Eurooppa Politiikka

Ukrainan ja Venäjän rauhansopimus epätodennäköinen

Kuva: Wikimedia Commons/Vitaly V. Kuzmin.

Ukraina ja Venäjä tuskin tulevat koskaan allekirjoittamaan rauhansopimusta, varoittaa Kiovan tiedustelupäällikkö Vitalii Nosach.

”Ukrainan ja Venäjän välinen konflikti tulee todennäköisesti jatkumaan ratkaisemattomana, vaikka varsinainen sodankäynti hellittäisikin”, Nosach varoittaa.

Ukrainan puolustusvoimien päätiedusteluosaston (HUR) päällikkö Kyrylo Budanov niin ikään maalaili The New Voice of Ukraine -uutislehdessä synkkää kuvaa konfliktista Ukrainan ja Venäjän välillä sekä pitkittyneestä sodasta Itä-Euroopassa.

Budanov kertoi uskovansa, ettei Moskova tule milloinkaan allekirjoittamaan rauhansopimusta Kiovan kanssa ja sen vuoksi sota tulee jatkumaan kylmänä sotana, vaikka varsinainen kuuma sota laantuisikin. Esimerkkinä hän mainitsee Venäjän ja Japanin jotka sotivat toisen maailmansodan aikana ja nämä maat ovat yhä teknisesti sodassa keskenään, sillä ne eivät edelleenkään ole sopineet rauhasta virallisesti.

”Venäläiset eivät tule allekirjoittamaan mitään sopimuksia Ukrainan kanssa… tämä uhkakuva on erittäin todennäköinen”, sanoi Ukrainan tiedustelupäällikkö ja jatkoi: ”Historiassa on esimerkkejä pitkistä sodista valtioiden välillä joihin ei ole saatu laillista ratkaisua. Venäjä ja Japani ovat selvä esimerkki.”

Budanovin epäillessä Vladimir Putinin suostuvaisuutta rauhan saavuttamiseksi, hän piti myös kyseenalaisena Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyn tahtotilaa rauhanneuvotteluihin. Zelensky on sanonut, että neuvotteluiden ehtona Moskovan olisi luovuttava kaikista alueista, jotka ovat Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen 1991 rajojen ulkopuolella.

Tämä tarkoittaisi Donbasin alueen palauttamista Ukrainalle mutta myös Moskovan vuonna 2014 laittomasti Venäjään liittämän Krimin palauttamista. Kiistellyt alueet ovat suurimmalta osin venäjänkielisten väestöryhmien asuttamia jotka äänestivät Venäjään liittymisen puolesta, vaikkakin kansainvälisesti näitä vaaleja pidettiin kyseenalaisina. Nämä vaatimukset alueiden palauttamisesta tuskin saavat hyväksyntää Kremlissä.

Jää myös nähtäväksi suostuuko Zelensky hylkäämään pyrkimyksensä liittää Ukraina USA-johtoiseen Natoon, puolustusliittoon  liittymisen ollessa Kremlin mukaan syy hyökkäykselle Ukrainaan.

Aiemmin tässä kuussa Zelensky kertoi amerikkalaiselle medialle, että vaikka hän ei tahdokaan sodan jatkuvan ikuisesti, ”emme ole valmiita luovuttamaan vapauttamme terroristi-Putinille. Se siitä, siksi me taistelemme!”

Ukrainan kyky jatkaa puolustussotaa ei kuitenkaan riipu yksin Zelenskystä vaan Ukrainan armeija on erittäin riippuvainen Amerikasta ja Euroopasta saamastaan rahallisesta sekä aseellisesta tuesta.

Vaikka Saksa ilmoitti tällä viikolla tuplaavansa aseellisen avustuksen Kiovaan, on yhä epäselvää saako USA:n presidentti Joe Biden vakuutettua kongressin hyväksymään toivotun 61.4 miljardin dollarin avustuksen Ukrainaan sen lisäksi, että Ukrainaan on jo lähetetty yhteensä 113 miljardia dollaria amerikkalaista verorahaa.

