Eurooppa Muu maailma Politiikka

Venäjä: Medvedev sanoo saksalais-ruotsalaisten asetehtaiden olevan oikeutettuja iskukohteita

Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 3.0 DEED / Dmitry Astakhov, Government of the Russian Federation.

”Saksalais-ruotsalaiset asetehtaat ovat kansainvälisen oikeuden mukaan oikeutettuja iskukohteita Venäjälle, jos ne toimittavat aseita Ukrainaan, sanoo Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev.

Lausunto annettiin eilen, kun länsimaiden johtajat halusivat edelleen lisätä sotilaallista tukea Ukrainalle.

Britannian puolustusministeri Grant Shapps tapasi viime viikolla Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin ja puhui brittisotilaiden lähettämisestä Ukrainaan ”koulutusohjelmaan”. Britannian puolustusministeri vihjasi myös, että Britannian laivasto voitaisiin lähettää Mustallemerelle estämään Venäjän hyökkäykset ukrainalaisia aluksia vastaan.

Pääministeri Rishi Sunak joutui myöhemmin lieventämään ministerinsä huomautuksia. Shapps aloitti puolustusministerin virassa vasta elokuussa. Alle vuoden sisään hän on toiminut liikenneministerinä, sisäministerinä, elinkeinoministerinä ja energiaturvallisuusministerinä.

Grant Shappsia on arvosteltu hänen kokemattomuudestaan puolustusasioissa.

Saksalais-ruotsalaiset ohjukset

Samaan aikaan kun Britannia harkitsee, miten se voisi antaa lisää tukea Ukrainalle, Saksa on tehnyt puoliksi lupauksen Taurus-risteilyohjuksen lähettämisestä rintamalle. Ohjus on saksalaisen MBDA Deutschland GmbH:n ja ruotsalaisen Saab Dynamics AB:n yhteishanke.

Taurus on hyvin samankaltainen kuin brittiläis-ranskalaiset Storm Shadow -ohjukset, joita Ukraina on jo saanut. Sillä väitetään kuitenkin olevan pidempi kantama, tehokkaampi taistelukärki ja se on tehokkaampi rakennusten sekä siltojen kaltaisia kohteita vastaan.

Ukraina on pyytänyt Taurus-ohjuksia tämän vuoden toukokuusta lähtien, mutta Saksan hallitus on toistaiseksi kieltäytynyt niistä. Saksa pelkää, että Taurus-ohjukset kiihdyttäisivät konfliktia entisestään, etenkin jos Ukraina käyttää ohjuksia syvällä Venäjän sisällä sijaitsevia kohteita vastaan.

Oikeus hyökätä Venäjää vastaan

Ukraina on jo toistuvasti hyökännyt vaihtelevalla menestyksellä kohteisiin ympäri Venäjää. Ei vähiten Moskovaan, joskin tässä tapauksessa vähäisin tuloksin. Jos maa saa käyttöönsä kehittyneempiä ohjuksia, on pelättävissä, että uusia aseita käytetään Venäjän pääkaupunkia ja muita kohteita vastaan Venäjällä. Tämä on tärkein syy, miksi Saksa epäröi.

Saksan parlamentin puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Marie-Agnes Strack-Zimmermann sanoo kuitenkin, että Ukrainalla on oikeus hyökätä Venäjää vastaan.

”Kansainvälinen oikeus sallii Ukrainan hyökätä sotilaskohteisiin Venäjän hyökkääjän alueella. Tämä pätee riippumatta siitä, missä aseet on valmistettu tai kuka ne on toimittanut”, hän sanoi haastattelussa lauantaina.

Strack-Zimmermann vaati myös Tauruksen ”välitöntä” toimittamista Ukrainalle, jotta ”kärsimystä ei pitkitettäisi”.

Venäjä varoittaa

Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev kuitenkin varoittaa lähettämästä risteilyohjuksia Ukrainaan, joiden tehtävänä on hyökätä Venäjällä sijaitseviin kohteisiin.

