Kulttuuri Muu maailma Politiikka Rikos Uutiset

Yhdysvallat: Republikaanipuolueen edustaja kertoi lakialoitteesta, jolla Antifa julistetaan kansalliseksi terroristiliikkeeksi

Kuva: Wikimedia Commons, / (CC BY 2.0) / Amaury Laporte.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsen Marjorie Taylor Greene (R-GA) kertoi Fox Newsin juontaja Tucker Carlsonille maanantaina, että hän aikoo esittää lakialoitteen, jolla Antifa leimataan kansalliseksi terroristiliikkeeksi Atlantassa viikonloppuna tapahtuneen mellakan jälkeen.

Lauantain mellakka oli vastaus siihen, että Georgian poliisi tappoi poliisin vastaisen mielenosoittajan. Kyseinen mielenosoittaja ampui läheistä metsää raivaamassa ollutta osavaltion poliisia. Metsää ollaan valtaamassa uuden poliisin koulutuskeskuksen rakentamisen estämiseksi. Liikeyrityksiin hyökättiin ja poliisiauto sytytettiin tuleen. Kuusi ihmistä pidätettiin, ja kaikkia syytetään kansallisesta terrorismista.

”Amerikka on kyllästynyt Antifaan. Katsokaa, mitä he ovat tehneet vuosien aikana. Pelkästään vuodesta 2020 lähtien he ovat vastuussa lähes kahden miljardin dollarin vahingoista ja monien ihmisten kuolemasta. Mutta sota on kohdistettu poliisia vastaan”, Greene totesi.

”Syy tähän on se, että Antifa on demokraattipuolueen maajoukot. Ne eivät ole pelkästään maajoukkoja, vaan he synnyttävät ja kasvattavat niitä. Sitten he maksavat takuusummat, kun ne pidätetään. Antifan jäseniä ei koskaan aseteta syytteeseen”, hän muistutti.

”Siksi aion esittää lakialoitteen, jolla Antifa julistetaan kansalliseksi terroristiliikkeeksi, koska heidät on hajotettava. Meidän on tutkittava tarkkaan, keitä he ovat, kuka heitä rahoittaa. Sen jälkeen meidän on varmistettava, että aina kun he tulevat esiin ja ryhtyvät väkivaltaisuuksiin, hyökkäävät poliiseja, liikeyrityksiä ja kaupunkeja vastaan, kuten minun kaupunkiani… meidän on varmistettava, että heidät pidätetään ja heitä syytetään kansallisesta terrorismista”, Greene jatkoi.

Tuore edustaja Wesley Hunt (R-TX) sanoi tukevansa Greenen lakiehdotusta.

Yhdysvaltain lainsäädäntö ja kansallisen terrorismin kieltäminen

Vuonna 2019 kaksi republikaanisenaattoria esitti ei-sitovan päätöslauselman, jossa antifasistit – jotka tunnetaan nimellä Antifa – leimataan ”kansallisiksi terroristeiksi”, ja kaksinkertaistivat näin voimansa radikaaleja aktivisteja vastaan, jotka ovat herättäneet kritiikkiä konservatiivien ja presidentti Donald Trumpin taholta.

”Antifat ovat terroristeja, väkivaltaisia naamioituneita öykkäreitä, jotka ’taistelevat fasismia vastaan’ todellisella fasismilla, jota liberaalien etuoikeudet suojelevat”, senaattori Bill Cassidy (R-La) sanoi lausunnossaan. ”Kiusaajat saavat tahtonsa läpi, kunnes joku sanoo ei. Valituilla virkamiehillä on oltava rohkeutta, ei pelkuruutta, terrorin estämiseksi.”

Konservatiivit ovat sanoneet, että Antifa-aktivistit ovat vaarallinen voima. Edustaja Brian Fitzpatrick (R-Pa.) lähetti oikeusministeri William P. Barrille kirjeen, jossa hän pyysi häntä nimeämään Antifa-aktivistit kansallisiksi terroristeiksi ja tuomitsemaan konservatiiviseen toimittajaan Andy Ngoon kohdistuneen verisen Antifa-hyökkäyksen Portlandissa, Oren osavaltiossa.

Yhdysvaltain konservatiivinen media on jo nimennyt Antifa-aktivistit terroristeiksi.

Antifan mielenosoitukset ovat hyvin usein johtaneet väkivaltaan, kuten Charlottesvillen mellakoissa ja yhteenotoissa valkoisten nationalistien kanssa vuonna 2017.

