Eurooppa Muu maailma Politiikka

Venäjän ja Yhdysvaltain tiedustelupäälliköt tapasivat Turkissa – CIA:n johtaja varoittaa venäläisiä käyttämästä ydinaseita Ukrainassa

B-52H Boeing Stratofortress pommikone. Kuva: Wikimedia Commons.

Kokouksessa keskityttiin ydinaseiden käyttöön.

Venäjä ja Yhdysvallat vahvistivat, että maiden ulkomaantiedustelupalvelujen johtajat tapasivat maanantaina Turkissa, mutta tapaamisessa ei käsitelty keinoja Ukrainan konfliktin lopettamiseksi.

Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi, että Venäjän ja Yhdysvaltain tiedustelupäälliköt olivat tavanneet Ankarassa maanantaina.

New York Timesin mukaan Washingtonin Valkoinen talo kertoi, että Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n johtaja William Burns tapasi venäläisen virkaveljensä Turkissa maanantaina. Uutisesta kertoi ensimmäisenä aamulla moskovalainen talouslehti Kommersant, jonka mukaan ulkomaantiedustelupalvelun (FIS) johtaja Sergei Naryshkin oli lentänyt Ankaraan keskustelemaan yhdysvaltalaisen virkaveljensä kanssa.

Dmitri Peskov kertoi aamulla toimittajille, ettei hän voinut vahvistaa eikä kiistää tietoa yhteydenpidosta, mutta iltapäivällä hän kertoi TASS/TRANSille, että kahdenvälinen tilaisuus oli järjestetty Yhdysvaltain aloitteesta.

Yhdysvaltalaislehtien mukaan Burns varoitti Venäjää pidättäytymään ydinaseiden käytöstä Ukrainassa. Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusneuvosto on sanonut, että Ankaran keskusteluissa ei ollut kyse Ukrainan sodan ratkaisemisesta ja että Kiovalle oli ilmoitettu yksityiskohdista etukäteen Washingtonista.

Tapaamisesta ei ilmoitettu etukäteen, vaikka Kommersant kirjoitti mahdollisesta tapaamisesta viime viikolla. Venäjän ja Yhdysvaltain valtuuskunta tapasi viimeksi 10. tammikuuta Genevessä keskustellakseen Venäjän vaatimista turvatakuista.

Venäjän apulaisulkoministeri Aleksandr Grushko kertoi maanantaina toimittajille, että hänen maansa ei hyväksy kenenkään asettamia ennakkoehtoja Ukrainan sovintoneuvottelujen mahdollisuudelle.

Lähde: Remix

24 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Rake

USA itse on käyttänyt köyhdytettyä uraania sisältäviä räjähteitä Jugoslavian sodassa ja sen jälkeen myös ainakin Irakissa ja Syyriassa, ehkä Afganistanissakin. Normaali tapauksessa itsekin kyseenalaiseen epäeettiseen toimintaan syylistynyt pitäisi matalaa profiilia, vain psykopaatti toimii kuin USA.

Kata

Oliko Jugoslaviassa siis oli muuten eettistä toimintaa…?Mites esimerkiksi Srebrenica?Ratko Mladic vähän ”puhdisteli”…bosnialaisia…etnistä puhdistusta.
Ei tainnut olla kuin YK ja muutama hollantilainen ukkeli apuna

Missään kahinoissa tai sodissa ei ole eettisyyttä.

otto suni

Valitettavasti Jugoslavian hajoamissota on niin laaja kysymys, että tämä saitti ei riitä sen käsittelemiseksi. Rake on täysin oikeassa esittäessään USA:n toimine arvostelua sillä on syytä muistaa mitä USA teki Vietnamissa: Agent Orange myrkyt, Irakissa köyhdytettyä uraania sisältävät ammukset ammukset, samoin Jugoslaviassa. USA on itse rikkonut kaikkia kansainvälisisä sotalakeja vastaan ja sille ei merkitse muu kuin termi ”kaikki matalaksi”, vaikka omatkin joukot sairastuisivat! USA ei voi syyllistyä sotarikoksiin, siksi Haagin tuomiistuin on varsinainen ”pelleistuin”! Kakki bosniakit ja kosovolaiset olisi voitu tyylikkäästi rahdata suoraan vaikka Turkkiin, silloin olisi keskeinen Eurooppa ehkä jäänyt CIA:n huumekuljetusten ulkopuolelle!