”He sanovat, että se on kansainvälisen oikeuden mukaista. No, siinä tapauksessa hyökkäykset saksalaisiin tehtaisiin, joissa näitä ohjuksia valmistetaan, olisivat kansainvälisen oikeuden mukaisia”, hän kirjoitti Telegramissa julkaistussa viestissä.

Medvedev, joka on myös Vladimir Putinin hallitsevan Yhtenäinen Venäjä -puolueen johtaja ja Venäjän entinen pääministeri ja presidentti, sanoi, että jos Britannia lähettää joukkoja Ukrainaan, niistä tulee laillisia kohteita Venäjälle.

”Näyttää siltä, että Venäjälle jää yhä vähemmän vaihtoehtoja kuin suora vastakkainasettelu Naton kanssa paikan päällä, joka on muuttunut Hitlerin akselivaltojen kaltaiseksi avoimen fasistiseksi blokiksi, vaikkakin paljon suuremmaksi. Olemme valmiita, vaikka lopputulos tulee olemaan ihmiskunnalle paljon kalliimpi kuin vuonna 1945”, Medvedev sanoo.

Lähde: Samnytt

39 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kalle Pelttari

Minusta on aika kaukaa haettu ajatus, että Venäjä saa pommittaa Ukrainan kivikauteen, mutta Ukraina ei saisi edes kiväärillä tulittaa Venäjän rajan yli. Ukraina on toistaiseksi kohdistanut iskut ainoastaan Venäjän sotilaskohteisiin Venäjän puolella. Vaatii aika kovaa moraalia tyytyä tähän, etenkin kun Venäjä pommittaa suruttomasti siviilikohteita. Sillä kuitenkin annetaan Länsimaille jonkinlainen oikeutus antaa sitä aseapua. Kuitenkin, jos hyvin muistetaan, se aseapu ja jopa ihan miehistöapu Suomen talvi- jatkosodissa oli Ruotsista aika mittavaa. Samoin muukin aineellinen apu. Toisaalta Ruotsi tiesi, että jos Suomen käy todella huonosti eli miehitetään, niin heilläkin olisi ollut aika hankalat ajat edessä.

Ilkka Manttari

Aina vähän ihmetellyt tuota että Ukraina ei saisi aseillaan kohdistaa iskujaan Venäjän puolelle. Venäjä tekee kaikkensa murtaakseen Ukrainan taistelutahdon. Siinä ei siviilikohteet paljoa paina. Maathan ovat sodassa. Suuri osa Venäläisistä pitää kai tuota sotaa vain rajakahakkana. Ei pitäisi jos länsimaat eivät pistäisi niin kovia rajoitteita saatujen aseiden käytölle. Kun Venäjä iskee kaikkialle Ukrainaan, ei voi olla oikein että jotkut Venäläiset kaupungit voisivat olla sodan ulkopuolella. Maathan ovat sotatilassa, myös venäläisille pitäisi tehdä tuo selväksi, tiedätte miten.

Ilkka

Kun Ukraina iski Kertsinsalmen siltaa vastaan, ja iskussa kuoli muistaakseni pari ihmistä, kirkui Lavrov kuinka julmaa ja siviileistä piittaamatonta sotaa ukraina käy. Sitä ennen venäjän armeija oli jo tuhonnut ties miten monen ihmisen elämän, mutta siihen oli olevinaan oikeutus koska ukrainan ” natsit ” piti häätää pois kunnailta. Kaikki ukrainan siviilikohteet on nyt rikottu, ja parista kuolleesta venäläisestä siviilistä tehdään suuri numero. Ei ole mittasuhteet kohdallaan. Putinin sylikoira Medvedev yrittää nyt synnyttää mielikuvaa lännestä joka sotii ihmisarvoa vastaan, jolla venäjän puolella pyritään oikeuttamaan myöskin euroopan maiden tuhoaminen.

