Muu maailma Politiikka Uutiset

USA lisää läsnäoloaan Tyynellä valtamerellä

Pixabay

Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris puhui videon kautta Tyynen valtameren saarten foorumin kokoukselle Fidzi-saarilla.

Yhdysvallat suuntaa enemmän voimavaroja Tyynelle valtamerelle torjuakseen Kiinan kasvavaa vaikutusvaltaa alueella. Tyynen valtameren valtiot saavat 600 miljoonan dollarin tukipaketin merenkulun turvaamiseen, ilmastonmuutoksen sekä salakalastuksen torjumiseen.

Lisäksi Yhdysvallat avaa uudelleen suurlähetystönsä Salomonin saarilla ja perustaa suurlähetystöt Kiribatille ja Tonga-saarille sekä nimittää ensi kertaa erikoisedustajan huolehtimaan Yhdysvaltain ja Tyynen valtameren valtioiden suhteista.

Varapresidentti Harrisin mukaan Yhdysvallat ”avaa uuden luvun” Tyynen valtameren politiikassaan. Hänen mukaansa Tyynen valtameren alue ei ole saanut tarpeeksi huomiota aiemmin, mutta tilanne tullaan muuttamaan.

Pacific Islands Forumiin (PIF) osallistuu 16 Tyynen valtameren saarivaltiota ja Australia sekä Uusi-Seelanti.

Lähde Al-Jazeera

23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

USA voisi ”lisätä 100% läsnäoloaan” miljardin valovuoden päässä. Kyllä se räiske, valitus ja kalma aikaa ottaen tännekin kuuluu ja näkyy.

Jegros

Venäjä voisi hävitä kokonaan tältä planeetalta lukemattomista syistä, saatko sanoa sen vai joudutko vankilaan?

Rudi

Trump sanoi joskus että miksi amerikkalaisten pitäisi olla säätämässä ympäri maailmaa valtioissa joista tavalliset amerikkalaiset eivät ole kuulleetkaan saati että osaisivat lausua niiden maiden nimiä. Helppo olla samaa mieltä.

John Quiman

Mitä Tyynenmeren alueeseen tulee, janoaa Kiina olla kukkona tunkiolla. Jos se onnistuu, pyrkii se laajentamaan valtaansa siellä ja lopulta se on uhka Yhdysvalloille. Sinänsä typerää, että maailma on tällainen kuin se on, mutta sen kanssa on elettävä.

Kiinahan on jo kovasti ottamassa Etelä-Kiinanmerellä toisilta mailta palasia itselleen ja rakentelee tekosaaria voidakseen laajentaa aluettaan luonnonvarojen napsimiseksi toisten talousalueilta. On jopa ottanut omakseen Vietnamilta saaria, joissa on öljylähteitä, on pyrkinyt ottamaan Filippiineiltä ainakin yhtä saarta ja vaatii omakseen vähän sieltä täältä itselleen maa-alueita perustellen suunnilleen sillä, että joskus 1000 vuotta sitten joku kiinalainen aikoi mennä käymään siellä.

Kysymyksessä on siis se, että onko Kiinalla vapaat kädet kasvaa Tyynenmeren alueen valtiaaksi ja alistaa omaan valtaansa lähialueet ja lopulta Australia ja Uusi-Seelanti. Johan se on lainannut rahaa pienille saarivaltioille, myös Australian lähellä. Kiinahan ei lainaa rahaa hyvää hyvyyttään, vaan ainoastaan kasvattaakseen vaikutusvaltaansa ja saadakseen alamaisikseen toisia maita. Se kasvattaa ”yhteistyötä” pitkin poikin Tyynenmeren aluetta, siis omilla ehdoillaan. Se johtaa jatkossa sotilastukikohtiin, jos ei tule mitään esteitä. Australiassa ollaanki´n jo hyvin huolestuneita kehityksestä, jossa heidän lähellään Kiinan vaikutusvalta on kasvanut voimakkaasti.

Mitä Trumpiin tulee Tyynenmeren alueen suhteen, niin hän pyrki kasvattamaan Yhdysvaltain läsnäoloa Tyynellämerellä. Biden ei siis ole suinkaan se, joka sen suuntauksen aloitti.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

https://www.instagram.com/p/Cf-D2L2vQri/?utm_source=ig_web_copy_link

Yhdysvaltain persidentti…. voi hyvä luoja.Joka päivä joku idioottimainen juttu WH hoivakodista.

Ilkka Forsten

Ehdotan että Salomonin saaret, Fidzi, Kiribati ja Tonga otetaan heti NATO:n jäseniksi vaikka turkki epäilemättä vastustaa asiaa raivokkaasti, sillä kyseisten saarien kurdivähemmistö yrittää kiusata Erdogania parhaansa mukaan sanomalla, että PKK on alkuperäisheimojen kannattama asia.

Jaa että mistä ne kurdit ovat sinne tulleet ? No sieltä mistä ne on tulleet muuallekin, ja samoilla perusteilla. Ihmisoikeudet retuperällä, muijat sodassa ja sosiaaliturva kehnoa. Kyllä se oikeuttaa vaatimaan täyttä ylöspitoa, sillä on liikaa vaadittu mikäli esitetään, että kurdit voisivat itsekin tehdä jotain eikä vaan odottaa lapanen ojossa koska kiribatin KELA aukeaa.

ike

👍👍👍

juu

Toivon tosiaan että USA:ssa tulisi täydellinen vallan vaihdos.
Taitaa vain olla turha toive, Bidenin huijaamalla presidentiksi saaneet omistaa ihan koko median.
Ja media kun muokkaa suurimman osan ihmisistä mielipiteet, niin ei ihmiset oikeasti ketään äänestä, vaan media päättää ketä ihmiset äänestää.
USA:n edelliset presidentinvaalit oli niin selvä huijaus ettei selvempää voi edes olla, jopa Biden itse sanoi ennen vaaleja ”en tarvitse kansalaisten ääniä, koska meillä on historian paras koneisto toteuttamaan vaalihuijaus”
Kyllä se video löytyy varmasti edelleen jostain netistä?
Mutta täysin naurettavaa tämä ns. luotettavan median toiminta.

Jep

Muistaakseni se oli Nancy Pelosi, mutta voi olla että tuo hullu sanoi samoin.

juu

Pelosikin möläytteli jotain samantapasta, mutta toi oli ihan seniili bidenin itsensä sanoma.
Mutta tuohan olisi pitänyt olla ykkösuutinen ympäri maailman, vaan eipä siitä yksikään valtamedia Suomessakaan kirjoittanut.
Suomi on täysin läpimätä, en suostu enää puolustamaan tätä maata, enkä vapaaehtoisesti maksa senttiäkään veroja enää.
Pitäkää tunkkinne.

John Quiman

Jaa, että antaa maan mennä, ei puolusteta, vaan jätetään vieraan vallan alle?

Olkoon maan tila mikä tahansa, pitää se korjata, eikä hylätä. On lyhytnäköistä luovuttaa heti, kun politiikka on jonkin aikaa sellaista, että ei jaksa sitä katsella. Politiikka muuttuu kyllä, ei mikään hörhöily kestä loputtomiin. Omasta maasta tulee ottaa vastuu, ei hylätä sitä hädän hetkellä. Jopa tänne kirjoittelemalla vaikuttaa, vaikka ei vaikutakaan suuressa mittakaavassa. Tarvitaan vain paljon sitä pientä mittakaavaa, niin se lopulta muuttaa asioita suuressa mittakaavassa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
juu

Kun politiikka on tämmäistä ympäri maalman niin kuin se nyt on, niin tuhotkoon itsensä, ei siinä kauan mene.

John Quiman

Eivät poliitikot tuhoa itseään, vaan kansan, jota huijaavat. Mielestäsi kansa, joka on huijattu, pitää jättää oman onnensa nojaan? Jätätkö huijatut kaverisikin oman onnensa nojaan, etkä pyri auttamaan? Vain oma napa merkitsee?

