Eurooppa Muu maailma Politiikka

Venäjä: Yhdysvaltain mittavat asetoimitukset Ukrainaan kiihdyttävät konfliktin laajenemista entisestään

Kuva: Pixabay.

Venäjä arvosteli keskiviikkona jyrkästi Yhdysvaltain päätöstä toimittaa Ukrainaan kehittyneitä raketinheitinjärjestelmiä ja ampumatarvikkeita. Venäjä myös varoitti, että se voi laajentaa konfliktia ja lisätä suoran konfliktin riskiä Yhdysvaltojen kanssa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on sopinut toimittavansa Ukrainalle raketinheitinjärjestelmiä, joilla voidaan iskeä tarkasti pitkän matkan venäläisiin kohteisiin. Tämä on osa uutta Yhdysvaltain myöntämää tukipakettia, jonka tarkoituksena on auttaa Kiovaa puolustautumaan kolme kuukautta kestäneessä sodassa, joka alkoi Venäjän 24. helmikuuta tekemästä hyökkäyksestä.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi toimittajille: ”Uskomme, että Yhdysvallat lisää tarkoituksellisesti ja ahkerasti bensaa liekkeihin.”

Myöhemmin kysyttiin, lisäisikö Yhdysvaltain siirto mahdollisuuksia kolmannen maan osallistumiselle konfliktiin. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov vastasi: ”Tällaisia riskejä on varmasti olemassa.”

Hän kertoi lehdistötilaisuudessa Saudi-Arabiassa: ”Kyseessä on suora provokaatio (Ukrainan taholta), jolla pyritään saamaan länsi mukaan sotatoimiin.”

Yhdysvallat suostui toimittamaan raketinheitinjärjestelmät, jotka pystyvät iskemään jopa 80 kilometrin päässä oleviin kohteisiin, sen jälkeen kun Ukraina oli antanut ”vakuutuksen”, ettei se käytä raketteja iskeäkseen Venäjän rajojen sisäpuolelle, kertoivat korkea-arvoiset yhdysvaltalaiset virkamiehet.

Peskov sanoi, ettei Venäjä luota tällaisiin vakuutuksiin. Hän sanoi, että se arvioi Venäjän alueelle laukaistavien rakettien riskiä ja ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin, mutta suhtautuu Yhdysvaltojen askeleeseen ”erittäin kielteisesti”.

Kysyttäessä, miten Venäjä vastaisi, jos Ukraina käyttäisi Yhdysvaltojen toimittamia raketteja iskeäkseen Venäjän alueelle, Peskov vastasi: ”Ei puhuta pahimmista skenaarioista”.

Hän lisäsi, että tällaiset toimitukset eivät kannustaisi Ukrainan johtoa jatkamaan pysähtyneitä rauhanneuvotteluja.

Ukrainan viranomaiset ovat pyytäneet liittolaisilta pidemmän kantaman raketinheitinjärjestelmiä, joilla voidaan ampua raketteja satojen kilometrien päähän. Pyrkimyksenä on kääntää sodan kulku.

Biden kirjoitti mielipidekirjoituksessaan New York Timesissa: ”Olemme ryhtyneet nopeasti lähettämään Ukrainalle huomattavia määriä aseita ja ampumatarvikkeita, jotta se voi taistella taistelukentällä ja olla vahvimmassa mahdollisessa asemassa neuvottelupöydässä.”

Valtion uutistoimisto RIA Novosti siteerasi Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkovia, kun häneltä kysyttiin Yhdysvaltojen ja Venäjän välisen suoran konfliktin mahdollisuudesta: ”Kaikki asetoimitukset, jotka jatkuvat ja lisääntyvät, lisäävät tällaisen kehityksen riskejä.”

 

Lähde: Reuters

89 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
SinimustaFani

Jossain vaiheessa ryssiltä alkaa loppua miehet ja ammukset. Länsi eskaloi tilannetta ja siirrymme totaali sotaan EU vs. Venäjä ja Helsinkiä ammutaan vetypommilla.

patton

Turhaa rypeä itsesäälissä, nyt on aika hyökätä kun Venäjän voimat on Ukrainassa. Kohti Moskovaa ja vauhdilla, nyt ei pysähdytä kuppaamaan!

Natoon

Kerro lisää ennustuksia, jotka eivät perustu mihinkään?

Runtiti-pou

Hieno homma sillä Venäjä häviää sen sodan

John Quiman

Kun Venäjän armeija heikkenee riittävästi, voittaa Ukraina. Ei sen kummempaa. Ei se mihinkään sodan laajenemiseen johda.

Miksi Venäjä tuhlaisi vetypommin niin pieneen vaikuttajaan kuin Suomi. Kyllä ne isommat ovat jonon etupäässä, koska ne isommat ratkaisevat sodan, eivät pienet.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Runtiti-pou

Tietenkin Venäjälle kävisi, että Ukrainansota pysyisi sopivana ja Venäjä voittaisi mahdollisimman helposti. Sitten voisi syödä seuraavan suupalan. Tämä käy varmasti myös Venäjän miehille Euroopassa eli Scholzilel ja Macronille ym. Helkutin kalevisorsat ja viides kolonna

Ilkka Forsten

Venäjä varoitti, venäjä uhkasi, venäjä pakotti, venäjä määräsi, venäjä komensi mutta mikä on tuloksena, Putinille tappio ja häpeä koko venäjän kansalle.

John Quiman

Zardex uskoo olevansa totuuden airut, mutta monien silmissä vain tietämätön, itsevarma ja putkosnäköinen.

