Kotimaa Politiikka

Ulkomaisissa kiinteistökaupoissa suurempi huomio kansalliseen turvallisuuteen

Vekaranjärvi, Kouvola (2021). Kuva: Nina Metsälä.

EU- ja ETA-alueen ulkopuolisten tahojen kiinteistökauppoja Suomessa tulisi tarkastella jatkossa entistä tarkemmin myös kansallisen turvallisuuden näkökulmasta, kerrotaan Valtioneuvoston julkaisemassa tiedotteessa.

Näin esittää poikkihallinnollinen työryhmä, joka jätti asiasta mietintönsä puolustusministeri Antti Kaikkoselle 23.6.2022. Mietinnössä ehdotetaan tarkennuksia kiinteistönhankintojen luvanvaraisuudesta annettuun lakiin, valtion etuosto-oikeudesta eräillä alueilla annettuun lakiin ja etuostolakiin.

Kansallinen turvallisuus voisi vaarantua esimerkiksi tilanteessa, jossa kiinteistön hankkii valtiollinen toimija maanpuolustuksen, rajaturvallisuuden tai huoltovarmuuden näkökulmasta vaarattomasta paikasta, mutta josta voitaisiin kuitenkin harjoittaa laajamittaista laitonta tiedustelua tai Suomeen kohdistuvaa sabotaasitoimintaa.

Puolustusministeriölle lisättäisiin oikeus selvittää kiinteistön hankinnan rahoitus ja sen alkuperä. Puolustusministeriö voisi antaa asiassa kielteisen päätöksen, jos hankittava kiinteistö ei soveltuisi hakemuksessa ilmoitettuun käyttötarkoitukseen.

Valtion etuosto-oikeutta muutettaisiin siten että ostettava kohde ei saisi sijaita 1000 metriä lähempänä Puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen kohteista. Kolmen kuukauden määräaikaa valtion etuosto-oikeuden käyttämisen päättämisestä pidennettäisiin neljään kuukauteen. Samalla esitetään, että valtiolla olisi etusija suhteessa kuntaan etuosto-oikeustilanteissa.

Työryhmän mietintö on luettavissa osoitteessa https://www.lausuntopalvelu.fi/FI/Proposal/Participation?proposalId=1085d614-c259-4f56-8b1a-74a5debd7918

Lisätietoja puolustusministeriössä antaa hallitussihteeri Joona Lapinlampi p. 0295 140 033 ja yksikön päällikkö Sara Kajander p. 0295 140 080.

Valtioneuvosto

20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Enää ei ole rassismia olla myymättä vanjoille!

Tapakulttuuri muuttuu, sillä tässä maassa ei suvaita vieraita, jotka murhaavat, ryöstävät, raiskaavat, särkevät asuntoja ja häiritsevät suomalaista kultturia ja tapoja omilla vaatimuksillaan olla niin kuin he ovat!

Jegros..

Juha II iski heti kun huomasi venäläisten edun(ryöstö&raiskaus&invaasioedun suomessa) olevan uhattuna hän toimii kuin hartain muslimi islamin etua ajaessaan whataaboutismi, onkin ainua ase jota juhalla enää on siksi hän on niin innokas kirjoittelemaan välillä muustakin erityisesti niistä ryhmistä joita käyttää sidosaineena venäjäpropagandaansa…

abc

Kohdistuu vain venäläisiin, muut ulkomaalaiset saavat mekastaa ja ostaa pilkka hintaan normaalisti.

eetee

Miksi muut ostaisi, kun kel-asta saa kaiken.

abc

Isot yhtiöt, ruotsalaiset kolonialistit…

otto suni

Kelasta saa todella kaiken jos kuuluu näihin ”kultamuniin” ja seuraavan aallon tullessa näitä avaruusinsinöörejä sekä aivokirurgeja niin kaikki ovet ovat auki. Lakimme jo sallii ottaa majoituskäyttöön asuntosi ja sinut voidaan sijoittaa ”katumajoitukseen”! Vihreä unelma yhdistettynä täydelliseen moraalittomuuteen on woke-kulttuurin ohella nähtävissä jopa hautausmailla. Koiria kusetetaan haudoille ja aurinkoa otetaan hautausmaan alueella, joten hyvin menee Suomi, erityisesti vihervasemmiston ja kokkareiden Helsinki!