Jotkut ovat myös puolustelleet Antifa-aktivisteja ja väittäneet, että ”he suojelevat ihmisiä Proud Boysin kaltaisilta mahdollisesti väkivaltaisilta äärioikeistolaisryhmiltä”, Voxin mukaan.

Vaikka Antifaa kutsutaan usein monoliitiksi, on äärivasemmisto väittänyt, että ”se ei ole yksi organisaatio, vaan löyhästi linkitetty kokoelma ryhmiä, verkostoja ja yksittäisiä ihmisiä, jotka tukevat aggressiivista vastustusta äärioikeiston aktivisteja vastaan.”

Patriot Act -lain mukaan ”ryhmä syyllistyy kansalliseen terrorismiin syyllistymällä ihmiselämälle vaarallisiin rikoksiin, joiden tarkoituksena näyttää olevan yleisön pelottelu, hallituksen politiikkaan vaikuttaminen pakottamalla tai hallituksen toimintaan vaikuttaminen joukkotuholla, salamurhalla tai kidnappauksella.”

Kansallista terrorismia ei määritellä erityisesti liittovaltion piiriin kuuluvaksi rikokseksi, mutta kansallisista terroriteoista syytetään yksittäisten lakien nojalla. FBI luokittelee kansallisen terrorismin neljään luokkaan: rotuun perustuvaan, hallituksen vastaiseen, ympäristöön tai aborttiin liittyvään terrorismiin.

”Ryhmän nimeäminen kansalliseksi terroristijärjestöksi laajentaa lainvalvontaviranomaisten mahdollisuuksia tutkia sitä. Merkintä tarkoittaa myös sitä, että poliisi voi tutkia paitsi tiettyä epäiltyä, myös tutkia ryhmiä, joihin henkilö liittyy”, kertoi NPR:lle Neal Katyal, Georgetownin yliopiston oikeustieteen professori ja entinen kansallisen turvallisuuden neuvonantaja.

”Samankaltaiset huolenaiheet saattavat olla syynä siihen, että liittovaltion hallitus ei julkaise virallista luetteloa kansallisista terroristiryhmistä”, kirjoitti järjestäytyneen rikollisuuden ja terrorismin asiantuntija Jerome Bjelopera kongressin tutkimuslaitoksen raportissa vuonna 2019. Bjelopera kirjoitti, että hallitus sisällyttää kansalliset ja kansainväliset terroristit terroristien tarkkailulistalleen.

ADL puolustaa Antifan ”rauhanomaista aktivismia”

”Antifan keskitetyn hallintojärjestelmän puuttuminen luo riskin, että leimaa sovelletaan virheellisesti kaikkiin valkoisen ylivallan vastustajiin”, sanoo ”antisemitismiä vastustava” juutalaisten etujärjestö Anti-Defamation League -järjestö. ADL:n mukaan tällainen virheellinen leimaaminen voi johtaa siihen, että poliisi rikkoo ”rauhanomaisten aktivistien” kansalaisoikeuksia.

ADL:n mukaan Antifa-aktivistien väkivaltainen taktiikka on väärin, mutta ”Antifa ja valkoisen ylivallan kannattajat eivät ole samanarvoisia”. ”Äärioikeistolaiset ääriainekset” ovat ADL:n mukaan ”tappaneet satoja ihmisiä” viimeisen vuosikymmenen aikana, kun taas Antifaan liittyviä murhia ”ei ole tiedossa”.

”Antifa torjuu rasismin, mutta käyttää tuomittavaa taktiikkaa”, ADL kirjoitti. ”Valkoisen ylivallan kannattajat käyttävät vielä äärimmäisempää väkivaltaa levittääkseen vihaideologiansa, pelotellakseen etnisiä vähemmistöjä ja heikentääkseen demokraattisia normeja.” 

Lisätietoja
Kuka on Marjorie Taylor Greene?

Marjorie Taylor Greene (s. 27. toukokuuta 1974 Milledgeville, Georgia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen poliitikko, joka on edustanut Georgian osavaltion neljättätoista vaalipiiriä Yhdysvaltain edustajainhuoneessa tammikuusta 2021.

Greene on valtamediassa tehty tunnetuksi ”äärioikeistolaisten salaliittoteorioiden” tukijana. Hän on väittänyt Yhdysvaltain kongressitalon valtauksen, Floridan koulusurman ja syyskuun 11. päivän terrori-iskujen kaltaisia tapahtumia lavastetuiksi tai osittain lavastetuiksi, kiistänyt Donald Trumpin vaalitappion vuoden 2020 presidentinvaaleissa, verrannut demokraattipuoluetta natseihin ja republikaanipuoluetta juutalaisiin ja vaati Joe Bidenin viraltapanoa päivä tämän virkaanastumisen jälkeen.