Antioksennus

Eikös tuo sana ollut ”sota putkoosi”

Juha

Heh. Kyllä yksityinen kuluttaja, sinä ja minä, ovat ne jotka ovat hävinneet ja kokeneet tappion. 95En hinta tänään tankilla 2,54 € ja apinat kuvittelee että se on ryssän vika. Hyvin on harhautus toiminut kun koronaa ja putleria voi syyttää kaikista hintojen noususta. Kusetus ja harhautus näyttää toimivan kun apinakapinaa ei ole syntynyt.

Ennen olisi ollut yleislakko päällä jo kuukausia, kun palkat ei ole nousseet elinkustannusten mukana, mutta nyt apinat nielevät kusetuksen mukisematta. Laumaa on niin helppoa hallita aivopesulla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
Ilkka Forsten

Käytän kyllä 98 E versiota, joka on tankilla 2.599 €. Se ei ole kokonaan heidän vikansa, mutta vikaa löytyy siitäkin puolesta. Ennen sotaa litrahinta oli huomattavasti alempana kuin nyt, joskin aivan liian korkealla jo silloinkin.

Sanoin jo taannoin että hintojen nousu olisi perusteltua jos se kohdistuisi venäläiseen vodkaan ja mahorkkaan. Ne ovat takuuvarmasti made in russia. Syy hintojen tolkuttomaan nousuun on moniselitteinen, eikä vähiten siksi että VIHREÄT kiristävät kaiken aikaa hallitusta tekemään lisää järjettömiä korotuksia ilmastohätätilaan vedoten. Muu osa hallituksesta on puoletaan niin hillotolpan lumoissa, ettei uskalla antaa muuta kuin myöntyviä vastauksia peläten tilannetta jossa hallitus kaatuisi kun vihreät lähtisivät lätkimään. Ensinnäkään vihreät ei lähde mihinkään kun ovat valtaan päässeet, ja toisaalta kyllä sinne vastaava mokuttajalauma saataisiin vaikka lähtisivätkin, sillä kokoomus on jo kynnyksellä odottamassa ja agenda on ihan sama.

Antioksennus

Ei tolla suomen bensan hinnalla ole oikeasti mitään tekemistä raakaöljyn hinnan kanssa.. Sillä on tasan tekemistä vain sen kanssa millaisia jakorasioita on ministereinä.

Ilkka Forsten

Määrittele sana petturi, ja keskustellaan sitten uudelleen.

Antioksennus

Kansanpetturi tarkoittaa tässä tapauksessa sellaista henkilöä joka julkeaa väittää, että venäjän tietotoimiston uutiset ei ole totta ja venäläiset ei ole jeesuksesta seuraavia tai että yksikään venäläinen olisi tehnyt koskaan mitään pahaa.

Puolusteluliitto Mato

”Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan Ukrainan on itse päätettävä, luovuttaako se alueita vauhdittaakseen rauhanneuvotteluja.”
Näyttää tuokin tyyppi olevan vaan joku vitun seurustelu-upseeri.

John Quiman

Suomentaen venäläiset kommentit tarkoittavat, että Venäjä ei pidä siitä, että Ukraina vahvistuu ja Venäjä häviää sodan.

Pekka

Tämä vaatisi hiukan täsmennystä, jotta ei olisi pelkkä trollaus.
Mistä seikoista voi päätellä, milloin Venäjä on hävinnyt sodan?
Yksi sellainen toki voisi olla tilanne, jossa Venäjä jättää jälkeensä miljardien edestä aseita ja poistuu alueelta kenellekkään kertomatta (jotakin sen suuntaista tapahtui äskettäin jossakin A:lla alkavassa maassa).

Antioksennus

Miksi et sinä lähtisi ”markon” kanssa yhteismatkalle? Voisitte näytellä venäläisjoukkojen edessä lesboparia…

Ilkka Forsten

Sen verran puutun kirjoituksesi sisältöön, että en haluaisi lesboja loukattavan. On näet niin että tälle sivustolle aikoinaan kirjoittanut henkilö oli julkilesbo, ja hänen mielipiteissään oli järkeä vaikka muille jakaa. Jos hän yhä kirjoittaa tänne, niin ehkä toisella nimimerkillä, ja jos hän on vielä mukana toivon hänelle kaikkea hyvää. Me ”mielipidepalstan veteraanit ” kyllä tiedämme kenestä oli kyse, myöhemmin tulleet ei välttämättä tiedä.

Antioksennus

Mutta kun ei noi _mies_ parina menisi läpi 🙁

Kata

Kyllä näin.Ikävä hänen kirjoituksiaan!

Ilkka Forsten

Tiedätkö miksi sinne A:la alkavaan maahan jätettiin ne aseet. Haluatko tietää totuuden vai kuvitelmat ?
Aloitetaan totuudesta. USA ei jättänyt mitään sattumalta jälkeensä, tämä ymmärretään hyvin, mutta sitäpä ei moni sitten enää tiedäkään että se tapa on ollut olemassa jo pitkään kyseisellä valtiolla.

He EIVÄT rahtaa sodasta jääneitä aseitaan pois, koska se olisi turha kuluerä, ja kun olemme tekemisissä kapitalistisen maan kanssa, siellä lasketaan että aseteollisuus saa paremmat tulot kun samalla voidaan laittaa sisään uusi tilaus.

USA ei ole tuonut mistään muualta pois sotamateriaaliaan kuin Irakista. Sen jäljiltä on aseita tai niiden raatoja joka puolella maailmaa, alkaen tyynenmeren alueelta päätyen eurooppaan.