Suomessa on ollut vaikeita aikoja ennenkin. Niistä ajoista mentiin läpi ja siksi mekin olemme olemassa itsenäisessä Suomessa ja puhumme suomen kieltä.

Kata

https://www.instagram.com/tv/Cf-FpGuol9i/?utm_source=ig_web_copy_link

Yhdysvaltain presidentti…kiesus sentään!Neuvottelumatkalla! 😀

otto suni

Vanhainkodin asukki matkalla ja vaimokin lähes samaa sarjaa sanoessaan latinoista näiden olevan kuin tacoja aamiaispöydässä. Hyvin menee, hyökätään aamulla!

Kata

Ja huntterin huolena onko grammoja tarpeeksi kun ostaa kokkelia…voi luoja mikä häpeä ja amerikkalaisten tavallisten ihmisten nöyryytys.

Nuuskija on isikin….yäk!

https://www.youtube.com/watch?v=rFURta4KqY0

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
juu

Biden on tosiaan niin hävettävä tapaus, että taitaa toimittajillakin olla pokassa pitelemistä kun yrittävät kehua sitä jonain läntisen maailman suurena johtajana.

Kata

Tässä hiljakkoin kun luki taas prompterista niin ”End of quote.Repeat the line” ja Joe luki ja takana oleva mies oli vaivoin naama peruslukemilla mutta Kamalan kamalalla vähän silmät räpsähti.
Jos ei olis niin vakavaa maailman ihmisten takia niin nauraisi kippurassa että mikä pellepartio!
https://www.youtube.com/watch?v=s2GU12sDSjM

Ja kyllä 10v saa abortin mutta kyse on laista joka on sallinut joka osavaltiossa jopa täysaikaisen lapsen abortoinnin.Siis viimeinen kolmannes on ollut vain että haluan ja saa lapsen tuhottua.Siis niin järkyttävää ja alkeellista!

Kata
juu

Ne tosiaan ne ”mielenosoittajat” huusi siellä kameroille että leikkaavat syntyvien vauvojen kurkut auki.
Missään järkevässä maailmassa kukaan ei tommosta joukkoa kannattaisi, aivan sekopäitä hulluja, mutta täällä asiat käännetään päälaelleen.
Ei se aborttilakikaan ole kiristymässä yhtään Suomen vastaavaa kireämmäksi, se nyt vaan sopivasti aina unohdetaan kertoa.
Tottakai äidin tai lapsen terveydelliset syyt pitää oikeuttaa aborttiin, samoin vaikka raiskaus.
Mutta ei sitä aborttia voi käyttää ehkäisykeinona joku 8-9 kuukauden jälkeen.

Kata

Totta haastat,juuri noin.

Avohoito on hulluin keksintö,se on nyt nähty viime aikoina.

Joka osavaltiolla on omat lakinsa myös kuten esim vankiloissa…toisessa saa elinkautisen toisessa saa piikin jne…mutta tämä Roe v. Wade piti saada laiksi joka osavaltioon.
Äidin terveys on aina mennyt edeltä tai lapsen raiskaus ja seurauksena raskaus mutta pitää saada öyhöttää koska se on noilla rääkyjillä veressään.Abortti ei todellakaan ole ehkäisykeino ja ihmettelen miksei nuo matamit käytä pillereitä tai kortsuja seuralaisille vai onko niin kiire ettei ehi…karseaa touhua.
Niin hirveitä otuksia on nähty kaduilla ja esitelty mitä vauvalle voi tehdä…en ikinä olisi uskonut näkeväni tällaista taantumusta ihmisissä.

Lieväasteinen

Ainoa mikä lohduttaa on se, että umpisuvakittarethan etunenässä omia lapsiaan t*ppavat eivätkä siis synnytä kaltaisiaan. Suvakismi ehkä periytyy osittain, mutta mielenvikaisuus satavarmasti. Ja Hesari ja YLE kyllä vaiti, että vaaditaan abortteja 8.-9. kuulla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Kata

Näinpä!Moni rääkyy vaikkei edes mitään hajua mistä tuossa laissa on kyse.

Kansalaisen verkkokauppa