Muu maailma Politiikka Rikos Uutiset

USA: 21 vuotta vankeutta yrityksestä murhata Donald Trump

Kuva: Piqsels / (CC0).

Tuomioistuin Washington DC:ssä tuomitsi 55-vuotiaan Pascale Cecile Veronique Ferrierin 262 kuukauden vankeuteen  Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin murhan yrityksestä. Rouva Ferrier lähetti risiinimyrkkyä sisältäviä kirjeitä presidentti Trumpille ja kahdeksalle Teksasin osavaltion lainvalvojalle vuonna 2020. Tuomittu myös uhkasi Trumpia sosiaalisessa mediassa.

Hän on myöntänyt  syyllistyneensä biologisia aseita koskevien lakien rikkomiseen.

Rouva Ferrier myönsi oikeudessa valmistaneensa risiinimyrkkyä kodissaan Quebecin osavaltiossa Kanadassa, ja lähettäneensä myrkyn kirjekuoressa presidentti Trumpille Valkoiseen Taloon sekä teksasilaisille lainvalvojille.

Ferrier lähetti Twitterissä (nyk. X) syyskuussa 2020 viestin, jossa kysyi ”Eikö joku voisi ampua Trumpia päähän?” ja Trumpille myrkyn mukana lähetetyssä kirjeessä vaatimuksen, että tämä luopuisi ehdokkuudestaan Yhdysvaltain vuoden 2020 presidentinvaaleissa.

Vuonna 2019 tuomittu oli ollut 10 viikkoa vangittuna Teksasissa, ja tämä ilmeisesti oli syynä myrkkykirjeitten lähettämiseen Teksasiin.

Kirjeitten lähettämisen jälkeen rouva Ferrierin autosta löydettiin Yhdysvaltain ja Kanadan rajalla ladattu tuliase, muita aseita sekä sadoittain patruunoita. Hän on ollut vangittuna vuoden  2020 syksystä.

Tuomittu Pascale Cecile Veronique Ferrier on Kanadan ja Ranskan kaksoiskansalainen.

Presidentti Donald Trump, 77, pyrkii republikaanien presidenttiehdokkaaksi vuoden 2024 vaaleihin.

Lähde FBI

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ilkka

Nimestä päätellen valkonormatiivinen uusnatsi. Apropoo, Maaseudun tulevaisuus tietää nyt kertoa meille että uuteen hallitukseen ollaan hyvin tyytymättömiä. 64 % vastaajista on tätä mieltä. Virhemarginaaliksi kerrotaan 3 %.. Sanoisin tähän väliin että median olisi jo aika lopettaa tämä ilmiselvä vasemmistopropagandan levittäminen. Uusi hallitus ei ole vielä tehnyt mitään mistä kansan pitäisi olla tyytymätön. Jos kesälomalla olevia arvostellaan noin kovasti ” väärästä ” politiikasta, niin paljonko kuulemme määkimistä kun työt alkavat ? Maaseudun tulevaisuus, siis mänttäniskojen oma äänitorvi median saralla on vaan kateellinen kun Saarikosta ei tullutkaan ministeriä. Kun ei tullut, voisi ne kritiikin sanat osoittaa SDP:n ja Vihreiden suuntaan, heidän valssinsa tahdissa kannatus laski kuin lehmän häntä. Keskustalle tarjottiin mahdollisuutta olla osa uutta hallitusta, no ei menty, joten pitäkää turpanne kiinni, toivottavasti Zetorinne juuttuu peltoon ja katokorvauksia ei enää saa.

Erikoista on sekin että kokoomuksen kannatuksen kerrotaan pysyneen ennallaan, vaikka kokoomus on yksi hallituspuolueista. Miten sen yhden tekemiset, siis tekemiset joita ei vielä edes ole nähty, on niin kiitettäviä, ja muiden ala-arvoisia. ” Torpparien tulevaisuus ” ei kehtaa ihan suoraan sanoa että Perus – Suomalaisia vastaanhan tässä hyökätään. Olisi kuitenkin hyvä muistaa että torpparin zetorin löpö maksaisi nyt vähintään 3 euroa / litra jos punavihreä ilmastohätätila saisi sanella missä mennään.

Marko Kristian

Kyllä Biden hänet armahtaa, ja toivoo että onnistuu seuraavalla kerralla.
Jos homma olisi toisinpäin, niin lietsottaisiin kauheaa äärioikeisto uhkaa.

Peter Kreisler

Mitäpä tuohon lisättävää, rikos ja rangaistus.

Uusimmat uutiset