Kata

Kyllä näin mutta nuorten sotilaiden kuolemat johtui Joen aikataulun muutoksista koska ei halunnut toteuttaa Trumpin aikataulua vaan siirsi sitä ja muutti evakuointijärjestyksiä.
https://www.foxnews.com/world/explosion-outside-kabul-airport-afghanistan-evacuation

Niin kävi ja kun arkut tulivat kotimaahan niin Joe katteli useasti kelloa….

Joo

Et ole ainut trolli kun teitä on varmaan aika montia niin ei voi sanoa, että ainut trolli olet sinä.

Pekka

OK. No esitin kuitenkin yksinkertaisen kysymyksen, mutta kukaan ei vaivautunut vastaamaan, vaan kaikkea muuta älämölöä kyllä sitten osattiin suoltaa kädet heiluen (äbäläwäbälä-kulttuuri on jo tarttumassa suomalaisiin?)

Siis: Mistä voi päätellä, milloin Venäjä on hävinnyt? Mikä on se merkkipaalu?

Forstenilta hyvä kommentti asedumppauksista.

Markku Nieminen

Ei tullut paraatimarssia Ukrainaan! Olisiko siinä yksi syy? Toinen mikä viittaa Venäjän häviöön on ilmeinen Kiovan ja koko Ukrainan valoituksesta luopuminen, ja keskittyminen nyt vain Itä Ukrainan käytävään ryöstetylle Krimille ja Moldovaan, joka on seuraavana vuorossa, jos sitä ei pysäytetä.

Natoon

Zelenskyihän on sanonut moneen kertaan, että hän on valmis neuvottelemaan koska vaan suoraan Putinin kanssa, mutta se on sotarikollinen Putin, joka on kieltäytynyt neuvotteluista. Toinen ehto neuvotteluille on ollut ryssien vetäytyminen Ukrainan rajojen ulkopuolelle. Miksi ihmeessä Ukrainan pitäisi alkaa neuvotella maahanhyökänneiden kansanmurhaajien ja sotarikollisten kanssa, joiden kanssa neuvotteluista ei ole seurannut eikä seuraa mitään hyvää. Nytkin Donetskissa ja Luhanskissa ryssät pommittavat venäjankielisen väestön omaisuutta ja tappavat heitä samalla tavalla kuin ukrainalaisiakin, vaikka juuri heidän etujaan ryssät menivät muka turvaamaan. Puna-armeija ei ole armeija vaan terroristijärjestö ja ryssät terroristivaltio, jonka Liettuakin jo julisti terroristivaltioksi.

marko

Alkaa kuulostaan nuo horinat holohoax saduilta pikkuhiljaa. No sama porukkahan niitä satuja on taas kertomassa

Antioksennus

Mene venäläisten raiskattavaksi naamioidu ukrainalaiseksi…

Fc. Fo

Kyllä tuolle ”markolle” ja noille muillekkin voisi suorittaa ihailemansa erikoisoperaation joukolla, varmaan tykkäisivät siitä.

Pekka

Ei toimi enää. Denisova sai potkut.

SinimustaFani

Vieläkö joku uskoo holokaustiin?

Ilkka Forsten

Minulla on teoria siitä miksi Putin ei suostu kahdenkeskiseen neuvotteluun. Hänen kerrotaan olevan jo nyt niin huonossa hapessa, kärsivän päänsärystä ja huonosta näöstä sekä ajoittaisesta harhaisuudesta, että esiintyminen vastapuolen nenän edessä, olisi merkki täysin loppuun menneestä ” Tsaarista ” jota ei kannata ottaa vakavasti, ja hänestä voisi levittää tietoa joka sopii vähemmän siihen kuvaan mitä Sergei Lavrov julisti. Lavrovhan sanoi ettei ole koskaan tavannut terveempää miestä kuin putin.. Sen hän jätti sanomatta ettei putin ole enää se terve mies josta hän pitää kiinni kynsin hampain.

SinimustaFani

Niinhän Suomikin neuvotteli rauhan ja antautui kun hävisi toisen maailman sodan. Jouduimme vielä maksamaan sotakorvaukset hävityn sodan päälle. Eli Ukraina voisi kanssa antautua ja todeta että ei se länsi auttANutkaan heitä ja nostaa kädet ylös häviön merkiksi ja alistua.

Antioksennus

Edustatkohan sä tuota sinimustan kannattijien keskitasoa.. Panee miettimään, aika paljonkin..

juu

Inflaatio, ruokapula, energiapula, sähkö ja öljypula, maailmansodan uhka..
Hyvinpä se Biden on presidenttiyttä hoitanut, ainakaan media ei löydä huomautettavaa, trumpista oli lokajuttua joka ainoa päivä mediassa, jos ei muuta niin hiuksista tai pukeutumisesta.
Median kovasti vakuuttama ”puolueettomuus” näkyy hyvin.

Juha

”Median kovasti vakuuttama ”puolueettomuus” näkyy hyvin.”

Jep. Mutta valtaosa laumasta on helposti kusetettavissa, aivopestävissä ja hypnotisoitavissa. Nämä auktoriteetti- ja mediauskovaiset kiipeävåt vaikka apinana puuhun jos THL, WHO, EU, WEF, NATO, UPI, YLE, HUS tai SDP niin käskee. Pian niihin on psykologisella operaatiolla istutettu tämä apinatauti.. saatte nähdä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
Antioksennus

Niin sinä todistat sen, kirjoitat vaan yle, thl, jne. niin porukka peukuttaa vaikka muu tekstisi on puhdasta ryssää..

