Kotimaa Politiikka

VKK:n ääniä vahingossa vihreille

Kuva Youtube

Valta kuuluu kansalle -puolueen alavutelaisen Ilkka Tiaisen ääniä oli Vimpelissä mennyt vahingossa vihreiden Teresa Latvajärvelle. Ehdokkaiden numerot 232 ja 323 olivat menneet laskennassa sekaisin.

Asia selvisi tarkastuslaskennassa joka järjestettiin, kun vimpeliläiset äänestäjät olivat ottaneet yhteyttä Tiaiseen ja kertoneet äänestäneensä häntä mutta äänet eivät näy.

Tiainen valittiin Etelä-Pohjanmaan aluevaltuuston varajäseneksi tammikuun vaaleissa. Virhe ei muuta äänestyksen tulosta. Tiaisen äänimäärä Etelä-Pohjanmaalla oli virallisesti yhteensä 579, joten jos Vimpelin neljä ääntä lisätään lukuun, todellinen määrä olisi 583.

Äänestäjät aikovat valittaa hallinto-oikeuteen.

Valta kuuluu kansalle -puolueen mukaan enemmänkin on kyse luottamuksesta, siksi asialla on merkitystä.

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Käynyt ennekin

Ei kannata valittaa. Jos se ei vaikuta vaalien tulokseen. Sen sijaan voi vaatia oikaisua.
Ja ennen paperin lähettämistä tulee lukea vaalilaki tarkasti.

Sama oli aikoinaan eduskuntavaaleissa. Miedän kylältä ainakin neljä äänesti IPU-laista, mutta IPU ei saanut kylältämme yhtään ääntä.

Ilkka Forsten

Erikoista että sekaannus sattuu juuri noin päin. Paljonko niitä sekaannuksia oli edellisissä eduskuntavaaleissa kun demarien vaalivoitto oli ” niin ” massiivinen ja viime minuuteilla ?

Tuumailija

Tuossa on ollut eri lähteistä peräisin juttuja, joissa vaalilautakunnat sekä tarkastajat eivät ole olleet ihan valideja toimeen. Juuri sopiva määrä ääniä (vaikkei olisi ollut merkitystäkään) on tulkittu väärin tahi vaalipaikkajärjestelyt ovat olleet kyseenalaisia esim. eräässä äänestyspaikassa ehdokaslistat olivat äänestyskopin ulkoseinässä, useammassa lyijykynä etc.
Vaalivirkailijatkin lähempänä hautaa kuin tointaan, eivät kartalla ollenkaan miten äänestys ja laskeminen pitäisi pykälien mukaan mennä.

Onko tahallista vai tahatonta, on vaikea mennä sanomaan, koska ”vahinko” osuu kooltaa juuri marginaaliin eikä osassa ole ollut merkityksellinen.

No sehän oli lyöty lukkoon jo hyvän aikaa sitten, kuten ”valtamediat” asiasta uutisoivat ennen vaaleja lähes selvällä tulos selostuksilla, samoin kuin eduskuntavaalit. Näitä vain toimitetaan juuri edustuksellisen demokratian nimissä, että kansa pysyy enimmäkseen unessa ja tyytyväisenä luuloissaan.

Tuumailija

Tässä Levelin lähetyksessä käsitellään hyvinvointivaaleja: https://www.youtube.com/watch?v=c3dU0DeRXZA

Luokkakokous

miksi uutisessa kuvana on Jaajo Linnonmaan kuva? oliko Jaajo ehdolla Vimpelissä?

Ilkka Forsten

Voima ei palvele kuvia.

Sloganit

Tämä sanonta on aina ihmetyttänyt minua. Mitähän se tarkoittaa?

Ilkka Forsten

Tuossa kuvassa se ei tarkoita mitään, mutta sillä on aikoinaan tarkoitettu sitä ettei pelkkien kuvien palvonta anna kenellekään valtaa, siihen tarvitaan aina myöskin voimaa. Kuvat voivat liittyä myöskin siihen valtaan, jolloin tilanne on se että kuvien symboliikka heijastelee voiman läsnäoloa. Esimerkkinä Waffen – SS riimukirjaimet. Niiden symbolimerkitys oli samalla voiman ja vallan yhdistelmä jota palveltiin.

Timppis

Ei kun jaajo oli ehdolla wimbelissääää………….