Demokraattien hallitsema edustajainhuone erotti Greenen valiokuntapaikoistaan opetus- ja budjettivaliokunnissa 4. helmikuuta 2021. Myös 11 republikaania äänesti erottamisen puolesta. Republikaanipuolue oli aiemmin päättänyt olla rankaisematta Greeneä tämän puheista.

Alkuvuodesta 2022 Twitter esti Greenen henkilökohtaisen tilin pysyvästi palvelusta, koska hän rikkoi alustan silloisia käyttöehtoja levittämällä koronaviruksesta ”väärää tietoa”. (Wikipedia)

Lähde: TownhallWashington Post

19 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Demokraattien ”ruskeapaidat”, jotka ovat harjoittaneet ”sitä parempaa väkivaltaa” riehuen vapaasti yltympäri Yhdysvaltojen. Sen sijaan sivusta (rohkeimmat) pällistelevät MAGAlaiset ovat KAIKKEIN suurin uhkatekijä ja voima, joita nimitetään ”Kotimaisiksi terroristeiuksi” syystä, että ovat vastavoima GLOBALISTEILLE!

Ilkka Forsten

Niin niin, kyseessä on TAAS löyhä kaveriporukka jota sattumoisin johdetaan ihan keskitetysti kommunistien opeilla.

ike

Suomen valtamedian mukaan Trump oli Yhdysvaltojen huonoin presidentti vaikka toteutti kaikki vaalilupauksensa, tosin toisenlaisiakin mielipiteitä on. Mustamaalaus oli aikoinaan melko kovaa. Kukaan ei kiinnittänyt huomiota siihen tehdäänkö niin kuin luvataan.Vähän rauhallisempiakin mielipiteitä on. (a-studio https://areena.yle.fi/1-63939367). Koskahan meillä saataisiin yhtä huonoja poliitikkoja. Tekisivät mitä lupaavat.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Satuiko lukemaan millaisen älämölön Purran mielipide EU:sta sai aikaan muissa puolueissa ? Nyt kaikki vinkuvat muka hädissään Isänmaallsuuden perään, sitä ei saa vaarantaa, suomi kuuluu suomalaisille jne jne.. ( Emmekö olekaan enää palingeneettinen myytti ? ) Mutta samaan aikaan KAIKKI ne nalkuttajat ottavat avosylin vastaan hotentotit ja karavaanikuskit, heille annetaan kaikki, mistään ei ole vastuuta, ja SE EI siis millään tavalla vaaranna suomalaisuutta tai suomen oloja ? Etenkin demarit ovat nyt huutaneet äänensä käheäksi, vedoten siihen että tämä on Venäjän kanssa pelaamista, ja sitten siunaillaan kuinka ilman EU:ta olisimme varmasti sodassa itänaapurin kanssa, voi sentään, on tämä hirveä tilanne, ei saa päästää Perus-Suomalaisia seuraavan hallitukseen, he tekevät heti eron EU:n kanssa ja jäämme ilman suojaa yhy hyy yhyy… Meidät kuulemma heitetään ulos natostakin jos emme ole EU uskollisia. YHY HYYY HYYYY niisk YHYY!!!! Useat natomaat oli olemassa ennnen EU:ta, miten he mahtoivat saada jäsenyyden jos EU on ainoa kriteeri sille kenet hyväksytään mukaan ?

Kukaan niistä nillittäjistä ei kanna huolta siitä, että EU:n kanssa meistä tehdään täyttä päätä afrikkalaista valtiota tai jotain kalifaattia, ja että se perään kuulutettu suomalaisuus halutaan hävittää ilman minkänlaista omantunnon vaivaa. Orpokin, kuinkas muuten, teki tästä jo kynnyskysymyksen hallitukseen pääsylle. Kokoomus ei muka voi ajatella yhteistyötä täysin EU vastaisen puolueen kanssa, sillä moinen hallitus veisi meiltä heti EU jäsenyyden, joka on kokoomukselle pyhä asia, suorastaan ” Isänmaallinen ” vaikka sitä isänmaata ei ole puolustettu enää vuosiin. Nyt äänestäjät olkaa tarkkana. Tuolla lässytyksellä jossa kommunistitkin ovat olevinaan täysin rinnoin suomen asialla, tai vihreät, tullaan ratsastamaan ennen vaaleja ihan täydellä kympillä.