Laku

Joo, Kata halusi ohjata keskustelun pois ihailemastaan USA:sta, eihän maailman omatunto USA syyllisty koskaan mihinkään. No ainakaan jos Quantanamon kidutuskeskusta ei lasketa.

Kata

😀 Voivoi sentään…en ihaile ainakaan Bideen touhuja yhtään mutta sinäkään et siellä kirjoittelisi näin jos ei jenkit auttaneet Normandiassa ja Neuvostoliiton aseistuksessa jotta pärjäsivät itärintamalla kohti Berliiniä.

Mutta kun vielä vähemmän arvostan ison naapurimme touhuja ja siinä kyllä kalpenee kaikki muut maat on nääs sellaista touhua ollut kautta aikojen.
Niin omilleen kuin muillekin.

https://suomenkuvalehti.fi/wp-content/uploads/sk/files/pdf-liitteet/054_061SK2304L.pdf

En haluaisi oman poikani kaatuvan 8000 kilometrin päässä kotoa puolustamassa vierasta maata tai mannerta.Mutta näin on käynyt ja käy yhä koska ei ihmiskunta näytä viisastuvan.
Eli ei tässä ole kyse minkään valtakunnan ihailusta ja noita quantanamoja on maailma pullollaan…yhä.
”Merry Christmas Mr.Lawrence”….kaikkialla.

Kata

No niinkuin sanoin:Missään sodissa ei ole eettisyyttä.
Venäjän sotarikokset WWII:ssa ovat kauhistuttavia(omiaankin kohtaan) mutta ne on jääneet jotenkin unholaan…Japanin teot Kiinassa…Venäläisten Pohjois-Vienamissa ja Vietkongin karmeat kidutukset jne jne jne
Partisaanien kauheat teot myös Suomessa ja sitten olivat sankareita Neuvostoliitossa…sota on julmaa ja ratsuväki raakaa ja eettisyys on kaukana oli mitä aseita sitten tahansa käytetty.
Jugoslavia oli hyvä esimerkki ettei eri maita voi yhdistää samaksi maaksi vaikka olisi Tito johtajana mutta kun aika jätti hänestä niin kulttuurit kalahtivat.Ja muurit murtuivat 10 vuoden sisällä Titon poistumisesta.
Serbien identiteetti perustuu ortodoksiseen kristinuskoon. Uskonto onkin merkittävin erottava tekijä entisen Jugoslavian eri kansojen välillä. Sloveenit ja kroaatit ovat katolilaisiabosniakit ja Kosovon albaanit islamilaisia ja serbit, montenegrolaiset sekä makedonialaiset ortodokseja.
Ei hyvä cocktail väkisten liitettynä.
Sosialismi romahti ja vei pohjan Jugoslavian ”omalta tieltä”ja sitoutumattomuuden idealta.

otto suni

Olet asiassa oikeassa sillä Jugoslaviaa valtiona ei olsi koskaan pitänyt edes synnyttää, sama koski Tsekkoslovakiaa! Nämä valtiot olivat suurelta osin vain Ensimmäisen ja Toisen Maailmansodan voittajien luomia sekasotkuja. Roomalaiskatoliset ovat niin erilaisia jo kuin luterilaiset, puhumattakaan ortodokseista, joten erityisesti Puolan viha venäläisiä kohtaan perustuu Rooman kirkon valtaan Puolassa!

Kata

Jassoo vastaus odottaa hyväksyntää no odottaa sitten!