Juha

Mikäs nyt kiukuttaa? Taisi osua ja upota.

John Quiman

Tuo ”osui ja upposi” on jo kulunut epätoivoinen yritys väittää, että jonkun kirjoittama perustuisi johonkin kiukkuun, joka nousi siitä, että oma teksti oli niin totta. Tuota ovat jo koulupojatkin osanneet käyttää yhtä ”osuvasti”.

Antioksennus

No kyllähän mä nyt tiedän, että osui ja nähtävästi osui suoraan haarojen väliin kun väännät noin.. Sun juttus ei ikävä kyllä uppoa kun ps-klla on taipumus kellua…

Ilkka Forsten

Ensin tulee kuulemma uusi coronavariaatio, sopivasti kesäloman ajaksi, ja sitten THL onkin jo puhunut että syksyllä otamme jälleen käyttöön rajoituksia liikkumisten suhteen, eikä saa kokoontua, sillä koronan ja apinaruton yhteispeli vie hengen, huu !!

Natoon

Unohdat ryssänä autuaasti, että mainitsemasi pulat ja inflaatio lähti laukalle 24.2. jälkeen ja siihen oli syynä sotarikollinen Putin eikä Biden. Trumphan oli niin ryssille kallellaan kuin olla voi. Capitolin valtaamiseen yllyttäminen on varmaan demokratian historian räikein ylilyönti mikä tietenkin sopii ryssille hyvin. Desinfiointiainetta vaan suoraan suoneen niin kyllä se siitä korona hoituu…

Kata

Nyt puhut täysin pehmeitä!Kaikki on toisin todistettu ja Capitol oli täysin demsujen hommia ja siksi Pelosi ei antanut poliiseja paikalle kuin liian myöhään ja osa poliiseista suorastaan avasi portteja että tulkaa tulkaa ja suurin osa rauhallisia paitsi ne jotka tunnistettiin antivanteiksi,sekin sarvipää.Trump kehoitti ihmisiä menemään kotiin rauhallisesti.
https://www.foxnews.com/us/capitol-riot-no-charges-officer-fatal-shooting-ashli-babbitt

Hän oli ainoa uhri,aseeton nainen…mutta ei syytettä vaikka tottakai ampuja tiedetään.

Jaahas luulin että ”Natoon” nimimerkki on hieman enemmän perillä asioista Rapakon takana mutta ei,samaa kuin yle jne…

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
Natoon

Jos sinulta taipuu enkku niin kuuntele Trumpin puhe ennen Capitolin valtausta. Siinä ei kehoiteta menemään kotiin.
https://www.youtube.com/watch?v=5fiT6c0MQ58
Olet kyllä itse pahasti hakoteillä jos et näe tosiasiaa edes tuosta puheesta. Eikä ole YLEn tiedonanto.

Kata

Missä kohtaa sanoo että hyökätkää Capitoliin?Kiesus sentään ja NBC hahahahhahahahaahahaha kuule tuo on USAn yle….Voi hyvät hyssykät sentään ja justiinhan tuo Hilleri todettiin syylliseksi siihen venäjäkeissiin.
Demsut tekee mitä vain kuten vaikkapa Huntteri…jos olisi Trumpin poika niin hohohohoooo ja kalkatus kuuluisi tänne asti!
https://www.youtube.com/watch?v=xp6SiCZ9c9U

Natoon

Voi kiesus sentään jos ei suoraan sano, että hyökätään, mutta marssitaan ja hän marssii mukana ja sen jälkeen hyökätään paramenttiin niin hänessä ei ole mitään syytä??? Hahhahahahhahahahaahahaha!!!! Se kuule tulee Trumpin suusta ja ihan sama mistä tiedotusvälineestä. Joo eihän ne ryssätkään hyökänneet Ukrainaan… Tässä Trumpin valheita vielä lisää ja Trumpin itsensä suusta:
https://www.youtube.com/watch?v=NsQ2hX_noNw

Kata

Rauhoitu sillä minulla on perheenjäseniä monessa osavaltiossa ja he ovat jo ajat sitten kertoneet mitä hän sanoi joten sun propaganda ei vaikuta.Trump oli parasta mitä jenkkilässä on nähty aikoihin.KOSKA ei ole urapolitiikko,siksi.
Sinulla on kuvitelmasi,minä kuulen totuuden joka päivä ja nyt siellä on kaaos.Mihin se päättyy se nähdään miten midterms menee marraskuussa.Jos demsit saa voiton se on menoa….persiilleen.Mutta sitähän Davos toivookin että kellään ei ole mitään niin ollaan onnellisia.
Aivan kuten meilläkin nuo vihurivasurit…

Nyt voit olla mitä mieltä olet mutta niin olen minäkin.Ja ei kuulopuheilla.

Natoon

Ai että ihan perheenjäseniä ja monessa osavaltiossa ja minun pitäisi rauhoittua. Katoppa kuule hyvät hyssykät peiliin. Olen asunut siellä pitkään ja tiedän mistä puhun. Enkä puhu perheenjäsenten kuulopuheita.

Kata

”Let’s walk down to the capital” the rest of the quote was ”to peacefully cheer on the politicians and not so much others”……

Niin…?????

Natoon

Voi hyvät hyssykät ja Hahhahahahhahahahaahahaha!!!!
”Now it is up to Congress to confront this egregious assault on our democracy”

Kata

Pösilö!Ei se tarkoita hyökkäystä Capitoliin vaan marssi noita komukoiden touhuja vastaan hahahahhaa voi kiesus sentään vai olet asunut pitkään just joo. 😀
Minäkin olen varmaan ollut siellä kauemmin 😀
Kun erottaa asiat kontekstistä niin saadaan juuri demsujen politiikka.Siksi USA voi hel***n huonosti.