Ilkka

Sanotaan nyt kuitenkin rehellisyyden nimissä ettei Ruotsalaisten tarjoama ase tai miehistöapu ollut mitään Saksalaisten tarjoaman avun kanssa. Suomi pystyi käymään sotaa koska saksa rahtaisi koko ajan viljaa suomeen, sillä oli koko pohjois-suomen vahtina 250 000 miestä käsittävä vuoristoarmeijakunta, ja materiaaliapua kuten lentokoneita, rynnäkkötykkejä ja PST aseistusta saatiin ihan loppuun asti. Lento – osasto Kuhlmey:n koneet suorittivat suurhyökkäyksen alettua lähestulkoon kaiken mitä ilmataisteluihin liittyi esimerkiksi Tali -Ihantalan alueella 1944.

En kiittelisi ruotsalaisia niin auliisti. Toki he ymmärsivät mitä tapahtuu jos suomi joutuu puna-armeijan valtaamaksi, mutta kiitos ja kunnia kuuluu eittämättä saksalaisille. Me olimme aseveljiä, ruotsi ei käynyt mitään sotaa.

Ilkka Manttari

Onkohan tuo mielisairaus, paranoija, jotenkin tarttuvaa. On kumma miten kevyillä eväillä yritetään puhua jotakin kansainvälisestä oikeudesta. Medvedev ei ymmärrä miten vakavilla asioilla hän leikkii. Tyhmemmänkin pitäisi tuosta ymmärtää mikä on poliitikkojen tosiasioiden ymmärrys noin yleensäkin. Eikä tuo ole vain Venäläisten ongelma. Kyllä noita löytyy vähän jokapuolelta. Yhtä paljon löytyy niitä tosiasioiden väistelijöitä jotka sanovat että aina täytyy pyrkiä kompromissiin. Jotenkin muistelen että niinhän Brititkin yrittivät Hitlerin kanssa mutta kuinkas kävikään. Vähemmällä päästään kun puututaan asioihin aikaisemmin, kuitenkin niihin joudutaan puuttumaan.

Ilkka

Pohjois-Korealaiset asetehtaat ja Kiinalaisten vastaavat ovat kansainvälisten oikeuksien mukaan myöskin iskukohteita jos ne toimittavat aseita Venäjälle.

Marko Kristian

USA on velkaa Kiinalle niin paljon että ei se voi Kiinaa haastaa missään asiassa.
Jos Kiina laittaisi velat USA:lta perintään niin USA:ta ei enää olisi.

Ilkka Manttari

Nyt sitten liikutaan tuossa politiikan rajamailla. Kiina ei voi tuota tehdä koska USA on liian suuri, Ampuisi siis omaan jalkaan. Vanhan sanonnan mukaan jos olet velkaa miljoonan pankille etkä kykene maksamaan, olet vaikeuksissa. Jos olet velkaa satoja miljardeja etkä kykene maksamaan, pankkisi on vaikeuksissa.

Marko Kristian

Siinäkin olet kyllä oikeassa, ei Kiina voi niin tehdä paitsi jos joku maaimansota syttyisi.
Siinäpä se juju onkin, että maaimansota on lähempänä kuin koskaan.
Syitä on tietysti paljon mutta yksi on se että dollari on romahtamassa, eikä kyllä eurollakaan paljon enempää tee. Kaikkihan tässä maailmassa oikeasti johtuu rahasta ja vallasta. Viimeistään nyt ois hyvä jokaisen se ymmärtää.

John Quiman

Dollarin romahdusta on ennusteltu jo vuosikymmeniä, mutta niin se vaan on tälläkin hetkellä hyvässä arvossa. Toki sen arvo taas laskee jonkin ajan kuluttua, mutta ei romahtaakseen, vaan noustakseen taas jonkin ajan kuluttua.

Euro ei myöskään romahda, mutta nousee ja laskee kuten ennenkin.

Euro voi kyllä kadota, jos sen jäsenet alkavat luopua siitä. Se on taas toinen juttu.

Kas kun et ennusta ruplan romahdusta. No, sen arvo onkin jo aika romahtanut, mutta kyllä se sinnittelee edelleen ja sen arvo liikkuu Venäjän talouden mukaan. Nyt se on hyvin heikko. Joskus tulevaisuudessa se ehkä normalisoituu jollekin tasolle.