Vain historian oppikirjoista mutta ….

Joulupukki

Köyhdytettyä uraania käytetään aseteollisuudessa panssaria läpäisevien ammusten ja panssarien valmistuksessa, koska metalli on kovaa ja painavaa ja siitä johtuen ammuksilla on hyvä läpäisykyky ja panssareilla hyvä torjuntakyky. Näitä ammuksia on käytetty ainakin Lähi-idän (Irak) sodissa sekä Kosovossa. Lisäksi sitä käytetään muun muassa sairaaloissa säteilysuojana sekä vastapainoissa. Se ei aiheuta räjähdystä.

Leke

Kun puhutaan uraanista on ihan sama onko se köyhää vai rikasta, joka tapauksessa se herättää tunteita. Jotkuthan väittää, että ydinvoimalatkin on täysin turvallisia ja tuottavat puhdasta energiaa. Voi olla totta, tai voi olla olematta, ihan miten sen haluaa ottaa.

Ilkka Forsten

Ja jotkut väittää että maailman ilmasto ei ole koskaan ollut näin lämmin, kuulutko siihen ryhmään ?

Ilkka Forsten

Väärin. USA EI OLE käyttänyt köyhdytettyä uraania sisältäviä ” räjähteitä ” yhtään missään. Rynnäkkökone A-10, tarjoilee seitsemänputkisesta gatling-periaatteella toimivasta 30 mm GAU-8 Avenger tykistään panssaria läpäiseviä ammuksia, joiden ytimenä on köyhdytetty uraani. Ammus ei räjähdä, toistan EI RÄJÄHDÄ. Sen teho perustuu kinetiikkaan. Kun ammus osuus kohteeseen, liike-energia muuttuu lämmöksi. Ammus siis ” polttaa ” itsensä läpi kohteesta, jolloin vaipan sisällä oleva köyhdytetty uraani höyrystyy. Ilmiö ei kuitenkaan ole mikään uraanipommi, eikä osumasta syntyvä radioaktiivinen pöly ollut itseisarvo ammusta suunniteltaessa. Se oli sivuilmiö mikä havaittiin myöhemmin. Se miksi uraania käytetään ammuksen ytimessä, on sen suuri massa, ( noin puolitoista kertaa lyijyä painavampaa. ) Se voitaisiin korvata volframilla, mutta onko sillä väliä, koska mitään pitkäaikaista radioaktiivista laskeumaa ei tule.

Ydinkärjellä varustettu ohjus ei ole sama asia kuin köydytettyä uraania käyttävä konetykin ammus. Sattumoisin taitaa olla niin että venäjän armeija käyttää panssarivaunujensa ammuksissa uraania ytimenä. Sitä tavaraa kun on tarjolla, ja hinta on paljon halvempi kuin volframin. Venäjän osti kaikki meikäläisten ydinreaktoreista jääneet uraanit itselleen, puhuen niiden loppusijoituksesta.. Taitaa se sijoitus nyt löytyä sieltä ukrainasta.

Mukaan

New York Timesin mukaan, Yhdysvaltalaislehtien mukaan, kas kun ei Iltalehden tai Iltasanomien mukaan.

Venäläiset on jo viikkoja sitten varoittanut länsimaita Ukrainan likaisesta pommista, ja nyt uutisoidaan että Venäjää varoitetaan käyttämästä ydinpommia.
Ukrainan likainen pommi alkaa siis olla valmis, mistä syytetään tietenkin Venäjää.

Puola syytti Venäjää, Ukrainan ampumasta S-300 ammuksesta, mutta raukat oli niin tyhmiä että antoi kuvat julkisuuteen, mistä näkyi totuus.

Noh, tuleehan kunnon ydinsota, niin pääsee Nato myös mukaan, eikä ainoastaan proxy sotaan Ukrainassa.
Suomenkin pitäis päästä mukaan ydinsotaan, vai kuinka?