Tähän mennessä edustajainhuoneen republikaanit ovat hylänneet Valkoisen talon vaatimukset avustuksen lähettämisestä. Presidentti Joe Biden on kuitenkin yrittänyt pakottaa toimenpiteen sitomalla Ukrainan rahoituksen lakiin hätäavun antamisesta Israelille Hamasin viime kuun hyökkäyksen jälkeen.

Lähde: Breitbart

(Artikkelin kirjoittanut: Taika Mourujärvi)

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
S. “seant” A

Jo monella taholla on tullut esille, että koko sota on Usan takia he luulivat Venäjä on niin heikoilla, että Ukraina lyö sen länsi aseilla hetkessä, eikä Venäjällä ole enää mitään merkitystä suurvaltapolitiikassa maailmassa. Ukraina olisi hyväksynyt monet sopimukset jo Minsk 1 ja 2 alkaen + Turkin välittämä, mutta Usa esti. Esim. Minsk 1 ja 2 ko. itäosan alueet olisivat olleet Ukrainan autonomisia alueita kielellisesti kuten Ahvenanmaa Suomessa.

Vappu Simanen

      Näyttelijänä Zelenski käy sotaa ensisijaisesti virtuaalisella tasolla ja yleisönä tietenkin ovat eniten maksavat länsimaiset poliitikot. Voidaan sanoa, että Zelenski on kokonaan uudenlaisen virtuaalitodellisuuden esitaistelija — Hollywood out, Ukraina in — ja Ukrainan vientiteollisuuden johtotähti.
      Sodan ansiosta Ukrainan vientitulot, siis maahan ansaittu ulkomainen sotaraha ja aseet, ovat räjähdysmäisesti kasvaneet. Näillä vientituloilla maksetaan kaikki valtion menot ja vielä jää ylikin sijoitettavaksi kultaan ja timantteihin.

      F*** the people!

      Zelenski on myös suuri demokratian esitaistelija ja on erinomaisella tavalla omaksunut länsimaisen demokratian perusfilosofian: Vit** kansasta. — Tämän opin hän on saanut hallitsevalta valtaeliitiltä, joka on julkisuuteenkin kertonut: «F*** the EU.»

John Quiman

Näyttelijä? Sattuu olemaan on opiskellut yliopistossa lakimieheksi ja on varsinaiselta ammatiltaan lakimies. Uraakin on luonut vuosikausia.

Miksi jotkut haluavat korostaa juuri tuota, että on näyttelijä? Miksi koulutus ja ammatti sivuutetaan? Sopiiko paremmin agendaan?

Peter Kreisler

”Ukrainan ja Venäjän rauhansopimus epätodennäköinen”, tuohon voisi lisätä ”niin kauan kuin Zelensky on vallassa”, sillä tuo näyttelijäpelle ei tajua olevansa reaalimaailmassa, jossa asioista on neuvoteltava, jopa vihollisen kanssa.
Ihmettelen, että eikö Ukrainasta löytynyt omaa kansaa edustavaa johtajaa?

John Quiman

Näyttelijäpelle? Koulutukseltaan ja työuraltaan on kokenut lakimies. Jostain syystä joidenkin agendaan kuuluu kiinteästi puhua näyttelijäpellestä.

Peter Kreisler

Jokainen muodostaa julkisen imagonsa itse.

John Quiman

Jotkut tieten tahtoen jäätävät väliin tosiasiat, jotta sopisi paremmin agendaan. Turha syyttää kohdetta itse luodusta väärästä kuvasta, joka on tehty pilkkamielellä.

Peter Kreisler

Hedelmistään puu tunnetaan.

John Quiman

Niinpä. ja sitten on niitä, jotka sanovat hyvääkin hedelmää kiveksi, koska se sopii heidän agendaansa. Joillakin puolestaan näkö on sen verran heikkona, että eivät näe koko hedelmää, vaan uskovat kerrottuun tai toiveisiinsa.

Peter Kreisler

Niinpä, tuo kertomasi johdonmukaisuus voi toimia kyseisessä tapauksessa niin puolesta olevien kuin vastaan olevien tai jopa mahdollisesti molempien kohdalla. Pitäisi olla varmaan joku tekoäly arvioimassa miten on.