Eurooppa Muu maailma Politiikka Uutiset

Ukrainan sota: 500 000 sotilaan tappiot

Kuva: Pixabay.

Yhdysvaltalaiset viranomaislähteet kertovat lähes puolen miljoonan sotilaan kuolleen tai haavoittuneen Ukrainan sodassa, uutisoi New York Times. Viime kuukausina tappioita on tullut tihenevään tahtiin Ukrainan vastahyökkäyksen alettua.

Venäjä on menettänyt kaatuneina, kadonneina ja haavoittuneina noin 300 000 sotilasta, kertovat amerikkalaislähteet. Ukrainan tappioiksi arvioidaan  190 000 sotilasta.

Venäjä ja Ukraina ovat yhteensä menettäneet noin 190 000 sotilasta kuolleina, kertoo New York Times.

Amerikkalaiset viranomaislähteet painottavat määrien olevan arvioita, sillä sekä Venäjä että Ukraina ovat haluttomia kertomaan tappioistaan avoimesti.

Lähde SVT

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Hieman jälkiviisautta, 2014 olisi tullut asettaa Ukrainaan sotilastarkkailijat ja rauhanturvajoukot, YK ei kuitenkaan tehnyt mitään konkreettista vaikka tilanne oli ennakoitavissa ja jopa YK:n omat asiantuntijat ennustivat sen kehittyvän kuten se sitten kehittyikin.
Joten aika turha instituutio koko YK, jopa aivan tavalliset kansalaiset tajusivat tilanteen ja tulossa olevan tilanteen, mutta YK:n ”asiantuntijat” eivät.

Jussi Jakonen

Venäjä taisi nuo rauhanturvajoukot torpata turvallisuusneuvostossa.

Peter Kreisler

Eihän osapuoli voi käyttää veto-oikeuttaan, vai onko YK todella näin outo instituutio.

Ilkka Manttari

YK on todella outo instituutio.Kun katsotaan kustannuksia ja verrataan sitä mitä se saa aikaan niin eipä hääppöseltä näytä.

John Quiman

Kaiken lisäksi YK on muuttunut poliittisten aatteiden levittämisen välineeksi.

Jussi Jakonen

YK on poliittinen järjestö, joka toimii jäsenvaltioidensa poliittisilla päätöksillä. Ja YK:n arvo on siinä, että on edes yksi foorumi, jossa on edustettuna lähes kaikki maailman itsenäiset valtiot, ja jossa valtiot voivat keskustella ongelmista. Mikä olisi parempi foorumi?

Jussi Jakonen

2014 venäjä ei tunnustanut laisinkaan olevansa osapuoli itä Ukrainan konfliktissa, väitti vain, että siellä ”taistelevat” separatistit vaikka todellisuudessa venäjän joukot olivat siellä. YK saa paljon aikaan erityisjärjestöjensä kautta, kuten Unesco, Unicef, Ilo, Who, Fao sekä muiden kautta. Konfliktien ratkaisemissa YK on halvaantunut juurikin turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenten veto-oikeiden vuoksi. Jos arvostelee YK:ta niin olisi hyvä kyllä ehdottaa jotakin tilalle. Ensinnäkin veto-oikeus pitäisi poistaa kokonaan, yleiskokouksen pitäisi voida päättää enemmistöpäätöksillä esim. rauhanturvajoukoista.

John Quiman

Jos Venäjä oli kyennyt miehittämään Ukrainan, olisivat Ukrainan ja ukrainalaisten tappiot suuremmat kuin puolustussodasta koituvat tappiot. Siitä olisi seurannut suuret venäläistämisohjelmat ja puhdistukset. Jos Venäjä onnistuu pitämään Itä-Ukrainan, se alue venäläistetään tehokkaasti ja ukrainalainen enemmistö kärsii paljon tappioita.

Venäjämieliset puhuvat venäjänkielisestä Itä-Ukrainasta, mutta yhdelläkään alueella Itä-Ukrainassa ei ole venäjänkielistä enemmistöä, eivätkä kaikki venäjänkieliset ole etnisesti venäläisiä. Venäjänkieliset ovat Itä-Ukrainan kaikilla alueilla vähemmistö.

S. “seant” A

Taitaa olla aikalailla alakanttiin, Ukrainassa puhutaan 400 000 kuollutta, mutta se on arvio, kun siellä on kovien rangaistujen uhalla kielletty kuvaamassa hautausmaita.
Mutta autokauppa käy kuitenkin hyvin Ukrainassa, verrattuna Suomen sota-aikaan kun piti vihkisormukset vaihtaa rauta sormuksiin.
https://ukrautoprom.com.ua/en/autosales-in-june-2023

John Quiman

Tuo tieto 400 tuhannesta kuolleesta ukrainalaisesta on peräisin putkosuutimien suosiman venäjämielisen ”asiantuntijan” kirjoitelmista. Ukrainassa ei sellaista puhuta.

John Quiman

Vaihdettiin messinkisiin sormuksiin, ei rautaisiin.