Lieväasteinen

Äärivasemmistolaisessa täysanarkiassa eletään Helsingissä, joka ei ole enää Suomi. Kukaan ei noudata suomalaisia sääntöjä, tapoja tai kuria. Näkisitpä meidän roskiksen sisäpihalla. Ihmiset tuo pihalle vanhoja huonekalujaan ja jättää ne sinne lojumaan. Selittävät, että kierrätystalous näköjään, ekologista, saa ottaa kuka haluaa. Roskia heitetään ihan pihalle ja jäteastioiden päälle, jätteitä ei lajittele melkein kukaan. Huumeita vedetään/myydään miltei avoimesti. Poliisia ei näy kuin joskus Piritorilla. Öisin pidetään kotibileitä ja metelöidään kerrostaloissa. Isännöitsijä ei puutu mihinkään, koska itse tulee ilmeisesti syylliseksi tai pelkää kostoa. Mutta pride-lippu on melkein joka toisessa ikkunassa tai parvekkeella. Ja ihan suomalaista porukkaa täällä asuu, etnisiä tosi vähän, kantasuomalaisia nuoria lähinnä. Tervetuloa vihreään paratiisiin!

Kata

No toki tämä pitää sallia oikeaa ideologiaa tunnustaville(ei kiire paina aamuisin) kun se sallitaan niille etnisillekin…muille se on tuomion julistus ja saatesanat kertovat nasseista…kieroa kuin korkkiruuvi on elämä myös pikku Suomessa(mme).
Enpä olisi uskonut nuorempana mihin kotimaa upotetaan..

Jegros..

Juha II lakeija, replyautomaatti iski heti kun huomasi venäläisten edun(ryöstö&raiskaus&invaasioedun suomessa) olevan uhattuna hän toimii kuin hartain muslimi islamin etua ajaessaan whataaboutismi, onkin ainua ase jota juhalla enää on siksi hän on niin innokas kirjoittelemaan välillä muustakin erityisesti niistä ryhmistä joita käyttää sidosaineena venäjäpropagandaansa…

Jegros..

Miksi venäläisten pitäisi saada suomesta mitään kun suomalainenkaan ei siellä saa omistaa yhtään mitään ja nekin mitä suomi on sieltä vuokrannut ovat venäläiset varastaneet…

John Quiman

Viipurilaisten omistamat talot ja asunnot sekä Laatokan Karjalan maanomistajien tilat pitäisi palauttaa omistajien perillisille. Maan valloittamisen yhteydessä ei kansainvälisten sopimusten mukaan valloittaja saa siirtää yksityisten omistuksia itselleen.

Mitä Venäjä on niistä palauttanut oikeille omistajilleen? Ei sitten yhtään mitään, eikä edes harkitse.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Jegros

Niin ja pietarikin on rakennettu suomalaisilla orjilla sen palauttamista tekijöilleen voisi harkita samalla jos tuon ekan ihmeen saisi tapahtumaan.

John Quiman

Tässä tapauksessa odottavan aika ei ole pitkä, se on ikuisuus.

Kolmossivun tyttö

Suomessa ei kyllä tässä asiassa vasen käsi tiedä, mitä oikea tekee. Aiemmin keväällä oli jommassa kummassa iltapäivälehdessä juttua, että venäläiset ovat ryhtyneet ostamaan mökkejä itärajan tuntumasta vähemmän strategisilta paikoilta. Oli oikein kartta, jossa pyörylöitä oli pitkin viistoa Karjalan itärajaa… Ja sitten toteamus, etteihän tämä ole niin vaarallista kuin ”lomakylä” läheltä sotilastukikohtaa tai niemenkärki tärkeiden vesireittien varrelta… No ei, mutta meillä on kohta oma Donbass Savo-Karjalassa.

Miten vaikea ihmisillä on ymmärtää kuinka politiikka ja ihmiset kulttuurisine malleineen ovat jos ei täysin, niin hyvin pitkälle yksi ja sama asia. Politiikasta on tehty eräänlainen irrallinen muuttuja, joka kuvitellaan vaihdettavan, kun vallassa oleva puolue tai muu toimija vaihdetaan. Toki osin näin onkin, onhan meilläkin kuluneen 30 v aikana ollut kolme vaihtoehtoa: leikkaukset, lainan otto ja vihreä diktatuuri. Mutta kun kyseessä on ulkopolitiikka ja valtiolliset kysymykset, tulevat mukaan aina historialliset ja kulttuuriset tekijät, mentaliteettierot ja näistä johtuvat intressit.