Mutta tuleppa uskollasi autuaaksi..varmaan kannatat rajapolitiikkaakin siellä ja kaikkea muuta.Maksat mielelläsi eräiden opiskelijoiden velatkin pois,pikkuraha!
Vauvat ei saa maitovastiketta,so what.Kuin kolmas maailma.

Keskiluokka on saatava hiljaiseksi eli köyhtymään.Ja sairailla ei riitä raha lääkkeisiin,samaa meillä ja niin kaikki tulevat onnellisiksi.

https://www.inderes.fi/fi/artikkeli/inflaatio-ei-jata-rauhaan-usassa-ja-nayttaa-yha-pysyvampia-piirteita

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
Natoon

Pistä vaan punaniska trumppilainen lisää ylimielisiä arvauksia ja perheenjäsentesi huhupuheita kehiin. Tilannetajusi voisi hieman parantua jos opetelisit ymmärtämään mikro- ja makrotalouden erot! Ja voi kiesus ja hahahahhaa!!!!

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Natoon
Kata

😀

Kata

https://www.dailywire.com/news/fact-check-no-trump-did-not-tell-people-to-inject-themselves-with-disinfectant-or-drink-bleach

Luehan tuo(jos enkku sujuu) eikä ylen vääristelyä tai wokeyhteisöjen.Hillerit sun muut kyllä ihastuu kun heitä taas uskotaan ja kamala nauraa.
Kahdessa vuodessa USA on sortumaisillaan.Monin tavoin.

Natoon

Perusteleppa vähän mihin USA mielestäsi sortuu ja vielä niin monin tavoin? Sen sortumista on kommarit odottaneet jo viimeiset sata vuotta.

Kata

Kommarithan sitä juuri nyt tekeekin.Kaikin tavoin.Aivan samoin kuin Kanadassa.Komukat haluaa olla yksiä styrankeja.
Koetappa lukea muutakin kuin CNN sun muuta vasurien uutista.Rahaa menee ulkomaille,yli 3 miljoonaa laitonta maassa,vauvan vastikemaito lopussa,kontit seisoo merellä yhä..hyllyt tyhjinä kaupoissa ja bensan hinta(oli jo ennen puttea) jopa yli 6 $ gallona…inflaatio yli 8% ja rahaa vaan painetaan…mellakat ja ryöstöt jokapäiväisiä ja Joe vaan köpöttelee väärään suuntaan ja höpisee omiaan.Välillä nuuhkuttaa lapsia.

Järjetön maa tällä hetkellä mutta pikku lapsille kyllä kouluissa on sateenkaarihömppää kunnes aina joku vanhempi onneksi puuttuu asiaan.Näitä Joe kutsuu t*****ksi….Mutta Chigacon ja Portlandin ym tilanne on ”rauhallinen”…
Commiefornian telttakylät vain laajenee….ja ne jotka voi muuttaa muualle.

Ja Lia Thomas ui naisena…vaikka onkin balls… 😀

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
Natoon

Kerro lisää arvauksia käyttämistäni lähteistä?
Perustelusi USAn sortumisesta noihin asioihin kuvaa hyvin vajavaista tietoasi ja näkemystäsi USAn taloudesta ja maasta kokonaisuutena. Sen teollisuus, talousmahti ja kyky selvitä kriiseistä ylittää selvästi ymmärryksesi!

Kata

😀

Markku Nieminen

Molemmat ovat yhtä syyllisiä! Putin ei olisi uskaltanut hyökätä, jos USA;n presidentti olisi ollut joku mies, eikä lasten nuuhkija Biden, esim. Trump.
Bidenhän vikkoa ennen sodan alkua LUPASI PUTINILLE TAPAAMISESSA, ettei USA tee mitään Ukrainan auttamiseksi ja piti sen ainoan lupauksensa.
Vasta kun kongressi ja edustajainhuone kaikki yhdessä rupesivat vaatimaan avun antamista Biden on pitkin hampain todella hiiiiiiiiiiiiiiiiiiitaasti alkanut toimittamaan apua sinne. Jos Biden olisi sanonut Putinille että prkl sinne ette mene, niin koko sotaa ei luultavasti olisi alkanut. Putin ja Biden siis sopivat Ukrainan jaosta Molotov- Trippentrop sopimuksen malliin.

Natoon

Ja Putin lupasi olla hyökkäämättä Ukrainaan! Eipä tainnut USAn auttamiset auttaa yhtään Georgiassakaan eikä Syyriassa vaan se nimenomaan oli punainen vaate Venäjälle ja syy hyökätä. USAlla ei ole optimaalista henkilöä maan johdossa. On kyse kahdesta pahasta ja kumpi on pienempi. Toinen on Sipilän kaltainen makrotaloutta ymmärtämätön öykkäri ja bisnesmies ja toisella on toinen jalka jo haudassa. MUTTA se missä USA on vahva niin kriiseistä toipumisessa ja se on nähty historian saatossa kerta toisensa jälkeen ja sillä on vahvat eväät siihen.

John Quiman

Kyllä USA tulee toipumaan, kunhan leftistit saadaan pois vallan ytimestä. Biden näkyy tahallaan ajavan kaikkia asioita päin männikköä, olipa sitten kyseessä talous tai moraali.

