Eurooppa Muu maailma Politiikka

Venäläinen professori: ”Ydinpommeilla on iskettävä Eurooppaan maailmansodan välttämiseksi”

(CC0 1.0)
Kuvituskuva. Kuva: Wikimedia Commons / (CC0 1.0) / Burnt Pineapple Productions.

Venäläinen valtiotieteilijä Sergei Karaganov on herättänyt Venäjällä kiivaan keskustelun ydinaseiden käytöstä Naton pysäyttämiseksi ja ”ihmiskunnan pelastamiseksi”.

RT:n mukaan Venäjällä käydään kiivasta keskustelua ydinaseiden käytöstä. Venäjän virallisen ydinasedoktriinin mukaan ydinaseita voidaan käyttää vain puolustustarkoituksiin. Mutta valtiotieteen professori Sergei Karaganov, joka on neuvonut sekä Boris Jeltsiniä että nykyistä presidenttiä Vladimir Putinia, sanoo, että tämä ei riitä.

Alun perin Russia in Global Affairs -lehdessä julkaistussa ja RT:n kääntämässä mielipidekirjoituksessa Karaganov väittää, että ydinaseita on käytettävä Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten pysäyttämiseksi lopullisesti.

Karaganov väittää, että länsimainen eliitti on rappeutunut sellaiselle tasolle, ettei sillä ole enää edes itsesuojeluvaistoa ja että se jatkaa konfliktin kärjistämistä Venäjän kanssa Ukrainan sodan lopputuloksesta riippumatta. Karaganovin mukaan Yhdysvallat käyttää Ukrainaa epätoivoisena yrityksenä säilyttää maailmanlaajuinen valta-asemansa, jonka se on menettämässä:

”Epäonnistumalla sisäisesti länsimainen eliitti on aktiivisesti lannoittanut rikkaruohoja, jotka ovat juurtuneet 70 vuoden vaurauden, tyytyväisyyden ja rauhan ansiosta. Siihen kuuluvat ihmisvastaiset ideologiat: perheen, isänmaan, historian, miehen ja naisen välisen rakkauden, uskon, korkeampien ihanteiden palvelemisen, kaiken inhimillisen kieltäminen. Heidän filosofiansa on tuhota kaikki, jotka ovat heitä vastaan. Tavoitteena on kastroida ihmiset, jotta heidän kykynsä vastustaa nykyaikaista, ”globalistista” kapitalismia, josta on tullut yhä ilmeisemmin epäoikeudenmukainen ja haitallinen ihmiselle ja ihmiskunnalle, vähenisi.”

Sergei Karaganov. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / Chatham House, London.
Länsimaat siirtymässä kohti ”liberaalia totalitarismia”

Karaganovin mukaan lännen tulevaisuus on Eurooppa, joka takertuu yhä heikompaan USA:han ja ajautuu katastrofaaliseen yhteenottoon Venäjän kanssa. Hänen mukaansa kaikki merkit viittaavat siihen, että useimmat länsimaat ottavat käyttöön ”uudenlaisen fasismin”, jota ”voidaan kutsua liberaaliksi totalitarismiksi”.

Karaganov uskoo, että jos Venäjä lopullisesti käy kauppaa lännen kanssa eskaloitumalla nopeasti ja laukaisemalla ydinaseita useita Euroopan maita vastaan, niin se pakottaisi lännen ”perääntymään”. Hän väittää, että kaikki merkit viittaavat siihen, että muut keinot eivät toimi:

”Rauha on mahdollinen, mutta ei jälleenyhdistyminen. Viha ja epätoivo kasvavat aalto toisensa jälkeen. Lännen vitsaus on selvä merkki ajautumisesta kohti kolmannen maailmansodan puhkeamista. Se on jo alkanut, ja se voi räjähtää täysimittaiseksi tulipaloksi joko vahingossa tai länsimaiden valtapiirin kasvavan epäpätevyyden ja vastuuttomuuden ansiosta.”