Eka Kettunen

Kansallisessa turvallisuudessa on kyse koko suomalaisen yhteiskunnan yhteisestä turvallisuudesta.

On hyvä, että kiinteistökauppoihin kiinnitetään huomiota, mutta yhdellä osa-alueella joka vaikuttaa kansalaisten turvallisuuteen huomattavasti, toimitaan täysin punavihreän aatteen sokaisemina.
Kyse on epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta, siitä todisteita löytyy Oulun käräjäoikeudesta lukuisia tapauksia viime vuosilta. Unohtamatta tietenkään Turun torilla tapahtunutta sekä kiihtyvää Helsingin katujengiytymistä.

Näiden kielteisten ilmiöiden leviämiselle ei voi olla muuta selitystä kuin se, että ne ovat vallassa oleville punavihreille poliitikoille ja heidän kannattajilleen suotuisaa kehitystä. Siksi he eivät ole tehneet mitään niiden estämiseksi, eivätkä tule tekemään.

Puolueeton

Länsimainen henkinen sairaus on levinnyt joka alalle, jopa puolustusvoimien vallanpitoon. Venäläinen rahavaltias rakenteli Airistolle mökkejä. Siitä keksittiin turvallisuusuhkaa. Viranomaiset sekosivat asiaan ja kas vaan, homma meni konkurssiin ja mökit myyntiin. Eliittiväkeä sai viranomaisilta vinkkejä, nyt on halpoja miljoonamökkejä saatavilla halpaan hintaan.
Jos tuntee aluetta, mitään turvallisuusuhkaa rakentelusta ei olisi seurannut, jos ei turismia pidetä turvallisuusuhkana, vaikka turisti olisi venäläinen.
Pitää vielä lisätä tullivallanpitäjien henkinen sairastelu. Venäjältä tuleva kansalainen ei saa hyötyä rajaa ylittäessään autolla tuomalla 10 litraa varakanisterilla polttoainetta. Rahaetu tavalliselle kansalaiselle olisi noin 20 euroa ja sitähän ei valtaeliitti voi sietää.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Pekka Viherä
Jegros..

Ja sinä venäjän duuman hyväksymä ”puolueeton” lue toi juhalle II kirjoittama teksti tai oikeastaan ne kaikki on myös sinulle. Suomalaiseen kulttuuriin ei muuten kuulu tuo valehtelu ja vääristely mitä kokoajan juhan II ja kavereiden kanssa teette, itärajan takana on enemmän tilaa.

John Quiman

Tiedätkö hyvinkin, että ei ollut turvallisuusuhkaa sillä alueella touhuamisesta?

Kerropa miten laivaväylät niillä seuduilla menevät ja miten hyvin tontit oli sovitettu alueen väylien ja saariston tarkkailua, valvontaa tms. varten?

Tuskin tiedät tuota, mutta putkosnäköisyys saa uskomaan, että ei ollut mitään.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Tuumailija

Tästä asiastahan on ollut puhetta 2000-luvun alusta lähtien, nytkö vasta ministerit keksivät pyörän uudelleen?
Oikeinko työryhmä piti tätä asiaa pähkäillä ja montako vuotta ollaan kokousteltu veronmaksajien piikkiin selkeän 0 tuloksen saavuttamiseksi?

Puolustusvoimien alueelta ja sen läheisyydestä on myyty surutta senaatti nimisen firman kautta ulkolaisille ja aivan polkuhintoihin kiinteistöjä/ maa-alueita. Näistä kaupoista ei juuri valtion kassa ole lihonnut, mutta yksittäiset henkilöt ovat saaneet hyvät provisiot.

Peikko Pennamo

Mikähän mahtaa olla Kepun puoluekoneiston rooli noissa maakaupoissa ?
Viidennelle Kolonnalle strategisia kiinteistöjä myyneet ökyisännät lienevät nimittäin niitä Kepun ydinkannattajia.

Uusimmat uutiset