Kotimaa Politiikka Talous

UM: Suomi tukee 125 miljoonalla eurolla kehitysmaita koronaan liittyvissä hankinnoissa

Kuva: pexels

Suomi osallistuu Maailmanpankkiryhmään kuuluvan Kansainvälisen kehitysjärjestön IDAn rahoitukseen 125 miljoonalla eurolla. Rahoituskierrosta aikaistettiin vuodella koronaviruspandemiasta kärsineiden köyhimpien maiden tukemiseksi.

Lähes 50 avunantajamaata ja kehitysmaaedustajaa ovat päässeet sopimukseen Kansainvälisen kehitysjärjestön IDAn (International Development Association) rahoituksesta vuosille 2022–2025. Kokonaisuudessaan avunantajamaiden rahoituspaketti on 93 miljardia Yhdysvaltain dollaria, josta kehitysyhteistyövarojen osuus on noin 24 miljardia dollaria. Rahoituspaketin muut osat koostuvat kehitysmaiden aikaisempien lainojen palaumista sekä markkinarahoituksesta.

Maailmanpankkiryhmän osana toimiva IDA myöntää pehmeäehtoista lainarahoitusta ja lahjarahoitusta kaikkein köyhimmille kehitysmaille. IDA edistää kestävää kehitystä sekä köyhyyden ja eriarvoisuuden poistamista maailmassa. IDAn työssä korostuvat vammaisten, naisten ja tyttöjen oikeudet ja asema, sekä ilmastonmuutoksen torjunta ja siihen sopeutuminen. IDA tukee myös kehitysmaiden työpaikkojen, elinkeinojen ja hyvinvoinnin lisäämistä ja hallinnon ja veronkantokyvyn vahvistamista.

”Monenkeskisten rahoituslaitosten, kuten IDAn, kautta Suomi pääsee vaikuttamaan merkittävän kehitysrahoituskokonaisuuden sisältöön. Suomi on painottanut neuvotteluissa ilmastonmuutoksen torjumista ja siihen sopeutumista sekä sukupuolten väliseen tasa-arvoon ja vammaisasioihin liittyviä kysymyksiä”, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari sanoo.

IDAn rahoituksesta sovitaan kolmen vuoden välein käytävissä rahoitusneuvotteluissa. Edellisellä rahoituskierroksella Suomi tuki rahastoa 114 miljoonalla eurolla, eli Suomen lupaaman lahja-avun määrä kasvaa noin 10 prosenttia.

Kansalainen tavoitti ulkoministeriön kehitysrahoituksen ja yksityisen sektorin yksikön päällikkö Pekka Hirvosen, jonka mukaan rahoituskierroksen aikaistaminen johtuu ensisijaisesti Maailmanpankkiryhmän jo tekemistä toimista, jolla edellisen IDA19-rahoituskierroksen varoja käytettiin etupainotteisesti koronapandemiaan liittyvään tukeen. Tuki on ohjattu Maailmanpankkiin perustetun COVID-19 Fast-track facilityn kautta. Siitä rahoitetaan pääosin kehitysmaiden koronarokotehankintoja, mutta myös mm. koronatestien ja suojavarusteiden hankintaa, laboratoriokapasiteetin kasvattamista ja koronaan liittyvää viestintää/kansalaisvalistusta. Täydellinen lista Maailmanpankkiryhmän rahoittamista pandemian hallintaan liittyvistä hankkeista löytyy The World Bankin verkkosivuilta.

Miten tuen käyttöä valvotaan?

Maailmanpankkiryhmän hankkeiden tuloksellisuutta seuraa pankin sisällä itsenäinen kehitysvaikutusten arviointitoiminto. Se hallinnollisesti riippumaton ja irrallaan pankin muusta rakenteesta. Maailmanpankkiryhmän koko toiminnasta julkaistaan vuosittainen tulosraportti (World Bank Group Corporate Scorecard).

Korruptio- ja muiden väärinkäytösepäilyjen tutkinnasta vastaa niin ikään riippumaton vastuullisuusmekanismi (The World Bank Accountability Mechanism).

Lisäksi Maailmanpankkiryhmä on lukuisten ulkoisten kehitysyhteistyön laatua ja vastuullisuutta selvittävien arvioiden ja vertailujen kohteena. Tällaisia ovat mm. MOPAN ja Center for Global Developmentin QuODA .

Suomi seuraa ja valvoo Maailmanpankin toimintaa ensisijaisesti Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteisen johtokuntaedustajan ja tätä tukevan johtokuntatoimiston kautta. Johtokunnassa päätetään kaikki keskeiset toimintaa ohjaavat asiat ja hyväksytään mm. pankin rahoittamat hankkeet.

Mitkä maat rahoitusta saavat, miten rahoitus jakautuu näiden välillä ja millä perusteella?

”Kansainvälisen kehitysrahaston rahoitusta saa tällä hetkellä 74 maata. Vuonna 2021 suurimmat rahoituksen saajat olivat Nigeria, Pakistan, Etiopia, Bangladesh, Sudan, Kenia, Kongon demokraattinen tasavalta, Mosambik, Tansania ja Niger. Maakohdennus tapahtuu käyttäen ns. suoritusperustaista allokaatiojärjestelmää (PBA), jolla rahoitusta ohjataan painottaen uudistuksia toimeenpanneita kehitysmaita sekä maiden tarpeita”, Hirvonen vastaa.

36 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
vesku

kaikessa tässä Rahan ja Avun jakamisessa,,,harvoin kukaan puhuu , eikä mainitse, ei edes Afrikan-Komissaari Urpilainen,,,eikä puhu YLI-KANSOITTUMISESTA, Eikä VÄESTÖN-LIIKA KASVUSTA mitään,,,luulisi noiden vaikuttajien ymmärtävän,,,,KORTONKEJA KONTTIIN, ja opastus,, miten ne pujotetaan majoja kiertävien muriaanien aisojen varteen,,,,

Ilkka Forsten

Viekää niille suoraan AK-47 patruunoita, säilykelihaa ja passaroituja ajoneuvoja / kullattu Rolls Royce tiikerinnahkaisella verhoilulla, niin lopputulos on sama. Ja jos mikä, se on ” kohdennettua ” avustamista.

leena

aika rasistista lahettaa rahaa afrikkaan taivlahi-itaan, pitaako UM ja suomen hallitus tosiaan ulkomaalaisia niin typerina ja osaamattomina etteivat he mukamas itse osaa hoitaa maansa asioita…puhdasta pilkaa nama apurahat

Ilkka Manttari

Kyllä hallitus pitää meitä typerinä. Ovat rasisteja. Joku sanoi että ei voi olla rasistinen valtaväestöä kohtaan. Olen eri mieltä.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Rasisteilta voi kerärä veroja, muuten olemme kolmannen luokan kansalaisia omassa maassamme.

Ilkka Forsten

No ei ne tosiasiassa osaa mitään hoitaa, eikä sillä olisi mitään väliäkään kunhan pysyisivät siellä missä osaamattomuus on hyve.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
Kata

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008480335.html
Saako olla tämä…?Melko tärkeä meille kaikille.

Ilkka Manttari

Oli tuossa edellä mainos naisten virtsankarkailulääkkeestä, en tiedä onko enää. Sitäköhän varten tuolla tyttöhallituksella on maskit, toimii kai paremmin kuin lääkkeeet. Ottavat ainakin läheisiään huomioon vaan eivät suomen kansaa.

Puolueeton

Lehtilinkki, Suomen koronatilastoista voi laskea kuka tahansa (perusalgebraa osaava) ja paljastaa salattua tietoa:
Ennen rokotuksia keväällä 21 (1,5 kuukautta epidemian aikana) aktiivisia sairastumisia oli 25000 ja kuolleita oli 83 (0,3%). Rokotusten jälkeen alkutalvesta samana aika aktiivisia sairastumisia oli 50000 ja kuolleita 288 (0,6%). Nämä ovat siis Suomen jakamia virallisia tilastolukuja Covid epidemiasta.Tosin luvut on hieman hankala etsiä Worldometer coronavirus tilastokäyristä.
73% kansalaisista on saanut rokotuksen
-Tartuntojen määrä ei ole vähentynyt vaan lisääntynyt kaksinkertaiseksi.
-Rokotus on heikentänyt taudista toipumista ja kuolleisuus on lisääntynyt kaksinkertaiseksi.
Ruotsin tutkimuksissa on kokeellisesti havaittu, että rokotukset heikentävät immuunijärjestelmää.

Ilkka Manttari

👍

Ilkka Forsten

Foliohattuillaan taas vähän. Kun tilastoista näkyy mikä on totuus rokotehaitoista, meille väitetään että tilastoihin ei pidä luottaa. Kun THL tekee tilaston, siihen pitää luottaa vaikka se perustuu oletukselliseen lukuun, eli johonkin mallinnukseen mikä ei ole fakta.