Äänestäkää nyt PS suurimmaksi puolueeksi, tehdään se jos ei muuta niin muiden kiusaksi. Nillittäjät yrittävät nyt viedä tätä EU myönteistä ulinaansa aikakirjoihin suurena isänmaallisena tekona, vaikka se on pelkkää populistista huttua. Kuka tahansa järjellä ajatteleva ihminen tietää, ettei EU:sta erota millään yhden vaalikauden vinkumisella, ei siitä Englantikaan saanut eroa sormia napsauttamalla ja oli paljon suurempi tekijä kuin me tulemme ikinä olemaan.

Observer

Järjen ääni USAsta vaan tajuaako kansa kuunnella? Wokecancelfemakot sun muut vastaavat mädättäjät kiljuvat usein sen kuulumattomiin.

Eki

Antifahan ei oman ilmoituksensakkaan mukaan sulje keinovalikoimistaan pois väkivaltaa jos se edistää ns.”hyvää asiaa.”Eli täyttää terroristijärjestön määritelmän.

Observer

No niinhän se sanoi Suomen nykyinen opetusministerikin aikoinaan ja kanniskeli läppäriä, jonka kannessa Antifatarra.

Ilkka Forsten

Mutta tarra oli jo ”vanha ” joten sillä ei ollut mitään merkitystä.. Jostain syystä Neuvostoliiton lippu on vielä vanhempi kuin kyseinen tarra, mutta sen julkinen esittäminen kyllä aiheuttaa kysymyksen kannatatteko kommunismia ?

Anomaster

Vanha ja vanha. Mahtaako vielä käyttää tietokonetta teiniajoiltaan, jolloin hupsuuttaan liimasi antifatarran koneensa kanteen? Sitten olisi vanha. Tuskin tuo paria vuotta kauempaa käyttää samaa konetta.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Se siinä selityksessä naurattikin, ” tarra on jo vanha ”. Ikään kuin tämä poistaisi tarran merkityksen ja sen että Andersson symppaa joka paikassa antifaa.

ike

Kyllä käyttää. Ajatuksetkin ovat tuolta ajalta. Tuollaiset ihmiset eivät koskaan uudistu.

pertsa

Antifan taustalla on koko ajan vaikuttanut kipapäiden ryhmä ja kaikki hyökäykset joihin antifa on ryhtynyt USA:ssa, niin naamioiden takana ovat kipapäiden omat miehet. BLM liikkeen taustavoimana antifan terroristit ovat myös käyttäneet ampuma-aseita, joten heille ei ole vierasta äärimmäisen väkivallan käyttö. Suomessa tiedotusvälineet ovat jo kokonaan näiden kipapäiden tai heidän tukijoidensa hallussa, joten antifaa ei saa arvostella!

Ja taas N EEKERI !

”Miekkahyökkäys Espanjassa kirkossa – ainakin yksi kuollut
Samuraimiekalla aseistautunut mies hyökkäsi kirkkoon
Espanjassa.”

Ansku mä arvaan tekijän taustan…

juu

Marokkolainenhan se kuulemma oli, motiivi on nyt vaan taas ihan kauhea mysteeri?

Ilkka Forsten

Teini mutantti ninja marokkolainen, aseena katana.. Joku tässä nyt ei mene kohdalleen ?

Ilkka Forsten

Jaappanilainen, banzai…

Rauta Reiska

Vastaava aloite saatava Suomeenkin!

P.S. Se Jussiladyboy tulee varmaan taas nillittämään tästäkin.

juu

Antifa ja myös se BLM on todellakin terroristiliikkeitä.
Mutta ihmiset ei oikeasti tiedä koska media tukee näitä liikkeitä.
BLM ”pääosin rauhallisissa mielenosoituksissa” loukkaantui tuhansia poliiseita, siellä kuoli paljon täysin sivullisia ihmisiä jne Sen lisäksi että kaupungit poltettiin, yritykset tuhottiin ja ihmisten kodit ryöstettiin.
Esimerkiksi kadulla teloitettiin valkoinen nainen joka ohimennessä lapsensa kanssa sanoi ”all lives matter”
No hänen elämänsä ei sitten merkinnyt ainakaan poliitikoille ja medialle.
Mutta demokraatit tuki näitä mellakoita.
Kaiken lisäksi ne antifa tyypit on lakanan valkoisia, jotka levittävät vihaa itseään kohtaan.

Juha

Kommunismi on yhteiskunnan syöpä

Kansalaisen verkkokauppa