Karaganov uskoo, että ”ihmiskunta on hukassa”, ellei länsimaiden johtajien ”ydinaseiden eskaloitumisen pelkoa” palauteta:

”Tuhoamalla lännen pyrkimyksen harjoittaa aggressiivisuuttaan, emme pelasta ainoastaan itseämme vaan pelastamme myös koko ihmiskunnan vapauttamalla maailman viisisataa vuotta vanhasta länsimaisesta ikeestä. Työntämällä länsimaita kohti katarsista ja eliittiensä hegemoniasta luopumista pakotamme ne perääntymään ennen maailmanlaajuista katastrofia. Ihmiskunta saa uuden mahdollisuuden kehittyä,” sanoi Karaganov.

”Älkää uskoko kostoiskuihin”

Karaganov uskoo, että kostoiskujen riski voidaan ”minimoida oikealla strategialla”. ”Vain Valkoisessa talossa istuva hullu, joka vihaa omaa maataan käyttäisi ydinaseita kostaakseen Euroopan puolesta”, hän sanoo.

Lisäksi Karaganov uskoo, että eskalaation on oltava nopeaa, koska ”lännen nykyinen suunta” ja ”sen eliitin rappeutuminen” tarkoittaa, että ”jokainen tehtävä päätös, tekee lännestä entistä epäpätevämmän ja ideologisesti harhaanjohtavamman”.

Karaganov kutsuu sitä ”moraalisesti kauhistuttavaksi valinnaksi”, koska Venäjä ”käyttäisi Jumalan asetta ja tuomitsisi itsensä suureen henkiseen menetykseen”. Mutta toinen vaihtoehto on Karaganovin mukaan ”Venäjän katoaminen ja ihmiskunnan loppu”.

RT:n mukaan Karaganovin artikkeli on aiheuttanut tyrmistystä Venäjällä, kun taas jotkut kommentaattorit ovat olleet ”vähemmän kriittisiä”.

Lähde: Nordfront

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jarno Tuominen

molemmat näkemykset täyttä harhaa.toinen tarjoaa läntistä lgbt degeneraatiota,toinen,harhaista vapauttajan roolia.ainoastaan,kansallinen valtio,joka noudattaa, kansan tahtoa on vapaa.sekä lailinen.

Ilkka Manttari

Tässä on esimerkki siitä että älykkyys ja viisaus eivät todellakaan ole sama asia. Kun lastentarhasta asti leikitään poliittisia sotaleikkejä, tämä on tulos. Tämä herra kaiketi on melko älykäs mutta koko kuvitelma minkä hän on muodostanut venäjän harhaisesta propagandasta ja siitä miten Nato toimii ja mitä Nato on, on niin kaukaa haettua että eihän siihen kenenkään pitäisi suhtautua vakavasti. Kuitenkin tällaisiakin ihmisiä on. Pitäisi ymmärtää että Nato on ainoa uhkakuva joka pitää venäläisen eliitin vallassa. Kun tuo uhkakuva sortuu, sortuu koko nykyinen venäläinen eliitti.

John Quiman

Nopeakaan laksukone ei anna oikeaa tulosta, jos siihen syötetään pupputietoa.

Nato on haitta Venäjälle, koska Venäjä ei voi painostaa Natoon liittyneitä naapureitaan lypsettävikseen ja nöyräksi etupiirikseen. Tämä onkin ainoa asia, jonka Venäjä kokee uhkana, koska se estää Venäjän imperialistista ajatusta. Venäjällä tiedetään ihan hyvin, että Nato ei ole aikeissa hyökätä Venäjälle, eikä muutenkaan ole uhka Venäjälle.

Valko-Venäjä on loistava esimerkki Venäjän ”ystävyydestä”. Valko-Venäjä on täysin Kremlin pauloissa.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

Juuri noin. Nato ei ole uhka, mutta se täytyy markkinoida kansalle sellaisena, muuten koko eliitin olemassaololta puuttuisi tarkoitus. Siitä siis uutispimennykset ja sensuroinnit sekä toisinajattelijoiden vangitsemiset. Ovat jonkinlaisia kuolonkouristuksia nuo sen aiiheuttamat sodat, toki valitettavia. Suuntaa, eikä historian tuomiota, ei kuitenkaan voi välttää.