Minulle on tullut tunne että rokotukset ovatkin ihan muuta kuin annetaan ymmärtää. Ensin euroopan väestöpohjaa yritettiin muuttaa mielettömällä matuvyöryllä. Se ei ole kuitenkaan onnistunut odotusten mukaisesti vaikka onkin iso vaaratekijä kaiken aikaa. Samalla havaittiin ettei luonnollinen kuolleisuus kantaväestön keskuudessa olekaan niin suurta, sillä eli-iän ennuste on kasvanut huimasti verrattain lyhyessä ajassa.

Mikä siis avuksi ? Rokotukset joilla tuhotaan luonnollinen immuuunijärjestelmä, ja koska rokotteen haitat on tosiasia, niistä tiedoista tehtiin salaisia. Jos mitään hämärää ei ole tekeillä, miksi lääkeyhtiöt salaavat kaiken mahdollisen ? Eikö asia ole yleensä niin että vain se jolla ei ole puhtaat jouhot pussissa, pyrkii luomaan salausjärjetelmiä.

Jos rokotehomma olisi jollakin tavalla hyödyllinen sen kaikki puolet tuotaisiin esiin, ainoa asia mistä huolestutaan on että kaikille ei ole saatu tyrkytettyä rokotetta. Kaikki lääkkeet on myrkkyjä tavalla tai toisella, mutta nyt synnytetään mielikuva jossa koronarokote olisi täysin harmiton, tai että haittavaikutukset olisivat hyvin satunnaisia ja vähäisiä.. Entä jos käy ilmi, sanotaanko vaikka viiden vuoden kuluttua, että lapsettomuusluvut ovat yllättäen kohonneet valkoisten keskuudessa, niin onko väärin tehdä yhteenveto rokotteen ja lapsettomuuuden välillä ? ON, koska olet siinä tapauksessa äärioikeistolainen natsi joka pyrkii tuhoamaan yhteiskunnan levittämällä väärää tietoa. Samaan aikaan kukaan ei tee ” faktantarkistusta ” siitä mikä luo tilanteen, eikä salaiseksi luokiteltuja asioita tulla julkaisemaan ennen kuin viimeinekin vastuussa oleva henkilö on kuollut ja asia saa raueta.

Mikä olisikaan ovelampi tapa tuottaa haluttu lopputulema, eli tietyn kansanosan systemaattinen vähentäminen, kuin laittaa alulle rokotepakko ja sitä kautta tuottaa tarkoituksellinen väestönvaihto. Nythän on niin ettei niille ” siirtolaisille ” edes kaavailla rokotepakkoa, he voivat, jos ei muuten, niin uskontoonsa vetoamalla jättää rokotteet ottamatta. Älkää luulko ettei poliitikot ole tästä tietoisia. Ja muistutan vielä siitä, paljonko poliitikot ovat nyt laittaneet painoarvoa esimerkiksi sille että hoitohenkilökunta protestoi rokotepakkoa vastaan, koska heillä on tieto siitä missä mennään. poliitikot eivät ota koko asiaa puheeksi, mutta uhkailevat kyllä työpaikan menetyksellä jos et ole rokoteuskovainen. Onneksi siirtolaisilla ei ole sitä pelkoa että työpaikka menisi alta vaikka kieltäydytään, sillä KELA on niin hyvä työnantaja, ettei se lopeta palkan maksua ainakaan niin pitkään kun vallassa on viherkommunistit.

Kata

Kertokaapa nyt siellä toimituksessa mitä ei saa sanoa!Eikö saa antaa IS juttua liitteenä?Onko sana perustuslaki liikaa?
Voi surseenpeti!

Kata

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008480335.html
Perustuslaki käveltiin TAAS yli samoin EIT päätös…ollaan samalla viivalla kuin muukin maailma sentään voi….!Uskomatonta ja että persuja on mukana valiokunnassa…nyt olen tosi vihainen!”Laki on voimassa ensi vuoden”…joo…uskotaan uskotaan kun kaveri valehtelee!
Koko juttuni meni taas hyväksyntään..on se kummaa kun on vain julkaistuja juttuja…

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Katariina Pihl
Eka Kettunen

Olisipa hauska tietää kuinka monta euroa tuosta 125 miljoonan summasta konkretisoituu rokotteina, lääkkeinä ja tarvikkeina. Veikkaan summan pyörivän muutamassa miljoonassa ja loput päätyvät vanhaan malliin noiden lukuisten eri järjestöjen toiminnan pyörittäjien taskuihin.