Boikottiin

Kyllähän CIA:n pitäisi tietää että niiden omat hämärämiehet rustailevat sitä ”likaista pommia” ja että nehän koittaa saada sotaa eskaloitumaan täysimittaiseksi eurooppa-sodaksi kaikin keinoin.

On se kumma että aina sielä missä on luonnonvaroja, sielä on jenkkejä ja sielä soditaan ja hallituksia kaadetaan. Jenkit tuo mukanaan pelkkää sotaa ja kurjuutta. Maailman vihatuin ja ylimielisin kansakunta.

Paljonko Ukrainasta on lähtenyt viljaa USA:n markkinoille? Ei ne aseita ja ammuksia ilmaiseksi anna. Ja miksi Zelensky osti itselleen suuren kartanon Sveitsistä? Joko se tekee kohta lähtee ”maanpakoon”?

Ilkka Forsten

Miksi Putinilla on ympäri eurooppaa luksusasuntoja, pelkääkö hänkin ja onko lähdössä maanpakoon ? Jos lähdet kysymään ihmisiltä mikä on maailman vihatuin kansakunta, löytyy USA hyvin kaukana kärjestä. Eikö panvenäläisyys ole ylimielistä slaavilaisuuden ylistystä ? USA:n markkinoille on takuulla lähtenyt viljaa ukrainasta, ei kukaan lahjoittele miljoonia maksavia asejärjestelmiä ilmaiseksi.

John Quiman

Minkä verran on halukkaita muuttajia Yhdysvaltioihin? Venäjälle?

USA on halutuin maahanmuuttokohde. Voisiko siihen olla jokin tosiasioihin perustuva syy?

Maailman vihatuin ja ylimielisin varmaankin sinun pienen piirisi mielestä.

Huomenna kaikki on toisin

RT ja MV sen totuuden Venäjän ohella kertovatkin ja Suomen ydinaseetkin ”hyrisevät” jo siiloissaan.

otto suni

Onko uutisesi jälleen niitä hesarin tomittelijoilta, minä kun uskon niiden olevan vasta tulossa F-35 mukana! Zelensky on jo valmiina lähtemään Sveitsiin, kuten siellä olivat aikanaan kaikki samaa alkuperää olleet bolsevikkivallankaapauksen johtajat paitsi Stalin, joka ei ollut etninen ”joonilainen”!

Piikkilampaat

Muuta venäjälle kun suollat tuon maan ihannuutta joka saitilla.

otto suni

Taidat olla noita ”joonilaisia” kun pidät piikitetyistä ja et osaa lukea tervettä arvostelua ilman omaa agendaasi! Neuvosto-Venäjän johtajat olivat yli 90 % näitä ”joonilaisia” kuten Zelensky, Blinken, Kerry, Nuland vain joitakin mainitakseni, miksi hra Adolf H ei jostain syystä pitänyt näistä sinun ihailemistasi ”joonilaisista” ja jopa Mussolini totesi saman asian vuonna 1943. Neuvostoliitto oli selkeästi Suomen viholliinen samoin oli sen suurin tukija USA ja Britannia Toisessa Maailmansodassa, mutta ilmeisesti sinun historian tietosi ovat jostain 80-luvun peruskoulusta!

Piikkilampaat

”Tervettä arvostelua” Onko se tervettä että et ole kertaakaan arvostellut ryssiä negatiivisesti kun nuo aloitti terroristin sotana.
”pidän piikitetyistä”?
Mistähän tuonkin sait päähäsi, olen kylläkin kovimpia mrna piikin vastustajia.

