Eurooppa Muu maailma Politiikka

Venäjä: On kolmannen maailmansodan aika

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Venäjän presidentti Vladimir Putin (2018). Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 4.0 DEED / kremlin.ru

Ranskan uhatessa lähettää omat joukkonsa Ukrainaan Kreml tekee nyt selväksi, että tämä johtaisi sotaan Venäjän ja Naton välillä, kertoo Reuters.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron avasi maanantaina EU-maille mahdollisuuden lähettää joukkoja Ukrainaan. Hän sanoi, että asiasta ei ole tässä vaiheessa yksimielisyyttä.

Tällainen kehitys johtaisi väistämättä sotaan Venäjän ja Naton välillä, Kreml varoitti tiistaina.

”Pelkästään se, että keskustellaan mahdollisuudesta lähettää joitakin joukko-osastoja Ukrainaan Nato-maista, on hyvin tärkeä uusi elementti”, Dmitri Peskov sanoi Macronin kommenteista.

Lehdistön kysyessä, mitkä olisivat riskit, jos Naton jäsenet lähettäisivät joukkoja taistelemaan Ukrainaan, Peskov vastasi:

”Siinä tapauksessa meidän ei pitäisi puhua todennäköisyydestä, vaan (suoran konfliktin) väistämättömyydestä.”

Dmitri Peskov sanoi myös, että ”lännen pitäisi kysyä itseltään, onko tällainen skenaario heidän maidensa ja kansojensa etujen mukaista”, kirjoittaa Reuters.

Lähde: Reuters

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

      Ranskan ehdotuksessa on geopoliittista viisautta!

      Ranskan tarkoituksena on tehdä «Merkelit» nаtо-maille eli sama temppu kuin minkä Merkel ja Macron tekivät Venäjälle luvatessaan tulevansa takuumiehiksi Minskin sopimukselle: tarkoituskaan ei olut pitää sopimuksesta kiinni vaan antaa Ukrainalle lisäaikaa varustautua sotaan Venäjää vastaan.
      Tällä kertaa usutetaan uudet ja kokemattomat nаtо-maat, Suomi etunenässä, sotaan Venäjää vastaan lupaamalla osallistua sotaan ja tukea hyökkääjiä «niin kauan kuin sitä kestää». Kun hyökkäys on alkanut Ranska jättäytyy taistelujen ulkopuolelle.
      Sota heikentää muita Euroopan maita mutta ei Ranskaa. Tällä tavalla Ranska vahvistaa omaa neuvotteluasemaansa sodan jälkeisessä rauhan sopimisessa. Lopullisena tavoitteena on Ranskan herruus koko Euroopassa.

Ilkka

Niin että Ranska onkin nyt suurin vihollinen, Putin pelkästään auttaa ranskaa voittamaan. Hyökkäsikö Ukraina Valko-Venäjän kautta itään, jos näin oli, miten se jäi maailmalta huomaamatta. Zelensky ei muistaakseni puhunut mistään erikoisoperaatiosta kun Hostomelin lentokentälle yritti tulla venäläisiä laskuvarjojoukkoja. Siinä mielessä ne olivatkin ” erikoisjoukkoja ” että jäivät heti alakynteen kun vastassa oli pelkkiä ukrainan armeijan rykryyttejä. Putinin eliittisotilaat ottivat pataan heti alkumetreillä. Kenttä jäi valtaamatta ja sen johdosta ei myöskään Kiovaa vallattu vaikka sen piti olla ensisijainen kohde.

Ilkka

Niin ja Putin masinoi kaiken aikaa lisää sekaannusta Balkanille. Nyt Transnistrian Venäläismieliset separatistit huutavat että heitä vainotaan, olisi kuulemma kiire saada Venäläisiä korjaaman tilanne, eli sotimaan sinnekin ” ihmisoikeuksien ” palauttamiseksi. Ja kuten Ukrainassa, separatistit vaativat taas omaa hallintoa, eli Putinin luomaa sylikoiraa. Se mikä tuppaa unohtumaan on että alue kuuluu Moldovalle, eikä yksikään maa ole ratifioinut Transnistrian itsenäisyyttä. Miten se nyt olikaan ? Putin ei omien sanojensa mukaan halua sotaa eikä puuttua toisten maiden asioihin, se on kuulemme ihan järjetön väittämä. ONKO ? Transnistrian separatistit ovat kuten Ukrainalaistenkin piti olla ” veljeskansaa ” mutta hyvin tuntuu sujuvan veljeskansankin tuhoaminen panslavismin lumoissa.

