Kotimaa Maahanmuutto Politiikka

Uusi laki toisi järeän aidan itärajalle

Vaalimaan rajanylitysasema. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0).

MTV Uutisten mukaan lähiaikoina lausuntokierrokselle tuleva esitys rajavartiolain uudistamiseksi tarjoaisi uusia mahdollisuuksia turvallisuuden lisäämiseksi itärajalla.

 

Yksi esityksen muutoksista on, että rajalle voitaisiin pystyttää järeä aita. MTV:n mukaan aidan rakentamista selvitellään parhaillaan.

Hallitus ei ole vielä tehnyt päätöstä aidan rakentamisesta, mutta sellaista harkitaan edelleen. Rajavartiolaitos selvittää osaltaan, mihin aita olisi syytä rakentaa.

Keskeisenä huolena on, että Venäjä voisi käyttää siirtolaisia hybridioperaatiossa Suomea vastaan.

Rajavartiolaitoksen esitykseen on otettu mallia Virosta, joka on rakentanut Venäjän vastaiselle rajalleen aidan, jonka vieressä kulkee autoille tarkoitettu ajoväylä.

Lain valmistelussa on selvitetty myös mahdollisuutta rajoittaa turvapaikanhakuoikeutta poikkeusoloissa.

Kuitenkin sekä EU: n komissio että Suomen oikeusministeriö ovat katsoneet, että oikeutta ei voida rajoittaa kansainvälisten sopimusten puitteissa.

Rajavartiolain muutoksella pyritään nyt selkeyttämään mahdollisuutta keskittää turvapaikanhaku tarvittaessa yhteen paikkaan.

Lisäksi turvapaikkaperusteita on tarkoitus selvittää jo rajan läheisyydessä.

 

Lähde: MTV Uutiset

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
kartsa

Miten nämä munattomat mitään päätöksiä osaa tehdä

juha II

Se tietäisi Suomen karhu- ja susikannan romahtamista alarekisteriin.

Neuvoisin viisaita ja paljosta tietäviä päättäjiä kaikessa tyhmyydessäni kysymään kiinalaisilta neuvoa siitä kuinka Kiinan muuri rakennettiin?

John Quiman

Olen varma, että mitään esteitä ei ole rajojen täydelle sulkemiselle turvapaikanhakijoille. Vihervassut aina väittävät kansainvälisten sopimusten sitä ja tätä, mutta ovat ennenkin valehdelleet. Ja jos se rikkoo jotain sopimusta, mitä sitten? Suomen turvallisuus kulkee ennen sitä. Sitä paitsi, jos oikein muistan, voi kieltäytyä ottamasta turvapaikanhakijoita, jos oman maan turvallisuus sitä vaatii.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
John Quiman

Juu, kaikki saavat hakea turvapaikkaa. Rajan yli lasketaan yksi päivässä, koska raja-aseman konttorilla on vain yksi henkilö puoli tuntia päivässä tuota asiaa varten. Sen yhden tulee esittää passi, jotta henkilöllisyys varmistuisi. Jos ei ole passia, käännytetään heti rajalla, eikä oteta maahan.

Tuumailija

Mutta onhan siellä näitä vieraslajeja Frontexista avustamassa ,eikä sillä passillakaan ole niin väliä kun asylum taipuu kielen päällä, suomalaiset taitavat paremmin tuon laukunkannon.

seant

Venäjä on turvallinen maa, käsittääkseni minkään sopimuksen mukaan ei turvallisesta maasta ei voi hakea turvapaikkaa.

Kata

Ruotsista onnistui…aika palio tuliki… 🙁 Motiiveja ei saanut arvostella.

gameover

Pääasia että negroidit pääsevät jatkossakin suomeen vapaasti.

Hh1488

Sellasia sopimuksia ei pidä noudattaa, mitkä tuhoo koko järjestelmän. Täytyy toivoo et venäjä työntää 200000 syyrialaista rajalle, romahtaa tää paha p..ka järjestelmä

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Lue magneettimedia. Ei tarvii enää ihmetellä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Tulee halvemmaksi räjäyttää Tornionjoen sillat

Nationalisti

Vasemmistohallitus ajamassa läpi lakialoitteen, joka mahdollistaisi käytännössä rajojen sulkemisen hyvin pitkälti. Oi tätä ironian määrää.
Olisipa aita ollut silloin 2015 länsirajalla ja edes jonkinlainen vartio rajalla, nyt olisi monta ongelmaa vähemmän.

Pekka

Vihervasemmiston kaksoisstandardit on rakennettu siten edistyksellisesti, että niissä on aikafunktio. Kun varmistaa, että standardin keikauksien välillä on tarpeeksi aikaa, kukaan ei osaa reagoida niihin. On äärimmäisen tärkeää muistaa, mitä mieltä vihvas oli 2015 ja millaista vihapuhetta ne henkilöt kohtasivat, jotka uskalsivat vastustaa matuinvaasiota.