Ilkka Manttari

Rahan arvo on aika paljon odotusarvoa, vasta pitkällä tähtäimellä siihen vaikuttaa maan poliittinen tai taloudellinen tila. Ne muutamat amerikkalaiset jotka olen tuntenut ovat aina olleet positiivisesti asioihin suhtautuvia ihmisiä. Selvä mielentilan ero on olemassa tuohon itänaapuriin. Olisiko tuossa jokin myös talouteen vaikuttava tekijä. Myös melankoliaan kallellaan olevan kansan asioiden hoito on vähän samanlaista. Ehkä asetumme johonkin tuohon välimaastoon. Se selittäisi miksi itsestäänsevistä asoista tulee maailman suurimpia ja miksi jotkin suuntautumiset (woke) kasvavat itseään suuremmiksi.

John Quiman

Siinä kun amerikkalainen sanoo, että kyllä sinä pystyt siihen, sanoo suomalainen suurella todennäköisyydellä, että eihän tuosta mitään tule :). Kummallakaan ei ole välttämättä mitään perusteita sanomiselleen, joten ei niistä tarvitse välittää, mutta toki kannustava puhe on parempi kuin lyttäävä.

Ilkka

Mutta kun asia on niin ettei USA tule katoamana kartalta vaikka Kiinalaiset tekisivät mitä. Sitä ei tapahdu, ja amerikalla on aina vahvat sisämarkkinat joten se voi pelata loputtomiin näännnytyspeliä ketä tahansa vastaan.

Ilkka Manttari

Ei pidä tuomita maata vain sen takia että nyt sattuu olemaan huru-ukko presidenttinä. Yhdusvallat on aina pystynyt mittaviin saavutuksiin kun on ollut tilanne joka sitä vaatii.

John Quiman

Yhdysvaltain pystymisen salaisuus on valtava kyky tuottaa. Sitä ruokkii hyvin vapaa yrittäminen ja ihmisten into yrittää. Yrityksen perustaminenkin tapahtuu hetkessä.

Marko Kristian

Ihme on ainoastaan se että eivät ole vielä ottaneet kohteiksi euroopan asetehtaita.
Tämä Ukrainan sota on ollut natolle ja euroopalle täysi nöyryytys.
Sanotaan että ei olla sodan osapuoli, tottakai ollaan kun on lähetetty kaikki aseet mitä saadaan tuotettua Ukrainaan, eikä ne silti pärjää.

John Quiman

Meinaatko, että jos joku myy aseita sotaa käyvälle maalle, silloin on sodan osapuoli?

Kansainvälisten sopimusten mukaan maata, johon on hyökätty, saa auttaa kaikin keinoin. Ei se tee sodan osapuoleksi paitsi putkosuutimien ja Kremlin mukaan. Sodan osapuolet ovat hyökkäävä Venäjä ja puolustava Ukraina. Muut eivät sodi, siis eivät ole osapuolia.

Ukraina pärjää itse asiassa vallan hyvin ottaen huomioon resurssit. Varmaan paranee, kun saa kunnollisia lentokoneita, kunhan saa tarpeeksi. Ei Ukrainan saamien panssareiden määrä ole mikään huikean suuri, paremminkin varsin vaatimaton, mutta avuksi kuitekin. Kaikesta huolimatta Venäjän kalustotappiot ovat hyvin merkittävät.

Putkosuutimien ja Kremlin mukaan Ukraina ei tietenkään pärjää ja Venäjä on vallan mahtava. Jotkut menevät noiden tarinoiden pauloihin ja näkevät sitten asiat Kremlin mielestä hyvällä tavalla.

Marko Kristian

Eihän tässä ole kyse myymisestä vaan ihan lahjottamisesta.
Sen lisäksi on annettu koulutusta ja tiedustelutietoa, jos ei meitä näe sodan osapuolena niin on kyllä ihmeelliset lasit päässä.
Kaiken lisäksi lahjoitettuja aseita päätyy ukrainalaisten myyminä rikollisjengeille ympäri eurooppaa.
Ruotsissa esimerkiksi räjäytetty taloja singoilla jotka Ruotsi on lahjoittanut Ukrainaan.