Tuumailija

Ja sekin on mielenkiintoista että avustettavista kohteista osa on sotaa käyviä maita.
Miksi pitää esim.Túrkkia ja Pakistania tukea, niillähän on varaa laittaa miljardeja asevoimiin, sieltä kuitenkin lappaa porukkaa tänne vastineeksi. Missä logiikka?
WEF, IMF ja maailmanpankki haiskahtaa todella pistävästi vain eliitin korruptiotyökaluilta, todelliset syyt taustalla ovat aivan jotain muuta kuin joviaalit.

murre riepunen

Kunnianhimoisia tavoitteita joihin suomi lappaa rahaa alati kiihtyvällä vauhdilla, siitä meillä tykätään kuin hullu puurosta…voi per….e.

Minni

Siis tämä hallitus on paskin koko Suomen itsenäisyyden historiassa, kovaa kyytiä itsenäisyyttä lahjoitetaan eu:n liitovaltiolle. Ja tämä suomalaisten veronmaksajien rahojen jako italialaisille mafiosoille ja afrikkalaiselle korruptiolle vain jatkuu s.tana v.tu p.kele. jumalauta. Kaikella sillä rahalla mitä tämä marinin hallitus on syytäny ympäriinsä kaikkialle muualle kuin suomalaisten veronmaksajien hyvinvointiin olis saanu lastenhuolto, psykiatrinen huolto, tehohoidon tarpeet, vanhustenhoito jne jne kuntoon, mutta tämän hallituksen tärkein huoli on hakea yksityislennolla isisterroristit Suomeen ja huolehtia, että heillä on kaikkea mitä he keksivät haluta. Voi vtunvtunvttu. Resursseja tosissaan näköjään löytyy, muttei suomalaisten hyvinvointiin.

Teppo

Ja kaikki tuo vielä velkarahalla!

Kristiina

Jep.
Nämä ”hirveät ongelmat” näiden ”rokottamattomien koronapotilaiden” kanssa – sen verran mitä niitä ehkä oikeasti on – taitavat johtua enemmän siitä että hoitohenkilökuntaa on liian vähän, millä taas ilmeisesti on enemmän tekemistä sen kanssa että hoitajien palkkataso ja työolosuhteet ovat huonot joten alalla ei pysytä.
Joten hei, varmaan pitää erottaa kaikki jotka eivät suostu ottamaan rokotusta! Niin sitten voidaan vielä enemmän syyllä pelotella porukkaa sillä että tehohoito-osastot ovat täynnä, ja kaikki jotka eivät vielä ole ottaneet rokotusta ovat syypäitä siihen…

Kata

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008480335.html
Perustuslaki käveltiin TAAS yli samoin EIT päätös…ollaan samalla viivalla kuin muukin maailma sentään voi helvetti!Uskomatonta ja että persuja on mukana valiokunnassa…nyt olen tosi vihainen!”Laki on voimassa ensi vuoden”…joo…uskotaan uskotaan kun kaveri valehtelee!

https://theirishsentinel.com/2021/01/29/european-court-of-human-rights-voted-that-prohibits-member-states-from-making-vaccination-against-the-coronavirus-mandatory/?fbclid=IwAR3Rc6PzeiSowF_QJMJxjGMQmuOyGagh1wZF57MfY1mzzRRSFJV5SKr2IIw
Eikö suomalaiset jo saa tarpeekseen tästä?Ja kuinka moni ymmärtämätön huutaa tuolla kommenteissa että viimeinkin,vanhuksia pitää suojella!Ei ole kyse siitä..heidät on rokotettu mutta eihän siitä ole mitään hyötyä!Ei jumaliste….
Tuo sama laki voi kalahtaa omaan nilkkaan noille taputtajille…kyllä pakkokeinoja löytyy kun alkuun päästiin!
Miettikää…PAKKOkeinoja….!!!
Toivotaan että käy kuten Kanadassa..oli luovuttava tuosta hulluudesta kun ei ollut hoitajia enää.Myös lääkäreitä lähti kuten muös USAssa.
https://www.foxbusiness.com/economy/cdc-advisory-panel-recommends-pfizer-and-modern-vaccines-over-johnson-johnson
Ja sitten tämäkin vielä…hulluus huipussaan!