Seuraavissa vaaleissa on odotettavissa muutos, kun demokraatit häviävät reilusti.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Juha

Reutersin otsikoista saa sen käsityksen että alkanut pula-aika on Bideen vika

RUSSIA’S PUTIN SAYS WE SEE ATTEMPTS TO BLAME RUSSIA FOR PROBLEMS ON GLOBAL FOOD MARKET
RUSSIA’S PUTIN SAYS U.S. DECISION TO PRINT MONEY LED TO INCREASE IN GLOBAL FOOD PRICES
RUSSIA’S PUTIN SAYS UNFAVOURABLE SITUATION ON GLOBAL FOOD MARKET IS LINKED TO SHORT-SIGHTED POLICY OF EUROPE IN ENERGY
RUSSIA’S PUTIN SAYS EUROPE HAS EXAGGERATED SIGNIFICANCE OF ALTERNATIVE ENERGY SOURCES
RUSSIA’S PUTIN SAYS AT THE SAME TIME THEY DIMINISHED SIGNIFICANCE OF HYDROCARBONS
RUSSIA’S PUTIN SAYS SOME EUROPEAN COUNTRIES DID NOT KEEP LONG-TERM CONTRACTS FOR SHIPMENTS OF RUSSIAN NATURAL GAS
RUSSIA’S PUTIN SAYS INCREASED FERTILISER PRICES HAVE NOTHING TO DO WITH RUSSIA’S MILITARY OPERATION IN UKRAINE
RUSSIA’S PUTIN SAYS OUR PARTNERS MADE LOT OF MISTAKES AND ARE NOW LOOKING FOR SCAPEGOAT
RUSSIA’S PUTIN SAYS SITUATION WILL WORSEN DUE TO SANCTIONS ON OUR FERTILISERS
RUSSIA’S PUTIN SAYS REPORTS THAT RUSSIA DOES NOT ALLOW GRAIN EXPORTS FROM UKRAINIAN PORTS ARE ”A BLUFF”
RUSSIA’S PUTIN SAYS OUR ESTIMATES SHOW THAT UKRAINE COULD EXPORT 5 MLN T OF WHEAT AND 7 MLN TONNES OF CORN
RUSSIA’S PUTIN SAYS RUSSIA WILL INCREASE ITS GRAIN EXPORT TO 50 MLN T
RUSSIA’S PUTIN SAYS WE ARE NOT BLOCKING EXPORTS OF GRAIN FROM UKRAINE
RUSSIA’S PUTIN SAYS UKRAINE CAN EXPORT GRAIN FROM PORTS IT CONTROLS, SUCH AS ODESA
RUSSIA’S PUTIN SAYS WE ARE READY TO GUARANTEE EXPORTS FROM PORTS IN AZOV SEA
RUSSIA’S PUTIN SAYS GRAIN FROM UKRAINE COULD BE EXPORTED VIA ROMANIA AND POLAND

John Quiman

Putin sanoo mitä sanoo, tottahan se ei halua sanoa, ellei totuus sattumalta joskus ole hänelle edullista kerrottavaa. Mielikuvia syöttelee.

Biden on luultavasti USA:n lukuisten ongelmien pääsyyllinen, mutta tuskin syyllinen tuohon vehnäpulaan. Turha Putinin on sanoa, että he eivät estä vehnän vientiä, kun samaan aikaan venäläiset sotilaat varastavat viljaa ja tuhoavat viljavarastoja. Lisäksi on merisaarto ja venäläiset ampuvat tykeillä ja ohjuksilla myös pelloille, jotta maanviljelijät eivät uskaltaisi mennä pelloilleen.

kuka, koska ja varsinkin miksi

Jos joku vielä muistaa niin nykyinenkin konflikti sai pohjansa tästä demokraattisesta äänestyyksestä:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000728926.html

Se ei sopinut lännelle koska se ei ollut sen etujen mukainen. Ja niimpä piti jatkaa sitten Maindanilla ja Donetskin ja Luhanskin tasavaltalaisten murhaamisilla. Noin 150 000 seitsemän vuoden aikana. Ja puolen noiden maiden pinta-alojen ryöstämisellä/valloittamisella.

Ennen erikoisoperaatiota ukrainalaisille sanottiin:”Laskekaan asenne ja menkää koteihinne tai muuten meillä on huomena sota”. Ukrainlaiset eivät uskoneet Donetkin tai Luhanskin edustajia ja niimpä edessä oli sota heidän pydettyään apuaan Venäjältä aloittamilleen hyäkkäyksille.

Antioksennus

Ilman demokraattista äänestystäkin sut on todettu ryssäksi ja sulla ei pitäisi olla suomen kansalaisuutta…

John Quiman

Se sai alkunsa, kun Venäjä miehitti Krimin ja Itä-Ukrainan. Krimin kansanäänestys oli farssi, jota kontrolloi täysin venäläiset, eikä väärille mielipiteille jäänyt sijaa lainkaan. Jos äänesti oikein, ei ollut ongelmaa äänestää monta kertaa.

Ukraina on pyrkinyt palauttamaan hallintaansa omia alueitaan, joita venäläiset miehittävät. Turha kuvitella, että Venäjä ei hallitsisi täysin Itä-Ukrainaa. Uutiset venäjänkielisten sorrosta ovat venäläistä propagandaa.

Tämä näkyi hyvin Harkovassa, jossa 90 % asukkaista on niitä ”sorrettuja” venäjänkielisiä, joita Venäjä meni pelastamaan tai vapauttamaan. Harkovalaiset eivät toivottaneet venäläisiä tervetulleiksi. He haluavat olla ukrainalaisia, eivätkä halua venäläisiä Ukrainaan. He puolustautuivat ja venäläiset kokivat raskaita tappioita, eivätkä pystyneet valloittamaan, siis ”vapauttamaan” Harkovaa, siis sitä itäisen Ukrainan osaa, jossa venäjänkielisiä sorrettiin Venäjän mukaan.