Marko Kristian

Niin ja kyllä se asiden myyminen sotaa käyviin maihin on ollut tähän asti rankasti kiellettyä.
Ymmärrän pointin että halutaan vaikka Ukrainaa tukea, mutta missä menee se raja ja kuka sen päättää?

John Quiman

Aseiden myyminen sotaa käyviin maihin on kunkin valtion omien lakien asia. Kansainvälisesti katsotaan oikeudeksi toimittaa puolustavalle maalle kaikkea mahdollista.

Kunkin päättää itse, ei siinä sen kummempaa.

Ukrainassa itse asiassa Venäjä käy sotaa ja Ukraina puolustautuu pakon edessä. Ukraina ei sodi, jos Venäjä vetäytyy omille mailleen. Ukraina ei ollut uhka Venäjälle missään mielessä, mutta Venäjän mielestä sen olisi tullut alistua Venäjän komentoon. Siksi Venäjä aloitti Ukrainan valtaamisen 2014.

Marko Kristian

Kyllä mulla on sympatiat täysin ns tavallisten ukrainalaisten puolella, mutta niitäkin kusetetaan tässä sodassa ihan 100-0.
Ne on tykinruokaa jolla ei ole mitään arvoa kun taistellaan jostain USA:n hegemoniasta ja Zelenskyin vallasta.
Suurin osa ukrainalaisista pakolaisista ei varmasti halua palata maahansa, koska nekin tajuaa lopulta että se läpeensä korruptoitunut maa vaan käytti niitä hyväkseen.
Yli puolet Ukrainan väestöstä on ”hävinnyt” tietenkin iso osa pakolaisina muualla.
Mutta kun 25 miljoonaa ihmistä katoaa niin pitäs vähän alkaa miettimään ne on kadonnut?
Joitain miljoonia on paennut eurooppaan mutta entäs ne loput?

John Quiman

Myi tai lahjoitti tai vaikka vuokrasi, kyllä itseään puolustavalle maalle saa toimittaa aseita. Hyökkäävälle ei saa, mutta kyllä puolustavaa saa auttaa kaikin tavoin.

Iran toimittaa hyökkäävälle Venäjälle asekalustoa, mutta Venäjä ei pidä sitä sodan osapuolena. Millä perusteilla Venäjä ja Marko Kristian väittävät, että Ukrainalle jotain toimittavat ovat sodan osapuolia? Se väittämä on puhdasta Kremlin propagandaa.

John Quiman

Mihin osa aseista päätyy, ei liity tähän asiaan, joka käsittelee sodan osapuolia.

On ihan normaalia, että toimitetuista aseista osa päätyy mustille markkinoille. Näin tapahtuu kaikkialla mihin toimitetaan suuria määriä aseita. Ukraina ei ole poikkeus.

Kaikenmaailman aseita erilaisiin hämäriin yhteyksiin tulee itse asiassa Venäjältä.

Marko Kristian

Ei se nyt tosiaankaan normaalia ole että zelenskyi kaikenmaailman natsien kanssa kerjää aseita eri parlamenteilta ympäri maailmaa ja sitten niitä myydään rikollisisjärjestöille ympäri euroopan.
Keksi mitä tahansa muuta mutta älä sano että se on normaalia.

John Quiman

Mitä muuta sanoisin, kun se kerran on normaalia, että konfliktialueille kun toimitetaan aseita, osa niistä katoaa ja ilmestyy jonnekin muualle. Näin asia vaan on ja se on aseiden toimitajilla tiedossa etukäteen.

Olet omaksunut hyvin ajatukset, joita Kreml levittää mm. putkosuutimien kautta.

Ilkka

Ruotsi toimitti aseita sekä ampumatarvikkeita liittoutuneille, ja rautamalmia sekä kuulalakereita Saksalle, silti ruotsista puhuttiin puoluettomana maana. Meneekö Medvedev nyt sitten takautuvasti pommittamaan ruotsia, ja olisiko hyvä muistaa myöskin itärajan takana ettei ilman länsimaiden, etenkin USA:n tukea olisi puna-armeija ollutkaan sodan voittanut osapuoli.

