Eurooppa Kulttuuri Muu maailma Politiikka Rikos

Twitter-tiedostojen julkaisemisen jälkeen halutaan tutkia FBI:n osallistumista Twitterin moderointiin

Kuva: Kansalainen

FBI:n osallistuminen Twitterin moderointiin saattaa rikkoa Yhdysvaltain perustuslakia.

Otettuaan Twitterin haltuunsa Elon Musk on päättänyt paljastaa, miten FBI on epäsuorasti tai suoraan moderoinut alustaa epäedulliseen asemaan silloisen presidentin Donald Trumpin kustannuksella ja suosinut nykyistä presidenttiä Joe Bidenia. Musk on myös erottanut useita huippujohtajia, joilla on yhteyksiä FBI:hin, mukaan lukien juutalaisen pedofiilin Yoel Rothin.

FBI oli vahvasti mukana sensuroimassa uutisia, jotka koskivat presidentin pojan Hunter Bidenin kannettavaa tietokonetta, ja hylkäämässä sen sisällön ”venäläisenä propagandana”. Kannettava tietokone todisti Hunter Bidenin ja hänen isänsä, silloisen presidenttiehdokkaan Joe Bidenin, hämärät liiketoimet Ukrainassa ja Kiinassa.

FBI:n ”neuvot” siitä, miten Twitterin ja myös Facebookin, pitäisi sensuroida skandaaliuutiset, vaikuttivat lähes varmasti Yhdysvaltain vuoden 2020 presidentinvaaleihin. Technometrica Institute of Policy and Politicsin (TIPP), tekemä kysely osoittaa, että 79 prosenttia Yhdysvaltain äänestäjistä on vakuuttunut siitä, että Trumpista eikä Bidenistä olisi tullut presidentti, jos Yhdysvaltain äänestäjäkunta olisi ollut täysin tietoinen Bidenin perheen hämäristä liiketoimista.

Sisällön sensuroinnin liikkeellepaneva voima oli Twitterin päälakimies Jim Baker, jonka yhtiön entinen johto palkkasi suoraan FBI:sta. Elon Musk erotti Bakerin hiljattain sen jälkeen, kun kävi ilmi, että hän yritti viivyttää ”Twitter-tiedostojen” julkaisemista – asiakirjasarjan, joka paljastaa, miten Twitter vaikutti Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Twitter-tiedostot paljastavat myös, että Twitterin juutalainen tietosuojapäällikkö Yoel Roth on istunut viikoittaisissa kokouksissa FBI:n lisäksi myös kotimaan turvallisuusviraston ja kansallisen tiedustelupalvelun johtajan kanssa. He ovat neuvoneet Rothia, miten Twitterin tietoja voidaan ”tarkistaa” ja sensuroida. Musk on myös pakottanut hänet eroamaan. Hiljattain Musk käytti tilaisuutta hyväkseen ja paljasti Rothin pedofiiliksi, mikä voisi selittää Twitterin aiemman haluttomuuden poistaa lapsipornosisältöä alustaltaan.

Nyt vaaditaan yhä useammin tutkimaan FBI:n osallisuutta sosiaalisen median sensurointiin ja vaaleihin vaikuttamiseen Yhdysvalloissa. Tästä raportoi Fox News, joka on tutkinut Twitterin tiedostoja ja ollut yhteydessä lakiasiantuntijoihin ja poliitikkoihin.

Hans von Spakovsky yhdysvaltalaisesta Heritage Foundation -ajatushautomosta sanoo Fox Newsille, että vaikka Twitter on yksityinen yritys, joka voi vapaasti moderoida sisältöä, sitä voidaan pitää hallituksen agenttina, jos se noudattaa sen ohjeita.

– Ensimmäinen lisäys Yhdysvaltain perustuslakiin viittaa hallitukseen ja kieltää valtion virastojen ja laitosten harjoittaman sensuurin, ei yksityisten toimijoiden, von Spakovsky toteaa ja jatkaa.

