Kotimaa Rikos

Useita asuntomurtoja Itä-Uudellamaalla – epäilty liikkuu päiväsaikaan

Kuva: Kansalainen.

Itä-Uudenmaan poliisille on lähiaikoina tehty kuusitoista ilmoitusta omakotitaloihin kohdistuneista asuntomurroista. Kaikki asuntomurrot on pääasiassa tehty päiväsaikaan. Osassa asuntomurroista on havaintoja hoikkarakenteisesta, noin 170 cm pitkästä miehestä, jolla on tumma parta ja tummat lyhyet hiukset. Mies liikkuu polkupyörällä ja hänellä on reppu selässään.

– Asuntomurtoja on tehty muun muassa Järvenpäässä, Tuusulassa, Hyvinkäällä ja Porvoossa ja ne sijoittuvat kaikki 6. -20.9. väliselle ajalle, kertoo rikoskomisario Lauri Rantalainen.

Omakotitaloihin on päästy sisälle esimerkiksi oven tai talon muu ikkuna rikkomalla, avoimen tuuletusikkunan kautta tai parvekkeen ovi tai ikkuna vääntämällä.

– Varkaan matkaan on lähtenyt koruja, käteistä rahaa ja muuta helposti poiskuljetettavaa omaisuutta. Osassa asuntomurroista on havaintoja hoikkarakenteisesta, noin 170 cm pitkästä miehestä, jolla on tumma parta ja tummat lyhyet hiukset. Mies liikkuu polkupyörällä ja hänellä on reppu selässään, Rantalainen jatkaa.

– Kaikki epäillyn tekijän tunnistamiseksi ja tavoittamiseksi saamamme tiedot ja vihjeet ovat poliisille arvokkaita. Tiedot ja vihjeet pyydämme toimittamaan sähköpostiosoitteeseen ryr.ita-uusimaa@poliisi.fi, Rantalainen kehottaa.

Asuntomurroilta voi ja kannattaa suojautua

Hälytyslaitteet ovat hyvä lisäsuoja kodin turvaamiseksi, mutta on myös tärkeää huolehtia, että kaikissa ulko-ovissa on kunnollinen lukko. Vakuutusyhtiö hyväksymä varmuuslukko on myös hyvä hankinta.

– Naapureille tai ystäville kannattaa aina myös vinkata asunnon valvonnasta esimerkiksi loma-aikana, muistuttaa Rantalainen.

18 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

12 kaliberinen varashälytin pitää hoikat ja lihavat, vaaleat ja tummat pois tontilta, sitä pitää vaan olla valmis käyttämään kun tilaisuus tulee.

John Quiman

Suunnatoman tutkimustyön tuloksena selvisi, että 12 kaliberia on yhtä kuin 12 mm. Jos kyseessä on metallinen tylppäpäinen lieriö, joka lennätetään ilmaa pitkin kohteeseen, tarvitsee tuohon melkoisen jykevän lähettimen.

Ilkka Manttari

Meillä on vaan pieni lainsäädännöllinen ongelma. Käytännössä kaikki oman kodin tai hengen suojaamiseen tehdyt toimenpiteet on kriminalisoitu. Hätävarjelun liioittelua. Tuleehan se muuttumaan, kun maailma on tällainen, tuleehan. Aukeaako silmät.

Ilkka Manttari

Onkohan tämä nyt sitä punavihreää yrittämistä. Ollaan jo niin totuttu tuohon hallituksen ihmisiin kohdistuvaan ryöstöön että ei paljoa hetkauta, ainakaan jos ei satu omalle kohdalle.No tämä hallitus yrittää vähän parannella, mutta vaatimattomalta tuntuu.

Tytär oli joskus vuosia sitten Sveitsissä työharjoittelussa ja sanoi että sielä on vieläkin tilanne että talon tai asunnon oven voi jättää lukitsematta eikä sinne kukaan mene. En tiedä tarkemmin mutta noinhan se oli Suomessakin aikoinaan, kun meillä oli vielä jonkinlainen rajapolitiikka. Palkatkin oli toista tasoa. Tutustui siellä yhteen kaveriin joka teki aina puoli vuotta töitä ja puoli vuotta kiersi maailmalla ja palasi sitten taas samaan työpaikkaan.

Tuossa yksi video jossa vertaillaan Espanjan kaupan hintoja Suomalaisiin hintoihin https://www.youtube.com/watch?v=yOg4bM-e_ck. Olemme jatkuvan ryöstön kohteena, lähes kaikkien toimijoiden taholta, eli kauppa ja valtio.

John Quiman

Punavihreät eivät niinkään murtaudu asuntoihin, mutta murtautuvat ihmisten tileille, lompakoihin ja kaikkeen mitä voi viimeisen päälle verottaa.

