Eurooppa Maahanmuutto Talous

Tutkimus: Maahanmuutto on katastrofaalisen tappiollinen järjestelmä, joka maksaa tuhansia miljardeja

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay / (CC0)

Eläkejärjestelmien asiantuntija, professori Bernd Raffelhüschen on tutkinut maahanmuuton kustannuksia Saksalle, ja luvut ovat tähtitieteellisiä – 6 000 miljardia euroa on arvioitu elinikäisiksi kustannuksiksi.

Raffelhüschen päättelee, että maahanmuutto ei pelasta Saksan taloutta, eläkkeitä tai sosiaalijärjestelmiä, vaan pikemminkin päinvastoin. Hän tarkasteli maksujen ja kustannusten välistä kuilua elinkaaren näkökulmasta ja totesi, että maahanmuuttajat maksavat paljon enemmän ja tuottavat paljon vähemmän.

Saksassa on sekä ikääntyvä väestö että supistuva työvoima. Raffelhüschenin mukaan julkisten tulojen ja elinkaarikustannusten välinen ero on lähes 500 prosenttia BKT:sta. Ilman maahanmuuttoa ero olisi 350 prosenttia BKT:sta. Ero vastaa lähes 6 biljoonaa euroa.

Kaiken kaikkiaan maahanmuutto on tähän mennessä maksanut Saksalle huikeat 5,8 biljoonaa euroa, ja jos maahanmuutto jatkuu samaan tahtiin, kuilun arvioidaan kasvavan 19,2 biljoonaan euroon (13,4 biljoonaa euroa ilman maahanmuuttoa).

”Tämä on maahanmuuton hinta nykyisessä järjestelmässämme”, Bernd Raffelhüschen sanoi Bildille.

Maahanmuutto vähentää hyvinvointia

Maahanmuuttajat tarvitsevat keskimäärin kuusi vuotta kotoutuakseen ja päästäkseen Saksan työmarkkinoille ja maksaakseen tänä aikana vain vähän sosiaaliturvamaksuja. Mutta tämänkin jälkeen maahanmuuttajat ansaitsevat huomattavasti saksalaisia kollegoitaan vähemmän ja maksavat vähemmän veroja ja sosiaaliturvamaksuja.

Toinen johtopäätös on se, että tulevaisuudessa Saksalla ei ole enää varaa nykyiseen hyvinvointivaltioon.

Lähde: Bild

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Jostain syystä tarvitaan aina paljon kouluja käynyt tutkimaan asiaa minkä vähemmälläkin oppimäärällä pystyy sanomaan. Kuka tahansa, mikäli käsittää minkään vertaa siitä miten maahan tulleet joutohampparit elämänsä rahoittavat muijineen, on tiennyt kyseisen asian jo vuosia. Eihän kehitysmaat olisi kehitysmaita jos niissä eläisi työtätekevää ryhmää, ja jos heidän annetaan tulla valmiin äärelle, siinä syntyy valtiosta riippumatta tilanne mikä on lopulta kestämätön sekä taloudellisesti että uskonnollisesti. Ei maiden rajat ole syntyneet vahingossa, siihen on ollut hyvät perusteet, ja yksi niistä perusteista on että rajojen sisällä elävät omaksuvat samat arvot ja ymmärtävät työnteon merkityksen.

John Quiman

Puhuu ikään kuin maahanmuuttajat kuuden vuoden jälkeen hakeutuisivat töihin. Näinhän ei ole kuin osan kohdalla. Kustannusten luvut ovat huimia, mutta saattavat todellisuudessa olla vielä huimempia. Jos tutkimuksessa olisi eritelty turvapaikanhakijat erikseen, olisivat kustannusten numerot per tulija varmaan järkyttävät.

Että jokainen sijoitettu euro tulee kahtena takaisin? Tätähän suvakit ovat tyrkyttäneet tosiasiana pitkin Eurooppaa, vaikka on ollut vuosikymmeniä tiedossa, että niin ei ole.

Marko Kristian

Ihanko oikeasti tästä tarvitaan tutkimuksia?
Ja toisekseen ”maahanmuutto” on aika väärä termi.
Saksahan esimerkiksi hyötyi maahanmuutosta ihan älyttömästi, aina siihen asti kunnes alettiin ottamaan kehitysmaalaisia huijareita turvapaikanhakijoina, ja alettiin sitä kutsumaan maahanmuutoksi.