Ilkka Forsten

Toveri Karagov, täten ilmoitan teille että puheenne siitä miten länsi on rapautunut, perustuu jo hyvin vanhaan kommunistiseen kuvitelmaan, ja puheenne siitä ettei lännestä tule mitään sinnepäin jos aloitatte leikin, voitte jätää kokonaan pois mielestänne, kyllä tulee, ja paljon. Olette ottamassa pataan ukrainassa kuusi nolla, ja häviätte sodan, mutta kiittäkää onneanne ettei länsi päätä vielä varmuuden vuoksi ottaa enemmänkin alueita Krimiltä mitä te jo varastitte.

Marko Kyllönen

Karaganov väittää, että länsimainen eliitti on rappeutunut sellaiselle tasolle, ettei sillä ole enää edes itsesuojeluvaistoa”
Tuo pitää kyllä paikkaansa.
Venäjästä tiedetään että johto siellä ei tule ikinä suostumaan tappioon, tiedetään myös että Ukraina ei yksin sotaa voita vaikka sillä olisi kaikki länsimaailman aseet.
Silti Ukraina ja länsi on katkaissut diplomatian, ja vaatii että rauha voi tulla vain Ukrainan täydellisen voiton kautta.
Mihin tämmönen johtaa? Ei se maailmansota ja ydinsotakaan mahdoton ole.
Ja jos on venäjällä umpihullut päättäjät, niin ei ne länimaissa ja ukrainassa ole paljon sen paremmat.

John Quiman

Ukrainalaiset ovat koko ajan olleet smartimpia kuin venäläiset tässä sodassa, taisivat olla smartimpia jo Neuvostoliiton aikaan, koska Ukrainassa teollisuus oli parempitasoista kuin Venäjällä silloinkin.

Kunhan Ukrainalla on riittävästi oikean tyyppisiä aseita, ukrainalaiset voittavat eli häätävät venäläiset pois mailtaan. Venäjän suuruuteen ja kyvykkyyteen uskovat lähinnä vain ulkomaiset venäjämieliset ja osa venäläisistä.

Venäjän talous on aika mitätön, joten heikolla taloudella ei olla suurvaltaa kuin kuvitelmissa ja niitähän Putinilla ja häneen uskovilla riittää.

Putin haluaa palauttaa Venäjän suuruuden. Hän ei vain käsittänyt, että suuruus ei ole pinta-alaa, se on taloutta. Venäjä olisi voinut kasvaa taloudellisesti kokolailla suureksi, mutta Putin ei kehittänyt taloutta, ei panostanut koulutukseen ja kansan hyvinvointiin. Hän panosti sotakoneistoon, joka on osoittautunut melko kyvyttömäksi. Uusimmat hirmuaseet ovat susia, eikä sotilailla ole kunnon varusteita, eikä koulutustakaan. Ukrinan saamat länsiaseet ovat paljon parempia, Ukrainalla on käytettävissä paremmat tiedustelutiedot ja ukrainalaisten osaaminen on edistynyt paremmin kuin venäläisten. Yksinkertainen laskutoimitus kertoo, että Venäjä ei voi voittaa, jos Ukraina saa paremmat aseet, paremman koulutuksen ja huolto pelaa.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by John Quiman
Marko Kyllönen

Ei tää ole mikään toivotaan toivotaan kilpailu.
Ukraina on jo menettänny ne kaikki oikeat sotilaat. Siellä värvätään 16-vuotta täyttäneitä poikia kaduilta pakolla ihan samalla lailla kun venäjälläkin.
Ja miksi?, jotta USA voi taistella venäjää vastaan kaukana omasta maastaan. Sitä se käytännössä on.
Ensi vuoden USA:n vaalit voi vaikuttaa koko maailmaan ja etenkin Suomeen.
Jos sinne asti kestetään niin tulee joko maailmansota tai rauha.
Ja taas täytyy sanoa etten ole mitenkään venäjän puolella, mutta en myöskään globalistien puolella.

