Eurooppa Muu maailma Politiikka Uutiset

Venäläisistä 25% ei tiedä miksi Ukrainassa soditaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin. Kuva: Wikimedia Commons.

Neljännes kysytyistä venäläisistä sanoo, ettei tiedä miksi Venäjä ja Ukraina ovat sodassa, kertoo venäläinen tutkimustoimisto Levada Center.

Kyselyyn Ukrainan sodasta ja Venäjän puolustusvoimista vastasi 1 600 ihmistä.

Tulosten mukaan lähes puolet jättäisi hyökkäämättä Ukrainaan, mikäli nyt saisivat mahdollisuuden tehdä päätöksen.

Samoin noin 50% kannattaa rauhanneuvotteluja Ukrainan kanssa.

Sekä Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi että Venäjän presidentti Vladimir Putin sanovat pyrkivänsä lopettamaan sodan mahdollisimman pian. Zelenskyin rauha ja Putinin rauha ovat kuitenkin kaksi eri asiaa.

Putinille rauha merkitsee sitä, että Venäjä saa 20% Ukrainan maa-alasta ja Zelenskyin rauha kaikkien Venäjän hallussa olevien Ukrainan alueitten palauttamista. Sodan päättyminen ilman aluepalautuksia olisi Zelenskyille tappio.

Ukrainalle ei ole olemassa neuvotteluratkaisua sodalle, ainakaan niin kauan kuin Vladimir Putin on Venäjän presidentti.

Lähde SVT

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Yhdeksän kymmenestä Venäjän sotilaasta ei tiedä miksi Ukrainassa soditaan.

Peter Kreisler

Moniko yhdysvaltain kansalainen tiesi miksi Vietnamissa soditaan, paitsi tietysti sen perusteen, että muuten se pahainen viidakon nurkka muuttuu kommunistiseksi.

John Quiman

Kun siihen väsyttiin ja sieltä vetäydyttiin, sehän muuttui kommunistiseksi. Tarkoitus oli vastustaa NL:n ja Kiinan vaikutusvallan kasvua alueella. Ei tämä ollut mikään salaisuus amerikalaisille, eikä heidän sotilailleenkaan.

Mikäli USA olisi voinut pysäyttää Kiinan ja NL:n tukemat kommunistit edes niin, että olisi vakiintunut Pohjois-Vietnam ja Etelä-Vietnam, olisi pohjoisesta osasta tullut kommunistinen paratiisi, kuten Pohjois-Koreastakin. Etelä-Vietnam olisi ilmeisesti nykyisin kuten Etelä-Korea. Se olisi ollut eteläpuoliskalle edullisempi lopputulos.

Peter Kreisler

Joo jotain dominoteoriaa siihen tarjottiin, sen mukaan lopuksi Japani olisi valinnut sosialismin, aika epäuskottava teoria. Tosin sotiminen ja ”demokratian” puolustaminen oli tuon teorian mukaan virhe, sillä kommunistinen Japani ja Etelä-Korea eivät olisi uhanneet taloudellisesti Yhdysvaltoja, eivätkä varmaan olisi uhanneet muillakaan keinoin.

John Quiman

Voidaan olettaa, että kommunismin levitessä laajemmalle, se kerää voimaa ja siitä tulee mahdollisesti enemmän haittaa. Mitä todella olisi tapahtunut, on sitten ihan oma juttunsa, josta jossittelu ei anna muuta kuin mielikuvitukselle ravintoa.