otto suni

Ukraina kävi sisällissotaa omia kansalasiaan kohtaan Maidanin kaappauksen jälkeen vuodesta 2014 lähtien ja tämän ovat todenneet myös EU:lähettämät ja Etykin tarkkailijat joihin kuului myös edesmennyt kansanedustaja Ilkka Kanerva, vanha ystäväni. Venäjä oli toinen virallinen kieli Ukrainassa, kuten meillä on Ruotsin kieli Suomessa, joten meidän tulisi nyt viimeistään julistaa sota rannikkoruotsalaisten ja sipoolaisten tuhoamiseksi. Miksi Minsk 1 ja Minsk 2 sopimukset yleensä solmittiin, niiden takaajista yksi oli esim. Ranska, kuitenkin tämän loistavan ”joonialaisen” edeltäjä,myös ”joonilainen” Poroshenko aloitti tämän sodan mikä kohdistui suoraan siviileihin! Aivan samalla tavalla Jugoslavian hajoamissodassa kyseessä oli etnisten ryhmien välinen sota mihin puuttui USA ja Nato puolustaessaan juuri muslimeja! Venäjän tehtävä oli lopuksi pysäyttää tämä kansanmurha koska kukaan muu ei pitänyt tehtyjä sopimuksia! Itse vastustan kaikkea ylhäältä annettua, luotan vain itseeni ja siksi e ole koskaan ottanut yhtään influenssa-piikkiä, enkä voi ymmärtää ns. älykkäinä itseään pitäviä ihmisiä jotka ovat ottaneet näitä ”joonilaisten” piikkejä, siksi oletin sinun kuuluvan näihin piikkilampaisiin!

Ilkka Forsten

Tiedätkö että Kanerva oli yksi tehtaankadun vasikoista. Hänen nimensä löytyy listasta jossa on myöskin Tarja Halosen ja Eero Heinäluoman nimi. Se mitä Serbit tekivät Bosnian sodan aikana, oli ilmiselvä sotarikos. USA oli ainoa valtio joka pystyi tekemään jotain asialle. Eurooppalaiset jaarittelivat laidasta laitaan, lähettivät rauhanturvaajia jotka katselivat vierestä kun kokonaisia kyliä likvidoitiin puhdistusten nimissä, ja sitten siunailtiin että tarttis tehdä jotain.. Serbit saivat koko ajan tukea ” veljeskansalta ” eli venäläisiltä. Ei nämä asiat ole koskaan niin yksiselitteisiä kuten sanotkin, mutta joskus on vaan valittava puolensa ja minä en halua venäläistä komentoa minnekään.

John Quiman

Mitä se Venäjä siellä pysäyttelee?

Ei se ole tehnyt muuta kuin yrittänyt falskeilla kansanäänestyksillä liittää itseensä alueita, joilla enemmistö on ukrainalaisia, ei venäläisiä. Jostain kumman syystä niillä alueilla on hyvät luonnonvarat ja miehitetyllä Krimilläkin on reippaat kaasu- ja öljyesiintymät.

Venäjä miehitti Itä-Ukrainan ja Krimin 2014. Niillä miehitetyillä alueilla on puhuttu suureen ääneen venäläisten sorrosta jne. Niillä alueilla Venäjä päättää mitä saa puhua. Venäjänkielisillä alueilla, jotka eivät ole Venäjän miehittämiä, saa sanoa mitä haluaa, mutta niillä alueilla ei ole puhuttu suureen ääneen venäläisten sorrosta. Harkova on yli 90 prosenttisesti venäjänkielinen, eikä siellä toivotettu venäläisiä ”vapauttajia” tervetulleiksi. Miksiköhän?

Alueilla, mihin venäläiset sotilaat ovat menneet, ovat he etsineet natseja, mutta eivät löytäneet, eivätkä paikallisetkaan tienneet missä niitä natseja on. Putin siis metsästää haamuja.

Venäläiset sotilaat varastavat siviilien omaisuutta, kiduttavat ja listivätkin heitä valloittamillaan alueilla. Tällä tavalla se Venäjä ”pysäyttää kansanmurhaa”. Kumma kyllä siitä kansanmurhastakaan ei puhuta muualla kuin Venäjän hallitsemilla alueilla, joissa ei sana ole vapaa lainkaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman

Uusimmat uutiset