Politiikka Rikos Uutiset

Vasemmistolaiset vaativat oikeistolaisten äänestäjien tappamista ”ääriajattelun vastaisessa” mielenosoituksessa Saksassa

Antifan jäseniä. Kuvituskuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 2.0) / Gregor Wünsch.

Saksan vasemmistolaiset mielenosoittajat vaativat populistisen Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen kannattajien tappamista poliittisen ääriajattelun vastaisessa mielenosoituksessa.

Viikonlopun aikana järjestetyissä ”ääriajattelun vastaisissa” mielenosoituksissa oli ironisesti edustettuna äärivasemmisto, joka näytti paljastavan ääriajattelijansa.

Vasemmistolainen Aachener Zeitung -lehti raportoi sunnuntaina Aachenin kaupungin Pohjois-Reinin-Westfalenin osavaltiossa järjestetystä AfD:tä vastaisesta mielenosoituksesta, johon sen mukaan osallistui noin 10 000 ihmistä.

Juhlistava artikkeli otsikolla: ”Aachen mobilisoi oikeistolaisen vihan vastaisesti” esitteli pääkuvassa mielenosoittajia pitämässä banderollia, jossa lukee ”Afdler Toten”, joka on käännetty ”Tappakaa AfD:n kannattajat”. Kuvassa näkyi myös naamioituja mielenosoittajia tutuissa mustissa blokkiasuissa heiluttamassa radikaalin vasemmistolaisen terroriryhmä Antifan lippua.

Artikkelia muokattiin kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa, kun tarkkailijat huomauttivat vasemmiston mielenosoittajien mahdollisesti rikollisista väkivallan yllytyksistä, ja kuva vaihdettiin vähemmän äärimmäiseen kuvaan, jossa ei myöskään näkynyt Antifa-tyylisiä radikaaleja.

Alkuperäisessä kuvassa näkyi poliiseja lähellä banderollia, jossa vaadittiin AfD:n kannattajien tappamista, mutta mielenosoituksen aikana ei tehty pidätyksiä. Kansallismielisten mielenosoituksissa Saksassa poliisi käyttää valtavia resursseja kaikkien mahdollisten laittomien lauseiden ja symbolien kyttäämiseen. Syynissä on lakanoiden lisäksi jopa tatuoinnit, joista ei saa löytyä laittomia kirjain- tai numeroyhdistelmiä, lauseita, symboleja tai henkilöitä.

Gunnar Lindemann, joka toimii Berliinin edustajainhuoneen jäsenenä AfD:lle, sanoi sosiaalisessa mediassa, että hän on tehnyt rikosilmoituksen Kölnin poliisille banderollista.

Poliisin edustaja kertoi Junge Freiheit -lehdelle, että kuva lähetetään ”syyttäjänvirastolle päätettäväksi”. Edustajan mukaan oli ”tällä hetkellä epäselvää”, miksi mielenosoituksen aikana ei ryhdytty toimiin.

Tämä tapahtuma sattui samaan aikaan, kun vaadittiin AfD:n kieltämistä ja vasemmiston järjestämiä mielenosoituksia koko Saksassa hallituksen ja vasemmistolaisaktivistijärjestöjen, kuten Sorosin Avoin Yhteiskunta -säätiöiden, sponsoroiman raportin jälkeen, jonka mukaan useat AfD:n alempitasoiset jäsenet osallistuivat marraskuussa konferenssiin, jossa väitettiin tehdyiksi ehdotuksia saksalaisten maahanmuuttajataustaisten kansalaisten karkottamisesta.

Raportti on kyseenalaistettu useiden kokoukseen osallistuneiden toimesta, mukaan lukien keskustaoikeistolaisen Kristillisdemokraattisen Unionin (CDU) jäsenten. Huolimatta kiistämisestä, Olaf Scholzin hallitus ja perinteinen media ovat tarttuneet näennäisesti keksittyyn skandaaliin tervetulleena häiriönä horjuvalle Saksan taloudelle ja maanviljelijöiden kapinalle uusliberaalia globaalia agendaa vastaan Berliinistä ja EU:sta.

Scholz avoimesti tuki mielenosoituksia julistaen perjantaina videolla, että Saksan kansan on ”otettava kantaa”, koska ”oikeistolaiset ääriajattelijat hyökkäävät demokratiaamme vastaan”. Scholz ei ole toistaiseksi kommentoinut vasemmistolaisia ääriajattelijoita, jotka vaativat AfD:n kannattajien tappamista.

Tämä tapaus on osa laajempaa keskustelua Saksassa, jossa ”ääriajattelun” ilmenemismuodot ja poliittisen väkivallan uhka ovat nousseet huomion keskipisteeseen. Keskustelu on myös herättänyt kysymyksiä siitä, miten yhteiskunta ja viranomaiset reagoivat ääriajattelun ja ääripäiden toimiin, sekä siitä, miten näitä asioita tulisi käsitellä demokraattisen yhteiskunnan puitteissa.

Lähde: Breitbart

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Ilmeisesti heidän mielestään AfD-porukka suorastaan pursuaa vihaa ja vihapuhetta. He itse eivät edusta vihaa, eivätkä puhu vihapuheita, vaan he ovat demokratian puolella.

Ismo Meinander

Tämä lienee sitä vasemmiston parempaa väkivaltaa, jota Li Andersson myös kannattaa. Kaksinaamaisemmaksi hurskasteluksi ei voisi enää mennä.