Ilkka Manttari

Ei sitten mene perille edes tuo yksinkertainen yhteenlasku päättäjillä. Luulevat että pakko ei vaikuta mitään henkilöstön saatavuuteen. Jo ennestään huonolla palkalla, johtajudella ja suurella kuormittavuudella olevat alat sitten yritetään näin saada ymmärtämään töissä käymisen välttämättömyys, vai miksikö luulette että suomalaisia hoitajia on paljon Briteissä ja muissa pohjoismaissa. Koiria väheksymättä, ymmärtävät ihmisiä paremmin kuin yksikään ministeri.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=z4MXVBqlPg4
Tätä se on joka puolella.Joku isokäsi on ruorissa ja ohjailee maailman menoa…ei hyvällä tavalla.

Tuumailija

Näin säästetään siihen miljoonapottiin ”kehitysmaihin”: https://mvlehti.net/2021/12/17/sometieto-hus-irtisanoo-kaikki-rokottomattomat-tyontekijat-viikon-sisalla/
Onneksi Frontex on jo valmiina itärajalla ottamaan vastaan työvoimapulan paikkaajia näihin hommiin.

Ilkka Manttari

Ihmiset ymmärtävät tämän huijauksen vasta kun siitä kerrotaan valtamedian kanavilla ja sitä ei tule tapahtumaan vuosiin. Saattaa olla että meillä alkaa syntymään rinnakkaisyhteiskunta aivan suomalaisten toimesta. Noista veroista kun vielä voisi välttyä ja kohdistaa ne niihin jotka verot maksavat. Koko nykyinen hallitus, tosin jo moni edellinenkin, joutaisi kaltereiden taakse. Jakavat yhteiskunnan varoja surutta jokapuolelle maailmaa ymmärtämättä mistä ne ovat tulleet.

Kristiina

Hm. Jos tämä osoittautuu pitävän paikkansa, ja toimivaksi… herranjestas! Eivät ole edes reseptilääkkeitä!
https://scitechdaily.com/two-common-over-the-counter-compounds-reduce-covid-19-virus-replication-by-99-in-early-testing/

Tyttöhallitus huseeraa

NOMUTTA! – mihin unohtuikaan ”ylimääräiset” koronainjektiot? Ne jotka tyttöhallitus lahjoitti pari viikkoa sitten ties minne! Määrä oli sellainen, ett’en luonnehtisi sitä ”vähäiseksi” – annoksina useita kymmeniä prosentteja väkimäärästämme.
Toisaalta, ”YLIMÄÄRÄISTÄ” ON vain VARKAILLA!!
Kaikkiaan kyse on hyvin tietoisesta kusetuksesta, joka tämän hallituksen (viron kielessä sana, joka tarkoittaa hometta) toimissa on arkipäivää!

Minni

VMP, 125miljoonaa. Olishan tuolle rahalle Suomessa käyttöä esim. terveydenhuollolle. Hoitajia lisää ja hoitajille lisää liksaa. Resursseja näköjään on, mutta ne suunnataan tämän hallituksen myötävaikutuksella kaikkialle muualle kuin Suomen akuutteihin tarpeisiin. VMP.

Kata

Se on just noin Minni…VMP!

Ilkka Forsten

Syvä osan-ottoni yhteiseen murheeseen VMP.. Voisi olla myöskin VPM = Vetää perin mietteliääksi, mutta koska se voi olla myöskin PVM = Pitää virittää mopo, tai MPV = Minä pask***t välitän, jätän asian sikseen.

Huumorin kukka on kaunis, mutta ei kasva kaikkien kedolla, ja rakkaus on kuin pieru, jos käyttää liikaa voimaa siitä tulee pas***aa. ( Sisältövaroitus ) Minulla ei ole aivoja, käytä omia.

Kata

😀 Mutta nauraminen on kivaa vaikka se ei taida näyttää hyvältä kireäleukaisten kerhoissa.Narsknarsk…

Ilkka Forsten

Nauru kuuluu elämään vaikka itku onkin sen sisarpuoli. Mutta ettei menisi vakavaksi, niin tiedäthän että on keksitty uusi tapa millä vältellä omikronia. Avaa ikkunat ja ovet ulos muutaman tunnin välein, niin altistus vähenee jopa 90 %.. Tämä olisi hyvä vitsi mutta kun sen sanoo LÄÄKÄRI, niin siitä tulee mielipuolinen aivopieru. Väitteen tueksi LÄÄKÄRI ilmoittaa, että jos ihmiset ovat samassa huoneilmassa, hengitysilma koskettaa kaikkien hengityselimiä, ja näin virus tarttuu kuin täi tervaan. Voi vit****u ja aisakellot perään. Muista siis hyvä käsihygienia, hengityssuojaimet, vältä pärskimistä ja lopeta hengittäminen. Maailma pelastuu ja samalla hoituu ilmastohätätilakin kun valkoiset ei enää hengitä. Tästä huolimatta on syytä kiirehtiä kolmatta rokotekertaa, vaikka rokotteella ei vielä olisikaan virallista statusta muuna kuin torakoiden torjunta-aineena.