Donetskin ja Luhanskin edustajat eivät pyydä mitään, ellei Putin heille sano, että pyytäkää tätä. Ne alueet ovat Venäjän hallinnassa ja ovat olleet sitä alusta asti.

kuka, koska ja varsinkin miksi

Ei tunnu demokratia sopivan kahdelle edellisellekkään kommentoijalle.

Kuinka moni vaalitarkkailija teki ilmoituksen vaalivilpistä esim. Krimin kohdalla? Entäs sitten kun Venäjä tunnusti Donetskin ja Luhanskin autonomiset tasavallat omikse valtioikseen jonka jälkeen ne tunnustivat toisensa valtioikseen sopiko se lännelle?

Tai kun Venäjä tunnustamisensa jälkeen allekirjoitti uusien maiden kanssa keskinäiset avunanto- ja kauppasopimukset, sopiko se lännelle? Ei. Tietenkään se ei sopinut. Länsi olisi halunnut KOKO Ukrainan velkaosrjuuteen ja NATO-maaksi. Osa siitä ei riitä.

Ja nyt kun tilanne on se, että kahden valtion itsenäistyttyä entinen Ukraina on lakannut olemasta ja siitä on tullut maa-alue joka on kenen tahansa valloitettavissa, niin länsi yhä edelleen koittaa pitkittää vääjäämätöntä. Eli se koittaa estää kaha itsenäistä valtiota häätämästä alueiltaan vieraan vallan sotavoimia.

Mitenkäs kun aikoinaan Albania jaettiin? Sopiko se lännelle? Entäs Tsekki ja Slovakia? Ne sopivat lännen agendalle koska niistä tuli heti velkaisia ja orjuutettuja maita. Alusmaita.

Kyllä tekin hoksaatte kuhan vähän kasvatte ja ymmärrätte paremmin lukemaanne.

Antioksennus

Uittu tunnustakoon venäjä mitä huvittaa, mitkä helkkarin uudet valtiot? Minä tunnustan nyt sinun omaisuuteni minun omaisuudekseni jos tämä saa enemmän peukkuja niin ala pakata kamojasi.. SInäkin voisit tunnustaa jos joukolla tulisi kysymään, että niinhän nämä aina onkin sun olleet..

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Antioksennus
Ilkka Forsten

Menepäs nyt sanomaan Tsekeille että olette USA;n orjia ja heidän alusmaansa, niin voit yllättyä vastauksesta. Sen sijaan jos otat puheeksi sen mitä he olivat neuvostoliiton aikaan, niin da, sitä juuri oltiin.

John Quiman

Ei ole kaksi valtiota itsenäistynyt. On ukrainalainen alue, jonka Venäjä on miehittänyt ja hallitsee niitä sekä suorittaa näytelmää, jossa on muka uusia valtioita jne. Jotta maa katsottaisiin itsenäiseksi itsenäisyysjulistuksen jälkeen, vaaditaan siihen enemmän kuin Venäjän ja Venäjän hallitsemien lumevaltioiden tunnustukset.

Muu maailma ei tunnusta, joten on naurettavaa puhua itsenäisistä valtioista, kun kyse on tosiasiassa Venäjän miehittämistä ja hallitsemista alueista.

Yleinen sääntö on, että se maa, josta itsenäisyyttä haluavat, tunnustaa itsenäisyyden ensimmäisenä. Sen jälkeen muu maailma tunnustelee kuka kuinkakin nopeasti. Näin meni Suomenkin kohdalla.

Krimin ”kansanäänestys” oli farssi. Ei sitä jotkut tarkkailijat pysty tutkimaan kunnolla. Etenkin, kun tarkkailijat olivat sopivia, eivät päteviä, eivätkä puolueettomia. Eikä sitä ”kansanäänestystä” ole maailmalla tunnustettu, vaan on nimetty laittomaksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Joku, oliko se nyt Ossetia tai jotain sinnepäin, oli taannoin sitä mieltä että liittymisestä venäjään on pidettävä kansanäänestys, mutta kun putteli käväisi vierailulla sanottiin että mitä turhia. Veljeskansaa ollaan ja venäjä huolehtii hyvinvoinnistamme.. Tätä venäjä yritti ukrainassakin. Sitten tänne ilmestyy putinin trollit sanomaan että kyllä sopiminen olisi ollut parempi vaihtoehto, niin ei olisi kuollut yhtään venäläistä sotilasta. Tämä kauhea ” tragedia ” olisi vältetty.. Niin mutta missähän olisi ukrainan oikeudet siinä vaiheessa ?

John Quiman

Etelä-Ossetia ja Abhasia ovat Venäjän miehittämiä Georgian alueita. Putin aloiti pienestä kokeillakseen miten muu maailma reagoi. Kun ei reagoitu isommin, rohkaistui Putin ja nappasi Krimin. Kun sekään ei saanut muuta maailmaa raivoihinsa, keksi hän yrittää napata Ukrainaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Jotain saman tapaista sanottiin Suomelle hiukan ennen vuoden 1939 marraskuun loppua. Tai ” Suomi pojat, tulka tänne, meillä on anta leipää…” Ei tulleet nekään hakemaan voita leipänsä päälle sovinnolla, yritystä oli muulla tavalla, ja nyt sitä tehdään ukrainassa.