– Mutta kun yksityinen yritys sensuroi tietoja hallituksen ohjeiden, koordinoinnin ja yhteistyön vuoksi, sen voidaan laillisesti katsoa toimivan hallituksen agenttina. Tämän voidaan katsoa rikkovan ensimmäistä perustuslain lisäystä.

Robert J. Delahunty St. Thomasin yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta sanoo, että poliitikkojen on suhtauduttava paljastuksiin vakavasti ja vaadittava, että FBI:n vaaleihin puuttuminen tutkitaan.

– Seuraavan kongressin on asetettava etusijalle tiedustelupalvelujen ja alustojen välisten (ilmeisesti laajojen) yhteyksien tutkiminen, jotta voidaan selvittää, onko hallitus sensuroinut poliittista puhetta, hän sanoo.

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston johtaja John Kirby, joka kuuluu presidentin kansliaan, on kommentoinut Twitter-tiedostoja sanomalla, että Bidenin hallinto ”ei opasta yksityisiä sosiaalisen median yrityksiä siinä, miten niiden sisältöä tulisi käsitellä”. Kirbyn suorapuheisempi kollega, Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki on kuitenkin ristiriidassa tämän väitteen kanssa, sillä hän on aiemmin sanonut, että Valkoinen talo on ”säännöllisesti yhteydessä sosiaalisen median foorumeihin” torjuakseen Covid-19:tä koskevaa ”väärää tietoa”.

Lähde: Nordfront

15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
"Munaton nillittäjä.."

Perustuslain rikkojat meksikolaiseen vankilaan ja uudet vaalit. Suomessakin tämä yksi hinurilta vaikuttava nettikyttääjä tutkintaan tahallisesta erehdyttämisestä ja valheellisen tiedon levittämisestä, mikä verrattavissa myös isänmaan petturuuteen.

Peter Kreisler

Jätä vaan se sana ”vaikuttava“ pois määritelmästä.

Anomaster

Kerropa, jos osaat, että missä maassa on toisella tavalla?

Juha

Luulisi että nyt on kaikille vihdoin taivutettu rautalangasta mikä sontakasa äärivasemmisto on. Ja vähänkin lähihistoriaa lukeneet ja ymmärtäneet näkevät kommunismin todelliset rujot kasvot jonka jäljiltä miljoonat ja miljoonat irtopäät ja kidutetut ruumiit kasvavat voikukkaa.

Tämä Elonin nurkkien siivoushan on täyttä teatteria jonka tarkoitus on pelastaa uppoava Twitter ja luoda platformia.. ponnahduslautaa Muskin tulevalle mobiililaitteelle. Tällä jalkapannalla on tärkeä rooli tulevassa orjayhteiskunnassa.

https://youtu.be/67Wh4ARDFh0

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
ike

Näistä miljardööreistä harvemmin nousee järjen ääni mutta Elon Musk on kyllä osoittanut tervettä järkeä jota harvemmin tapaa edes tavallisissa poliitikoissa. Hänellä on ehkä varaa siihen, en tiedä kuinka aikaa, kun kuulemma tekee aika pyöreitä päiviä.

Anomaster

Saa nähdä selivääkö hengissä, kun kertoo miten demokraatit, FBI ja muut isot somealustat ovat sotkeutuneet vaikuttamaan sensuurilla ihkisten käåsityksiin ja salailleet tietoa rokotteista, koronasta, Hunterin läppäristä ym. ym. Sotkuissa on mukana myös Fauci, jonka paljastamisesta jo demokraattit saivat pahoja kramppeja.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
patton

Twitter toimi ennen Muskia todella suojellen Bidenin perheen rötösten paljastumista ja meillä Suomessa Mediapooii piti huolen siitä, että Trump on hullu ja vaarallinen mihin uskovat edelleen useimmat myös täällä kommentoivat. Kansalaisten luottamus mediaan on hyvin näkyvissä kun puhutaan USA:n vaaleihin vaikuttamisesta ja väitetään sen olleen salaliittoteorioita vaikka siinä olivat mukana Facebook, Twitter ja kaikki merkittävät lehdet!
Bidenin perhe on USA:n historian korruptoitunein presidentin perhe ja tämän perheen pää on meidän Saulin ja Sannan suuresti ihailema ”Älyn jättiläinen”! Miten on mahdollista, että keskiluokkaisesta taustasta noussut politiikko Biden on kerännyt miljoonaomaisuuden, tätä kysytään nyt myös USA:n kongressissa? Samaa voidaan pian kysyä myös näistä Suomen ”hallitsijoista” joiden tavoite on kansan köyhdyttäminen ja oma rikastuminen! Kemikaalikaupan myyjätär pääministerinä on todellinen floppi ja nuoret miehet ihastelevat hänen ulkomuotoaan vaikka varsinaisia älynvälähdyksiä saa harvoin kuulla ja nekin ovat taustavoimien hänelle kuiskaamia.

Ilkka

Ikioma pääministerimme ei ole koskaan paikalla kun tehdään tärkeitä päätöksiä oman kansan hyväksi. Siis oikeasti. Hän on aina lomalla, bileissä, turhissa ilmastokokouksissa,tai EU:n tyhjälle salille julistamassa kuinka suomi tekee esimerkillistä ja kunnianhimoista politiikkaa, antaen mallia muille jäsenvaltioille. Mikään näistä ulostuloista ei ole kertaakaan ollut suomen edun mukaista, aina ollaan maksajana että muut saa meloa välimeren yli tai elää halvemmalla. Sen hän kyllä osaa että laitetaan tiukka mekko päälle, näytetään viralliselta ja toivotaan että lehtikuvista tulee edustavia. Tähän miinan astuu media koko ajan, tietoisesti, ja luo kuvaa vastuullisesta henkilöstä mikä puurtaa yötkin syömättä ja juomatta, että vanhukset lapsiperheet, työttömät ja vähäosaiset voivat tuntea olevansa ylpeästi suomalaisia.

Peter Kreisler

Huomasitko miten roskalehdistö pauhasi siitä, että pääministeri ei ehkä ehdi presidentinlinnan itsenäisyyspäiväjuhliin tai on saattanut altistua koronalle. Tällä varmisteltiin selitystä pääministerin mahdolliseen poissaoloon jos hän vaikka olisi liian kamoissa esiintyäkseen juhlissa.

Ilkka

Nyt Marin on taas elementissään kun saa sijaistaa tanskalaista kolleegaa EU:n parketilla. Hän esittää tomeraa ja päättäväistä, sekä kansasta huolehtivaa poliitikkoa. Ursula on tyrkyttänyt uutta mittavaa tukipakettia pimpeli pom maiden avustuksiin, ja tähän saumaan meidän suuri pelastajamme nyt ilmoittaa ettei suomi tule hyväksymään uusia tukipaketteja.Sitten hän kuitenkin sanoo heti perään, että kauppasota USA:n kanssa tulee välttää, joten tukipaketeista VOIDAAN joutua keskustelemaan uudelleen. Ihan rautalangasta vääntäen sama. SUOMI MENEE TAAS OTTAMAAN MILJARDIKAUPALLA VELKAA, ETTÄ SAA HETKEN OLLA PARRASVALOISSA JA SANNALLE LUVATAAN JO SUOJATYÖPAIKKA EU:n KOMISSAARINA..

ike

Voiko enää olla köykäisempää hallitusta, ei edes teeskennellä että pidettäisiin kiinni vaalilupauksista. Aina voidaan sanoa että tilanteet muuttuvat, mutta eivät ne koskaan näytä muuttuvan siihen suuntaan että suomea ei kupattaisi, ja vieläpä valtiovallan avustuksella, se niistä tukipaketeista.

Anomaster

Menestys vallan huipulla on kallista, joten on edullisinta maksattaa se kansalla.

Peter Kreisler

Eipä surkeampaa hallitusta voi kuvitella, mutta eipä ”oppositiokaan” mitenkään eroa hallituksen linjasta.

Katariina

👍😬

Katariina

Mutta jos ”tarkkarajainen”sopimus taas…😉