John Quiman

Ja mihin perustuvat väitteet, että siellä värvätään 16-vuotiaita täyttäneitä poikia. Luultavasti Venäjän propagandaan. Ukrainalaisia on 40 miljoonaa, joten aikuisia miehiä riittää.

Uksomuksesi, että USA taistelee Venäjää vastaan, perustuu venäjämielisiin lähteisiin ja Putinin niille syöttämään propagandaan. Ukrainalaiset taistelevat itsenäisyytensä säilyttämiseksi ja he saavat apua siihen mm. USA:lta.

Ei taistelussa ole kysymys globalisteista ja venäläisistä, vaan ukrainalaisten itsenäisyydestä, jota Venäjä ei halua suoda.

Marko Kyllönen

Sitäpaitsi nato ja USA aseisti ja koulutti Ukrainaa viimeiset 8-vuotta ennen sotaa.
Mitä ne nyt pystyisi käänteentekevää tekemään mitä eivät ole viimeisen 9-vuoden aikana tehneet?
Miksi ei voi myöntää että sodassa venäjä-nato tilanne on 1-1

John Quiman

Miksi pitäisi myöntää, että valheellinen väittämä olisi totta? Sodassa on kaksi osapuolta, eikä puolustautuvan auttaminen tee osalliseksi, ei koulutuksen osalta, eikä aseiden antamisen osalta. Koulutusta ja aseita on kansainvälisten sopimusten mukaan lupa antaa puolustautuvalle. Se ei tee osalliseksi sodassa. Väittämän alkuperä on Kremlissä.

ilkka

Kremlissä on unohdettu että länsi toimitti aseita Neuvostoliitolle, joka puolustautui saksaa vastaan. Silloin ei ollut ollenkaan haitallista kun aselasti toisensa jälkeen suuntautui itään. Kannattaa aina muistaa että ruotsi toimitti rautamalmia ja kuulalaakereita saksalle, ja ammuksia liittoutuneille. Silti kukaan ei ole sodan jälkeen eikä sen aikana julistanut ruotsalaisten olleen sotivien maiden liittolainen. Nyt kun länsimaat toimittavat materiaalia ukrainaan, asia esitetään sotana venäjän ja NATO:n välillä.

John Quiman

Eipä tullut tuollakaan mieleen, että Ukrainassa soditaan siksi, että Venäjä halusi sotia ja mielellään alistaa koko Ukrainan valtansa alle. Kukaan ei uhannut Venäjää, mutta Venäjä on ollut toteutunut uhka monille ja jatkaa vahvana ehdokkaana olla toteutuva uhka monille muille. Rauha syntyisi paremminkin ydinpommilla Kremliin kuin jonnekin muualle, jos halutaan ajatella, että ydinaseet ratkaisevat.

Kuinkahan tuo ei osannut ajatella, että Euroopasta löytyy ydinaseita riittävästi pistää Venäjä matalaksi, jos Eurooppa vastaisi samalla mitalla?

Helpoin tapa lopettaa Ukrainan sota on, että Venäjä vetäytyy Ukrinasta kokonaan 90-luvun rajoille. Heidän selityksensä sodan syille ovat pelkkiä vainoharhaisia tekosyitä. Muka Nato on uhka Venäjän turvallisuudelle.

Nato-maat ovat keventäneet puolustusbudjettejaan niin paljon, että tuskin on puolustus enää kovin vahvoilla. Sehän todistaa, että on ollut aikeita hyökätä Venäjälle?

Putinkin tietää, että vain Venäjä on panostanut armeijan varustamiseen ja vain Venäjä on ollut uhka naapureilleen ja vain Venäjä on miehittänyt naapureiden alueita ja vain Venäjä on hyökännyt avoimesti naapurimaihin.

Tuolla herralla on hyvin venäläinen käsitys, jonka mukaan venäläiset ovat ihmiskunnan pelastus. Kumma juttu, että siellä vallitsee pahanlaatuinen diktaturia, joka vainoo toisinajattelijoita niin kaduilla kuin netissäkin.

Kansalaisen verkkokauppa