Juha

Meidän kaikkien täytyis nyt uskoa Marinia ja Niinistöä, Sorosta, Obamaa, Bideniä, Van Leyeniä ja Schwabia ym maailman neroja ja lähettää maksimaalinen ase ja miehistötuki Ukrainaan. Nyt on hetki totella globaalieliittiä ja tehdä niin kuin he viisaudessaan ajattelevat. Suunta siis kohti Moskovaa ja kaikki taistelemaan globaalin kommunistisen maailman järjestyksen ja yksisarvisten puolesta.

Antioksennus

Ai koska ne on olemassa niin ryssä ei raiskaa ja varasta, toi teidän propaganda on niin syvältä sieltä…

Markku Nieminen

Tälläkö puolustelet Venäjän hyökkäystä? Miten Venäjän hyökkäys vaikuttaa niihin ja auttaa maailmaa globaalin kommunismin torjunnassa?
Minusta se on yksi osa sitä suunnitelmaa jolla maailmaa ajetaan globaaliin kommunismiin. Ei sen torjumista vaikka Venäjä niin väitääkin.

Kata

Joella ei ole varaa koulujen vartijoihin(omia henkivartijoita on kyllä hampaisiin asti aseistettuna ja satoja Capitolin ympärillä) mutta ulkomaille velkarahaa/tavaraa lentää sieltäKIN.Inflaatio yli 8%,kauppojen hyllyt tyhjinä,bensan hinta huipussaan ja ruoan hinta pilvissä.Ihan kuin meilläkin.
Väkivalta rehottaa, sinisissä osavatioissa eniten…Oikeasti ne osavaltiot ovat punaisia.
Raja vuotaa yhä seulana Meksikosta…vauvojen äidinmaitovastikkeet viety rajalle koska ei voi ottaa vastuuta jos vauvat rajalla eivät saa ravintoa…omista viis veisaa hän.
Border-czar kamala nauraa kamalasti.
Tämä on sitä plan-demiaa.Milloin tavikset saa tarpeekseen….

Ilkka Forsten

Texas:n osavaltiossa taisi olla jo joku kaikkeen kyllästynyt.

Kata

Mentaalisesti sairas nuori joka oli jo viillellyt kasvojaan ja jopa tekstas nettikaverilleen mitä aikoo tehdä eli mummoa ensin pum ja sitten kolaroi hautaustoimiston edessä ja pamautti sinne kahta ihmistä ja sitten koululle ja miten pääsi sisään ja missä vartija?
En päässyt lapsenlapsen koululle kuin tutkinnan kautta eli passi ja tarkistus kuin kentällä.Olihan se outoa pohjoismaalaiselle vaikka onhan täälläkin pari sekoa ollut avohoidossa mikä on pahinta mitä nykyäänkin harrastetaan.

Mutta kamalan mielestä wait supremessyä….ja The View muijat että kristillinen nationalismi aiheuttaa tätä …whoopi säestää..tuo rikas ja kuka teki rikkaaksi…no pottunokat.
https://www.instagram.com/p/CeTsWFnO65r/?utm_source=ig_web_copy_link

Antioksennus

”Hän lisäsi, että tällaiset toimitukset eivät kannustaisi Ukrainan johtoa jatkamaan pysähtyneitä rauhanneuvotteluja.”
Voi ei eikö tuo kannusta ukrainaa antautumaan ihanalle raiskari armeijalle, millaisenhan itkun juha II tulee vääntämään tästäkin :(….

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Antioksennus
patton

On aika ottaa saksalaiset mukaan ja kohti Moskovaa!

Ilkka Forsten

Tuota mieltä oli kenraali Patton toisen maailmansodan lopussa, ja olisipa tehnytkin sen, niin maailma ei näyttäisi tältä tunkiolta.

John Quiman

Krempin vallan lakkauttaminen kohentaisi maailman tilaa huomattavasti, myös venäläisten elämää.

Joppe

USA leikkii ydinsodan uhalla, ottaa asiat liian kevyesti, kun luulee olevansa meren takana turvassa. Se on sama kuka sen ydisodan lopulta aloittaa, mutta se joka siihen yllyttää on seinähullu.

Antioksennus

Niin vaikka se maa joka valloitelee naapurimaitaan ja uhkailee ydinsodalla?
Mutta eihän muslimeistakaan puhuta ikinä seinähulluina vaikka niillä on ihan samat ideat kuin ryssillä, kaikki mikä on joskus ollut niiden varastamaa on edelleen niiden omaisuutta, miten nyt kuitenkin venäläisiä sanot seinähulluiksi?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Antioksennus
John Quiman

Ainoa, joka on puhunut ydinsodasta, on Venäjä.

Ainoa, joka on ydinsodalla pelotellut, on Venäjä.

Oletko sitä mieltä, että jos ei alistuta Venäjän tahtoon, silloin yllytetään ydinsotaan?

termobaarinen terminaattori

Historia toistaa itseään. Länsi antoi Putlerille periksi heti alussa kun Seniili-Joe julisti ettei Nato puutu sotaan jotta se ei eskaloituisi kolmanneksi maailmansodaksi.

Kun asiat pitkittyy, niin ne mutkistuu. Ukrainalaisia teurastetaan. EU-maat riitelee keskenään pakotteista. Globaalin ruokakriisin myötä Eurooppaan pyrkii miljoonia nälkäpakolaisia. Sotahinnat ampaisee kattoon. Tulee historiallisen paha lama. Kivääreitä aletaan jakaa…

Kas, lopulta saadaankin sitten se kolmas maailmansota !

Ilkka Forsten

Siis Putin, olen samaa mieltä.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa