Eurooppa Politiikka

Twitterin eurooppalainen pääkonttori ei tee enää yhteistyötä Antifan kanssa

Äärivasemmistolainen Niamh McDonald The Hope and Courage Collectiven johtaja. The Hope and Courage Collective on Irlannissa toimivien amerikkalaisten suurten teknologiayritysten lobbaamiseen erikoistunut kansalaisaktivistiryhmä. Kuvakaappaus: YouTube.

Vasemmistoaktivistit, jotka ovat osallistuneet Big Techin lobbaamiseen poliittisen sisällön sensuroimiseksi, ovat myöntäneet, että he ovat menettäneet suoran vaikutusvaltansa Twitterin Dublinissa sijaitsevaan Euroopan pääkonttoriin, kun Elon Musk otti yhtiön haltuunsa viime vuonna – tämä heikentää heidän mahdollisuuksiaan vaikuttaa sisällön maltilliseen käsittelyyn kaikkialla EU:ssa.

Kommentit esitti Irlannin parlamentin kuulemistilaisuudessa 5. maaliskuuta Niamh McDonald, joka on valtion rahoittaman, vasemmistoaktivistien miehittämän The Hope and Courage Collectiven johtaja. The Hope and Courage Collective on Irlannissa toimivien amerikkalaisten suurten teknologiayritysten lobbaamiseen erikoistunut kansalaisaktivistiryhmä.

Irlannista on nopeasti tulossa koko Euroopan sisällön maltillisuuden hermokeskus, koska maassa toimii suuria monikansallisia yrityksiä. Tiistaina järjestetyssä parlamentin kuulemistilaisuudessa käsiteltiin sosiaalisen median yritysten vaikutusta viime marraskuun Dublinin mellakoihin ja laajempaan nativististen tunteiden nousuun.

McDonald, joka on itse entinen irlantilaisen marxilais-leninistisen ryhmän aktivisti, totesi irlantilaisparlamentaarikkojen edessä, että hänen järjestönsä oli menettänyt säännölliset yhteydet Twitterin Dublinissa sijaitsevaan Euroopan pääkonttoriin, mikä johtui osittain sisällön moderointiryhmien leikkauksista ja Elon Muskin libertaarisesta johtamistyylistä.

Meillä oli ammattimainen suhde Twitteriin ja hyvä sitoutuminen, mutta uuden omistajan ja leikkausten jälkeen sitoutumista ei ole ollut. Meidän mielestämme ei ole strategisesti järkevää käyttää aikaamme Twitterin kanssa. Mielestämme on parempi mennä jonnekin muualle, missä voimme saada tarvitsemamme vaikutuksen.

McDonald kertoi valiokunnalle myös, että TikTok reagoi paljon herkemmin sisällön poistamista koskeviin pyyntöihin ja että hänen kansalaisjärjestönsä on osallistunut aktiivisesti DSA:n käyttöönottoon, joka on uusi EU:n määräys, jolla säännellään sisältöä kaikkialla EU:ssa.

Twitterin Euroopan-päämajassa on tapahtunut viime vuonna suurta ammatillista vaihtuvuutta Elon Muskin ostettua alustan. Sosiaalisen median jättiläisen toiminnassa työskenteli aiemmin entisiä irlantilaisia virkamiehiä ja kansalaisjärjestöjen edunvalvontaryhmiä, ja sitä on toistuvasti syytetty salaisesta yhteistyöstä Irlannin vasemmiston kanssa.

Muskin suorittama vasemmiston puhdistaminen organisaatiosta johti yhtiön entisten Dublinin johtajien korkean profiilin oikeusjuttuun, jossa miljardööriyrittäjä pakotti uudet työntekijät allekirjoittamaan sananvapauslupauksen, jotta he voisivat jatkaa töitä.

Twitterin kaltaisilla sosiaalisen median alustoilla on ollut keskeinen rooli Irlannin yhteiskunnan vapauttamisessa viime vuosikymmenen aikana, kun abortti- ja homoavioliittoa koskevat kansanäänestykset järjestettiin. Musk on ilmoittanut aikovansa haastaa Irlannin tulevan vihapuhelainsäädännön oikeuteen, koska se vaikuttaisi Twitterin mahdollisuuksiin toimia Euroopassa.

Vaikka Irlanti kokee omaa oikeistopopulismin nousuaan pahenevan turvapaikkakriisin vuoksi, siitä on tulossa yhä suurempi hammasratas maailmanlaajuisessa teknologiasensuurissa, ja on selvää näyttöä siitä, että Twitterin ja X:n ulkopuolinen sisällönsääntely on jo nyt äärivasemmiston vallassa.

MacDonald ja The Hope and Courage Collective eivät vastanneet lehdistön tiedusteluihin julkaisuhetkellä.

Lähde: European Conservative

Lue lisää aiheesta:

EU:n vihapuhevalvontaa johtaa nyt äärivasemmistolainen yritys ja antifasistinen tiedottaja – sensuroi 450 miljoonan EU-kansalaisen verkkosisältöä