Ilkka Manttari

Ei sotahistoriassa euroopassa monellakaan maalla kovin paljon ylpeiltävää ole, länsinaapuri kuuluu niihin.

John Quiman

Kaipa Ruotsi oli puolueeton, koska se myi kelle vaan, joka laittoi rahaa tiskiin.

Juttelin tuosta Ruotsin vaurastumisesta 2. maailmansodan aikana erään ruotsalaisen kanssa 90-luvulla. Hän ymmärsi hyvin, että silloin luotiin Ruotsin vauraus. Sanoin hänelle, että vieläkin Ruotsin keskuspankki sulattelee j-laisten kultahampaita. Hänen mielestään se oli tosi hauska ilmaisu.

Ilkka

Itse asiassa myöskin Sveitsin pankit omistavat hyvin paljon sellaista mikä ei alunperin kestä päivänvaloa. Niitä saatavia on yritetty vuosikymmenten aikana pyydellä, mutta pankit ovat ilmoittaneet että jos ei ole vedenpitävää todistetta että olet oikea omistaja, niin asia raukeaa. Ymmärrän kyllä miksi näin toimitaan, sillä tänä aikana mikä tahansa somali voisi mennä mankumaan takaisin kultahampaitaan, jotka AH takavarikoi hyökätessään somaliaan heti Puolan offensiivin jälkeen. Mehän tiedämme että myöskin arvokkaita taidemaalauksia, somalien tekemiä siis, on yhä kadoksissa. Ibrahim van Gogh on näistä lienee tunnetuin. Hänen isänsä oli muuten siltainsinööri joka souti suomeen jo vuonna 1937, ja oli kantalinnoittamassa kannasta kun itänaapuri päätti yksipuolisesti omia maat itselleen. Tuo sukuhaara taisteli hyvin isänmaallisesti somaliasta käsin, lähetellen aika ajoin MIGRI:n toimistoon anomuksia joilla perheen yhdistäminen onnistuisi. Kanat ja lampaat saatiin tuotua ( siis lähiomaiset ) mutta loput suvusta juuttui Lampedusan rantahiekkaan, johon he pääsivät yön hämärässä suojavärinsä ansiosta. He eivät tulleet soutaen vaan kävellen koska välimeri oli jo siinä vaiheessa täynnä passeja sekä muita henkilötodistuksia. Tästä huolimatta tarinat sadoista hukkuneista kirvoitti kyyneleet suvakkilan pullakahvikerhossa, ja niin alkoi refugees welcome kylttien massatuotanto joka jatkuu yhä. Jakamattomat ihmisoikeudet jaettiin heille, koska kolonalistinen historiamme ei tunne armoa valkoisen ylivallan kannattajia kohtaan. Me voisimme olla jopa ruotsia edellä, ellei vuonna 2023 olisi kansa herännyt näkemään muutakin kuin punavihreää huntua.

Marko Kristian

Käytännössähän kaikki jotka on nostettu ”jalustalle”, niin ei heidän historiansa kestä päivänvaloa.
Lähdetään nyt vaikka Ruotsin kuninkaallisista aina johkin Rothschildin sukuun, sen rikollisempaa porukkaa ei maailmasta löydy mutta silti niitä palvotaan.

John Quiman

Kuninkalliset syntyivät rosvojengeistä. Keksivät, että on helpompaa varastaa kuin tehdä itse. Alkoivat puhua verottamisesta, ettei olisi kuulostanut niin rumalta. Myöhemmin loivat mielikuvamainonnallaan tarinan siniverisistä, paremmista ihmisistä, aatelisista. Näihin tarinoihin uskovat monet vieläkin.

John Quiman

Medvedev väittää, että olisi kansainvälisen oikeuden mukaista, että Venäjä laittaisi ohjuksia Saksassa sijaitsevaan ohjustehtaaseen. Aika valheellista väittämää, mutta mitäpä tuolta muuta voisi odottaa.

Kansainvälisen oikeuden mukaan kaikilla mailla on oikeus auttaa Ukrainaa esim. lähettämällä sinne aseita ja ammuksia sekä ohjuksia. Venäjällä ei ole hyökkääjänä mitään oikeuksia, eikä Venäjän auttaminen hyökkäyssodassa ole myöskään sallittua.