Samaa varasteluahan sekin on. On vaan puettu laillisuuden kaapuun.

Ilkka

Rauhoitu ystävä hyvä. Ensi talvena Olkiluodon voimala on taas suljettuna laitevikojen vuoksi tasan kahdeksan kuukautta, mutta jo toukokuussa 2024 kun lämmityksen tarve loppuu, alkaa venttiilitkin pitämään paineita, sitten tosin tulee vaihe kun sähköverkkoa on korjattava, mutta se siirtyy kiireiden takia syksyyn, jolloin olkiluotokin jälleen lopettaa toimintansa. Näin voimme pitää energianhinnat korkeina ja kansan tyytyväisenä, sillä onhan selitys niin aito että suorastaan itkettää. Ja sitten pitää muistaa Ukrainan sodan tuomat kulut, eli ruokamenot on oltava noin 15 % korkeamat kuin tänä vuonna, ja joulukinkuksi tarjotaan harmaasuolattua puukeppiä jota imeskelemällä pääsee kyllä ekumeeniseen tilaan, jos taustalla soi vielä jouluyö juhlayö niminen kappale. Pukkikin saapuu tuoden säkillisen laskuja, sillä jätehuoltomaksuihin on tullut korotus, samoin vesilaskuihin. Kunnallisveroprosenttia on nostettu, ja jos asut kerrostalossa, on yhtiövastikkeet arviolta 25 – 35 % suuremmat kuin tänä vuonna. Lisäksi taloyhtiö haluaa rakennuttaa pihalle sähköautojen latauspisteen, sillä talon asukkaista yhdellä on sähköauto. Työn hinnaksi arvioidaan vaatimaton 250.000 euroa, joka jakautuu asukkaiden maksettavaksi nimikkeellä vihreän siirtymän vauhdittaminen. Muualla nauretaan selkäkeikkanaurua, kun finskit tolloilee taloutensa siihen hanttiin että valtiovelkaa joudutaan ottamaan, vaikka ei pitänyt.

John Quiman

Suomessa pyritään olemaan vihreän siirtymän esimerkkivaltio. Niin varmaan ollaankin vihreän siirtymän esimerkkivaltio, kun kaikki näkevät kuinka se johtaa köyhyyteen ja velkaantuneisuuteen. Ovat sitten kiitollisia, kun huomaavat, mihin vihreä siirtymä johtaa ja voivat muuttaa kurssia ennen kuin ovat itsekin samassa jamassa.

Ilkka

Johan punavihreässä leirissä ehdittiin panikoida kun hallitus ilmoitti ettei se nosta jakeluvelvoitetta, ja pumppuhinnatkin tullaan pitään kohtuuden rajoissa. Perusteeksi sille ettei missään tapauksessa näin saisi toimia, oli se ennenkin kuultu ilmastohätätila, kuten myöskin se ettei ” kunnianhimoinen ” ilmastotavoite toteudu, sitten oli vielä kolmaskin tekijä. ” Halvat ” polttoaineet antavat kansalle väärän viestin jolloin he ajavat enemmän ihan vaan huvikseen, ja tätä ei maapallon nykytila millään kestä. Suomalaisten 3.6 miljoonaa autoa siis pilaa koko telluksen, mutta esimerkiksi Amerikalaisten 250 miljoonaa autoa ei sitä tee kuten ei nähtävästi muidenkaan autoistuneiden maiden päivittäinen liikkuminen.

Se ” kunnianhimo ” ei kata mitään muuta ” himoa ” kuin pääsyn EU:n valtakunnanbunkkeriin, josta jaelllaan idiootteja määräyksiä kun on otetettu malliksi kommunistinen neuvostoliitto.

Ilkka Manttari

Minulle alkaa nousta sellainen ”kunnianhimo” että en halua punavihreitä nähdä missään hallituksessa. Katsokaa mikä ”itkupotkuraivari” on menossa nytkin vaikka hallitukselle ei ole annettu edes minkäänlaista työrauhaa. Paljon kiitos meidän ”puolueettomalle” medialle.

John Quiman

Media Suomessa ja ehkä paljolti länsimaissa yleensä, on todella räikeällä tavalla ajamassa yhtä agendaa politiikassa.

Kansalaisten oikeus totuudenmukaiseen ja puolueetomaan tiedonsaantiin on hylätty ajat sitten. Eikö sellaisen tulisi olla ihmisoikeus?

Nythän media katsoo oikeudekseen punavihreän manipuloinnin, vaikka samaan aikaan väittää olevansa puolueeton ja rehellinen sekä vastuullinen.

Ilkka Manttari

Nyt siis tiedämme mitä planeetoille tapahtuu kun seuraavat tuota tietä.