Ulkona on kohta parikymmentä astetta pakkasta, ja lämmitys maksaa maltaita, mutta tokihan laitamme veräjän leveilleen koska näin säästymme vakavalta infektiolta. Joku muutenkin vähävarainen saattaa protestoida ajatusta vastaan, eikä se reumatismista kärsivä mökinmummo kenties halua viilentää kortteeria saadakseen lisää vaivoja. On tietysti hyvä jos hän ei saa koronaa, kun vaihtoehtona on keuhkokuume..

Hallituksemme jakkukalkkunat pohtivat nyt kuumeisesti voisiko olla mahdollista ohittaa perustuslaki ja pakottaa kansalle koronapassi pysyväksi käytännöksi. Toisin sanoen, halutaan se lopullinen kyttäyslupa vaikka lain kirjainta vääristelemällä. Kuka vielä uskoo, että kyseessä ei ole ihan tarkoituksellinen ihmisten kontrollointi jonkun näennäisen vaaran nimissä.

Ja onneksemme suomi on jo ostamassa vuoden 2023 koronarokotteita varastoon, josta saan aiheen kysyä mistä tiedetään mikä variaatio silloin on vallalla, ja onko kukaan miettinyt sitä, ettei ne rokotteet säily ” toimivina ” vuoteen 2023 asti, kun nykyistekin kohdalla vaikutus on vaan muutama kuukausi. HALOO HALOO HALOO !!! Herätkää ruususen unestanne. Kun pahalle antaa pikkusormen, niin haisee koko käsi.

Ilkka Manttari

Lääkäri osoitti hyvää putkinäköä, sitähän meillä yliopistoissa opetetaan. Perustuslaki on jo ohitettu monasti, se ei tunnu olevan ongelma. Ongelma alkaa olla se että ihmiset alkavat ymmärtää sen. Juuri kontrollista on kyse. Juuri tuli maskisuositus koko maahan. Kuinkahan moni muistaa että maskeja pidetään yhtenä pääsyynä espanjantaudin tappavuuteen vähän ennen 20-lukua. Maskit kyllä toimivat leikkauksissa mutta se on aivan toinen asia, myös laadullisesti. Jotenkin tulee aika voimaton olo tätä nykymenoa katsellessa. Leikitään demokratiaa. Vaikka kuinka paljon asiaa ajattelen niin pahoin pelkään että tästä ei selvitä ilman väkivaltaa. Kun ihmiset saavuttavat tietyn aseman niin siinä ei demokratia paljoa paina. Se on nähty vaalirikoksissa suomessa, ja myös yhdysvalloissa joissa Trump pelattiin ulos niin rajusti että siihen ovat sekaantuneet myös tuomarit, todisteista viis. Se on demokratian kuva nyt.
Ai niin pakko palata unohtui tuo kommentti 😂

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
Kata

Totta..demokratiaa ei ole enää..on vain harvain pakkovaltaa..ja siitä ei ole ikinä seurannut mitään hyvää.

Kata

Just noin…Välillä saimme tosiaan ”hengittää vapaasti” ilman maskia mutta ilmeisesti näytimme liian onnellisilta että kontrolli päälle taas!
Tämä kaikki on Chaplinin ”Nykyaika” nykypäivässä…kyllä meillekin vielä tulee kamerat koteihinkin, jopa vessoihin ja jos paperia menee liikaa tulee sähköisku…tai silleen mitä nuo hihhulit nyt keksii ihmisten saattamiseksi täysin lampaiksi.
Olen menettänyt täysin luottamukseni Suomen hallintoon,saleen,kaikkiin…Kannattiko persut perustuslakivaliokunnassa pakkorokotusta..(sitä se on sanokoon nuo matamit mitä haluaa),suuri pettymys!Onko missään tietoa…?

Eiku ikkunat auki ja kämppä tuulettumaan mutta nykypäivänä voi tupsahtaa myös vieraita…ei tuttuja.

tarkkailija

tarkennus… on ostettu 2022-2023 rokottett jo tänä vuonna ja luultavasti maksettukin ..Marin varmaan tietää miksi ..?