Viljamzon _

Macron EU federalistina haluaa pitää Ukrainan sodan käynnissä hinnalla millä hyvänsä, sillä sen varjolla perustellaan tarve EU:n asetuotannon merkittävälle kasvattamiselle ja sen vaatii rahaa. Sitä varten EU:lle järjestetään Euro bond -velkakirjojen liikkeeseen laskuoikeus. Jotta bondit menevät kaupaksi niin ne täytyy taata. sen tekevät EU:n veronmaksajat, joilta ruvetaan keräämään EU veroa näiden velkakirjojen kulujen rahoittamiseksi. Ja kas näin, hokkus pokkus, EU:lle on luotu verotusoikeus, ja noi kuspäät kun sen saa ne imee tuhkatkin pesästä. Kaiken lisäksi saamme nämä EU verot jo ennestään olevien kansallisten verojen päälle. Ei taas hyvälle näytä.

Ilkka

Ukrainan sota loppuu heti kun Putin häipyy sotkemasta maan asioita. EU:n on syytäkin lisätä asetuotantoa, Venäjä on nyt saanut päähänsä valloittaa koko maailman mutta katsotaan vielä hetki niin siitäkin unelmasta tulee loppu. Kannatan täysimittaista sotaa venäjää vastaan. Länsi pystyy tuhoamaan putinistit ja hajottamaan venäjän pienempiin valtioihin. Moni ei taida muistaa että mustanmeren alueella on myöskin kansallisuuksia joiden halu irtautua venäjästä on ilmeinen. Alunperin Putinin puolella sotineita ählämeitä siirtyi ukrainan joukkoihin, koska he tajusivat että heikentämällä venäjän mahtia olisi tilaisuus itsenäistyä. Jopa Turkki ilmoitti nyt kaikkien yllätykseksi olevansa ukrainan tukena vaikka on tähän asti veljeillyt putinin kanssa. Erdogan ymmärtää kuka sodan lopulta voittaa, ja mikä on hinta jos sen päätyttyä nimetään ystävät ja viholliset uudelleen. Jopa Valko- Venäjän diktaattori on sanaillut paheksuvansa sitä että salli venäläisten käyttää hyökkäysalustana maaperäänsä.

Viljamzon _

ja lässyn pälä sun jenkkisiionistipälätystes kanssa taas. Ainakin johdan sua peukutuksissa melkoisesti. kummalla siis enemmän oikeeta asiaa..lisäksi harhauduit heti sivupolulle.

Ilkka

Minä en kilpaile mistään peukutuksista. Se ihan yhdentekevää peukuttaako joku kirjoituksiani, eihän se tarkoita sitä että vain he ovat lukeneet mielipiteeni. Minäkin luen monien mielipiteen ilman että laittaisin siitä erikseen mainintaa. Mitä sinun ” enemmän oikea ” asiasi on, avaa hiukan enemmän ajatusmaailmaasi. Minä en lue putkosuutinta, jota sinä seuraat kuin hai laivaa. Hyväksyt Venäläisten toimet Ukrainassa koska oletat että sillä tavalla voit protestoida länsimaita vastaan, mutta tuleeko koskaan mieleen kumpi osapuoli hyökkäsi, ja kummalla puolella myöskin sinun hyvinvointi perusta lepää. Tuskin olet saanut Venäjältä mitään, etkä tule saamaan, mutta toki voit uskoa mitä haluat. OIen mieluummin ” jenkkisiionistien” kaveri, heillä on antaa muutakin kuin se mitä Putin ei pystyy antamaan edes omalle kansalleen. Missä kohdin menin sivupolulle, siinäkö kun kerroin ettei putinin kaveripiiri enää luota hänen mahdollisuuksiinsa, vai närkästyikö ajatuksesta joka ei tuekaan venäjän panslavistisia pyrkimyksiä.