Medvedev puhuukin aina palturia, kuten Lavrovkin, mutta Lavrov ei kuitenkaan puhu ihan noin tyhmiä.

Ilkka Manttari

Itänaapuri puhuu päivä päivältä yhä enemmän potaskaa. Ajattelee ehkä että Euroopassa kansainvälisen lain tuntemus on yhtä heikkoa kuin Venäjällä. Eihän ihmiset Venäjällä voi asiaa tuntea kun asiasta ei juurikaan puhuta kuin propagandamuodossa. Aina nämä ongelmat kiertävät tiedonvälitykseen. En oikein vielä tiedä, mutta kyllä vähän pelkään näitä EU:n toimia tietoverkkojen kontrolloimiseen. Annetaanko vähän liian suuri avain pieneen oveen. Kuten sanoin, en tiedä.

John Quiman

Tavallaan huvittavaa, miten esim. tuo Medvedev puhuu höpöjä liki päivittäin. Uho on hurja. Hänen kerrotaan kirjoittelevan mielipiteitään nettiin humaltuneena. olipa niin tai näin, ei tuo uho kerro muuta kuin sen, että herra alkaa olla epätoivoinen.

Ilkka Manttari

En minäkään hänen sijassaan juuri selvää päivää näkisi, kuten eivät monet muutkaan sikäläiset byrokraatit. Sellaiseen tilanteeseen on Venäjän nykyiset päättäjät taas Venäjän ajaneet, mutta ei se mitään. Kaikki on aina muiden syytä. Aina jotkut luulevat että Venäjä tuosta nousee. Ei nouse. Alan uskoa että kyse on jotenkin kansanluonteesta. Jos Venäjä jotenkin saa itsensä jonkinlaiseen kuntoon, länsimaat ovat jo menneet menojaan. Jos korruptio on kaikkialle levinnyt ja osa järjestelmää, mitä voi odottaa. Ihmisarvo ja -henki on Venäjällä aina ollut halpaa kamaa. Kaikki ajattelevat vain itseään, etunenässä Putin. se on kommunismin luonne. Siitä on tullut ideansa negaatio.

John Quiman

Aikoinaan Tukholmassa yksi virolainen, joka oli paennut länteen joskus 70-luvulla, kertoi miten hän nuorena poikana jäi orvoksi, siis vanhemmat kuolivat. Suku tuli ja vei kaiken. Jättivät pojan yksin maailmaan. Hän oli silloin jotain 14-vuotias.

Hän liittyi puolueeseen ja hän toimi vuosia sen eteen, että saisi joskus oikeuden vierailla Suomessa. No, se päivä tuli. Kun hän saapuii Suomeen, meni hän poliisiasemalle ja kertoi, että hän haluaa loikata. Poliisit olivat suu auki ja sanoivat sitten, että joo, mutta älä tule sitä tänne kertomaan. Poliisit laittoivat hänet putkaan päiväksi ja illemmalla ajoivat hänet satamaan ja näyttivät laivaa sanoen, että mene tuohon laivaan ja kun olet Ruotsissa, mene siellä kertomaan poliisille, että haluat loikata. Näin hän päätyi Tukholmaan ja asui sitten siellä.

Ilkka Manttari

Kiitos. Tuon jo pitäisi opettaa että ölkää odottako Suomalaiselta byrokraatilta kovin paljoa. Monivuotinen aivopesu jättää jälkensä. Ilahdun jokaisesta tuollaisesta tarinasta, samoin kuin aina saan agressioita monista pilkunviilaajista. Lopulta kaikki joutuvat ajattelemaan ovatko toimineet oikein.

Ilkka

Millähän kansainvälisellä artiklalla venäjä lähettelee Wagnerin äijiä afrikkaan venäläistämään maanosaa ?

John Quiman

Venäjä toimii kuten vihervassut: sopimukset ja lait patevät, jos ne hyödyttävät omia päämääriä. Jos eivät hyödytä, sitten niitä ei sovelleta tai ne tulkitaan sopivalla tavalla.