Kulttuuri Muu maailma Politiikka

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama haaveili ”päivittäin rakastelemisesta miesten kanssa”

Barack Obama, 2009. Kuva: / (Public Domain (PD) CC0) / Pete Souza.

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama kuvailee itseään ”androgyyniksi” aiemmin sensuroidussa kirjeessä vuodelta 1982 ja kertoo, kuinka hän ”rakastelee miehiä lähes päivittäin mielikuvituksessaan”, New York Post kertoo.

Ex-tyttöystävä Alex McNearille lähetetty yli 40 vuotta vanha kirje on muodoltaan omituinen pokkari, jossa nuori Obama kuvailee muun muassa näkemyksiään homoseksuaalisuudesta.

”Mitä tulee homoseksuaalisuuteen, minun on sanottava, että mielestäni se on yritys irrottautua nykyhetkestä, mahdollisesti kieltäytyminen jatkamasta maallisen elämän loputonta farssia. Rakastelen nimittäin miesten kanssa joka päivä, mutta mielikuvituksessani”, kirjoitti 21-vuotias Barack Obama. marraskuussa 1982.

Kirjeessä Obama kuvailee itseään ”pitkälti androgyyniksi”. Hän selittää haluavansa kehittää tätä ominaisuutta entisestään, kunnes hänen on mahdollista ”ajatella vain ihmisiä eikä naisia tai miehiä”.

”Mutta jos palaan takaisin ruumiiseen, näen, että minusta on tehty mies, ja fyysisesti elämässä päätän hyväksyä tämän mahdollisuuden”, tuleva presidentti jatkoi.

Alex McNear, joka seurusteli Obaman kanssa hänen opiskeluaikanaan Occidental Collegessa Los Angelesissa, sensuroi myöhemmin kirjeen kiusalliset homokohdat. Historioitsija David Garrow onnistui kuitenkin kalastelemaan homoseksuaalisuutta ja androgyynisyyttä koskevat rivit esiin.

Kirje on tällä hetkellä Emory-yliopiston omistuksessa, eikä sitä saa kuvata tai siirtää pois paikaltaan. Sen sijaan Garrow’n ystävä Harvey Klehr kirjoitti kohdat käsin puhtaaksi ja lähetti ne historioitsijalle. Klehr toimitti sensuroidun osan kirjeestä myös New York Postille.

David Garrow itse toteaa, ettei hänen mielestään nuoren Obaman ”homopohdinnoissa ole mitään outoa”.

”Olen historioitsija, en psykologi, mutta luulen, että on melko yleisesti tiedossa, että enemmistöllä on seksuaalisia fantasioita!” hän kirjoittaa sähköpostissa.

Barack Obaman edustaja kieltäytyi kommentoimasta asiaa New York Postin mukaan.

Lähde: New York Post

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Eräässä puheessaan presidentti Obama lausui vaimonsa nimen aivan selvästi ”Michael”, joten ehkä tämä oli sitä päiväuneksimista. Tosin hänen vaimonsa elämäntarina kirja on fiktiota ja hieman tosiasioita mausteena, tästä voisi päätyä vaikka millaisiin johtopäätöksiin.
Mutta enemmän olisin huolissani siitä, että Obaman presidenttikausi oli sotaisin kaikista, mitattuna sotapäiviä suhteessa kauden pituuteen. Samoin Obaman heikko luonne ja alttius ulkopuolisille vaikutteille oli ja on riskitekijä sillä todellista vaikuttajaa ei tiedetä. Sama riski on yhä läsnä muistisairaan Bidenin hiipparoidessa omassa maailmassaan.

John Quiman

hupaista oli, kun Obama sai Nobelin rauhanpalkinnon toiveista, joita hän herätti rauhan puolesta.

Peter Kreisler

Tahaton komiikka on sitä parasta komiikkaa. Lobotomian keksijä sai Nobelin lääketieteen palkinnon, nämä kaksi palkittua ”humanistia” ovat todellakin tahatonta tragikomiikkaa.

ilkka

Nobelin rauhanpalkinto juontaa juurensa dynamiitin keksijä Alfred Nobeliin. Huvittava yksityiskohta oli että nobel räjäytti muistaakseni kaksi tehdasta taivaan tuuliin ja kuolonuhrejakin tuli, kunnes syntyi vahinko joka olikin ratkaisu siihen miten dynamiitista saadaan vähemmän agressiivista. Nitroglyseriiniä valui jostain säiliöstä varaston lattalle jossa se imeytyi hyvin hienojakoiseen savimaahan. Näin ” keksittiin ” että sekoittamalla nestemäinen räjähde saveen, sitä voidaan kuljettaa ja käsitellä vähemmän sensiviitisesti kuin pelkkää nestemäisessä muodossa ollutta räjähdettä.

Dynamiitin säilytys vaatii yhä saman rituaalin kuin viinipullot. Pötköjä on aika – ajoin käännettävä sillä jos tämä vaihe jää tekemättä, imeytyy nitroglyseriini räjähteen ympärillä olevaan vahapaperiin ja pötköistä tulee todella arvaamattomia.

Peter Kreisler

Samasta syystä päättäjiä tulisi vaihdella aika ajoin, muuten heistä tulee arvaamattomia.

John Quiman

Nobel piti ruotsalaisia turhan sotaisina ja päätti siksi, että Nobelin rauhanpalkinto päätetään Norjassa.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa