uhraa lapsensa ”monikulttuurille” (islamille) niin uhrataan myös vanhukset.
Ja rangaistuksetkin on sellaisia että kaikkien alennusten jälkeen jäävät kohta plussalle.