Ilkka Manttari

Kukaan ei kykene tämän vihreän siirtymän hintaa laskemaan. Sillä on sekä taloudellisia sekä yhteiskunnallisia seurauksia. Jopa valtioministeriön laskelmat ovat vuosi vuoden jälkeen osoittautuneet vääriksi. Pitäisiköhän tarkemmin alkaa tutkia tätäkin korttitaloa.

John Quiman

Eivät he halua laskea oikeasti, vaan poliittisestii sopivalla tavalla. Oikeat laskelmat kaataisivat koko huuhailun, joten ei heillä ole halua. Kummallista, että ideologia on tärkeämpää kuin totuus ja kansan tuhoutuminen.

Ilkka

Huomasitko taannoin uutisen joka oli taas kylmää vettä ituhippien puheille lajikadosta ? Ensin puhuttiin kyyneleet silmissä kuinka jääkarhut kuolevat sukupuuttoon kun napajäätiköt sulavat, niiden luontainen saalis, hylje kun ei enää pääsekään nousemaan jäälautoille mistä karhut voivat saalistaa mieliruokaansa. Sitten tutkijat huomasivat että Grönlannissa jääkarhukanta on kasvanut, ei suinkaan harventunut, ja karhut on siirtyneet jäätiköiltä maalle jokien varteen, josta saa kalaa ravinnoksi. Mutta tämä ei ollut se uutinen josta halusin puhua, vaan se että naali eli napakettu on vuosia julistettu katoavaksi lajiksi ilmastonmuutoksen myötä, ja kas kummaa, nyt riistakameroissa näkyy että laji onkin kasvanut. Poikastuotto on ollut poikkeuksellisen suurta.. Vihersosialistien kaikki valheet kaatuvat yksi kerrallaan ja mitään ilmastohätätilaa ei ole olemassakaan.

Hiilidioksidin määrän kerrotaan olevan kriitisellä rajalla, että mikään voisi enää kasvaa. Mutta fakta kuitenkin on että muutama miljoona vuotta sitten maapallon ilmakehän hiildioksidimäärä oli moninkertainen nykyiseen verrattuna, ja silloin grönlantikin oli sademetsää. Tulivuoret sylkivät taivaalle tuhkaa yhtenään, eikä elämä maapallolla loppunut. Kylmät ja kuumat ilmastonvaihtelut on aina kuuluneet maapallon elinkaareen. Ei se että tilastoja alettiin pitämään joskus 1800 luvun puolelta tähän päivään, ole todiste millekään. Se on hyvin lyhyen ajan kuvaus, sitä ennen tapahtui asioita mitä ei kuitenkaan haluta mainita. Thames joki jäätyi 1500 luvulla, joka oli aikansa ilmiö, mutta ei kertaakaan sen jälkeen. Nyt maapallolla mitattiin ennätyskuuma kesä, mitä se oli todistavinaan ? Se todisti ainoastaan sen että kiertokulku jatkuu yhäkin, maailmanlopun ennuste se ei ollut. Euroopan joen olivat muistaakseni viime kesänä hyvin alhaalla, mitä se paljasti ? Rantakiviin hakattuja ikivanhoja tekstejä joissa kerrotiin että veden raja oli tässä sinä vuonna, siis alempana kuin viime kesänä. Sitten ne on jostain ihmeen syystä taas olleetkin normaalikorkeudessa., mutta tätä ei haluta enää sanoa.

Ilkka Manttari

Oletko huomannut miten ”tiede” sanaa käytetään nykyään. Se on sitä mitä mihin kuka tahansa voi vedota jos asialla jossakin spekuloidaan. Ei tarvitse olla mitään tutkimusta, puhumattakaan vertaisarviosta. Kaikki on vapaata riistaa. Ei minulle ennenkään ole riittänyt perusteluksi se , että joku tiedemies noin sanoo. Aikoinaan nk. tiedemiehet olivat sitä mieltä että maa on litteä, en edellenkään olisi varma siitä.

John Quiman

Nyt kertovat, että hiilidioksidia on ilmassa noin 400 ppm. Kasvihuoneissa laitetaan lisää hiilidioksidia, jotta kasvit kasvaisivat paremmin ja pitoisuus on 1000 ppm.

Mihinkään ilmastohörhöjen juttuihin ei parane uskoa.

Ilkka Manttari

Tuli mieleen. Viisas johtaja, no niitä ei ole montaa, luopuu vallastaan kun on tuntenut että ei voi tehdä enempää.Kuinka monta noista luulette olevan vihervassareita.Yleensä luopumiset ovat aika harvinainen tapahtuma yhteisössä, niin on älykkyyskin.

John Quiman

Vihervassareille ei tule mieleen, että ei voisi enää tehdä enempää, sillä vahingon teko ja ideologialla huuhailu on helppoa.